Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пак браунови бълбукатори - тоя път в заваръчното дело, дискусия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Газопламъчно заваряване, но със заместител на ацетилена

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Е как ще премериш обратното като е физически невъзможно. Ама от това не следва че не върши работа бълбукатора.
    Напротив - когато похарчиш за нещо киловат час, за да си върнеш после половин киловат час, си се мери съвсем безгрижно.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Напротив - когато похарчиш за нещо киловат час, за да си върнеш после половин киловат час, си се мери съвсем безгрижно.
      Тва е ясно. Въпросът е че добавянето на водород към стар дизел (примерно) като нищо може да има доста положителен ефект по-отношение на мощност. Което ми е интересно да проверя.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Добре бе, дайте да си купим един бълбукатор. Не са безумно скъпи. Ще го тестваме на една две коли и то ще си покаже
        Да бе. После ще ни обясняват, как не сме го монтирали правилно. Не става така. Да ги покаже някой, който сам знае, че работят.

Е как ще премериш обратното като е физически невъзможно. Ама от това не следва че не върши работа бълбукатора.
        ... ама от някои други работи, следва.

И хайде стига вече, темата е за заваряване. Водородът при заваряване на железни сплави все едно никаква работа не върши, даже и да е без пари. Има си цяла водородна болест на желязото. Тя е и една от причините, да не става с метан или пропан-бутан (температурата им все пак стига, за да стопи желязо).

Коментар

Добре бе, дайте да си купим един бълбукатор. Не са безумно скъпи. Ще го тестваме на една две коли и то ще си покаже
          Смяташ ли че си заслужава дори и малкото усилия?
          Имаше във форума тема - бълбукатор на Кайен. Май е единствената подобна казваща истината по въпроса. А тя е - "ефект нема", освен за производителят на въпросното устрийство...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Смяташ ли че си заслужава дори и малкото усилия?
            Имаше във форума тема - бълбукатор на Кайен. Май е единствената подобна казваща истината по въпроса. А тя е - "ефект нема", освен за производителят на въпросното устрийство...
            Виж ми пост 52.
            Ясене, я ни мръдни в тема за бълбукаторите, моля
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Спарки ,приятелю там съм написал на какво съм се возил и то не върви на газ ,споменал съм го само защото в други форуми едни други като вас обясняват псевдонаучно докъдето им стигнат силите ,как не е възможно и не може да има кирия от това щото противоречало на амнайсе закона на физиката ,химията и... , после ако не стане ,започват да заплашват или да се подиграват с тези които се интересуват и накрая - през тази година ,три (поне на мен са ми известни толкова) автомобилопроизводителя пуснаха дори у нас изцяло електрически серийни автомобили.
              Та малко по нагоре в призив именно към хора които вдяват от електроника като теб бях обърнал внимание че само с клетка на атмосферно налягане и самотек и само с подаване на +15 волта е лаишко да очакваш резултати.Цялата катализа на процеса се крие в този ШИМ които преобразува тока в умпулсен с определена честота форма и продължителност на импулса .
              Неотчитайки това няма смисъл да си говорим на тази тема .аз имам готова клетка която без електрониката няма никаква ефективност но мога да я предоставя за опити ако не можете да си позволите 10 лв.
              Също така без внимание оставяте не по малко интересната и абсолютно приложима и от нас технология която цитирах по нагоре даваща по голяма температура и невероятни възможности за заваряване на различни материали един към друг ето тук вече сте я обсъждали .
              Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

Коментар

Я да видим - ще познаеш ли, колко са електрончиците в темата, които ЗНАЯТ какво е ШИМ, защото са го правили по няколко начина?

Коментар

ШИМ-а не е интересен. Въобще няма да си правя труда дори да го меря. Просто искам да видя какво влиза и какво излиза от системата като цяло, ПРЕДИ, а не СЛЕД като си купя въпросното чудо. До сега никой не ми е уйдисал на искането, значи ме губят като клиент.

Например, взимаме 2 еднакви коли, на едната монтират чудото, на другата сипваме просто бензин. Тръгваме от тук до морето и обратно, и са длъжни да сипват толкова по-малко бензин, колкото твърдят че е икономията от чудото. Ако по пътя се наложи да ги дърпам - самоанатемосват се публично. Ако се окажат прави - освен себе си ще им намеря поне още 5 клиента.

За електромобилите - като стане бензина по 5 кинта литъра, ще има още повече ентусиасти. Те и сега си имат своите предимства и кусури, и за едно са приемливи, а за друго - не.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега Спарки в това се крие цялата тайна на производителя бе колега как да ти кажа как ми звучи това,аз също искам ама за да разбера се оказва (оставяме на страна че не разбирам колкото теб) че трябва да прочета доста преди това и после да си купя не едно а вероятно няколко а може би да си поръчам точно какво ми трябва .
                    За сметка на отношението което демонстрирахте ,аз не съм нито сектант нито фанатик и съм напълно наясно че преобладаващата част от производителите са спекуланти и произвеждат откровени ментета с обявени невероятни възможности , но това не означава че всички са такива и че го правят въпреки че могат по добре ,просто това е недостъпно и за тях все още.
                    А за колегата с дисертациите, дето смята че съм споменавал лазерна заварка ,искам да му помогна с по голям шрифт ,става дума за ПЛАЗМЕНА заварка колега.
                    Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Айде, махнахме бълбукаторите оттук.
                      Добре де, а защо разкара и моята машина? Тя не е бълбукатор по никакъв начин! Работеше си до последно. Само не ме карай да я сглобявам обратно.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Добре де, а защо разкара и моята машина? Тя не е бълбукатор по никакъв начин! Работеше си до последно. Само не ме карай да я сглобявам обратно.
                        Бълбукатор си е, макар и работещ - което го прави рядка порода. Доколкото разбрах от каквото си снимал, изглежда да е система за употреба на бензинови пари, а кислородът се получава с електролиза.

А отказът ти да я сглобиш някак пасва на останалите неща

Коментар

От: Пак браунови бълбукатори - тоя път в заваръчното дело, дискусия

Гледам, гледам.....ми бан и затваряне - това е изходът.
                          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от stivemaster Преглед на мнение
                            ...става дума за ПЛАЗМЕНА заварка колега.
                            Аз пак със лаишки въпрос:
                            Съществува ли заварка, която не е "плазмена" (изключая лепенето на пластмаси)?
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              Ъъъъ, нямаше ли една дето й викаха ковашка? (което разбира се не променя същината на въпроса ти)
                              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                                Да. Точковата заварка с клещи, например.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X