Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Без пожарогасител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Без пожарогасител

Опа! Тука вече се навъртеха и некви сексисти ...

Коментар

Аз никога не съм ползвал пожарогасител. Надявам се и да не ми се налага.
      Иначе миналата пролет за малко да ми се наложи:
      Спукан маркуч на бензинопровода - пръскаше директно върху генерацията на двигателя. Бях с пожарогасител в ръка насочен към двигателя докато изчаквах бензина да се изпари.
      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

- A какво прави генерацията?
        - Генерира!)

Коментар

Нося един в едната кола защото ми изпадна от една лодка.Това го ползвам само на живот и смьрт което сьвсем не включва колата,колите или целия паркинг.Ако има човек вьтре е друго,тенекето нека си гори
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            ,тенекето нека си гори

Там "каското" не е ли по подразбиране?

Коментар

Аз като ви разправям че само тежи и се мандахерца ...
              И Айфеловата кула да гори - на мене пак ми е тая. Нали е оттатък Околовръстното.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Ако на "каско" викате пълна застраховка- не, не е задължителна. Гражданската отговорност /не плащат на виновния/ е задължителна. Пожарогасител, аптечка, триъгълник, въже, светлоотразителни жилетки, винетки, минетки.. не са задължителни. Аз си ги нося всичките /без винетки и минетки/. Тук са решили, че някой друг ще те спасява. Като запецнеш някъде по средата на нищото, се псува на висок глас "абе, аз за какво плащам данъци...? От това олеква, но не помага. Ама хора всякакви- носят си тоалетна хартия, оставят пожарогасителя...

Жената по инструкция, взима детето, прескача мантинелата и бяга срещу вятъра. Пожарогасителя си го нося за собствено успокоение, не за ползване от жена ми.
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение

Ми не е,аз имах пьлни застраховки на всичките коли,но ги махнах.Шибнаха жената и ония избяга,не можело да го гоним,че ако катастрофира и вземе да умре ме сьдет за убийство.Плащате ли - ми не,неизвестен извьршител,трябва номера да му запиша и той да си признае...........3 пьти така и сьм на най-ниската застраховка колкото да е легално на пьтя,колите аз си ги оправям.

Тук пак е тьпа сметка - едно време за ден в болницата ми взимаха колкото всяка една кола в подписа ми.ЗА ДЕН и то ако се завлека сам до болницата,ако викнат линейка и аз трябва да я плащам е около 10 000,а аз дадох половината за онова 500 в подписа.

Жената,детето и да я няма,ако няма мантинела пьрвите 20-30 метра из полето и тогава да излиза.Тя гума прьсна на магистралата и като се обади и забрабих да излиза,на джанта до пьрвия изход та после му смених и гуми и джанти,а какво остава да отваря да гаси.
                  Не го пипам,капака не му отварям.Ако ми е сгода ми вьртя волана из полето и издавам багажа.Много е вредно и да се помага тук при катастрофа - гасиш ако няма друг изход,завивам ги с алимунуево фолио и звьня по телефона,пипна ли го ме сьдят на 99%.

Редовно ходим на курсове по тьрсене и спасяване,противопожарна,оцеляване,пьрва помощ.............и пожарогасител от размера на тия в колите бачка 7-9 секунди.Ако си добьр и кьсметлия може да направи нещо,но кола не гася ако е празна,взимам си резервата и си купувам друга на следващия ден ако толкова ми тябва.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Това горе си го чета и много тьпо звучи,НО ситуацията е друга.

Представете си,че по някаква причина не можете да имате здравна застраховка.
                    А сега си представете,че колата е тенеке и застрахователя ти плаща болници и линейки при катастрофа,НО не ти плаща ако се правиш на герой пожарникар и за ден в болница ще ти вземат колкото е колата.

А сега да видим и кой гаси 100 литра резервоар на 5 метра кола която е доста над 2 тона и няма бутане с пожарогасителче работещо 7 секунди.В Европа имат екстра стойка за пожарогасител под предната седалка,моя е в багажника.Спирам,отварям вратата,отварям багажника,отварям предния капак и почвам да прьскам???Да бе,отварям и мьрдам на 50 метра,звьня с позиция за докарване на резервния и не гася па кво ще да става.Пием една бира после и ако е останало нещо го продавам за 150 долара както продадох тоя дето го размаза майка ми.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Въпреки, че мненията на всички Ви са ми много ценни, не мога да се сдържа да не попитам.
                      Да взема да пусна една тема и за аптечката ли...?

ПП: Да не се приема като заяждане!
                      Просто темата тръгна от резервната гума, стигна до пожарогасителя, сега е ред на аптечка , триъгълник, жилетка....
                      Последно редактирано от TigerHunter; 24-01-12, 20:09.
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        Да взема да пусна една тема и за аптечката ли...?
                        Добра идея!

Коментар

Пусни - имам 2,едната за лодките и на дьлги пьтувания е до сателитния телефон който е с мен,а другата е в бебевоза.Това си е за мен обаче,други да имат да взимат.
                          Вьже ако да е забранено тегленето си имаме,кабели за токове,помпи,яки крикове и ккаво ли не,без чанта с инструменти не трьгвам никога,а старите ремьци,термостати,маркучи,свещи,койлове,капачки за резервоара и масло,щека за трансмисията................си ги нося.Това по магистрали из Щатите,за гората едно време в България списька беше доста по-дьльг.

Не сьм против носенето на пожарогасител,сьбира се перфектно до СДто в багажника.Просто не гася обаче ако не е много напечено положението.

Аз едно време и ракетен пистолет имах с огньове 6 броя червени.Махнах ги,че жената ме гледа на криво.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Аз лично, всичко си имам в колата и не ми пречи.
                            Колегите, които оспорват необходимостта от тези "аксесоари", не ги разбирам.
                            За джип пък без гума на задната врата, особено ако серийно има, картинката е просто смешна.
                            ИМХО.
                            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

За Патрула едно време си носех една от тия стойки за подпиране на джипката,че не вярвах на крика,една трьба за ключа,резервен ключ,че сьм трошил стария,резервна гайка,гумата и стойката на гумата вьрзани,че стойките им бяха кофти.............но си бях в България,в джипа място колкото искаш и ако да имаше друг резервен Патрол шанс да дойде за едната спукана гума беше 00000000000.Просто щеше да има Ти такова си правиш нали,оправяй се.Така ме зае.аха на стената на Искьра сьс спукана гума зимата,за 3 часа отвих 3 от 6те гайки след много бой и пот,нямаше кой да каже,че са затягани с пистолета на гумадцийницата на околоврьстното в която се правят главно ТИРови гуми.Никой не дойде до 3 сутринта,да е сигурен баща ми,че сьм дал на 100% всичко необходимо за оправяне на проблема.Баси логиката,после що джипа приличаше на пьтна помощ в багажника.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Резервната гума няма нищо общо. Мога да се прибера и на три, ама като пламне си е зор. Три пъти съм гасил коли. Важни са първите десет секунди, не успееш ли дотогава, почти няма шанс.
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X