Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ловци - нещастници!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ловци - нещастници!!!

Ще е дълго и яростно, така че ако искате не си губете времето с моите емоции. Прибирам се тъкмо от селото на тъста. На запад от София, почти към сръбската граница. Махали на село, разпръснати по големи хълмове. Повечето вече безлюдни, някои останали населени с по една шепа старци, забравени от богове и власти. Иначе красиво, живописно, автентично и архаично, но - на доизживяване. Днес обаче, невиждано оживление по чукарите. Открит бил ловния сезон, та плъзнали едни хубавци с фургонче уазка и 2-3 вехти джипки, гумени ботуши и чифтета, тръгнали да отстрелят нещо за хапване.
    И така, след прекрасна почивка 2 дена в това райско място, днес се спускам към пътя, да се прибирам вкъщи. Казвам спускам, защото до махалата се стига, като се излезе от асфалта, мине се през река, лятно време суха, зимно време невъзможна за преминаване /бетонните греди за мост са струпани там, но десетилетия няма власт, което да благоволи да ги прехвърли от единия до другия бряг на рекичката!/, а след това екстремно катерене по изровен и каменист черен път през гората. Истински як офроуд! И така, на отидане е екстремно качване, на връщане - логично - е спускане. Взимам един много остър завой и виждам отстрани зеленикав пернишки джип. Ок, ловци. Единият го мернах малко нагоре по пътя, че и му махнах. И след още секунда косата ми се изправя - до него, провесен от клон на дърво с тел за врата, виси убит прекрасният котарак на съседите старци! Не, просто нямам думи........ Не съм бесен, това е слаба дума. Великолепен, голям котарак, при това безкрайно добър и гальовен! Любимец на старците! В този момент от завоя се появи и самият "герой". Не знаел, че е домашно животно. После се оправдава, че законът бил такъв - срещнат ли безпризорно куче или котка в гората, ловците били свободни, ако не даже и длъжни да го отстрелят.... Не знам такъв ли е закона, не съм го чел, но мъжеложецо вреден, ти си в селото на хората и убиваш домашно животинче!!!!!!!! Да, наоколо е вече като гора, но това до вчера са били ниви, ливади и градини!!! И последният идиот ще види подзиданите тераси, оградите, дърветата. И са частна собственост! Това, че вече са измрели или прекалено стари хората, не прави от селото гора и не ти дава право да им избиваш животните в земите им! Да не говорим, че даже ги чух когато гърмяха, те друго не срещнаха явно тази сутрин!!! Бяха направо под прозорците на последните къщи, боклуците нещастни!!! Много по-далеч от това местоположение са "изворът", градините и овошките. Утре ще застрелят някой човечец тръгнал да си събира реколтата! Но както и да е, след няколко разменени изречения с онзи тип, който не се и опита да даде сигнал за съжаление или извинение, спрях на половин сричка думите и скочих в мпс-то, защото усетих много лоши симптоми. Знам си, ритнах прага, след който се включва животното, спящо в човека. Щях да изстикам вода от волана. Отдавна не съм бил така! Не си струва да лежа мизерника заради един котарак, колкото и да беше хубаво и добро животното. Но цялата ми ярост, цялото писане сега не е просто за котарака. Не е просто едно животно, а се отнася и до хората!! Сложни отношения с хора, чувства, а сега мъка! Ей затова ме е яд! Изродът заслужава много страдания заради мъката, която причинява на нещастните възрастни хорица!!! Една от малкото им радости да изчезне след безумното деяния на въоръжен спиртомер!!!

Не, умът ми не го побира. Да отидеш и да гръмнеш животинчето на хората!!! Какъв долен, нещастен мизерник и скодоумиц трябва да си!!!!!!!!!! Като няма нищо друго /защото през годините избиха в района и прасетата, и сърните, и всичко що мърда!! Като вредни африкански скакалци!!!/, дай да гръмнем мирната котка!!! Голям мъж, с голяма пишка, да убие питомно животно! Да, като леко оправдание за онзи ще кажа, че поне не е бяла или оранжева котка, имало животинчето нещастието да се роди с тъмна окраска. Но беше напълно питомно, видно от километър домашна животинка, охранен и загладил косъм. И изключително питомен и гальовен, нищо чудно дори да е тръгнал да се погали, а онзи да е решил да се хвали с "плячка", че за разлика от другите, той нещо е нацелил! Браво, най-големият мъжага от цялата алкохолна компания!!!... Не, нямам думи просто за такива нищожества!!!!!! Проклет да е!!!! Като се е наврял сред махалите, като гърми под прозорците на хората, какво очаква да е насреща, ако не домашното им животно!!!!! Не им стига на горките хорица, че преживяват сами, накрай света, без магазини, без лекари, без нищо, на български пенсии, на по 80 и кусур години още чоплят земята, тъкмят нивички и градинки и мъкнат жалка продукция.... И то, даже нямат път, нямат нищо!! Пернишката кметица, роднина май на всички тях, бързо е забравила откъде е тръгнала. Преди около 2 години хората от залъка си откъснаха, да платят на верижен багер да мине и да изравни стръмния черен път от "цивилизацията" до тях. И на ръка се дълбае там, където и на машината й е дошло вповече!!!! .............и тези сега боклуци идват по този път, правен и изравнен с потта и кръвта на хората, идват наготово, оставят след себе си леш, дълбоки изровени коловози, свлечено и унищожено, набутват се едвали не в дворовете на хората и за капак им убиват животинката, съществото което истински обичаха, което им дава приятелска топлота, което ги пази от вредители и т.н. и т.н...... Вместо да сложат една ръка, те да оправят пътя, или пък - о божие чудо!!!! - да се качат да ги попитат как мислят да се топлят зимата и да се сетят да дойдат за не повече, но дори само по два кубика дърва да им помогнат да нарежат или нещо такова.... Не, просто идват като хуни, варвари, османска орда и оставят след себе си унищожени, боклук и убито приятелче!!!!!!!!

