Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кръстовище - предимство

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кръстовище- предимство

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Викат му - Нерегулирано кръстовище - и си има надлежен регламент за „употреба“.
    Да-а, аз и ти го знаем, но катаджиите пишат "отнемане на предимство" !
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Да, 2 е с предимство, само че стопът няма толкова връзка с видимостта, колкото с категорията на пътя, на който е сложен (според нея, такъв му се полага) - това което е казал Божич....
      .
      Зачетох се от любопитство и ето какво намерих:

НАРЕДБА № 18 oт 23.07.2001 г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци
      Издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството, обн., ДВ, бр. 73 от
      21.08.2001 г., изм. и доп., бр. 18 от 5.03.2004 г., бр. 109 от 14.12.2004 г.

Чл. 52. (1) Пътен знак Б1 "Пропусни движещите се с предимство" се поставя преди
      кръстовище на пътя без предимство. Той указва на водачите на пътни превозни средства,
      че са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, движещи се по пресичания път с
      предимство, без да ги задължава да спрат.
      (2) Пътен знак Б1 се поставя преди кръстовището на разстояние не по-голямо от 20 m. В
      населени места знакът се поставя в началото на бордюрната крива или на строителната
      линия на пътя с предимство, когато тя е разположена след началото на кривата.
      (3) Когато е необходимо предварително сигнализиране, пътен знак Б1 се предхожда от
      същия знак, който се поставя преди кръстовището на разстояние:
      1. от 50 до 100 m - в населени места;
      2. от 100 до 150 m - извън границите на населени места.
      (4) Разстоянието по ал. 3 се указва с допълнителна табела Т1.
      (5) Когато път с предимство изменя направлението си в кръстовището, под пътен знак Б1
      се поставя допълнителна табела Т13, указваща направлението на пътя с предимство в
      кръстовището.
      Чл. 53. (1) Пътен знак Б2 "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!" се
      поставя преди кръстовище на път без предимство. Той указва на водачите на пътни
      превозни средства, че са длъжни да спрат на стоп- линията, очертана с пътна маркировка,
      или на линията, на която е поставен знакът, когато стоп-линия не е очертана. Преди да
      потеглят отново, водачите са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които се
      движат по пътя с предимство.
      (2) Пътен знак Б2 се поставя на място, което осигурява на водача на спрялото пътно
      превозно средство добра видимост към пътя с предимство, без да пречи на преминаващите
      с предимство пътни превозни средства и пешеходци в следните случаи:
      1. на кръстовище:
      а) в което видимостта не е осигурена;
      б) в което видимостта е осигурена, но движението на пътните превозни средства по пътя с
      предимство е с голяма интензивност и преминаването през кръстовището е силно
      затруднено;

2. на железопътен прелез без бариери.
      (3) Пътен знак Б2 не се поставя на пътна лента за ускоряване на движението.
      (4) Извън границите на населени места преди пътен знак Б2 се поставя пътен знак Б1 с
      допълнителна табела Т8, която указва разстоянието между двата пътни знака.
      (5) Изискването на ал. 4 не се отнася за случаите, в които пътен знак Б2 е поставен на:
      1. път без настилка;
      2. изход от крайпътен имот;
      3. кръстовище, в което движението се регулира със светлинни сигнали.
      (6) Когато път с предимство изменя направлението си в кръстовище, под пътен знак Б2 се
      поставя допълнителна табела Т13, указваща направлението на пътя с предимство в
      кръстовището.

Коментар

Нали и аз това писах преди.
        Не че не ги шляпат навсякъде тия стопове, щото много хора си мислят, че е нещо повече от триъгълника. Същата работа е и с двата знака за паркиране (В27 и В28 ).

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
          Ясно защо има толкова много катастрофи по улиците. Ясно и защо толкова често има "засичания" по кръстовищата. Не гледайте знаците в гръб. Не, че и аз не правя ляв преди продължаващите на право на едно-две кръстовища, ама това е по-скоро изключение и знам, че съм в нарушение.
          Ради, добре че написа това, че вече бях сигурен за различни правила в Шумен. Дедо Поп е с десен волан и сигурно за това се бърка и той. Виж, в Щатите не знам как е, но общо взето съм потресен от темата като цяло. И от хъса, с който се защитават погрешни мнения. Ако някой ме утрепе на такова кръстовище, най-вероятно ще си живее с мнението, че е бил прав, защото видял моя знак в гръб. Веднъж дори една известна личност ми показваше моя знак, без да види собствения, псувайки каруцарската през прозореца, та умишлено блокирах движението за да се ... изясним... Темата наистина е за Бисерите, но не поради причината, за която я пращаха там. От друга страна не знам дали да не се затрие, че все пак... автомобилен форум... верно, основно за офроуд, ама все пак...
          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

О-о-о, ще взема аз да снимам с видеорегистратора поведението на шофьорите на това кръстовище... ама тогава да не я прехвърлят тая тема в раздел "Оцеляване".
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Давай,да погледаме случки...
              Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                Ради, добре че написа това, ...
                Е аз по принцип имам виждане по въпроса. Водачите на МПС управляват с Главата, а Шофьорите с крайниците, ама нейсе. Да не вземе да се засегне някой.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Не намирам по-подходяща тема да честитя днешни празник- Спасов ден! Честито на шАфьорете!
                  edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Тъкмо навреме! Търся обяснение на лафа "Те ти, булка, спасов ден".
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                      Тъкмо навреме! Търся обяснение на лафа "Те ти, булка, спасов ден".
                      Те ти от темата за вицове:

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                      ...В Добруджанския край на този ден се извършва ритуалът “обръщеник”. Женихът обръща невестата си с гръб, запрята полите й и внезапно я обладава анално с думите “Те ти, булка, Спасовден!” Поверието гласи, че ако невестата пищи много, годината ще е плодородна...

Коментар

Хах! Демек на Спасов ден само алтернативни входящи отверстия!
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Цъ!! На Спасовден булките не могат да откажат.
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Прелиствайки темата назад, попаднах и на това(явно съм го пропуснал преди):

По принцип е така, но знаците (не ги знам по номера): „Път с предимство“; „Път без предимство“ и „Стоп“ - съвсем целенасочено са с такава форма, именно за да се разчитат и отзад.
                            Подчертаното не може да бъде вярно, понеже Б3 - Път с предимство и Б4 - Край на пътя с предимство са си лика -прилика в гръб и на двата полюса в лице.

Освен ако някой не ме убеди, че ще разконспирира в гръб спечелилия евровизия.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                              Това беше добро
                              Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                                Прелиствайки темата назад, попаднах и на това(явно съм го пропуснал преди):

Подчертаното не може да бъде вярно, понеже Б3 - Път с предимство и Б4 - Край на пътя с предимство са си лика -прилика в гръб и на двата полюса в лице.

Прав си, но Б4 не се слага на кръстовището, в което нямаш предимство вече, а по-рано. Поне така трябва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.

Зареждам...
                                X