Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пак браунови бълбукатори - тоя път в заваръчното дело, дискусия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пак браунови бълбукатори - тоя път в заваръчното дело, дискусия

Значи с ток захранва бълбукатора, продукта от което ползва за котела си? Ако да - гарантирано по-голяма икономия ще има ако направо ползва тока за бълбукатора за директно подгряване на котела. Другото е перпетуум.

Като да вържеш генератор, захранващ мотора, който го върти. Опитвано е милиони пъти сигурно. И всеки следващ опит винаги е съпроводен от искрено учудване защо по дяволите тая чудесия не работи.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
      Имам приятел,който си направи такова устройство и го тества.Аз му дадох НЖ-то.1 мм дебелина.проблема му е,не в малкото количество газ,а как да го регулира...че иначе ще има едно голямо "бум".малките бум-чета ги направи няколко пъти.Целта му е да си захрани парния котел.Значи,очаква съвсем реална ИКОНОМИЯ.Ако не в КПД,то-в пари.Но има разни части,които не могат да се направят в домашни условия.
      Слага джаджата в един бидон с вода...и тъй нататък.Обаче ври,та се не трае.
      Ако има мераклии да направят едно пътуване до Дулово,ще уредя аудиенция.
      Пък,и тука има силни питиета достойни за по-продължително дегустиране,които с удоволствие ще споделя с комисията.
      Снимки не ми се пущат.
      Чисто от любопитство, кое е това, дето не може да се направи в домашни условия?
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Чудно ми е защо продължава темата при условие че всички са твърди песимисти.Изказванията на някои присмехулници които псевдонаучно доказват на камерния състав участници в темата че няма смисъл да се мисли на тема по която фирми и университети тръшкат пари !!!!
        Ама да се учудвам ли представете си на фарадей да му говориш за плазма или за лазер ще ти каже "абре селяк аз съм ......така и така и не съм измислил нещо подобно че ти ли ???????"
        Изобщо няма да разчепквам как изглежда сметката дали един процес е перпетум мобиле ,ако става дума за атомен реактор или термоядрен плазмен реактор .Те да не би да не съществуват? или КПД -то им е отрицателно .Или това че не публикуват данни за ефективността им кара арогантните сред нас да се увличат.
        За Руския Токамак знам че гори вода още преди поне 15 години .В Деутериевата плазма вкарват вода и тя разпадайки се увеличава обема си незнам колко, но само докато стане прегрята лека пара се увеличава над 1800 пъти.
        Докато се отнасяте с насмешка помислете как би възприел Архимед свидетелство за телевизията и какво би решил - дали е възможно ? С познатите му и достъпни технологии пренасянето на образ от София до Варна би наложило поставянето на гигантски огледала по върховете на планините от там дотук и би звучало наистина налудничаво.
        Накрая каква ми е гаранцията че пращането на електронния блок на един т.н. бълбукатор на някой от форума за проби това би довело до реална полза за всички и включително и за мен ?Те са в залепена пластмасова кутия и може и да е пълна със смола и да не позволява да се отвори.
        Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

Коментар

Първоначално публикуван от stivemaster Преглед на мнение
          Чудно ми е защо продължава темата при условие че всички са ...
          Токамак-а е много готина идея, само дето май не ще да бачка, въпреки, че го мъчат от как се помня.
          Бълбукаторите пък са съвсем далеч от тая постановка. Какво да има в електронния блок? Това, дето излиза на електродите, може да се хване с какъв да е осцилоскоп и електронния блок престава да бъде загадка, дори и без отваряне. Вярвай ми, вътре няма нищо, което да не се продава в магазина.

Дори мога да споделя, съвсем безплатно, още един начин как да накарате водата да гори. при това съвсем истински, тестван на личен опит (тинейджърско изпростяване). Събирате 50грама магнезиеви стружки. натъпквате ги добре в тънка месингова капачка. палите ги над кофа с вода (щото сте съвестен и сте взели противопожарни мерки, така да се каже). След някокло секунди месинга се стапя и горящото топче пада във водата. Излиза много светлосин пламък с височина над 2 метра и гори в продължение на няколко секунди, докато топката магнезиеви стружки в кофата не изгори нацяло. Не угасва, мамка и, даже и ток не и трябва, върти си се във водата (не на повърхността при това) и си гори като пич.

Та принципа е верен (излиза и по сметки), но някак си не намира приложение, въпреки, че с нужните пропорции, въобще не ви трябва бензин. Май пак опряхме до цена и КПД....

П.П. Що си мисля, че КПД-ти му е малко трудно да е отрицателна величина?

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            П.П. Що си мисля, че КПД-ти му е малко трудно да е отрицателна величина?
            Хич даже не е трудно. Просто направи пожар и ще получиш много отрицателен КПД - всичката вложена енергия не прави нищо полезно, а само беля.

