Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пак браунови бълбукатори - тоя път в заваръчното дело, дискусия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пак браунови бълбукатори - тоя път в заваръчното дело, дискусия

Ако ти трябва алтернатива на ацетилена , трябва да си поръчаш генератор за браунов газ като на тези . Дано не следват изцепки сега че няма такова нещо и всичко е еврейски заговор , щото половината Китай произвежда индустриални апарати както се вижда и тук на линка.
    Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

От: Газопламъчно заваряване, но със заместител на ацетилена

Първоначално публикуван от stivemaster Преглед на мнение
    Ако ти трябва алтернатива на ацетилена , трябва да си поръчаш генератор за браунов газ като на тези . Дано не следват изцепки сега че няма такова нещо и всичко е еврейски заговор , щото половината Китай произвежда индустриални апарати както се вижда и тук на линка.
    Това е водород. Ползва се, но не за черни метали. Евтината и лесно достъпна алтернатива на водорода е пропан-бутана. Интересни са машините, но се чудя дали има смисъл от тях, при положение, че потребяват ток колкото ВИГ апарат. А благодарение на това, мобилноста им е колкото на всеки електрожен.
    Последно редактирано от T-1000; 13-11-11, 08:19.

Коментар

Колега според мен освен че не знаеш, ами и не четеш какво съм ти написал ,това ИЗОБЩО не е водород .Освен това консумацията се преценява не толкова лесно както ти си го направил защото и идея си нямаш каква е ефективността на този газ (след като и БАН нямат).И трето в сравнение с ацетилена брауновия газ е с по висока температура на горене .
      Сега ще спомена нещо, макар че нямам преки доказателства за това, но не всяко нещо може да се завари по всякакъв начин пример - (рамата на японските мотоциклети от 20 години насам) щото заварката там не е виг ,защо ли ?

Коментар

Аз не съм капацитет, не се и правя на такъв, но съм прочел литература свързана с това което ме интересува, за да знам защо не ми върви работата.
        Прочетох как работи машината от линка- сипва се вода и чрез електричество, водата се разлага на водород и кислород, след което те излизат от съответните места и се смесват някъде в машината отново, от там по маркуча към горелката. Досущ оксижен. /разбира се може и да бъркам/
        Не казвам, че всяко нещо може да се завари всякак, а рамата на японските мотоциклети не знам с какви машини се заварява, но при всички случаи, това ще е най-евтиният, бърз и отговарящ на изискванията за якост и така нататък начин. Не виждам пречка да се завари ВИГ.
        В линка са посочени всички предимства на машината, но нито един недостатък. Това за което е предназначена машината е запояване на медни тръби със твърди припои. Би се справила и със заварка на алуминий, но предполагам, че не е икономически изгодно и затова не са го посочили. Далеч съм от мисълта, че тази машина е шашма, но съм убеден че е твърде тясно специализирана и съвсем не евтина от към консумативи- едва ли се пълни с чешмяна вода, а и тока не е без пари.

Поздрави.

Коментар

Колега според мен освен че не знаеш, ами и не четеш какво съм ти написал ,това ИЗОБЩО не е водород .Освен това консумацията се преценява не толкова лесно както ти си го направил защото и идея си нямаш каква е ефективността на този газ (след като и БАН нямат).И трето в сравнение с ацетилена брауновия газ е с по висока температура на горене .
          Сега ще спомена нещо, макар че нямам преки доказателства за това, но не всяко нещо може да се завари по всякакъв начин пример - (рамата на японските мотоциклети от 20 години насам) щото заварката там не е виг ,защо ли ?
          Колега, ти си първият който е чул тази машина.
          Спри преди да разбереш сам че си станал смешен! Има поне 10 човека във форума които могат да ти обяснят с формули какво се случва в машината.
          Машината не е измама но работи с разложена вода, а малко по-горе имаш снимка на книжка в която се пише че водорода гори с температура по-малка от ацетилена.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Айде с разложените работи по внимателно че не знам кой става смешен.Тази страница е първата на която попаднах когато реших да дам линк ,иначе съм виждал сайтове на няколко китайски производителя. Освен това трябва да добавя че не съм им фен и наистина е смущаваща грешката с температурата която са дали , но да ми докажеш с формули , ами давай ще съдействам де те излъчат по БТВ ще успееш да направиш нещо което академиците от БАН не могат и освен тях ще удариш в земята патентните ведомства на САЩ , Канада и България едновременно (че са се хванали на въдицата).С други думи ще се гордея че съм си писал с теб , но едвали ще можеш и просто ще станеш за смях.
            Малко настрани от темата спомням си как приемаха инверторните електрожени преди 15-16 години когато Кракрите 160А бяха по 240лв. а Кемпи и Линкълн внасяха някакъв модели по 2500 лв.и нагоре ..... без коментар. Долу горе като - апарат за плазмена заварка имало в Шумен ,вече два пъти ходих по работа и се опитвах да го намеря човека но - напразно .

