Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Без пожарогасител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Без пожарогасител

А бе ясно е какво може да стане. Никой не го отрича. Никой и не отрича ползата от тези нещица.
    Но да ме оставят да се претрепвам както искам, защо трябва да го правят задължително?

Ама пак да питам-как ли сме оцелели в старите жигулита и москвичи? Без седалки, жълти жилетки и прочие?

А след удар с 60 км/ч не само детето ще излети през предното стъкло... А да попитам-като е вързано за седалката ще оживее ли след такъв удар?
    И друго-за да има удар с 60 км/ч в момента на сблъсъка трябва преди това колата да е летяла с над 100-120... Освен в случаите на заспиване и челен удар без никакво намаляване на скоростта. А и такива шофьори трябва да се наказват...
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Кольо,

еврогейщина или не, аз съм доволен, че имам светлоотразителна жилетка в колата. Както вече казах, видях практическата полза от нея. Но ако не беше задължителен реквизит за колата, познай дали щях да я имам изобщо. А така си казвам: "Така и така я имам и я возя, защо да не я облека!"
      Няма как да те контролират дали си я облякъл докато си сменяш гумата. Могат само да те задължат да я имаш в колата. Има една поговорка по този повод:
      "Можеш да заведеш коня до реката, но не можеш да го накараш да пие вода!"
      За детските столчета ми е рано да коментирам - още нямам личен опит. Но мога да коментирам за бебешките:
      Ако не бяха задължителни поне 50% от бебетата щяха да се возят в ръцете на майка си - причината е предимно финансова: Защо да даваш пари за едно нещо, след като може и да не ги дадеш. На жена ми се е налагало няколко пъти да вади бебока от столчето в движение, за да го гушне и успокоява. Казва, че е много натоварващо и уморително. Безопасността отделно.

Ти хубаво казваш: "Ние как сме оцеляли преди години с ладите и москвичите?"
      Ами ето какво мисля по този въпрос: Автомобилите бяха много по-малко преди 20-30 години. Движението по пътищата не беше толкова натоварено. Задръствания почти нямаше. Отделно и шофьорските курсове бяха по-истински. Мен като бебе в кола не са ме возили поради липса на такава. Баща ми купи първата кола когато бях на 3 или 4 години.
      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        А бе ясно е какво може да стане. Никой не го отрича. Никой и не отрича ползата от тези нещица.
        Но да ме оставят да се претрепвам както искам, защо трябва да го правят задължително?

Ама пак да питам-как ли сме оцелели в старите жигулита и москвичи? Без седалки, жълти жилетки и прочие?

А след удар с 60 км/ч не само детето ще излети през предното стъкло... А да попитам-като е вързано за седалката ще оживее ли след такъв удар?
        И друго-за да има удар с 60 км/ч в момента на сблъсъка трябва преди това колата да е летяла с над 100-120... Освен в случаите на заспиване и челен удар без никакво намаляване на скоростта. А и такива шофьори трябва да се наказват...
        Кольо, ускорението което ще се създаде при сблъсък на две коли движещи се със 30км/ч е равно на ускорението което ще се създаде при удар със 60км/ч в стена. Мислиш ли, че е трудно да стане? А тези европейски правила, са не само да съхранят теб, но и дугите участници.
        Иначе съм съгласен, че има много преиначени неща, но повечето са писани за да спасят и по-неопитни хора, а такива много.
        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
        Drag Grand Canyon Daily
        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
        LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
          Кольо,
          Ти хубаво казваш: "Ние как сме оцеляли преди години с ладите и москвичите?"
          Ами ето какво мисля по този въпрос: Автомобилите бяха много по-малко преди 20-30 години. Движението по пътищата не беше толкова натоварено. Задръствания почти нямаше. Отделно и шофьорските курсове бяха по-истински. Мен като бебе в кола не са ме возили поради липса на такава. Баща ми купи първата кола когато бях на 3 или 4 години.
          +1

Веднъж се возехме с кучето (немска овчарка), нещо се наложи да натисна рязко спирачки и както си беше на задната седалка, прелетя между седалките и си заби муцуната в предното стъкло. Това само от едни спирачки . Не бих возил дете по този начин, скоро ще ни задължат и кучетата да са в кафези, въпреки че главата му е много здрава.
          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Ето как:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ptpata.jpg
Прегледи:1
Размер:142.1 КБ
ID:5339033

За 2011 имаме 658 загинали и 8301 ранени. Това като допълнение на предишната таблица го давам. Източник: Национален Статистически Институт. Може да се свали и от сайта на МВР: http://dokkpbdp.mvr.bg/Statistics/default.htm

Всеки слабо математически грамотен човек може да си направи изводите и да отговори на въпроса "дали еврогейщината е помогнала или не". Отговаря и за жигулите и москвичите също толкова добре.

