Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пак браунови бълбукатори - тоя път в заваръчното дело, дискусия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Газопламъчно заваряване, но със заместител на ацетилена

Така де точно защото в темата става въпрос за газопламъчно заваряване.Не за запояване или производство на водород и използването му за други дейности вкл.и задвижване на автомобили.
    П.С.А колко е ефективно да се сложи клетка в кола не знам. Това което знам че във вселената стремежа за преминаване на енергията е от по-високо към по-ниско състояние.За обратния ход се изисква енергия отвън и която е винаги в повече от получената. (сори за спама)
    Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от stivemaster Преглед на мнение
      Аз лично смятам че темата може да се използва само, ако ще си кажем нещо ценно ,а не да преливаме от пусто в празно .Ето конкретно питане ,дано да достигнем до конкретен отговор а не до оспамване - като какво представлява схемата на устройството (импулсен модулатор) създаващо правоъгълни импулси с честота 100 херца и мощността му да е от 30А нагоре ,кой може да го произвежда че да си купим.Това е един от начините заедно с добавяне на електролит калиева основа за достигане на производство, което би могло да се потребява в автомобил или горелка за хоби дейности.
      Колега, за електролиза на каквото и да е, не е необходим променлив ток. И да не задълбаваме за неща, като мощност от 30А, еле пък за правоъгълната му форма.
      п.с. то бива, бива, ама пък чак толкоз?

Коментар

Така като гледам май или не съм се изразил ясно или четящите го ...... Ще се пробвам пак - това че се използва този шим импулсен модулатор не означава че постоянния ток се превръща в променлив, а че импулсите имат правоъгълна форма ,лошото е че по темата пишат хора както винаги настроени срещу идеята и (нали знаете че има два типа хора, едните може да са против но в последствие да си променят мнението - умния тип и друг тип ,които никога не си променят мнението) не вярвам да стигнем до нещо конструктивно.
        А по повод даващите лесните решения и призивите "не търсете нищо ново"," не се тормозете да мислите" и т.н. ще дам някои поводи да се позамислят ,тук има и технолози по заваряване - защо първо в Япония ,после и в западна Европа ,вместо да се ползва виг при заваряне на тънкостенна композитна тръба подложена на сериозни натоварвания се прибягва до плазмена заварка и то доста отдавна забележете и какво би било решението тук ,както и защо в Япония отдавна не произвеждат балонни бойлери ,а проточни (докато ние се утепваме да бълваме бомби и творим едни линии за заваряване на такива или направо ги внасяме).
        Последно редактирано от stivemaster; 13-11-11, 19:30.
        Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

Коментар

В практиката обикновенно се прилагат вече испитани и доказали се методи . Нали не очакваш някой да вложи стотици хиляди в една още далеч от добрите показатели технология . За този тип генератори по форумите има исписани хиляди страници колко били хубави но още не съм видял някой да каже пичове елате да видите вече карам две години само с гола вода .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Пич вече се нервя как не рзбираш че всъщност на гъза на географията много неща не сме виждали ама много и има да изчакаш докато някой ти се похвали аз самия знам и съм виждал кола с такъв и пича категорично отказа да даде каквато и да е информация !!!!!!! Я виж това , това и това (на четвъртата минута) ,айде първото ще кажеш шарлатания ама след това , до тези неща имаш достъп на всеки ъгъл ли ,те изобщо не се внасят у нас бе пич .Е ако някой се интересуваше какъв е смисъла от плазмата в случая или къде са отишли патентите на професор Браун тогава едвали щеше да е толкова просто обяснението .Щото ако полезен модел а след това и патент се регистрираше така просто и шарлатански както си позволяват някои да се цепят.
            Последно редактирано от stivemaster; 13-11-11, 21:03.

