Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ловци - нещастници!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ловци - нещастници!!!

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
    Помагал съм на дядо ми и за прасетата и за агнетата и за яретата и за кокошките и за пуйките ...... и съм се оклепвал до уши в кръв. И винаги ми е било гадно. Така и не свикнах. За това питам съвсем сериозно хората които плащат - дали наистина изпитват удоволствие от убиването. За яденето си знам.

ПП Колкото до Европа - поживял съм доста време в братска Чехословакия. Колкото животинки щъкат там - тук можем само да сънуваме та не знам.
    А на мен ми е интересно, защо винаги се хващате с "кеф-а", а пропускате хвърления труд, пари, време и усилия преди това..?!!! Разбира се че от успеха се изпитва удоволствие, защото се полага много усилие преди това! И за разлика от прасето в кочината, прасето в гората има шанс да оцелее - за справка вижте колко рекорда - при всички видове трофеи, са български през последните 20 години... Тези животни оцеляват за разлика от тези в стопанствата ни! Не знам да ли правиш разлика между елен и крава и магаре и диво прасе - това по повод животинките дето щъкали из Чехословакия...

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
      "Харесвам" и "препочитам" някак си не покриват неизбежността на дейноста "прехрана". По-скоро тези понятия реферират към понятието "удоволствие" иначе казано "кеф". Добре все пак, че не харесваш и не предпочиташ човешко, защото така или иначе вече си прекосил един път бариерата да убиваш.
      Колега elbgt, преди да започнте да критикувате остро "кефа" при ловците си спомнете за своите "подвизи" в Националния Парк Централен Балкан за които Вие сам гордо обяснявахте в една друга тема.
      Изораването на скално-тревните склонове към връх Ботев някак си не може да се обясни с нуждата да се стигне до върха, особено при условие че има път до там по който и Жигули минава.

А за ловците - във всяко стадо си има "мърша". Също така не е коректно да се правят такива обобщения за една доста голяма група от Българския народ и да се слага такова име на темата.
      Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI Quadra Drive II

Коментар

Re: Ловци - нещастници!!!

Не виждам никакъв смисъл темата да отива в тази посока.

Прочетете първият пост - няма нищо общо с лова като цяло.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
          А на мен ми е интересно, защо винаги се хващате с "кеф-а", а пропускате хвърления труд, пари, време и усилия преди това..?!!! Разбира се че от успеха се изпитва удоволствие, защото се полага много усилие преди това! И за разлика от прасето в кочината, прасето в гората има шанс да оцелее - за справка вижте колко рекорда - при всички видове трофеи, са български през последните 20 години... Тези животни оцеляват за разлика от тези в стопанствата ни! Не знам да ли правиш разлика между елен и крава и магаре и диво прасе - това по повод животинките дето щъкали из Чехословакия...
          За кефа се хващаме, защото в противен случай някак необяснима изглежда инвестицията в дивечово месо ..... като оставиме на страна удоволствието от самото притежаване и боравене с оборудването необходимо за лов , както и разходките сред природата в приятна компания ..... Явно има нещо.

Колкото до животинките в Чехословакия /сега не съм ходил скоро и не знам/ можеш спокойно да ми се довериш. Разпознавам повечето животински видове живеещи на континента. Тук заек не съм виждал от поне една година - там само за 100 км. по магистралата ще видиш поне един ударен от кола и 5 живи в поляните. Не ми се спори. Нещата са просто несъизмерими "вервай ми". Отделно от това още при социализъма там имаше нарочни щандове за дивеч в някои месарски магазини.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

... там имаше нарочни щандове за дивеч в някои месарски магазини.
            Значи, ако някой друг ти трепне елена или дивото прасе, а ти си купиш от магазина готовите транжирани мръвки си добър, а ако отидеш сам да го отстреляш си лош. На мен това направо ми смърди на демагогия!
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Точно смятах да го питам, дали си мисли, че дивеча в магазина - продавача го е помолил и той е грабнал пушката и се е самоубил...?!!

Не е ли по-добре да убиеш и изядеш едно диво прасе с удоволствие, от колкото да го отгледаш, убиеш с отвращение и изядеш с удоволствие едно питомно прасе..?!!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Значи, ако някой друг ти трепне елена или дивото прасе, а ти си купиш от магазина готовите транжирани мръвки си добър, а ако отидеш сам да го отстреляш си лош. На мен това направо ми смърди на демагогия!
                Тц. Аз не съм твърдял че си лош. Господ те е създал всеяден. Месо си требе. Лош си ако трепаш наред за кеф, пък утре може да ти скефне мен да отстреляш. Малко е плашещо психологически. Да си знам да не споря с ловци. Лош си ако трепаш а не си плащаш /храниш/ месото, щото е и моя тая територия. Аз за това преди малко питах кой колко е вложил в целия мурафет. А философски погледнато то животинчето и да не го утрепеш пак ще умре някога. Такъв е живота. Един умира друг се ражда.

ПП Елен някак не мога и да ям даже. Като с делфините ми е малко....

