Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ловци - нещастници!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ловци - нещастници!!!

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Явно съм доста тъп и въобще не схващам връзката с ОФ. Явно не е Оффроуд?
    Нарицателно. Може да се замени с Партията кърмилница/майка, кварталният, ББ, предцедателят на ТКЗС, АПК и т.н. По твоята логика трябва да се забрани и косенето на трева например, защото сигурно и тревичките ги боли като ги режат, то ако го вземем например в количествено отношение си е направо геноцид. А марулите, краставиците, доматите?, и тях както и рибите не ги чуваме но сигурен ли си че не крещят като ги късаме?
    Решението на един куп проблеми не е в забраните, в главите и по точно в празноглавието на някои индивиди е. Според мен.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
      Нарицателно. Може да се замени с Партията кърмилница/майка, кварталният, ББ, предцедателят на ТКЗС, АПК и т.н. По твоята логика трябва да се забрани и косенето на трева например, защото сигурно и тревичките ги боли като ги режат, то ако го вземем например в количествено отношение си е направо геноцид. А марулите, краставиците, доматите?, и тях както и рибите не ги чуваме но сигурен ли си че не крещят като ги късаме?
      Решението на един куп проблеми не е в забраните, в главите и по точно в празноглавието на някои индивиди е. Според мен.
      Геноцид е избиване на човешки индивиди.
      Алюзиите с тревичките за безсмислени.
      Как ще се почувствате, ако някой ви утрепе ловното куче или домашната котка /папагал или друга животинка/.

Коментар

... Как ще се почувствате, ако някой ви утрепе ловното куче или домашната котка /папагал или друга животинка/.
        Само дето не разбрах какво общо има убиването на домашни животни с предлаганата забрана на лова и риболова?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Само дето не разбрах какво общо има убиването на домашни животни с предлаганата забрана на лова и риболова?
          Ами всичките са божи твари. Както и ние.

Коментар

Що?!- тревичките да не са творение на рогатия
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Що?!- тревичките да не са творение на рогатия
              Някои видове само...Пенчо обича да е контра....
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Мммм, работата става дебела. Отива на забрана на животновъдството и месопреработването, както и на промишления риболов ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                  Някои видове само...Пенчо обича да е контра....
                  Даааа прав си Вярно е че има и такива зеленинки. Хайде и аз като Пенчо малко на контра щото съм си убиец, видиш ли: Една баба хамериканка ме нахока здраво когато размазах един комар който си смучкаше кръвчица от мен. Това му бил начинът на живот и кой съм бил аз та да го лишавам от земните му наслади. Та така, животът е шарен....

Коментар

...Една баба хамериканка ме нахока здраво когато размазах един комар който си смучкаше кръвчица от мен. Това му бил начинът на живот и кой съм бил аз та да го лишавам от земните му наслади...
                    Да се забрани незабавно!
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Re: ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ (ЗЗЖ)
                      « Отговор #1 -: Май 05, 2008, 02:05:05 »

РАЗДЕЛ VІІІ
                      ЗАЩИТА И ХУМАННО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЖИВОТНИТЕ

Чл. 50.
                      /1/ Гражданите имат право, а отговорните органи и длъжностни лица са длъжни да окажат помощ на животно в затруднено положение или изпаднало в беда
                      /2/ Гражданите, възпрепятстващи жестоко отношение към животните, изпълняват гражданския си дълг и са защитени от закона
                      Чл. 51.
                      /1/ Към Министерство на земеделието и горите се създава Национална Комисия за Защита на Животните / НКЗЖ/ /2/ НКЗЖ се грижи за организирането или съорганизирането с други организации и служби на изяви и за излъчването чрез медиите на програми за информация за действащото законодателство и обучение на:
                      1. Собствениците на домашни животни
                      2. Хората, занимаващи се с изхранване, обучение, търговия и защита на домашните животни
                      3. Подрастващите с цел възпитаване в любов и хуманно отношение към животните
                      /3/ МЗГ, съвместно с Министерство на финансите, финансира дейности по ал. 2, като определя условията и изискванията за такова финансиране
                      Чл. 52. Никой няма право:
                      1. Да убива, измъчва, удря, прегазва, преуморява, дразни, плаши, стресира, малтретира, пренатоварва или извършва други насилствени действия по отношение на животните по какъвто и да е начин
                      2. Да подбужда по какъвто и да е начин към физическо унищожение или мъчение на животни
                      3. Да предизвиква или да участва /пряко или косвено/ в специално организирани боеве между животни или преследване на едно животно от друго, освен при ловуване, което се урежда със Закона за лова и опазване на дивеча
                      4. Да дрогира или допингира животни с цел повишаване на спортните им или други постижения или за промяна на външния вид
                      5. Да използва животни за опити, освен в случаите, регламентирани с този закон
                      6. Да търгува с убити животни, освен селскостопански, отглеждани за храна и ловни трофеи
                      7. Да принуждава животните към действия, които не са по силите им
                      8. Да разхожда животни с цел забавление, сеанси и търговия
                      9. Да отглежда несъвместими по вид и порода животни в условия и по начин, при който да си причиняват наранявания, болка или смърт
                      Чл. 53. Забранява се:
                      1. Извършването на ветеринарномедицински манипулации от лица без необходимата квалификация
                      2. Храненето на животни с храни, съдържащи вредни субстанции или неподходящи за вида, възрастта и здравословното им състояние
                      3. Използването на животни в трудова дейност, вредна за здравето им, опасна за живота им или която може да спре нормалното им развитие
                      4. Да се настройва едно животно срещу друго живо същество, да се насъскват животни едно срещу друго и да се използват за примамка
                      5. Естественото или изкуствено осеменяване, създаващо опасност или увреждащо здравето на животните и / или поколенията им
                      6. Отглеждането на животните при постоянна тъмнина

