Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пак браунови бълбукатори - тоя път в заваръчното дело, дискусия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Пак браунови бълбукатори - тоя път в заваръчното дело, дискусия

Първо колега Спарки Генератора на Стърлинг го давам за пример защото не познавам и като гледам и тук какви хора срещам може и да не доживея да познавам човек който може да обясни дори принципа на работа на въпросния генератор (аз самия ще се въздържа) който всъшност е най голямата тайна в бизнеса с когенерационни системи или бизнес за милиарди.Светни се и ставаш милионер ,ама не би .
    Като казваш ,че мегакорпорацията SUNPOWER inc. подпомагана от правителството на САЩ и водещите им университети предоставили били възможност да се уверят инвеститорите им в ефективността от това което те самите поръчват !!!! - май доста се обърка или ??? .
    Такъв генератор по "съображения касаеши националната сигурност на САЩ" дори не се изнасяше доскоро.
    А това че няма да отидеш да видиш нито плазмата, нито електролизера е повече от ясно ,нали трябва после едно извинение да публикуваш ,пък така е по лесно така че....И докато напредваш в металургията и заваряването ето за какво се ползват плазмите другите хора , докато тука възниква спор дали изобщо е плазма или лазер .Познай колко струва резултата от така заварка примерно петклапанен Йошимура .....
    Това че си напреднал в електрониката и програмирането ,не ти го отричам в никакъв случай и дори те поздравявам затова.
    Ей тия и те са едни измекяри ,ама що пък им фащат дикиш хора и организации ,дето нямат нужда изобщо от вашия коментар май.Ще дойде време ,когато ще мълчите или ще забравите позициите си ,но .... засега може да си го позволите.

ПП.
    Ама не се притеснявайте много въпреки стотиците хиляди произведени в света вятърни генератори у нас те се възприемат като занимание за въртоглави и в България не знам ,но във Варна има две фирми които произвеждат изключително и само за износ (единични бройки под 10 кВ) и общата бройка на персонала им едвали е повече от пет души.Едната фирма всъщност е от един човек когото не приемат изобщо насериозно ,щото приемат заниманията му за тъпо хоби.А ако бъде инвестирано в този бизнес едва стойността на един единствен 500KW генератор то това би създало поминък дългосрочно на няколко стотин души и би ни направил независими от западните производители би променил и търговското ни салдо и т.н но ...... в "земя на слепци" ......
    Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

Коментар

Само едно не ми стана ясно от цялата тема - какво се продава, за колко и къде? Снимки има ли?
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от stivemaster Преглед на мнение
        Ей тия и те са едни измекяри...
        Че водородното общество са усвоители, знаем. Но ако двете учебни заведения наистина са намесени в изследването на "нефарадеевите" процеси - Дянков може да си ходи отсега. Определено е изпълнил мисията си.

Коментар

Първо колега Спарки Генератора на Стърлинг го давам за пример защото не познавам и като гледам и тук какви хора срещам може и да не доживея да познавам човек който може да обясни дори принципа на работа на въпросния генератор (аз самия ще се въздържа) който всъшност е най голямата тайна в бизнеса с когенерационни системи или бизнес за милиарди.Светни се и ставаш милионер ,ама не би .
          http://en.wikipedia.org/wiki/Stirling_engine Голяма тайна, голямо нещо, ще знаеш.

Като казваш ,че мегакорпорацията SUNPOWER inc. подпомагана от правителството на САЩ и водещите им университети предоставили били възможност да се уверят инвеститорите им в ефективността от това което те самите поръчват !!!! - май доста се обърка или ??? .
          Такъв генератор по "съображения касаеши националната сигурност на САЩ" дори не се изнасяше доскоро.
          Ако са поръчали нещо, то си е за тяхна сметка. Трябвало им е - поръчали са го. Аз не казвам че двигателя на Стърлинг не работи, или нещо криво ме разбра? Това е принцип, известен отдавна. Ако при днешните условия и технологии по някакъв начин стане икономически изгодно производството и експлоатацията му - нищо лошо. Просто казвам че NASA със сигурност са си научили уроците преди да тръгнат да инвестират в нещо. И ако в случая инвестицията е в нещо, дето се знае че работи ( а се знае от проведените до момента експерименти и данните от тях, примерно), то има хиляди примери за инвестиции в идеи, така и не проработили никога. Та ако това проработи в индустриални мащаби и е икономически изгодно, много скоро ще се чуе в повече места от нашия форум.