Коментар

Дай на баба си да преведе това "This machine generates gas from de-mineralized water and electrical current, nothing else."
              което копирах от линка който ТИ си посочил и тогава говори.

Коментар

Абе да ти кажа едвали баба ми би се справила с английския но аз ще се пробвам , а ти казах че ще станеш за смях .
                Цитата които си постнал се превежда - Тази машина генерира газ от деминерализирана или като за теб (дестилирана вода) и електрически ток и нищо друго (тоест няма нужда да и правиш електролит примерно с калиева основа).

Коментар

Е и? Във водата има кислород и водород. Като пуснеш ток се разлага водата на тези 2 газа. Не съм споменавал каквито и да е основи.

Коментар

И колко киловата ел енергия харчи въпросния апарат ?
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колкото искаш толкова можеш да си го направиш. 3 пъти повече отколкото енергия отделя. Преди време когато се интересувах го видях написано в учебника за 7 ми клас. Затова не работят бълбукаторите.
                      Въпросът е че не е ефективно колкото ацитилена.
                      Аз и при двата метода виждам че е по- горещо от печката вкъщи но не е в това задачата.

Коментар

Аз не мога да разбера сега накъде се извъртат нещата - първо машината работи на шарлатански принцип ,после хубаво ама дали е ефективна толкова колкото пишат.Тези от линка са написали хората за какви дейности се използват тези машини , ние като че ли сме имунизирани срещу повечето от тях (скоро може и хлебозаводите да си затворим ако някой пе..ал вземе да внася от Китай евтин хляб).От такава гледна точка нека не разводняваме темата а конкретно да се концентрираме около по важното - тема на "откритие" всъщност, формирането на какви по форма и честота импулси катализират процеса на електролиза на водата ,волтажа е ясен - +15в.

Коментар

Мисълта ми е че метода трябва да съпоставим по енергоемкост на останалите масови методи в заваряването . Ако харчи енергия и консумативи в пъти повече от тях няма смисъл от него . Кислорода и ацетилена са ефтини и достъпни освен това осигуряват висока мобилност на процеса защото метода не се нуждае от ел енергия .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз не мога да разбера сега накъде се извъртат нещата - първо машината работи на шарлатански принцип ,после хубаво ама дали е ефективна толкова колкото пишат....................
                            Бачка основно защото освен водата се добавят и въглеводороди.(това води и до повишаване на темп.на пламъка).За заваряване освен температурата е важна и топлотворната способност на газа.Както и това че трябва да има защита на метала в шева.Тя се осигурява от получения от горенето на въглеводороди СО2.
                            Ето и една табличка за топлотворната способност на някои газове:
                            кДж.doc
                            Последно редактирано от joe007; 13-11-11, 15:05.
                            Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Аз лично смятам че темата може да се използва само, ако ще си кажем нещо ценно ,а не да преливаме от пусто в празно .Ето конкретно питане ,дано да достигнем до конкретен отговор а не до оспамване - като какво представлява схемата на устройството (импулсен модулатор) създаващо правоъгълни импулси с честота 100 херца и мощността му да е от 30А нагоре ,кой може да го произвежда че да си купим.Това е един от начините заедно с добавяне на електролит калиева основа за достигане на производство, което би могло да се потребява в автомобил или горелка за хоби дейности.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X