Не бързайте, ловци, да ми опонирате. Нямам нищо против вас и спорта ви като цяло. Срещу нормалните хора - нищо против! Не съм Бриджит Бардо. И аз съм ял диво прасе и пак искам да ям. Но моля ви, НЕ бъдете като тези нахални алкохолици!!!! Не правете ад живота на хора, които живят и без това на ръба на ада!!!! Не избивайте безогледно домашни животни, имайте някаква милост и към животинчетата, и към хората!!!! Не бъдете хуни! Имайте уважение и към природата, и към хората!
    Последно редактирано от Теодор МБ; 02-10-11, 16:00.
    Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

От: Ловци - нещастници!!!

Кипвам, само като чета, представям си какво е било да го видиш на място. И какво значи не видял, че е котка? Ми то като не виждаш по какво стреляш, следващия път може да е човек?! Да не говорим, че изобщо не разбирам що за спорт е убиването на живи същества, но това е друга тема. Но макар то да е позволено от закона, убийството на котката си е нарушение отвсякъде, за съжаление май все още с доста леки наказания и за още по-голямо съжаление май още не е влязло в НК.

Коментар

Баси леваците!
      На мен, ако някой ми утрепа котака на вилата, ще го гоня с джипката из полето като див п...с.
      Кофти работа, ама тя простотията ходила по хората.
      Нямам нищо против ловците, но против левашките изпълнения, да.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Не се аби. Тая порода свини я има от край време и ще продължава да си я има винаги. Не един и двама социопата съфорумци са се хвалили за претрепано комшийско куче или котка. Комшията ми в Балчик ми утрепа 2 ягдтериерчета на по 40 дена с лопата щото имали наглоста да паднат в двора му. Още не е инвалид защото живея на 5000 км от него а много бързо ми минава. Брат ми се опитал да му завре лопатата в гъза но тоя драснал, заключил се у тях и викнал полиция.....
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

И ти си прав, ама не ме яд толкова като видя да бият някой, отколкото когато издевателстват над животни.
          Щото ако някой е бит, то той поне знае защо, а хайванчетата-не.
          СЪЩЕСТВА с такъв интелектуален "багаж", разбират само от лопата
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Те такива полу-идиоти / съвсем умишлено изписвам така, защото тези нямат възможноста да бъдат и пълни такива/ се чудя кой и как им е дал правото да притежават оръжие. Тези да ги наречеш ловци е направо обида. Ако ти си ловец чий го дириш в селото?!? или героизма ти стига до там? Гора голяма ама трябва да имаш акъл и топки да ходиш из нея. Ей за това мразя така нар "дружинки", защото май повечето гледат да се съберат и напият далеч от жените си и на връщане да гръмнат по някой пътен знак щото около трапезата и пиячката дивеч няма. За конкретният случай направо нямам думи, по-скоро имам но не са за тук. Срам ме е те от такива че съм ловец.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

90 ПРОЦЕНТА от ловците в България не са родени за това
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                90 ПРОЦЕНТА от ловците в България не са родени за това
                Същият тоя процент в повечето случаи не са родени и за нищо друго. За мен въпросът не е за какво са родени а защо.
                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Малко ерес.
                  Ловът, както и риболова, трябва да се забранят!!!!! Не сме 18ти век!
                  Вече навсякъде има магазини за меса, колбаси и риба.
                  Само не ми казвайте, че стрелбата е първично човешко удоволствие.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Малко ерес.
                    А какви удоволствия ще ни отпуска ОФ-то? Щото то и осеменяване ин-витро има ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      А какви удоволствия ще ни отпуска ОФ-то? Щото то и осеменяване ин-витро има ...
                      Е то много има: рафтинг, скейт борд, сноуборд, ски, яхти, моторници, парашути, глайдери,субмарине, абе има още доста начини човек да се разтовари.

Коментар

Малко ерес.
                        Риба не ям,но обичам да я хващам и съответно да я пускам...
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Малко ерес.
                          Правилно! И никакъв сех! Само бройката отпусната по линия на ОФ. И по един независим наблюдател-брояч на сексуалните контакти в спалнята. А си надвишил лимита-акциз, данък и всички други възможни тежнения.
                          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Принципно за да си ловджия трябва и да си малко изверг! Те сърни и елени трепят докато ги гледат в очите, та котка ли ще им се опре!
                            My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                              Правилно! И никакъв сех! Само бройката отпусната по линия на ОФ..
                              Явно съм доста тъп и въобще не схващам връзката с ОФ. Явно не е Оффроуд?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X