Коментар

А-бе пичОве, с извинение, че се намесвам в тази тясно професионална тема:
              Четох и не ми стана съвсем ясно. Това - Браунов газ, ако не е водород, то е смес от водород и кислород (не химична, просто механична). Така ли, или нещо ми се губи около торсионните полета?
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

В този Форум брауновият газ и сродните му броячи за неграмотници (торсионни полета, положителни енергии, намагнитващи устройства за въздух, вода и гориво) са обсъждани многократно. Включително и в заваръчното дело. Досега никой не е пожелал да представи работещо нещо за разглеждане и/или измерване. Получаваме все линкове към сайтове, обикновено съпътствани с буйни коментари за познанията на събеседниците, политиката на модераторите на Форума и други. Обикновено примесени и с безразборна употреба на единици за ток, напрежение и мощност.

Или показвате (мигновенно ще съставим компетентна комисия, която да оцени полезността на нещото и ще я обяви за всички), или млъквате, ама наистина, че вече не се търпи в сериозните дискусии. Баста.

Водородни горелки се използват къде ли не - включително и за запояване и заваряване. Но не им приписвайте чудодейни свойства. Те нямат.
                Последно редактирано от Ясен; 13-11-11, 23:20.

Коментар

Така като гледам май или не съм се изразил ясно или четящите го ...... Ще се пробвам пак - това че се използва този шим импулсен модулатор не означава...
                  Нещо си чел, но не си внимавал, не си вникнал или си забравил. В техниката няма термин "шим импулсен модулатор". Има "широчинно-импулсен модулатор" (широчинно-импулсна модулация) - ШИМ. В английската литература се среща като "PWM" - Pulse-width modulation.

По останалите въпроси касаещи брауновия газ и бълбукаторите, те съветвам да потърсиш Ясен. Отдавна търси "жертва" за реални тестове и замервания на брауновите шукарии...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Потресен съм , като започнем с неочаквано евтиното но пък придружено със заплахи мнение на модератор и стигнем до долу горе това - "то щом е високо значи е кисело"
                    Г-н модератор и защо всъщност се използват водородните клетки от загниващите капиталисти (те са така необразовани по принцип) като няма никакво според вас преимущество водорода - уж нито като достигана температура ,нито като цена за добив.
                    Не знам какво използвате за индикатор но пребройте абсолютно безмислените плювни, срещу нещо което откровено не познавате (не само вие ) и след това ако все още не ви е страх от резултата, звъннете на няколко фирми за таксита и попитайте има ли коли с такава уредба и биха ли дошли до вас с пуснат апарат, за да ги видите.Ще дойдат поне няколко , макар че както реакциите във форумите така и при такъв опит може да се убедите че недвусмислено живеете в България . Видях с очите си клиент закупил такава уредба от варненска фирма (фирмата не е фантом всеки ден работя с нея и е една от най известните в града фирми) попитах за подробности и ....странно последва категоричен отказ да даде каквато и да е информация, почудих се и коментирах с хора от фирмата и чух следния опит за обяснение - "някои тъпаци смятат че тъй като все пак това не замества горивото ,а само спомага за икономията му , ако се светнат повече хора и започнат да си слагат такива системи , петролните фирми щели да вдигнат цените и ще приключи далаверата".Без коментар.
                    Хайде ако имате резултат от предложението ми г-н модератор информирайте надлежно четящите темата .
                    Относно второто ми предложение ,за използването на плазма ,дори не си струваше да го коментирате ,там нямаше да можете да упражните красноречието си , а някои други и правописа.
                    Последно редактирано от Ясен; 14-11-11, 09:40.

Коментар

Можете да се потрисате толкова, колкото си искате. Ако предложението, да покажете на дело смелото си твърдение, го приемате като заплаха - ваша си работа. Тук някак се придържаме към нормалното значение на думите.

Проверка и демонстрация няма ние да организираме, това е сигурно. Ако ние правим разходите за проверка на всяко бълнуване, няма да стигнем далече. Който твърди нещо - кани комисията. Комисията не яде, не пие, само измерва и задава въпроси. Отговори като "търговска тайна" и "всички го знаят това" не се приемат. Търговската ценност се защитава с патенти, а истината - с отговори (а не обратното, както често става в такива дискусии).

