Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Без пожарогасител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Без пожарогасител

Изчетох и се поучих дълбоко от темата Без Резервна Гума, но тя безцеремонно беше заключена и не успях да си задам въпросите навреме. А ми дойдоха толкова много идеи на главата, че направо не знам откъде да започна.

Ето например пожарогасителя - през живота си не съм ползвал никога такъв. Аз и не знам моя работи ли, не ли? А пък и ако ми се наложи да го използвам - не знам как. За какво въобще да го държим в колата?

Хубаво е да разтоварим джипките от излишния багаж. Колкото по-лека - по-добре. Ако ви трябва някога тежест - слагате няколко лопати кал в багажника и отново е тежка. Ама обратното не е толкова лесно - няма да искате да изхвърляте скъпи вещи на пътя, нали?

Та се чудя колегите тук дали изобщо някога са ползвали пожарогасител? Би трябвало джипките да са по пожаробезопасни от обикновените коли или нещо съм се объркал? Пожарогасителят ми е още от завода и няма вид да е ползван някога дори преди мен.

От: Без пожарогасител

Пожарогасителя в повечето случаи се носи не за теб и не за твоята кола , а за горящата кола с хора вътре , която ще намериш .
    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

А и всички пожарогасители минават "преглед" на определено време. Някъде по корпуса има лепенка на която пише срок на годност. Ако твоя е изтекъл наистина го мъкнеш за нищо, дори при полицейска проверка няма да ти го признаят и ще отнесеш глоба.

По-принцип си е точно за твоята си кола да можеш да се намесиш в първите секунди на евентуален пожар, след това е късно. На доста състезания изгоряха коли мислители че нямаха пожарогасители . На едното Ком-Емине дори спряха колеги и се събраха 3,4 пожарогасителя и пак изгоря до основи .Просто колата гори много много бързо и можеш да я загасиш единствено ако хванеш "симптомите"

п.п. Дано не ти се налага да го ползваш никога но иди да го проверят или направо си купи нов.
      088455338две
      "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
      Джамбазов 2010г..

Коментар

Ти това дето го пишеш сериозно ли го мислиш?Явно не си виждал как гори кола още повече твоята това е добре ,НО!Ако държиш да разбереш защо ти е пожарогасителя мога да те запозная с един мои приятел които наскоро се чудеше същото,но се случи така че да види защо му е,след като му се прецака уплътнение на капак на клапаните и голямо количество масло изтече върху изходящия колектор и се запали,доста бързо си беше открил пожарогасителя и се беше научил как се работи с него сега има два на удобно и достъпно място.Това че не ти се е случило да ти трябва не ти дава оправдание да го няма или да не можеш да го ползваш,вгледаи се и сам ще откриеш как се ползва това не нужно според теб пособие дето толкова много ще ти олекоти колата.Колкото до това дали е изправен в по голямата си част пожарогасители ти дезодорант са само за пунтаж,могат и да помогната ма рядко,препоръчително е да имаш минимум едно килограмов истински прахов пожарогасител,негова изправност може да бъде проверявана периодично и еветуално на него може да се разчита аз лично имам два.
        ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
        тел.088четири 9едно9 4нула4
        -------------------------------------------------------

Коментар

Аз си нося 2 кг. CO2 пожарогасител с мен, защото не се знае какво ще стане. А защо СО2 - защото се контролира лесно дали има нещо вътре, защото нанася по-малко щети от праховия и защото става за гасене на всичко по колата. Отделно имам и един прахов - 1кг.
          LR Discovery I 300 TDI

Коментар

Хубаво, само гледай струята от това СО2 да не попада върху още живи хора.

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
              Та се чудя колегите тук дали изобщо някога са ползвали пожарогасител? Би трябвало джипките да са по пожаробезопасни от обикновените коли или нещо съм се объркал? Пожарогасителят ми е още от завода и няма вид да е ползван някога дори преди мен.

Не се чуди. Въпрос на време и късмет. Аз съм гасил на два пъти зародиши на пожар в гората, две чужди коли и масларницата на бензиностанцията в Илиенци - тогава Петрол.

Коментар

Първоначално публикуван от apavlov Преглед на мнение
                Аз си нося 2 кг. CO2 пожарогасител с мен, защото не се знае какво ще стане. А защо СО2 - защото се контролира лесно дали има нещо вътре, защото нанася по-малко щети от праховия и защото става за гасене на всичко по колата. Отделно имам и един прахов - 1кг.
                Това е и комбинацията, която аз нося винаги, даже мисля да нося още един 2 кг прахов. Гасил съм коли, но за камион, или джипка например, ако се ливне повечко гориво, трябва да има голям пожарогасител, и то веднага под ръка. След една минута само може да бягаш далече.
                За състоянието на пожарогасителя - какво да коментираме - трябва да е перфектно. Тази декоративните дезодоранти не могат и вестник да изгасят. Голям, червен, с манометър, зареждан редовно всяка година.

У нас още не глобяват, ако нямаш лепенка с датата на зареждане и преглед, но в Австрия и Германия са ми ги проверявали, и са ми се карали, че единия беше с току-що изтекъл срок (по-малко от месец). Добре, че беше другия редовен, обясних учтиво, че този изтеклия го нося за зареждане - но не можело така, имало риск да стане грешка...
                Show must go on!
                LZ1VES

Коментар

Колегата се шегува а вие го подкарахте на сериозно
                  ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Според мен на твоята кола ще и е много добре без водач.
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Въпросът:Да имаш или да нямаш пожарогасител е напълно излишен,по-важното е той да отговаря на количеството (според превозното средство)литри или килограми и естествено да е изряден.Ако на теб (нас)не ти се налижи(дай боже) да го използваш,пътувайки може да срещнеш някой на когото да помогнеш и тогава човек разбира дали е нужен или не.Най-добър съвет може да ти(ни)даде някой пожарникар.

Коментар

С живота и здравето няма шеги. Дори и в коша. Тук четат много хора, включително млади, които не разбират веднага кое е шега и кое не. Добре е да се съобразяваме това, дори в идиотизмите, които пишем.
                        Show must go on!
                        LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                          С живота и здравето няма шеги. Дори и в коша. Тук четат много хора, включително млади, които не разбират веднага кое е шега и кое не. Добре е да се съобразяваме това, дори в идиотизмите, които пишем.
                          А за това си абсолютно прав !
                          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Бе айде стига с тия комунистически солдафонщини! В москвичите слагаха пожарогасители, като паметници на съветската армия във всяко село, сега ще си пълня багажника с некви буклуци като тогава ли? Има си телефон 112, не карам пожарогасител!

Коментар

wattie, ако си мъж, няма защо да се тревожиш от изхвърлянето на скъпи вещи. А пък ако си истински мъж, все едно ще си ги прибереш на връщане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X