И са ми много интересни бълбукаторите като се сравняват с Токамак или даже с телевизора. Токамак, че си има трески за дялане - има, но нито гори вода, нито е направен на коляно от самоуки гении. Това е многогодишен и многомилиарден проект стъпил върху цялата съществуваща досега наука и инженерна практика, има добре известен принцип на действие, не се опитва да нарушава отдавна известни и добре доказани природни закони, работят го едни от най-умните хора на света и даже има свидетелства, че работи.

Единственият му недостатък е, че засега е стопански неизгоден и само по това си прилича с бълбукаторите. Но за разлика от бълбукаторите, този недостатък е поправим.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Хич даже не е трудно. Просто направи пожар и ще получиш много отрицателен КПД - всичката вложена енергия не прави нищо полезно, а само беля....
              е за това не се бях замислил... машина (преобразувател), в която влагаш енергия/работа, а след това влагаш още работа, за да оправиш поразиите...

Коментар

"Пожар" звучи като по-малко разрушителен еквивалент на "министър-председател".
                There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                No wahalla.

Коментар

ей, това флотът, като слезне на сушата кой знае защо си мисли, че може както в открито море, да плямпа каквото си мисли

Коментар

Ей в това ви е грешката г-н модератор ,вас именно визирах като човек свободно упражняващ се в манипулиране на фактите ,но очевидно само в една част от това което пиша.Виждам че не само аз, а и други колеги са ви пуснали линкове към производители на генератори за Браунов газ за заваряване и тях също сте игнорирали ,като несъществуващи.Надявам се освен че лично контролирате какво съм написал преди да се публикува няма да стигнете дотам че да обявите че фирмите и организациите като тези които провеждат експериментите с термоядрени реактори имат нужда от консултация от някой като вас в какво да инвестират предвид че Токамака нямал бъдеще .С какво мислите че ще се захранва такъв реактор в последствие .
                    Освен това явно поради липса на нещо дори не забелязвате другата алтернатива която съм дал с авангардна конструкция на плазмен апарат ,както за заваряване така и за рязане.Точно за такава машина просто поради липса на пари за експерименталната постановка още не съм спретнал опитче,иначе съм готов да дам на някой заинтересован подробности около пистолет - ръковатката с вграден резервоар за течността.Именно тук е хубаво да се проявите в сметките и да ни информирате каква е работата свършена от плазмената горелка за периода на работа с едно резервоарче вода.(30 мин. с 50 мл.) Ето малко видео по въпроса.
                    И още нещо докато се надсмивате над останалите г-н модератор дали знаете как да измерите фактическата стойност на ефективността на един електролизер (на колегата Спарки дадох жокер по темата).Защото иначе да се чудиш да се смееш ли или да плачеш като четеш постовете на хора дето си поставили ама не питали и после нямало далавера .Само си задайте въпроса какво става когато концентрацията на кислород в изгорелите газове спадне драстично какво прави ECU -то и какво можем да очакваме за разхода на гориво.

Коментар

...Освен това явно поради липса на нещо дори не забелязвате другата алтернатива която съм дал с авангардна конструкция на плазмен апарат ,както за заваряване така и за рязане.Точно за такава машина просто поради липса на пари за експерименталната постановка още не съм спретнал опитче,иначе съм готов да дам на някой заинтересован подробности около пистолет - ръковатката с вграден резервоар за течността.Именно тук е хубаво да се проявите в сметките и да ни информирате каква е работата свършена от плазмената горелка за периода на работа с едно резервоарче вода.(30 мин. с 50 мл.) Ето малко видео по въпроса...
                      Че в българския телешоп има го-готини неща...

Във връзка с последните ти постове, в стил "какви закостенели люде имало във форума" - кажи / покажи нещо направено и работещо. Което ти си пипал.
                      Тубата и писанията на някой в някакъв форум на тоя етап няма да ги разглеждаме... Че в тубата показват и как извънземните кацат и как "бате Арни" е забременял, та нямам вяра на всичко което може да се види там...
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Аз утре може и да не съм модератор, но бълбукаторът пак няма да върши полезна работа

Токамакът няма бъдеще, разбира се. Той е експериментална установка, направена за да докаже принципната възможност за ядрен синтез, започнат с топлина и да се измери това-онова, за да се мисли после как да се конструира нещо по-близко до истината. Авторите му явно са били по-убедителни от тебе, защото също са нямали пари да го направят, но са склонили някакви отговорни люде да им дадат пари. Хем иде реч за доста пари и съвсем не за обещанието, че самият Токамак ще почне да носи пари. Общото между Токамак и бъдещите термоядрени енергийни установки е точно толкова, колкото и между Chicago Pile 1 и съвременна АЕЦ. Ферми (ръководителят на Chicago Pile 1) даже не е доживял пускането на първата в света АЕЦ.