А това че няма да отидеш да видиш нито плазмата, нито електролизера е повече от ясно ,нали трябва после едно извинение да публикуваш ,пък така е по лесно така че....
          Не са ми интересни с нищо към момента. Разбирай - няма за какво да ги ползвам. Когато видя кола с разход наполовина, в следствие на инсталиран бълбукатор, и сам се убедя в това, ще съм първа кипра на опашката за бълбукатори. Работата е там че до сега никой не е направил това. Каквато и кола да отида да си купя, всички предлагат тест драйв. Когато това се случи с бълбукаторите, тогава и може да тръгна да опитвам нещо.

И докато напредваш в металургията и заваряването ето за какво се ползват плазмите другите хора , докато тука възниква спор дали изобщо е плазма или лазер .
          ОК, робот с плазмено заваряване. Да съм казал че няма такова? Или някой друг в темата да е казал? А откъде реши че въпросната плазма е от бълбукатор? Щото плазми има всякакви. Както вече няколко пъти ти казах - никой не отрича плазменото заваряване като такова. Има си съответните предимства, недостатъци, и сфери на приложение, и толкоз. Но да се твърди че едва ли не е метод, способен да измести всичко останало, е леко смешно.

Познай колко струва резултата от така заварка примерно петклапанен Йошимура .....
          Tова че на някого е изгодно да ползва тоя метод повече от някой друг по никакъв начин не противоречи на предишното ми твърдение. Въпрос на сметки. Ако въпросния метод съвсем нямаше приложение, нямаше и да го има като метод. А че понякога една заварка струва повече от парите за ток и други консумативи - пак нищо ново.

Това че си напреднал в електрониката и програмирането ,не ти го отричам в никакъв случай и дори те поздравявам затова.
          Ей тия и те са едни измекяри ,ама що пък им фащат дикиш хора и организации ,дето нямат нужда изобщо от вашия коментар май.Ще дойде време ,когато ще мълчите или ще забравите позициите си ,но .... засега може да си го позволите.
          Тутакси млъквам, щом видя значими реални резултати. Към момента не съм видял. А тия "измекяри" горе, поне едното от нещата, с които се занимават, е да получат газ с максимална ефективност който после да съхраняват, пак с максимална ефективност, и да ползват за каквото им потрябва. Разбирай - имама електричество в излишък. Правим газ, който генериране с тоя излишък, и тоя газ го ползваме на по-късен етап, когато ни трябва.
          Ако въпросния газ в някакво бъдеще успеем да добиваме и съхраняваме достатъчно енергийно изгодно, безопасно и икономически изгодно - какво по-хубаво от това. Това обаче все още не го прави продукт на ядрен синтез и прочие неща, или поне никой не е дал смислено доказателство за това. Щом това се случи - ставам най-горещ привърженик на втората минута, след като с кухата си тиква успея да го осъзная. До тогава съм пас.

ПП.
          Ама не се притеснявайте много въпреки стотиците хиляди произведени в света вятърни генератори у нас те се възприемат като занимание за въртоглави и в България не знам ,но във Варна има две фирми които произвеждат изключително и само за износ (единични бройки под 10 кВ) и общата бройка на персонала им едвали е повече от пет души.Едната фирма всъщност е от един човек когото не приемат изобщо насериозно ,щото приемат заниманията му за тъпо хоби.А ако бъде инвестирано в този бизнес едва стойността на един единствен 500KW генератор то това би създало поминък дългосрочно на няколко стотин души и би ни направил независими от западните производители би променил и търговското ни салдо и т.н но ...... в "земя на слепци" ......
          Аз не съм се притеснил въобще. Вятърните, слънчевите и прочие паркове към момента съществуват единствено и само благодарение на дотации. Ако добитото от тях се изкупува на цената на обикновено електричество от АЕЦ и ТЕЦ, ще фалират на втората минута. В тях няма нищо мистично и необяснимо. Ясна е и теоретичната им максимална ефективност. Остава чрез технологии да се доближим колкото може повече до нея.