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
              Кольо, ускорението което ще се създаде при сблъсък на две коли движещи се със 30км/ч е равно на ускорението което ще се създаде при удар със 60км/ч в стена.
              Не си прав за ускорението. Там Нютон беше разработил нещо, но това е друга тема.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Щом хората от ''белите'' държави си спазват изискванията и законите,то ние трябва да ги следваме(в дисциплината е истината).Разликата между ''едно време'' и сега е,че ако тогава е имало например 1000автомобила сега има хиляди пъти повече на почти същите пътища.

Коментар

Първоначално публикуван от valiokoev Преглед на мнение
                  Разликата между ''едно време'' и сега е,че ако тогава е имало например 1000автомобила сега има хиляди пъти повече на почти същите пътища.
                  Или по-лоши
                  О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
                    Ето как:

[ATTACH=CONFIG]409611[/ATTACH]

За 2011 имаме 658 загинали и 8301 ранени. Това като допълнение на предишната таблица го давам. Източник: Национален Статистически Институт. Може да се свали и от сайта на МВР: http://dokkpbdp.mvr.bg/Statistics/default.htm

Всеки слабо математически грамотен човек може да си направи изводите и да отговори на въпроса "дали еврогейщината е помогнала или не". Отговаря и за жигулите и москвичите също толкова добре.
                    Експериментът не е чист, за да направиш такъв извод. Пробвай да корелираш тези данни например с потреблението на течни горива и ще излезе една много тъжна истина.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                      Не си прав за ускорението. Там Нютон беше разработил нещо, но това е друга тема.
                      Ок, прав си. Това е най-лошия случай - ако се блъснеш в нещо много по тежко от теб.
                      Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                      Drag Grand Canyon Daily
                      Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                      LZ1JYM

Коментар

1990 има 1521 убити...
                        http://vbox7.com/play:000eb56852

Коментар

Пак за пожарогасителите:
                          Преди няколко дни докато безгрижно четях старите теми попаднах на това http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=71853. То ме накара да се замисля колко ефективен може да е един "щатен" авто-поражогасител - прахов от килограм, каквито се търкалят из багажниците.
                          След бръз поглед във фирмени каталози стигнах до заключението че може да е ефективен само и единствено при полицеиски проверки т.е. да не отнесеш глоба.
                          Оперативното му време е около 5 - 6 секунди а гасителното вещество само 1 килограм.
                          Това ми заключение ме накара да се замисля за по голям такъв и като алтернативен вариант се спрях на 6 - килограмов прахов. Брутното тегло е около 10 кг, праха е 6кг (това е ясно и от името де) а оперативното му време е над 12 секунди (по каталог). Цените в варират около 40 +/- 5лв според данните в нета.
                          Пак не е гаранция че ако се наложи ще свърши работа но със сигурност ще свърши повече от еднокилограмовия.
                          Мисля тези дни да обиколя и да си взема един.

Коментар

"Брутното тегло е около 10 кг, праха е 6кг (това е ясно и от името де) а оперативното му време е над 12 секунди (по каталог)."

Оперативното му време на 6кг. май беше 35-45 сек.

Коментар

Това е 6кг. в действие
                              http://www.fire-plovdiv.org/rus029.php

Коментар

Аз да питам - преди 35 години столчета имаше ли?Щото мойто Чико от Германия с врьзки и това за количка,столче у Фиата нямахме еле па 3.
                                Дете в столче и дете без такова - кое е по-сигурно?Има ли го в магазина?И от там лесен закон се вади,нормален за 21 век и то касаещ сьщество което няма избор.

На мен да ми натрисат жилетка или пожарогасител не ми се вижда правилно,за аптечка да не говорим,че сьм виждал при катастрофи как хора побеляват и припадат,а какво остава бинтове да вьрти.Не казвам,че е отвратително,просто не ми се вижда правилно да ми го бият сьс закон.

ОК,имам пожарогасител,ти пламваш и излизаш от някакьв Скрапел изгнил на варел дето не си струва мьките.Аз паля цигара и не гася,ти какво правиш,ще ме сьдиш ли,че не си рискувам здравето за тенекето?Аз мойта кола не гася,а какво остава за скрапел.Ма го имам де,законен сьм.

И за да не ме разберете погрешно - аз на 27 се учех да прохождам отново,това да рискувам за едното тенеке НЯМА ДА СТАНЕ.
                                Последно редактирано от BENZBOSS; 25-01-12, 18:38.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X