Как да измеря ефективността на каквото и да било, аз добре зная и имам документ, който го удостоверява. Цял семестър "постановка на експеримента" няма как да е отишъл напразно. Освен това зная и как работи ECU, колко точно е чувствителен датчикът за кислород в изгорелите газове и някои други дреболии. Знам и кой е лимитиращият фактор в ефективността на ДВГ и че това НЕ Е горенето. Но да, който иска - да заповяда и да измерваме.

Знам и от описанието на кой реален заваръчен апарат крадат фрази всичките продавачи на заваръчни бълбукатори. Апаратът има реално, но много тясно приложение и в никакъв случай не блести с ефективност. На който му се чете, може да потърси водородна рекомбинация и Ленгмюр.

Та така. Който много настоява на даден факт - моля. Или теорията (ама със всичката математика в нея), или практиката - показване и измерване. Не се ли случи едното от двете неща - ще си мре от бъзик и това е.

Коментар

Ами в какъв стил да са ми постовете бе колега ,аз отдавна съм свикнал да съм заобиколен от енергийни вампири ,от които само можеш да научиш как не могат да стават нещата и как от нищо няма смисъл и как няма смисъл и да се пробва каквото и да било.
                          В предния си пост казах нещо защото бях сигурен и ще го повторя - можете да се пробвате само на тема електролизери и подхвърлената описателно тема за термоядрения синтез , защо не се пробвахте по същество със реално съществуващата машина ,която съм споменал .Това че във Варна и както казах в Шумен, не успях да открия собственика на такава не означава че няма да намеря . Ето фирмата която ги продава в България ,в телефонен разговор ме увериха че мога да направя проби или да наблюдавам работата на машината в техен цех или склад ,но в София .Мой познат каза че отдавна я имат в Института по заваряване ,но не я е виждал как работи !!!
                          Сега обаче се обзалагам ,че пак ще има проблем - няма да искате да звъните по телефона и да отидете на място ,а ще искате да ви цъфнат по чехли у вас в удобно време през уйкенда и да си носят всичко за да ви убедят че съществуват.
                          А относно това дали е отишъл напразно симестъра ,колега модератор нека другите ви оценят, че аз съм афектиран от вашата съзидателност, явно плод на академичната ви подготовка.
                          Мога и да се обзаложа как никой по никакъв повод не би се поинтересувал от модифицирането на китайска плазма за работа с течност подавана от такава ръкохватка.

Коментар

...аз отдавна съм свикнал да съм заобиколен от енергийни вампири ,от които само можеш да научиш как не могат да стават нещата и как от нищо няма смисъл и как няма смисъл...
                            Вместо повод да свикваш, това е едно добро основание да се позамислиш - Защо е така!
                            Понеже някакси не си предразположен да възприемаш суха, логична, научно-обоснована аргументация - ще се пробвам да вляза в стила ти:
                            Не става, `щото е е в сферата на "да таковаш врабчето във въздуха" и да "лОвиш с трици маймуни"...
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Благодаря ти колега davc за остроумието ,но мен не ме притеснява това че масата от така нареченото общество в България се държи като инертна, а защо не и кална маса ,сполучливо описана в една емблематична песен "Зема на слепци" ,това е характерно за едно "общество", методично обезглавявано дълго време .По интересното е ,абсолютно нелогичното поведение и елитарни самооценки ,на с нищо недопринасящи индивиди.В България е пълно със социопати с липсваща самооценка ,познати отдавна в целия свят (нали ви е позната теорията за това че сме едвали не най умната нация в света ?).
                              А за мен не се притеснявай аз и професионално се занимавам със създаване на условия ,нещата да се случват както е предвидено и в срок ,така че мненията на безполезниците наоколо, нямат крайно никакво значение. Когато за нещо се плаща, то трябва да се случи и се случва ,точно както и когато трябва.
                              Казах ти и ще повторя ,става въпрос само за липса на пари в момента ,а не за желание или за акъл ,особено пък от точно определени хора.

Коментар

Благодаря ти колега davc за остроумието ,но мен не ме притеснява това че масата от така нареченото общество в България се държи като инертна, а защо не и кална маса ,сполучливо описана в една емблематична песен "Зема на слепци" ,това е характерно за едно "общество", методично обезглавявано дълго време .По интересното е ,абсолютно нелогичното поведение и елитарни самооценки ,на с нищо недопринасящи индивиди.В България е пълно със социопати с липсваща самооценка ,познати отдавна в целия свят (нали ви е позната теорията за това че сме едвали не най умната нация в света ?).
                                Тук е прието някои граници да не прекрачват. Като гледам ти се опитваш да го разбераш по трудния начин. Това е за езика ти. Бълбукаторите са глупост и това известно отдавна. Ясно е и защо са глупост. Наивността да вярваш на раклами си е твоя. Не я пробутвай като иновация. Защото не е. Това просто е капан за наивници.
                                Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X