РАЗДЕЛ IX
                      ДИВИ ЖИВОТНИ

Чл. 54. Диви животни са всички животни освен домашните кучета и котки и селскостопанските животни
                      Чл. 55. Притежание на диви животни ( с изкл. на диви бозайници):
                      (1) Притежанието на диво животно (с изключение на диви бозайници) е разрешено само......

Ако ще си чешим езиците - добре. Ако говорим за закон и забрани - по-горе е казано ясно/ не знам какво стана и с криминализирането на убийство и тормоз на домашни животни/.
                      Ако няма да спазваме закона мога само да кажа, че ако някой убие/умишлено/ пред мен домашния ми любимец, това ще е последното нещо което убива.

За ловците няма какво да кажа, тъй като повечето тук са такива, но към болшенството отношението ми не е особено ласкаво/чувствата са ни взаимни особено като карам в гората със спортния ауспух/.
                      Така, че и това ще се превърне в поредната тема на безсмислени спорове, тъй като да се говори по принцип и срещу всички е все едно да скандираме ..Циганите на сапун.., а ако трябваше да се конкретизира случая , колегата можеше да говори по-фактически, като номер на регистрационна табела на МПСто, да не кажем дори името на ловджията коткоубиец...
                      Последно редактирано от Жоро Йорданов; 03-10-11, 07:29.
                      Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                      0894328706

Коментар

И този закон е абсолютно лицемерен,както и абсолютно е безмислена тая тема.Значи почти всички ядеме месо от магазина и тогава не се сещаме ,че някъде са убили някое теле или друго животно,но сега искаме линч за този който е убил котката.Колега като си бил толкова възмутен защо не направи нещо на място,тук от компа всички сме страшни.Според тази логика касапина в родопа трябва да е масов убиец.Но нещата винаги се мерят с двоен аршин,ако отидеш на война и убиеш 100човека които като теб незнаят какво правят там,си герой ,а ако убиеш един през останалото време си убиец и психопат.не оправдавам идиотите които са обесили котката на старците,но и немога да разбера,защо не трябва да се избиват,бездомните кучета а телета,зайци и прасета може.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                          Но нещата винаги се мерят с двоен аршин,ако отидеш на война и убиеш 100човека които като теб незнаят какво правят там,си герой ,а ако убиеш един през останалото време си убиец и психопат.
                          Ако това не го разбираш имаш сериозен проблем.

Също ако не правиш разлика м/у разфасоването на отглеждана за месо розова свиня в Родопа и отстрелването на красив голям елен за кеф, пак води до личностен проблем.

Такива изказвания са от такива ловци които не трябва да бъдат допускани до гората.
                          Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Re: Ловци - нещастници!!!

Ловът, както и риболова, трябва да се забранят!!!!! Не сме 18ти век!
                            Пенчо спомни си за това, когато прегазиш хайвера на стотици риби минавайки през реката с джипа (атв, мотор).
                            Пъстървата се приготвя да хвърля хайвер и газенето в реките избива популацията на повече риби отколкото някой
                            колега риболовец ще хване за сезон.

Постъпката е отвратителна, няма спор по въпроса.
                            Човечността е нещото, което започва да ни липсва.

Коментар

От: Re: Ловци - нещастници!!!

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                              Пенчо спомни си за това, когато прегазиш хайвера на стотици риби минавайки през реката с джипа (атв, мотор).
                              Пъстървата се приготвя да хвърля хайвер и газенето в реките избива популацията на повече риби отколкото някой
                              колега риболовец ще хване за сезон.

Постъпката е отвратителна, няма спор по въпроса.
                              Човечността е нещото, което започва да ни липсва.
                              Знам ли? Да не влизаме в крайности, но за мен лова си е остатък от времето, когато това е било средството да не се умре от глад. Знам ли....може и да бъркам.
                              То не са карабини със снайпери, лазери, прибори за нощно виждане....

п.с. не съм от тези, дето се бухат в реката без цел. Или пък в калта, ако може да се заобиколи.

Коментар

Re: Ловци - нещастници!!!

Ловните дружинки - Риболовните клубове.
                                Грижат се за животните и за природата,
                                зарибяват се реки, хранят се животните през зимата и т.н.

Отстрелването или риболова в норма не е проблем.
                                Проблема са бракониерите и малоумниците.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X