Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кръстовище - предимство

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кръстовище - предимство

С риск да обидя някои. Абе хора! Що не обичате да четете бе? Има ЗДвП, има ППЗДП. Що тълкувате на кой както му изнася?
    п.п. За кой се отнася ще го разбере.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Интересно ми е, чия е вината за триъгълните знаци пред Б и В - на законодателя или на общината? В е в дясно, но има гаден знак, а Б и в двата случая трябва да чака. При казус в съда, трябва да се разчита на вещи лица. Интересно ми е да ги чуя.

За А изобщо няма колебание - път с предимство.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
        Има ЗДвП, има ППЗДП
        Давай членове и алиней.

Коментар

Козек, аз през цялото време си мисля, че питаш Б или В е с предимство.
          Значи... А, в момента, в който кривне надясно, губи покровителството на знак Б3, независимо дали ще върви по 5 или по 3. Да го смятам ли за вярно?
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Не изпадайте в излишни дискусии. При задачката самото кръстовище е неправилно регулирано. Пред Б не би трябвало да има знак Б1, ако приемем, че останалите знаци са поставени правилно (на 2 пресичащи се пътя не може да има едновременно 2 знака Б1 или Б3).
            П.П. Освен ако под Б3 няма табела Т13, указваща изменението на посоката на пътя с предимство. За Б1 не се допуска и се комбинира само с Б2.
            Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
            Значи... А, в момента, в който кривне надясно, губи покровителството на знак Б3, независимо дали ще върви по 5 или по 3. Да го смятам ли за вярно?
            Ахам, вярно си схванал. Допусни, че няма пряка видимост между локалното и главния път. Откъде Б ще знае, че А идва от път с предимство? Ми ако идва от магистрала значи ли, че още може да се движи със 140?
            Последно редактирано от kuzdov; 03-06-14, 22:27. Причина: Пояснение
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
              Откъде Б ще знае, че А идва от път с предимство?
              Б не знае, но има знак, че е без предимство.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                1. "А" не завива и е с предимство пред "В".
                2. Според мен "Б" е с предимството на дясностоящия.
                3. Според мен "Б"-4 е с предимството на дясностоящия.

Представи си, че "А" го няма. Кой трябва да мине пръв - "Б" или "В"?

ПП 2. и 3. са доста дискусионни.
                2 и 3 хич даже не са дискусионни. Но 1 си е много закачлива ситуация.

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                Знакът дава предимство на „А“ пред движещите се по пътя, който пресича - няма никакво отношение към „Б“.

Не изпадайте в излишни дискусии. При задачката самото кръстовище е неправилно регулирано. Пред Б не би трябвало да има знак Б1, ако приемем, че останалите знаци са поставени правилно.
                Да, тоя знак е абсолютно несъстоятелен (май на предната страница го писах вече).
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Не изпадайте в излишни дискусии. При задачката самото кръстовище е неправилно регулирано. Пред Б не би трябвало да има знак Б1, ако приемем, че останалите знаци са поставени правилно..
                  И пред В също. Поне не на това кръстовище а чак на следващото.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                    И пред В също. Поне не на това кръстовище а чак на следващото.
                    Е тук май нещо не разбрах! Как нещо от това кръстовище предопределя положението на следващото?
                    Или е някакъв майтап, дето не го фащам...
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      Е тук май нещо не разбрах! Как нещо от това кръстовище предопределя положението на следващото?
                      Или е някакъв майтап, дето не го фащам...
                      В пресича пътя на Б посока 4 - първо кръстовище.
                      В пресича пътя на А посока направо - второ кръстовище.

Греша ли?

Коментар

Грешиш. Локалното платно е част от булеварда и знаците и светофарните уредби се поставят непосредствено преди пресичането му. За пояснение, пред Б би трябвало да има само знак Г4.
                        Последно редактирано от kuzdov; 03-06-14, 22:35.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Грешиш. Локалното платно е част от булеварда и знаците и светофарните уредби се поставят непосредствено преди пресичането му. За пояснение, пред Б би трябвало да има само знак Г4.
                          Пред "Б" би трябвало да има знак Б3 в комбинация с Г4 вместо Б1.

Коментар

Грешиш. Локалното платно е част от булеварда и ....
                            И сега кво излиза, че все пак са ме санкционирали неправилно едно време???
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Локално платно, като понятие в ЗДвП не съществува! В друг нормативен документ го има това понятие и съм го цитирал по-горе.

п.п. Ей ви НА и едно четиво.http://www.justice-ruse.org/rcourt/2...1/156a1811.htm
                              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                                ... п.п. Ей ви НА и едно четиво.http://www.justice-ruse.org/rcourt/2...1/156a1811.htm
                                Тук се казва, че булевардът и успоредното платно за движение са две улици. От кога платно за движение е улица?

"...като се движела по платно за движение ,което е успоредно на бул.”Липник” в посоката към КАТ. Това платно, както и бул.”Липник” образуват кръстовища с ул.”Братислава”,която пресича перпендикулярно и двете улици..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X