Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скандал с поука

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скандал с поука

Точно на завоя пред входа на Софийската Духовна Семинария виждам триъгълник, мигащи светлини, изобщо закъсал автомобил Рено Клио. Завивам и спирам пред него и питам човека дали има нужда от помощ. Той отговаря, че няма нужда, вече бил извикал пътна помощ. Аз обаче съм настойчив и раздавам акъл:

- Дай поне да я издърпаме до паркинга 50 метра по-напред, за да не седиш толкова опасно на кръстовището?

Човекът се съгласява. Вадя си аз новия колан за теглене, закачам с шегела от моята страна, закачам (с лек зор, защото нямаше достатъчно място за бъркане с ръка) на неговото ухо за теглене и се качваме по колите. Съвсем леко опъвам въжето - всичко както си трябва. Потегляме - всичко е наред. Има няма да сме минали пет метра и отзад се чува "фрас" и аз продължавам "като отвързан". Казах си "мамка му и въже, скъса се!". Слизам... е да ама не - скъсало се е ухото за теглене на клиото, а въжето си е здраво.

Е като се нахвърли тоз ми ти човек върху мен да ме бута и да ми крещи, то чудо стана. "Вие с тези джипове за какви се мислите!", "като знаеш, че ти е такава голяма колата...", "сега ще ми платиш"... Та дори си няма и работа с КАТ да заплашва. Ясно, човекът е афектиран и не мисли трезво, но го отнасям аз. Бас държа, че ако му бях отговорил по-агресивно щеше да се стигне до бой.

Добре, че като чу скандала дойде още някакъв човек, та нещо се укротиха нещата. Опитах се да кажа нещо като извинение, но отнесох нова поредица псувни за изпроводяк.

Да... а поуката ми е повече да не се бъркам да помагам там, където не ми е работа.

От: Скандал с поука

Съчувствия. Какво беше въжето?

Коментар

Нарекъл е нивата жип?
      Верно е бил яко афектиран

Иначе както е известно, няма ненаказано добро.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Съчувствия. Какво беше въжето?
        Двутонен колан от корабния магазин на Възраждане. Ето го:

Коментар

Така и предполагах. Това няма никаква елонгация.

Коментар

Най-вероятно тиквеника е оставил дръпната ръчната и за това не му е издържала обецата.Другата хипотеза е хаймака да е тръгнал на скорост.Аз точно по тая причина спрях да дърпам който и да е ,да си вика платформа и да се спасява.Много малко от движещите се по пътищата имат техническа грамотност и умения да бъдат теглени.
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
              Двутонен колан от корабния магазин на Възраждане. Ето го:

Че кво му на въжето.Много си е харно.Едно време като държахме по едно стоманено въже в багажника да не беше по-добре.Мойто не е корабно,а алпинистко.Стига теглената кратуна да го държи изпънато и да не го настъпва с гумите.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Това въже съвсем определено не е за теглене на лек автомобил. Добре и че шегела не е направил поразии. Тегленето на лек автомобил се прави само с въже предназначено за целта, леко еластично и задължително ОТ МНОГО ОПИТЕН ВОДАЧ в теглещият автомобил, и ОЩЕ ПО-ОПИТЕН ВОДАЧ в тегленият автомобил САМО ПРИ ИЗРИЧНА НАСТОЙЧИВА МОЛБА ОТ ВОДАЧА на тегленият автомобил и пълното съзнаване на поетата отговорност от теглещият. Лада Нива поради спецификата на въртящият момент на двигателя си, може да тегли лек автомобил при тази ситуация само на бавни на раздатката...

Въобще тегленето, дори и подаването на ток за запалване изискват специфични знания и умения, които за съжаление 99% от водачите не притежават... (и от двете страни)...
                VPetrov.photography

Коментар

Не го усетих да упражнява някакво сериозно усилие... Пък беше кишаво и хлъзгаво. Но нищо чудно да е имало такова нещо, пък да не съм го усетил.

П.П. Раздатката естествено беше на бавни.

П.П.2. Мерси за конското и неявната оценка на опитността ми. Изглежда си я заслужавам.

Коментар

Тъи е приятелю тъйййй !! Няма не наказано добро! Направи добро и изяш г,,,о!!
                    Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                    Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Айде бе, теглили са ме още като съвсем млад водач и аз съм теглил. С въже съвецко дето не е и чувало за еластичност
                      И сме живи и не сме строшили нищо. Е първите два три пет пъти докато се научим беше яко сецане, ама удържаха пустите кошници.

Ся Филип мое да е предобрил нещата, ама се съмнявам.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                        Че кво му на въжето.Много си е харно ...
                        За удължител на лебедка. За теглене също става, ама не трябва да има сецане, защото се чупят разни работи. При по-силен удар се е чупила и кука на Патрул. На ушенце на лека кола му стига и далеч по-малко натоварване.

Неприятно е, че с такъв колан ако дърпаш някого по твърда настилка на по-голямо разстояние, коланът е много вероятно да даде фира от търкането в асфалта.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

...особено ако тегления няма никакв идея, че въжето трябва да се държи винаги опънато.
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Аз от лодките научих- не започнеш ли да ревеш със сълзи, нямаш нужда от помощ. Намесиш ли се по-рано, рискуваш ти да го отнесеш. Ако го бяха натресли отзад, скъсаното ухо щеше да му се струва като 6ца от тотото. По лодките теглим с въже, което се разтяга. И не слагаме метални неща по него. Тия шегели трепят хора.
                            Не реве ли-чакай докато ревне. Това знам за тегленето.
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Трепят ако не се обезопасят.
                              С най-обикновено лабаво въженце се връзва шегела (или колана до него) за нещо различно от ухото за теглене

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X