За "земята на слепците" - ти си склонен да вярваш в нещо, без да знаеш защо това нещо се случва. Обратното - аз не съм склонен да вярвам на нещо, докато с думи прости и с някоя и друга що-годе смислено скалъпена теория по въпроса някой някъде не го е описал. Към момента такъв документ не съм открил.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да давам поред ,ами да голяма тайна е ,щото не можеш да го обясниш нали ,остави анимацийката в Уйкипедия.А че е с промишлено приложение ,ставаш смешен, казах ти без да се налага да търсиш сам ,това е супервисокото ниво в така модерните напоследък когенерационни системи.
            За плазмата ,как да ти е интересна ,като не ме разбираш още от самото начало - аз съм я дал като алтернатива на използването на ацетилена.А ти се занимаваш с модификации на заваръчни и плазмени апарати и мислех ,че би поексперимемтирал но явно си опериран от това.
            Относно вятърните генератори ,за какви дотации говориш не те знам ,но света е устроен по определен начин колега ,както и финансовите и енергийни системи и икономическите субекти се съобразяват с това ,не като в България да не участват в играта и да го намират за странно.Има си евродирективи дето пише каква електроенергия трябва да се произвежда как да се заплаща и ще се увеличават да знаеш много ще се увеличават.
            А относно това дали знам за какво говоря я да те пробвам - като говориш за максимална ефективност че ти е известна ,в една друга тема засегнахте генератор с постоянни магнити , да ни обясниш как се получава максималната ефективност.
            Паля се толкова, защото участвам вече в изграждането на втори ветроенергиен парк ,в които е създадена възможност за привличане на еврофинансиране в размер на (по мои сметки) около 100 млн. Евро - кинти директно наляти в германската икономика вместо в нашата си.
            По въпроса с това да измериш какво влиза и какво излиза от електролизера ,чакам да ми предоставят оригинален "модулатор" макар че това оригинален е относително, така че не е ясно колко ще е ефективен и понеже не съм в състояние да меря (нямам с какво) ще помисля как да го направим, дали дистанционно или да ти пратя платката .Предпочитам първото, някой да я измери тук по твои инструкции , но пък така се обзалагам че няма да го сметнеш за достоверно.

Коментар

Модовете, явно джиткат по баирите.

Коментар

но ...... в "земя на слепци" ......
                Човек как очакваш в един форум с основно техническа насоченост хора технически грамотни на които са им ясни основните физични закони да приемат за чиста монета разни интернет преразкази от второ трето пето лице за някакво чудо устройство ? Интернет е най голямата мрежа за балами опъвана някога в нея ще намериш описания на какви ли не работещи чудеса които се продават за скромна сума . И аз мога да произведа една кутия от която да опъна 4 кабела и 2 маркуча и да си пусна реклама че НАСА ; НАТО ; ООН ; КГБ са ми купили хиляди бройки . Как ще провериш дали е така ? Единствения варянт е както ти написаха колегите по горе някой от производителите на тези чудеса е да ни предостави такова устройство за обективно тестване . Във форума има достатъчно физици ; химици и инженери. Ако то работи по описания начин ще продаде във форума много бройки и ще получи безплатна реклама за каквато не е и мечтал. Ама нещо не се намира такъв . Защо ли ? Само в църквата се очаква да приемеш написаното в библията на доверие . Техническите науки работят с ясни и точни измерими показатели .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

За двигателя на Стърлинг (не знам защо толкова държиш да го наричаш - генератор) не е нужно да гледаш анимациите в уикипедия - достатъчно е да си прегледаш "книжките" от основното образование. Изобщо, струва ми се, че в него те привлича случайно прочетеният водород. Там водорода, обаче, не е енергоносител, а работен газ (а и не е непременно водород).
                  Евродирективите са много далеч от енергийна ефективност и тям подобни категории. Като изключим елементите на лобиране и пр. можеш да ги възприемаш (в конкретният случай с ветрогенераторите) като инструмент за финансиране на една перспективна технология, която в настоящия си вид е много "сурова" и изисква огромен финансов (освен всякакъв друг) ресурс, за да се развие до ниво на практическа приложимост.
                  За плазмата, аз питах и ми отговориха, но ако желаеш и ти може да затвърдиш информацията: Кое заваряване не е плазмено? Изключая погоре в темата посочените "несъвсем заварки".
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Модовете, явно джиткат по баирите.
                    Не ... обясняват разликата между трол и обикновен идиот в една съседна тема...
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Да давам поред ,ами да голяма тайна е ,щото не можеш да го обясниш нали ,остави анимацийката в Уйкипедия.А че е с промишлено приложение ,ставаш смешен, казах ти без да се налага да търсиш сам ,това е супервисокото ниво в така модерните напоследък когенерационни системи.
                      Това че ти нямаш обяснение на явлението не значи че дриги нямат.

