Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ловци - нещастници!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ловци - нещастници!!!

Ловът е традиционна в миналото човешка дейност и е с основно предназначение за прехрана. Прехраната е нещо важно и неизбежно. Но не познавам ловец който го върши по тази причина. Всичките до един от моя кръг са набили по над 5000 лв в оборудвене без да броим превозните средства. Не е тайна, че в днешно време ловът не е занимание за бедни и гладни. Всъщност се върши за удоволствие, а не за прехрана. Тук именно е тънката линия. Да трепеш за удоволствие е недопустимо. Само да попитам като какъв човек трябва да си за да изпитваш удоволствие от убийство ? А прасетата във фермите ги трепят не за удоволствие, а за прехрана. Не просто ловът трябва да се криминализира. Трябва да се криминализира убиството за кеф!
    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

От: Re: Ловци - нещастници!!!

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
      .
      Проблема са бракониерите и малоумниците.
      Съгласен, но си мисля, че те са повечето.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
        Да трепеш за удоволствие е недопустимо. Само да попитам като какъв човек трябва да си за да изпитваш удоволствие от убийство ? А прасетата във фермите ги трепят не за удоволствие, а за прехрана. Не просто ловът трябва да се криминализира. Трябва да се криминализира убийството за кеф!
        Това е.

Коментар

А прасетата във фермите ги трепят не за удоволствие, а за прехрана. Не просто ловът трябва да се криминализира. Трябва да се криминализира убиството за кеф!
          Точно така !!! Всички ловци в затворите !!

А на теб кой ти е казал , че когато ловците отстрелят нещо не го ядът ???
          Как точно обобщаваш вкусовете на хората ??
          Аз много харесвам дивечовото месо и го предпочитам пред протеиново-анаболните вариации в магазините . Ако ми кажеш от къде да си го купувам с гарантирано качество по БДС и спирам да ходя на лов .
          Сега ще кажеш , че месото си е месо , дали ще е от пиле , прасе , теле или соя - все е месо ..!?! Даже от соя е най-добре , че може да го докараш на каквото си искаш . Само да не се окаже прав колегата който предположи , че и разстенията ги боли като ги късаш , че тогава я окъсахме ... Ще гледаме слънцето по 15 мин. дневно и сме ОК.
          Ако на теб ти е все едно какво ядеш , за много хора не е така .
          ‎По 2 литра са само млякото и сока !
          WJ 4.7

Коментар

Хора успокойте топката. Мисълта ми беше че във всяко едно хоби има нормални и ненормални практикуващи го. Не трябва да се слагат всички под общ знаменател. Така е и с тоталните забрани. Днес някой кара в забранени територии, утре някой иска забрана да се карат джипове, мотори и т.н., добре ли ще ни е? Добре е да се почне от причината а не от последствията.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Stank Преглед на мнение
              Точно така !!! Всички ловци в затворите !!
              А на теб кой ти е казал , че когато ловците отстрелят нещо не го ядът ???
              Как точно обобщаваш вкусовете на хората ??
              Аз много харесвам дивечовото месо и го предпочитам пред протеиново-анаболните вариации в магазините . Ако ми кажеш от къде да си го купувам с гарантирано качество по БДС и спирам да ходя на лов .
              "Харесвам" и "препочитам" някак си не покриват неизбежността на дейноста "прехрана". По-скоро тези понятия реферират към понятието "удоволствие" иначе казано "кеф". Добре все пак, че не харесваш и не предпочиташ човешко, защото така или иначе вече си прекосил един път бариерата да убиваш.

Коментар

За не знам кой пореден път ще се включа с коментар в ловна тема. Малко ми байгънясва вече ама.... колеги ловци пък и риболовци от форума, понеже все се пише, че се хранел дивеча зимно време, че екипировката била по незнам колко пари. Мога ли да помоля тези от вас които са давали пари за изхранването на дивеча зимно време да публикуват малко документи /може и само на честна дума/ с точните суми изразходени за целта. Все пак повечето от нас /Българските граждани/ не сме ловци, но пък тази територия е и наша. Аз например искам да знам, че ако избухне третата световна и ми се наложи да убивам за да ям - ще има какво. Изпитвам едни съмнения!

