Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шо стана бе Миме (следизборни дискусии и раздумки)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Шо стана бе Миме (следизборни дискусии и раздумки)

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Ами на базата на статистиката от предишни избори е сметнато че 10% аванс е напълно достатъчен . Това е при положение че приемем варианта 100% гласували . При сегашните проценти които от началото на демокрацията не са прескачали 50% реално във всяка секция има поне два пъти повече бюлетини .
    Винаги се смята, че ще гласуват 100%. Щото, ако свършат бюлетините... майка му жална на организатора.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Някъде излезе ли, колко са стрували(ще струват) избори 2013?
      @sek.1 ако има сер.номера и ги обявят за ценни книги тия +10% ще са ненужни (всяка намерена навън бюлетина директно ще води до същото, каквото банкнота не издадена от БНБ)
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
        @sek.1 ако има сер.номера и ги обявят за ценни книги тия +10% ще са ненужни (всяка намерена навън бюлетина директно ще води до същото, каквото банкнота не издадена от БНБ)
        Тоест НИЩО?
        Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

На предните избори гласуваха (според статистиката) около 4.5 милиона, на тези около 3.5. Ако тенденцията се запази следващите редовни (след четири години) може и да няма кандидат депутат дето да гласува за себе си. На предните народът ясно показа кой иска да го управлява, на тези се чеше зад ушите. На следващите дали ще се сети, че това няма значение ако не си натиска парцалите (или робува на мързела) и излиза на улицата да ги "подкрепя"?

Да си призная - гласувах. С отвращение, както каза някой, че и заложих на куц кон. Обаче ми се очертават свободни недели и мисля при възможност да удрям по едно рамо на управляващите ако усетя че са в затруднение да ме обгрижват.

Коментар

И след всичката тази информация,
            твоята логика, иска, избраните по този начин да ни управляват?

пп
            пазарджик не знам коя е секцията, Стефан Шопов каза че неговия глас го няма(не съм проверявал), а в това дето си дал има два гласа за КаузаБг
            И след всичките тези въпроси ти мълчиш като партизанин на разпит?

По кой начин са избрани? Ти не даваш информация за никакви доказателства, че с разпространените по официален път бюлетини са били извършени някакви измами. Арестуваните от прокуратурата бюлетини гарантирано не са влезли в оборот. Дали е имало други "надтиражни", които са били използвани, няма улики (според Главния). Всеки може да се съмнява, колкото си иска. Само че за КС исканията за касиране трябва да са "в писмена форма, мотивирани с приложени писмени доказателства."

Като гледам информацията от ЦИК, излиза, че нещо май ме лъжеш. Според ЦИК бюлетините, които са били получени от СИК, са:

Б. Брой на бюлетините, получени по реда на чл. 187, ал. 1 от ИК, вписани в т. 2 на протоколите по чл. 187, ал. 3 от ИК 6 888 395
            Т.е. този милион и кусур, за който говориш, не е официално предаван на СИК, та да могат набедените от тебе да направят далаверата в "секции без опоненти". Къде са тези бюлетини - ти ми кажи, ама с факти. За предполагане, може да се предполага, че са си останали в ЦИК и РИК-овете. Ама там "секции без опоненти" май няма. Т.е. нещо теорията ти изглежда да не държи вода и започва да мирише просто на безразборно хвърляне на обвинения във всички посоки.

Като не знаеш за Пазарджик, защо започваш да говориш и да правиш тънки намеци? Да беше проверил първо! Информацията поне я има в нет-а. В т.ч. и допълнението от Шопов за 2-та гласа.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Сигурен бях, че ДА или НЕ няма да има.

Човек, овреще колко са лоши,мошеници,фалшификатори герб, как така са отпечатали 8,3млн. вместо 7,5
              и въпреки това не искаш(нямаш мнение) дали да се касират изборите!?

кефиш и как се правиш, че не знаеш какво е закръгляване
              кефиш и как не намираш за нещо нередно че са предадени на ЦИК 8,3млн(но орева що били толкоз много)
              пък на СИК са предадени ~7млн.

не се коркай, публиката също се кефи

пп
              към цитираното от тебе число прибави "извън страната" и после тичай за речник на тема лъжа и закръглявания
              ВЕНЦЕРЕМОС
              Последно редактирано от DBRS; 18-05-13, 21:27.
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Някъде излезе ли, колко са стрували(ще струват) избори 2013?
                Те за това и не го приемат. Приемаме че им нужда от някакъв резерв някой сбърка някой изпуснат от списъците . Въпреки че до 100% и другаря Тодор Живков не успяваше да го докара все беше около 99 и нещо Пак казвам начини много стига тези от които зависи да имат воля да спрат тези схеми . За сега поне аз не виждам такава .
                Първоначално публикуван от митре Преглед на мнение
                Тоест НИЩО?
                Поне за сега право да печата банкноти и монети има само БНБ . Българска банкнота не издадена от БНБ означава фалшива банкнота . За това деяние има доста сериозни текстове в НПК .
                Последно редактирано от sek.1; 18-05-13, 21:45.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