За плазмата ,как да ти е интересна ,като не ме разбираш още от самото начало - аз съм я дал като алтернатива на използването на ацетилена.А ти се занимаваш с модификации на заваръчни и плазмени апарати и мислех ,че би поексперимемтирал но явно си опериран от това.
                      Да, алтернатива е, по някакви показатели, но не и по отношение на енергоефективност. Има такива машини и те работят както работят и струват колкото струват. ВИГ също е алтернатива на ацетилена, и по някакви причини е по-масовата такава. По какви - всеки си преценява сам. Може до сега да не са ни стигали технологичните възможности за едното или другото например. Може до сега едното да не е било изгодно икономически. А може примерно едното да подлежи на автоматизация, а другото - не. Има хиляди причини заради които се избира един или друг метод на заваряване. Просто в плазмата от бълбукатора няма нищо вълшебно, еле пък по отношение на енергийна ефективност.

Относно вятърните генератори ,за какви дотации говориш не те знам ,но света е устроен по определен начин колега ,както и финансовите и енергийни системи и икономическите субекти се съобразяват с това ,не като в България да не участват в играта и да го намират за странно.Има си евродирективи дето пише каква електроенергия трябва да се произвежда как да се заплаща и ще се увеличават да знаеш много ще се увеличават.
                      В момента, при тия условия, вятърната и слънчевата енергия излиза доста по-скъпо от конвенционалната такава. Но евродирективи и прочие задължават дружествата да я изкупуват на по-висока цена. Разбирай - към момента това е изкуствено създаден пазар, който без външна финансова помощ няма да има възможност за самофинансиране. То е все едно като отида в магазина да ме задължат да си купувам от по-скъпия екологичен хляб, отколкото тоя правен по обикновената технология. Дали вътре е слагана марсианска мая или жито от Сатурн е без значение - той е по-скъп, и на фона на конкуриращия го обикновен евтин хляб просто няма да се продава, ако има същияя вкус и качества. В случая евродирективите задължават прекупвача да купува освен от евтината, и от скъпата енергия и после да ни я препродава по осреднена цена.
                      И не на последно място - това че за нещо има евродирективи съвсем не е гаранция че нещото е смислено. Типични примерни са евродирективите за кривите краставици и забраната на твърденията че водата хидратира.

А относно това дали знам за какво говоря я да те пробвам - като говориш за максимална ефективност че ти е известна ,в една друга тема засегнахте генератор с постоянни магнити , да ни обясниш как се получава максималната ефективност.
                      Максималната теоретична ефективност на почти всеки известен ни процес, за който е изградена достатъчно достоверна и доказана теория, е известна. Другото е въпрос на технологии. Не съм специалист във всичко, а то освен че никой не е, няма и нужда от това. В тоя смисъл, в генератора с постоянни магнити също няма нищо митично и КПД-то му се смята крайно лесно - имаш известно вложено количество механична енергия, от което получаваш пак известно и лесно измеримо количество електрическа енергия. Теоретично максималната ефективност на такъв процес е 100% КПД. Остава технологично да сведем загубите в системата до минимум. за да се приближим максимално до това.

Паля се толкова, защото участвам вече в изграждането на втори ветроенергиен парк ,в които е създадена възможност за привличане на еврофинансиране в размер на (по мои сметки) около 100 млн. Евро - кинти директно наляти в германската икономика вместо в нашата си.
                      Аха, работата е ясна. Еми, ще ти го кажа директно - отказа на германците от ядрена енергетика и уж преориентирането към вятърна и друга такава, е едно голямо упражнение за печелене на избори и задържане на власт. Същата тая "екологична" Германия е най-големия клиент на френските атомни централи, при това без никаква алтернатива на това към момента.

Вятърен парк тук към момента значи повишаване на цената на тока. Тоест, удоволствието ти да строиш перки ще го плаща всеки един в еропейския съюз, включително и аз, защото иначе не можете да си възвърнете инвестицията. А иначе, ако някой ще налива пари в нещо - ми да налива, ако това не ми бърка в джоба на мен лично. Вятърната и слънчевата енергия към момента са икономически неизгодни и неконкурентни. Да, след 20 години може и да станат, но към момента общо взето всички плащаме удоволствието на някой да си играе с перки, огледала и слънчеви панели, като евентуално (дай-боже) ги и развива технологично, та като дойде яйцето до гъза да можем да имаме някакво решение.

По въпроса с това да измериш какво влиза и какво излиза от електролизера ,чакам да ми предоставят оригинален "модулатор" макар че това оригинален е относително, така че не е ясно колко ще е ефективен и понеже не съм в състояние да меря (нямам с какво) ще помисля как да го направим, дали дистанционно или да ти пратя платката .Предпочитам първото, някой да я измери тук по твои инструкции , но пък така се обзалагам че няма да го сметнеш за достоверно.
                      Еми, какво влиза като енергия се мери лесно - това е електричество все пак, независимо какви странни по форма тоци и напрежения влизат вътре. А какво излиза - като кажеш какво ще правиш с резултатния газ, ще измислим и как да премерим какво имаме на изхода и каква е ползата от файдата от всичко.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Майтап си играете ама хората продължават да се набълбукват. Днес спасих един познат от обръщане на джобове (има -няма 1000 кинта), но друг ме е изпреварил.
                        Понеже върти всеки ден Варна - Търново си инсталирал "чудото" и ... му се вдигнал разхода на буса.

