Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скандал с поука

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Скандал с поука

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Говорим за конкретен случай. Човекът съзнателно е казал че няма нужда от помощ и ще си чака пътната помощ. Нито е бил в безсъзнание, нито в крайно критична ситуация, нито в дере.

Личното ми мнение е че е имало нещо нефелно около ухото му за дърпане. Поне 5-6 пъти съм теглил със същия колан (е, май 5-6 метров де), от дърта корса до съвсем новичък мерцедес C, не е имало дори наченка на проблем. С метално въже съм теглил бус със самара, и пак без никакви последствия.

Ами за това иде реч. Филип е решил да си пробва каиша. А защо се е обзавел с такъв - не е ясно.

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение

Е като се нахвърли тоз ми ти човек върху мен да ме бута и да ми крещи, то чудо стана.
      Просто съдбата те е срещнала с продукт на здравната реформа

Коментар

На Wattie аз му казах кой каиш да си купи. Може да ви е странно, но в неговия случай този колан е много добър компромис. В общият случай Нивата няма нито маса, нито тяга, за да направи с него беля. Способността му да натрупва енергия в еластичността е спорна и белязана с хистерезисни загуби, а аеродинамичните му качества (които определят радиуса на действие на хвърчащия шегел) - ниски. За сметка на това е по джоба на Wattie и не му гният шевовете, като остане 4 месеца мокро в багажника.

То е ясно кое е най-най-хубаво, но това най-най-хубавото освен още пари изисква и периодична грижа от страна на собственика, за която съм дълбоко убеден, че няма да бъде положена, а като не бъде положена, то ще стане по-лошо от зеления колан.

@Пенчо - не се хващай за думите. Ясно е, че хора в безсъзнание ще ги вадиш, ама да седи някой и да ти казва "не, не" - той определено знае най-добре. На много места по света е по-мъдро и хора в безсъзнание да не пипаш, за да не ти се отрови животът после, като се свестят. Или ако не се свестят. Аз не знам кое правило е по-добро.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          На много места по света е по-мъдро и хора в безсъзнание да не пипаш, за да не ти се отрови животът после, като се свестят. Или ако не се свестят. Аз не знам кое правило е по-добро.
          За всяко нещо си има професионалисти и е най-добре те да си свършат работата и да носят съответната отговорност. Пътната помощ като потроши колата си плаща - случвало ми се е тамън няколко пъти.

А за местене на припаднали - ми там в едни учебници още на дядо ми пише да не се пипат ако не разбираш.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            А за местене на припаднали - ми там в едни учебници още на дядо ми пише да не се пипат ако не разбираш.
            Мисълта ми беше, че не винаги е правилно да пипаш ДАЖЕ и да разбираш много добре. Понякога се свежда до: "Ако не ти е пряка работа, не пипай".

Коментар

Мисълта ми беше, че не винаги е правилно да пипаш ДАЖЕ и да разбираш много добре. Понякога се свежда до: "Ако не ти е пряка работа, не пипай".
              Факт. Ама тука повечето даже и не разбираме, та най-добре 112 и до там.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

[QUOTE=BENZBOSS;1747863]А е те тва е приказка.Аз сьм теглил дьльг Патрул сьс Субару Джьсти,теглил сьм рейс с 40 пьтника в него и Патрола празен - вьжето спирачно на парашута на МИГ 21.............Те това верно е приказка

Бенцбосе би ли казал по подробно какво е това въже ?Капроново ли е и колко мм. му е дебелината.И има ли добър ластичен ефект.

Благодарим предварително.
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                  Общовалидно правило - непоискано добро не се прави!!!
                  Точно на завоя пред входа на Софийската Духовна Семинария виждам триъгълник, мигащи светлини, изобщо закъсал автомобил Рено Клио.
                  От кого трябва да бъде поискано ?>>от потърпевшия?>>кой е той?>>закъсалия, но и всички, които ще изпитат затруднение, минавайки от там!>>Редно ли е да го остави там, при положение:
                  ...., за да не седиш толкова опасно на кръстовището?
                  Не правилната (единична) реакция към проблем не бива да променя отношението към него.
                  Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

........................

Да... а поуката ми е повече да не се бъркам да помагам там, където не ми е работа.[/QUOTE]
                    Колега не се ядосвай просто си искал да помогнеш .Какво репатрака да не го дърпа с най еластичното въже просто закача куката и газ на лебетката ама бангията е била толкоз изгнила че боксирната кука дори и без закачане на важе е била пред испадане . Хора всякакви .
                    Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

На Wattie аз му казах кой каиш да си купи. Може да ви е странно, но в неговия случай този колан е много добър компромис. В общият случай Нивата няма нито маса, нито тяга, за да направи с него беля. Способността му да натрупва енергия в еластичността е спорна и белязана с хистерезисни загуби, а аеродинамичните му качества (които определят радиуса на действие на хвърчащия шегел) - ниски. За сметка на това е по джоба на Wattie и не му гният шевовете, като остане 4 месеца мокро в багажника.

То е ясно кое е най-най-хубаво, но това най-най-хубавото освен още пари изисква и периодична грижа от страна на собственика, за която съм дълбоко убеден, че няма да бъде положена, а като не бъде положена, то ще стане по-лошо от зеления колан.

@Пенчо - не се хващай за думите. Ясно е, че хора в безсъзнание ще ги вадиш, ама да седи някой и да ти казва "не, не" - той определено знае най-добре. На много места по света е по-мъдро и хора в безсъзнание да не пипаш, за да не ти се отрови животът после, като се свестят. Или ако не се свестят. Аз не знам кое правило е по-добро.
                      Ясене, прост 5 тонен тираджийски колан (от тия с тресчотката, която не е нужно да ползваш) върши перфектна работа и е евтин. Има си и еластичност. За теглене на кекави гнили возила се е утепал. Ако тръгнеш с цялата газ, удар няма, а ако задното возило е достатъчно тежко или набило спирачки - къса се. Пробвано. В същото време е достатъчно здрав, за да може при нормална експлоатация да тегли среднокалиберна джипка под 2 тона.

ПП: относно случката - казал е че не иска помощ. Ако има малко акъл в главата, тая дребна тенекия, наречена клио може да се избута без никакъв зор дори от сравнително кльощав човек. Лично съм бутал 200-300м кола от подобен калибър, че и отгоре.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Я........................................ тая дребна тенекия, наречена клио може да се избута без никакъв зор дори от сравнително кльощав човек. Лично съм бутал 200-300м кола от подобен калибър, че и отгоре.
                        Луд умора нЕма ....
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Няма - ако свещите не са наред на R5 отваряш врата и с един крак като тротинетка
                          LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                          2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Отсрамих се днес. Изтеглих един Хюндай по време на разходката ми около Железница, после помогнах на три автомобила да излезнат от паркинга пред блока на родителите ми в Бъкстон. Много готино беше навяло:

Мина ми вчерашния яд. Едвам се спасих да не ми набутат пари в джоба
                            Последно редактирано от Wattie; 26-01-12, 15:11. Причина: правописна грешка

Коментар

Кофти реакция на колегата с Клиото... Аз много съм препатил с една Дизелова Аскона - много пъти са ме теглили и съм се молил да ме теглят, от тогава само да видя човек на улицата да бута - винаги се включвам (защото знам какво е) ...

Според мен това си е до човека - попаднал си на такъв човек...

Коментар

Човек постепенно си оформя усет за това кои от нуждаещите се ще създадат ядове и кои колко ще са благодарни. Били те баровци с паркетник, сигани с разпадната жигулка или нещо помежду, в канавката влизат всякакви.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X