... Човек, овреще колко са лоши,мошеници,фалшификатори герб, как така са отпечатали 8,3млн. вместо 7,5 ...
                  Досев, стана ти практика да говориш глупости, без връзки с действителността. И то го правиш съзнателно, за да си скриеш колко ти е гол задникът откъм факти и аргументи. Неотдавна ме обяви за "Матросов" защото не си в състояние да прочетеш и да осмислиш един законов текст.
                  Сега ме обвиняваш, че съм "оврещел" нещо за бюлетините, при положение, че точно ти започна да говориш за милион и отгоре "извън контрол", но бягаш като дявол от тамян от въпросите, зададени в тази връзка.

Ми напъвай се. Те "лакейчетата" биват не само червени ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Колеги, мисля, че много се задълбочихме.
                    Цялата история с тези бюлетини е един голям балон.
                    Партийте, включително и тази за която гласувах се помъчиха да извлекат максимално дивиденти в деня за размисъл.
                    Технически погледнато, за всеки който поне малко му е ясна технологията на гласуването, тези ПРАЗНИ бюлетини са лист хартия. Важно е какво има в урните и протоколите. След като изборната активност е около 50%, теоретично във всяка СИК остават половината бюлетини. След като /както твърдяха и кандидати за депутати/ цели комисии са купени какво им пречи от останалите бюлетини да си отбележат за която се разберат партия, да се подпишат в избирателния списък и всичко да си влезе "законно" в протокола, вместо да транспортират до секциите, да ги вкарват незнайно как /аз лично смятам, че е невъзможно/ и прочие мистерии. В края на крайщата бюлетината е материалния знак на волята на избирателя. Може /би трябвало/ и на гърба на касова бележка да отбележа номера на партията и да я пусна в урната. Важно е БРОЯ В УРНАТА.
                    Вместо да накарат/ме избирателните комисии да си гледат работата по закон. ние даваме акъл как да се усложняват нещата, серийни номера, накрая водни знаци и холограми, и ще ни карат да ги плащаме.
                    И пак някой ще пищи, че има манипулации.
                    Както е тръгнало ще се изпокараме по политически причини.
                    Предлагам на Админа да наложи отново вето за политика във форума.
                    Изборите минаха, кой спечелил, кой загубил - това е волята ха хората.
                    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Чичо, при цялото ми уважение, много опростяваш нещата. Трябва си достатъчно съвършена система, която да работи; хора, които да я карат да работи; хора, които да контролират хората, които я карат да работи; контрольори на хората, които контролират хората, които я карат да работи; тук- там някой саботьор, за да има хляб и за медиите, прокурорите, адвокатите... Мчи, ти остави половината българи без хляб бе. С касова бележка щял да ми гласува... убавец.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                        . С касова бележка щял да ми гласува... убавец.

Непопълнена бюлетина е по-безвредна и от стара касова бележка...
                        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          .dbrs.... но бягаш като дявол от тамян от въпросите, зададени в тази връзка. .
                          Уф,
                          бягам от услужливо подадената ми безсмислена посока на "спора",
                          всичките ти въпроси са лилипутски, сравнено с това дали искаме касиране или не.

Разбрах, че нямаш мнение по въпроса, по-важно ти е кой точно е печатал
                          за лакейчетата също си прав.
                          ок?

пп
                          относно матросов, прочети внимателно текста. пише че за нещо се сещам/прилича!
                          ако в спомените/халюцинациите на някой говорещ глупости, виждаш обявление за нещо?
                          говориш и за обвинения....
                          тия избори нещо лично ли са за теб
                          моля те кажи го с да/не, не обяснявай. ок?

Коментар

... моля те кажи го с да/не, не обяснявай. ок?

Платиха ли ти вече за участието в кампанията за касиране на изборите? Да или не.

И не, в изборите няма нищо лично за мен. Както и във въпроса за евентуалното им касиране. Даже партията, за която гласувах, остана под 4%-ия праг. Т.е. гласът ми е практически загубен. Ама като гледам толкова наглост и гьонсуратлък, при повторни избори ще взема мерки това да не се повтори ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Платиха ли ти вече за участието в кампанията за касиране на изборите? Да или не.

И не, в изборите няма нищо лично за мен. Както и във въпроса за евентуалното им касиране. Даже партията, за която гласувах, остана под 4%-ия праг. Т.е. гласът ми е практически загубен. Ама като гледам толкова наглост и гьонсуратлък, при повторни избори ще взема мерки това да не се повтори ...
                              Май не е загубен съвсем . По системата Донт и някакви сложни формули гласовете се преизчисляват ; прехвърлят и не знам още какво .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                                Май не е загубен съвсем . По системата Донт и някакви сложни формули гласовете се преизчисляват ; прехвърлят и не знам още какво .
                                По отношение на държавната субсидия, която ще ползува партията- да. Ако това те грее...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X