П.П. Моля да не триете нищо от постовете на човека от "опозицията". Има хора които ще залитнат по перпетуума и може да попаднат на нашия форум и да се разубедят.
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Че водородното общество са усвоители, знаем. .
                          Самия факт че философа Ахмет Доган му е истъкнат член говори че има много за усвояване
                          Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                          Понеже върти всеки ден Варна - Търново си инсталирал "чудото" и ... му се вдигнал разхода на буса.

.
                          Ще му се вдигне тоя алтернатор го върти двигателя не дядо господ .
                          Последно редактирано от sek.1; 04-12-11, 20:32.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            Самия факт че философа Ахмет Доган му е истъкнат член говори че има много за усвояване
                            Аааа, ами ясно. Аз си играх да проверявам.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Аааа, ами ясно. Аз си играх да проверявам.
                              Явно покрай водорода бълбукат много парички въпросната личност не си губи времето напразно .

Коментар

Най ме кефят тези дето не могат и да се изкашлят самостоятелно без някой (в случая мод ли кой) да ги потупа по главичката ,но пък лаят яко .
                                Кво търсите в тази тема тогава бре ?
                                Към колегата Спарки ,казах ти че не внимаваш ,а сигурно го знаеш ,високата ефективност на алтернатора с постоянни магнити (каквито са и всички съвременни ветрогенератори ) се крие в използването на неодимови магнити ,още нещо за което можете да спорите но това си е ваша работа.Предвид индуцирането на много повече енергия при по ниска скорост на ротора и т.н. да не се правя на много умен като някои обхванати от логорея колеги.
                                По повод недалновидната част от поста ти ,пак ме бъркаш с някой ,който не съм ,аз ръководих СМР- Вертикална планировка и на двете места ,както и някои железарски дейности на едното ,така че сме от една страна на барикадата но ти не осъзнаваш нещо. Ако ти дават нещо трябва да го вземеш ,поне аз съм принуден да разсъждавам така днес ,някой ден и на теб може да ти се налижи да отговаряш за работата ,сигурността и финансите на някакъв брой хора и може да разбереш какво ти казвам днес. Та истината е че днес хората ни дават едни пари а ние не правим проекти по които да ги вземем и мнозина стоят гладни или бягат оттук затова.
                                Аз не съм политик и никога няма да бъда и това защо Германия има една или друга политика е тайна и за мен но знам че над 30% от електроенергията там се добива от алтернативни източници , след 2020 трябва да са 50% пък тока им е само два пъти по скъп отколкото тук.Според мен можеш да го сметнеш предвид процента от ВЕИ в нашата енергетика.В Швеция е още по голям процента а цената на тока по малка така че нещата не са както ги казваш май това са широко прокламираните по телевизията и всички масмедии интереси на енергийната мафия яхнала АЕЦ и ТЕЦ -ове и т.н дето им развалят рахатлъка.
                                Пък има и друг момент каквото сееш това ще жънеш ,ако искаш да развиваш някаква индустрия ,трябва да си създадеш кадри и след време кадрите ще решат всичко.
                                За електролизера прекалено много неща трябва да се измерят в крайна сметка,аз мислех да взема за ден два само модулатора ,ти искаш и продукцията и режима на работа (в случая ламбда симулатор май трябва да има) ,а може би и друго ,всичко сигурно се променя ако е дизел пък и , ако е с включени фарове ,радио и т.н.Трябва да си взема отпуска за да стане тая работа (абсурд),иначе нали не си мислиш че имам някаква далавера от това и че мога да цакам едни пари за една система ,само за да я измериш и после да си я задържа ползвана за себе си на таратайката на жена ми ще я избивам пет години.
                                В темата преди да бъде преместена ,ако се сещаш се включих само и единствено ,с желанието да си спретна такава система сам и с грешната представа ,че между вас има хора с някакъв опит и ще споделят нещо.
                                Водя се от това че най много клиенти на фирмата продавач,са бакшишите а те се отварят един друг и едвали са тъпаци .В други форуми и до днес се спори за ползата ,както от пропанбутана така и от метана ,но не и сред бакшишите те са съвсем наясно за какво иде реч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X