ППП И егоисти ще дойдете малко нещо. Не ви ли се струва редно да предлагате за продан по някоя мръвка на себеподобните а?
                Последно редактирано от Жоро Нешев; 03-10-11, 18:50.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жеко Жеков Преглед на мнение
                  Колега elbgt, преди да започнте да критикувате остро "кефа" при ловците си спомнете за своите "подвизи" в Националния Парк Централен Балкан за които Вие сам гордо обяснявахте в една друга тема.
                  Изораването на скално-тревните склонове към връх Ботев някак си не може да се обясни с нуждата да се стигне до върха, особено при условие че има път до там по който и Жигули минава.
                  .
                  Всъщност да наистина го направих, но след като разбрах че съм навредил никога не бих го повторил. Надявам се си спомняте, че преди да бъдат изтрити постовете го заявих. Нито бях чувал за ерозия, нито успях да намеря някой в офиса на парка за да получа разрешение и разяснения преди да поема нагоре. Моята ситуация е стечение на обстоятелствата и незнание, а да убиваш за удоволствие няма как да те вкарат нито обстоятелствата, нито незнанието, защото отричането на такова деяние е въпрос на морал, който или имаш или нямаш.

едит/

и още нещо... от морална гледна точка по-приемлив за мен ще е гладен циганин-бракониер със самоделно копие отколкото въоръжен до зъби авджия с "последен модел" карабина и SUV пълен с 4-5 броя "последен модел" кучета.
                  Последно редактирано от elbgt; 03-10-11, 19:02.
                  My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                    Не е ли по-добре да убиеш и изядеш едно диво прасе с удоволствие, от колкото да го отгледаш, убиеш с отвращение и изядеш с удоволствие едно питомно прасе..?!!
                    Тц, не е по-добре.

Коментар

Ловът е традиционна в миналото човешка дейност и е с основно предназначение за прехрана. Прехраната е нещо важно и неизбежно. Но не познавам ловец който го върши по тази причина. Всичките до един от моя кръг са набили по над 5000 лв в оборудвене без да броим превозните средства. Не е тайна, че в днешно време ловът не е занимание за бедни и гладни. Всъщност се върши за удоволствие, а не за прехрана. Тук именно е тънката линия. Да трепеш за удоволствие е недопустимо. Само да попитам като какъв човек трябва да си за да изпитваш удоволствие от убийство ? А прасетата във фермите ги трепят не за удоволствие, а за прехрана. Не просто ловът трябва да се криминализира. Трябва да се криминализира убиството за кеф!
                      +1. Подсети ме за една песен.
                      "People killing just for fun.
                      They will never see the sun
                      For they can never show their faces..."
                      (George Michael)
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Тц. Аз не съм твърдял че си лош. Господ те е създал всеяден. Месо си требе. Лош си ако трепаш наред за кеф, пък утре може да ти скефне мен да отстреляш. Малко е плашещо психологически. Да си знам да не споря с ловци. ...
                        Спокойно можеш да си спориш с мене без риск да бъдеш отстрелян. Никога не съм бил ловец и нямам мерак да ставам тепърва. С въдица пък не върви да те млатя, щото са чупливи. Така че - спокойно!
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Вие нещо много сте се впрегнали. С изключение на автора, ама той за друго и е прав. Ако някой убие моя котарак нарочно, ще намеря начин да го осакатя трайно.

Ловът е напълно законно (с някои уговорки), а със съвсем малко уговорки - и морално занимание. Освен това, без никакви уговорки е традиционен и естествен. Всичко останало са различия в личните ви ценностни системи, които няма как да се преодолеят с ругаене във форума. Можете да сте толерантни (това е то да си толерантен, а не онова с циганите). Можете и да не сте, но в този случай някой ще си тръгне, а никой няма да е доволен.

Иначе, нямайте грижа - и човек убивам, и човек изяждам, само да има истинска причина за това.

Коментар

едит/

и още нещо... от морална гледна точка по-приемлив за мен ще е гладен циганин-бракониер със самоделно копие отколкото въоръжен до зъби авджия с "последен модел" карабина и SUV пълен с 4-5 броя "последен модел" кучета.
                            Ето такъв ловец,бих го пуснал и в собственото ми стопанство!! Па ако ще и котката да го отнесе!
                            Не за друго,ами щото е ловец!!

Между другото-и аз не одобрявам трепането на котки!Но както се каза-във всяко стадо,има и мърша!
                            088пет722пет99
                            http://www.hydropompi.com/

Коментар

От: Re: Ловци - нещастници!!!

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Знам ли? Да не влизаме в крайности, но за мен лова си е остатък от времето, когато това е било средството да не се умре от глад. Знам ли....може и да бъркам.
                              То не са карабини със снайпери, лазери, прибори за нощно виждане....

п.с. не съм от тези, дето се бухат в реката без цел. Или пък в калта, ако може да се заобиколи.
                              То пак може да дойде това време и който е подготвен и безскрупулен ще оцелее.....Много будисти има тука.
                              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

От: Re: Ловци - нещастници!!!

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                                То пак може да дойде това време и който е подготвен и безскрупулен ще оцелее.....Много будисти има тука.
                                А аз си мислех, че Стефан е единствен...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X