Конкретно по темата. Вероятно е да се налага подборен отстрел на подивели кучета и котки. Нетипичен хищник си е. Допускам съвсем хипотетично, че е възможно обсъжданият котарак да е бил объркан с подивял такъв и отстрелян по погрешка или за прехрана. Обаче май по-вероятно е да си е отишъл за кеф. Е може ли някой да обясни какво е това усещане? Какъв е кефа да убиеш нещо живо та се дават толкова пари?
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Винаги най-весело е когато дадена тема са коментира от хора, които обикновено хал хабер си нямат от нея (не, че и аз не съм в тази група понякога)! Казано най-просто и кратко: Не се ли полагат грижи за дивеча, а именно: подхранването му целогодишно, чрез засаждането на ловни ниви, построяването и зареждането на хранилки, солници и прочее ХАМАЛОГИЯ и отстрелването на вредния такъв (вълци, чакали, лисици, подивели кучета и т.н.) - дивеч няма! Животните се въртят в тези райони, където могат да намерят храна и липсват естествени врагове, а ловните полета са със строго фиксиран брой и граници! Ловна дружинка, която я мързи да извършва гореспоменатите дейности яде месо само от магазина! Отстрела на животното е само крайната фаза на един дълъг и трудоемък процес, какъвто е съвременния лов (не визирам лова от чакало, който е на принципа: плащаш - стреляш на гюме)! Спокойно може да се каже, че ловците сами са отгледали животните по които стрелят. Всички дейности свързани с грижите по дивеча се финансират от самите авджии, а труда им е безвъзмезден. Тъпанари има на всякъде и те са много повече в града от колкото в гората...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                    Спокойно може да се каже, че ловците сами са отгледали животните по които стрелят.
                    Браво на тях! Е, от това по-извратено не се сещам какво може да има. Да отгледаш животинче и после да го гръмнеш за кеф !!! Колко от вас тук могат да го направят ?

Коментар

Браво на тях! Е, от това по-извратено не се сещам какво може да има. Да отгледаш животинче и после да го гръмнеш за кеф !!! Колко от вас тук могат да го направят ?
                      Всеки който живее на село и гледа свиня в кочината.И не само на село.Около Коледа я гръмва /коли/или друг касапски прийом ,с кеф.Ма дали е извратен.Имам съседи които гледат хайванче ,ама като му дойде времето, ме викат да им го приключа щото им е жал,ама после не ми го дават, а си го изяждат.
                      А да се върнем на темата,относно котката.Не намирам оправдание за колегата,дори да е решил че е дива котка,защото от 2007гтя е забранена за отстрел.А за питомната-може би ще му помогнат 100 пръчки на голо.
                      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Браво на тях! Е, от това по извратено не се сещам какво може да има. Да отгледаш животинче и после да го гръмнеш за кеф !!! Колко от вас тук могат да го направят ?
                        Каква е разликата с това да го заколиш или убиеш с ток..?!!! На времето, дядо ти като е колил прасе за коледа и си маал пресни мръвки на воля, рева ли толкоз, колкото в момента...?!! Сигурно четеш "за упокой" (молитва) и на пържолите в магазина..?!! Аман от гевезета! Не оправдавам постъпката на онзи с котката по никакъв начин, ама вие на моменти направо се о*ирате в стремежа си да покажете колко "цивилизовани европейци" сте станали! А на ясно ли сте, че в същата тази Европа, местните животински видове могат да се видят само в зоопарка и какъв е извода от това..?!!

Коментар

Хайде пак тая песен. Разликата е че едното се отглежда за прехрана, а тя е нещо неизбежно. Ловците както вече съм го доказал в предишния си пост убиват за удоволствие. С риск да се повторя ще заявя отново, че да убиваш за удоволствие е извратено. Само не ми казвай отново че хем дават няколко хиляди за оборудване, хем са гладни.

Коментар

Хайде пак тая песен. Разликата е че едното се отглежда за прехрана, а тя е нещо неизбежно. Ловците както вече съм го доказал в предишния си пост убиват за удоволствие. С риск да се повторя ще заявя отново, че да убиваш за удоволствие е извратено. Само не ми казвай отново че хем дават няколко хиляди за оборудване, хем са гладни.
                            Ами то има резон в нещата.След като си дадеш последните няколко хиляди-после настава глад.
                            Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Не ми се спори .Да ,убивам за удоволствие и си плащам за това.А най вече не върша нищо противозаконно и спора отива натам-ти обичаш да ядеш само чушки-значи не си човек за мен.Примера с чушките беше случаен.Щом този спорт е разрешен от закона,не виждам смисъл от полемиките за и против.Като не те кефят ловците,не общуваш с тях и толкоз.Проблема е решен.
                              Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                                Каква е разликата с това да го заколиш или убиеш с ток..?!!! На времето, дядо ти като е колил прасе за коледа и си маал пресни мръвки на воля, рева ли толкоз, колкото в момента...?!! Сигурно четеш "за упокой" (молитва) и на пържолите в магазина..?!! Аман от гевезета! Не оправдавам постъпката на онзи с котката по никакъв начин, ама вие на моменти направо се о*ирате в стремежа си да покажете колко "цивилизовани европейци" сте станали! А на ясно ли сте, че в същата тази Европа, местните животински видове могат да се видят само в зоопарка и какъв е извода от това..?!!
                                Помагал съм на дядо ми и за прасетата и за агнетата и за яретата и за кокошките и за пуйките ...... и съм се оклепвал до уши в кръв. И винаги ми е било гадно. