Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Без пожарогасител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Без пожарогасител

http://www.youtube.com/watch?v=hL-L3y1Ori8

и моите го могат това,но я забравям като кола после.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      жилетка....
      Това е глупост... Аптечка, триъгълник, пожарогасител са си нужни(да не дава Господ да се ползват де), ама това с жилетките е ненужно...
      Досега не съм виждал закъсал край пътя да е облякъл такава, аз също не съм обличал. Нося си я в колата за да не ме глобят, и ако не беше лапето да я разопакова на Приморско(цани се за съдия...) още щеше да си е в найлонката.

Относно пожарогасителите-като горя витарата най-напред пробвах да гася с прахов пожарогасител. Нъцки... Праха потъва в бензина, и все едно не съм пръскал върху легена. Нормално де, няма как да е друго яче. Ама в паниката се надяваш силно на пожарогасителя. Накрая угасих огъня с водоструйката. Дано ако от МВР прочетат този пост да не ни задължат да носим водоструйки на 12 волта в колите...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не си много прав за жилетката. Не ти пожелавам да сменяш гума на магистрала, след завой в аварийната лента нощем. Хем с жилетка, хем пратих приятел на триста метра назад с триъгълника в ръка да го държи, щото ще го отнесат. Хем на два пъти щяха да ме убият.
        Тука всичко е шменти капели. В Италия нямаш право да слизаш от колата в такива ситуации без жилетка. И според мен, така е правилно.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Джанта нормална втора рька 60 кинта,някаква джиджана по 350 да речем,гума 2-300 кинта,на магистрала тук не се слиза,че шанса да те намерят в болница е огромен.Аз трьгьлници нямам,имат място за тях,но нямат щипки и оригинално няма триьгьлник.

До момента за години имаме само една изгубена кола след спиране на магистрала - М класа се натресе в багажника и колата си отиде геройски,бащата беше изкривил волана на Инфинити Г или нашенски Нисан среден размер.

Аз бих си взел жилетка,около резервната гума имам още място та им акьде да я сложа.Ще потьрся да видим дали продават,но да ми го натрисат на сила не е правилно според мен.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Тук съм убеден, че ако не са задължителни никой няма да има в колата но за мен е полезна, особено нощем.
            И после, това оборудване не го мъкнем на гръб. Ако някой смята разхода в милилитри на 100...
            Ферозата има символичен багажник ако въобще може да се нарече така, но си има всичко, включително въжета, шекели и т.н....
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
              ......през живота си не съм ползвал никога такъв......
              Ако имаш свободни пари (пожарогасители), ела и ще гасим каквото ти душа иска (стига да не е много голямо), може и приятели да доведеш.....
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                Ако имаш свободни пари (пожарогасители), ела и ще гасим каквото ти душа иска (стига да не е много голямо), може и приятели да доведеш.....
                Владо, темата по същество е майтап. С горчив отенък, но е такъв. А иначе предложението е супер.

Коментар

Какъв пожарогасител, бре?! Искате да се лишите от най-ценната придобивка на Хомосапиенс. Знаете ли колко ...питеци са загинали търсейки Огнивото и колко мъка е имало преди да дойде Драсни Пални Клечица-та? Та нека викнем:
                  НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО.....................
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Този тест с гасенето отдавна се каня да го направя, може да го направим в различни градове. Веднъж щях да изпразна моя в един горящ контейнер, но беше сложно да обърна и да се върна до него. Имам и бутилка с ЦО2 в гаража, която се наложи на скоро да използвам, беше се изсипал половин литър коресилин на тезгяха на който заварявам, бърсах с парцали и накрая реших да запаля каквото е останало , че трябваше да заварявам. Хубав пожар стана, с духане не гасне с парцали също, а ЦО-то го изгаси за секунда .
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Това е глупост... Аптечка, триъгълник, пожарогасител са си нужни(да не дава Господ да се ползват де), ама това с жилетките е ненужно...
                      Досега не съм виждал закъсал край пътя да е облякъл такава, аз също не съм обличал...
                      Сменял съм задна лява гума в 22:00-23:00 на двулентов двупосочен път. Бях отбил колкото се може по-вдясно, но имаше сняг отстрани. Благодарение на жилетката не ме сгазиха. Триъгълника, който сложих на 50 метра го отнесоха 2 пъти.
                      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Сега зимата както рано се стъмнява, да излезеш на пътя без жилетка си е самоубийство. Още повече, че зимата повечето хора са с тъмни дрехи... Като куцо пиле домат ще те отнесат. За магистралата изобщо не говорим... Даже би били добре и пешеходците да ходят зимата с жилетки ) Не като ти изскочат на 10 м да разбереш, че има нещо отпред...
                        А иначе, всичко това- аптечки, пожарогасители, резервни гуми, триъгълници. Щом хората са го измислили, значи трябва да го има. Много по добре е да го имаш и да ти трака в багажника отколкото да го нямаш и да ти потрябва... В крайна сметка всичко това е за собствена безопасност... Да не говорим, че е хубаво да се носи защитно фолио и някое друго одеало в багажника (така ни учиха в БЧК Ако не за друго, ако се случи да закъсаш някъде в студа, може да си го наметнеш...