п.п. Следващият път, когато публикувате търговски линк, еле пък на такъв измамен бизнес, в техническа тема, ще бъдете остранен от Форума. Това вече е заплаха - с такива тук се поддържа ред.
                      Последно редактирано от Ясен; 14-11-11, 09:45.

Коментар

Е предполагам че предизвикахте възхищение у всички ,но смятам че разбрахте за какво става дума щом се вкиснахте още повече. Там в забраненото линкче имаше разработки на фирмата , които допреди няколко месеца бяха обявявани от хора като вас за халюцинации, пък аз вече се возих в електрическия Ярис и си е напълно действителен да му се невиди.
                        А когато извършвате някакви действия и мислите че с неинформираността си всявате авторитет само ще попълня знанията ви НЯМА АВТОМОБИЛОПРОИЗВОДИТЕЛ който разработва водородна клетка и не притежава патентите (забележете проф. Браун има патенти а САЩ и Австралия)за браунов газ.Друг е въпроса трябва ли някого да информират затова.
                        Спомням си преди 2-3 години когато показах плазмата на руснаците (която изобщо не е руска творба) от един от линковете по нагоре на колега уж с авторитет как се изложи - "шарлатани кво ги гледаш тия глупости ,то ако имаше такава машина щяха да са ни заляли вече с тях" .Пък то фирма от София е внесла между 12 - 15 броя всичко на всичко ,за тези години и най близо до мен имало в Шумен ,но все още не съм го намерил човека за да я видя наживо.

Коментар

Видял си, чул си, возил си се - хубаво. Като имаш нещо в ръцете си, което можеш да покажеш - обади се. До този момент ще те подозираме, че си сътрудник в продажбите на стока, която няма как да се рекламира сама.

Коментар

Е предполагам че предизвикахте възхищение у всички ,но смятам че разбрахте за какво става дума щом се вкиснахте още повече. Там в забраненото линкче имаше разработки на фирмата , които допреди няколко месеца бяха обявявани от хора като вас за халюцинации, пък аз вече се возих в електрическия Ярис и си е напълно действителен да му се невиди.
                            А когато извършвате някакви действия и мислите че с неинформираността си всявате авторитет само ще попълня знанията ви НЯМА АВТОМОБИЛОПРОИЗВОДИТЕЛ който разработва водородна клетка и не притежава патентите (забележете проф. Браун има патенти а САЩ и Австралия)за браунов газ.Друг е въпроса трябва ли някого да информират затова.
                            Спомням си преди 2-3 години когато показах плазмата на руснаците (която изобщо не е руска творба) от един от линковете по нагоре на колега уж с авторитет как се изложи - "шарлатани кво ги гледаш тия глупости ,то ако имаше такава машина щяха да са ни заляли вече с тях" .Пък то фирма от София е внесла между 12 - 15 броя всичко на всичко ,за тези години и най близо до мен имало в Шумен ,но все още не съм го намерил човека за да я видя наживо.
                            1. Патентите важат 20 години. Отдавна са изтекли, тоест, всеки може да ползва до квото се докопа без да дължи никому нищо и без да иска нечие разрешение.

2. Патентоването на нещо съвсем не го прави работещо.

3. Май не разбираш както ти казва Ясен - "ето линк", "там пише", "возих се" - нагледали сме се отдавна. Когато кажеш "докарвам за тест" - няма да имаш никакви грижи откъм желаещи. Ама не тест "да се повозим", а да премерим и какво реално харчи. Иначе е просто ЕЖК, и нищо повече. Конкретно за ГазЪт - енергията, вкарана за извличането му е повече от енергията, която тоя газ може после да даде. И ще ни убедиш в обратното когато лично премерим. Иначе не върви.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре бе, дайте да си купим един бълбукатор. Не са безумно скъпи. Ще го тестваме на една две коли и то ще си покаже
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Конкретно за ГазЪт - енергията, вкарана за извличането му е повече от енергията, която тоя газ може после да даде. И ще ни убедиш в обратното когато лично премерим. Иначе не върви.
                                Е как ще премериш обратното като е физически невъзможно. Ама от това не следва че не върши работа бълбукатора.
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X