Коментар

Явно еврогейщината настъпва яко и по нашите земи...

Наемам се да сменя колкото гуми кажете на която магистрала кажете, в колкото часа кажете. Достатъчно е да се внимава докато се работи.
                          Допреди няколко години никой нямаше такава жилетка в колата. И какво-да не би да са изпомачкали нещастните шофьори които си сменят спуканата гума?
                          Същото е и с фаровете през деня-чудя се как сме оцелявали допреди да ги въведат като задължителни... То челен удар след челен удар, челен удар след челен удар... За разнообразие тук-там по някой размазан пешеходец...
                          Същото е и със задължителните детски седалки... Който иска-нека да си слага, да вози децата си овързани като багаж... Но да ми го налагат-неее, не приемам. Нас като ни возеха едно време в жигулитата които са толкова опасни при удар, нямат задни колани, нямат АБС, АСР, ЕСП, СДТ, ТДС, ЗТБ, ГДЕ и други съкращения-да не би да не сме пораснали?..

Очаквам да ни спуснат график кога да си гласим жените, че не е нормално да не се прави секс, или да се прекалява. Всичко трябва да е регламентирано, уточнено, изпробвано, и всички да са доволни...

Майната им, аз искам да излезем от ЕС.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

С голямото си уважение кьм теб няма да се сьглася за седалките за бебета и малки деца.Как сме гледани е ясно,аз го помня,но и си представям какво би станало ако се тресне полски Фиат 125Р с 3 деца на задната седалка,като едното редовно лежеше пред задния прозорец.Аз сега се чудя как ги сьбират тия седалки в нормален размер кола,за компакт дет му викат пьк сьвсем идея нямам.
                            Е баджанака ги изгледа неговите в Тико,аз ония ден му казвам,че му пращам Рекарото на сина и искам да е в средата на колата,че в края трудно ще се сьбере.След година ще са 2 седалки и няма да има място за други там,2 малки деца и толкоз,ще ми трябва джипка дьлга или ван.

Дали може - ми може,дали е по-безопастно - ми не е.То по тая логика и жилетката трябва да е добра идея,но след 18 аз сьм на мнение,че всеки решава за себе си,децата са друго нещо.

Утре ми идва четвьрти брой седалка,едната кола минава бебевоз на 100% - 2 големи в двата края и едно Чико в средата,едната баба кара,другата наглежда вкшьна на задната седалка,ние с майка му след тях с другата кола.Това май ще ви го снимам за майтап,седалките са задьлжителни за мен.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Знаеш ли какво става с детенце на задната седалка при удар с 60км/ч без детска седалка и колан?

Излиза през челното стъкло да види в какво се е натресъл баща му, секунди след това душата му отлита на по-добро място.
                              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                ... ... ...
                                Кольо, колкото повече те чета толкова по-горещо се моля никога да не ти се се случи заблудите ти относно някои неща да се разсеят на твой гръб. Това е един от много малкото случаи в които мога да пожелая някому "Дано заблудите ти траят вечно".
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X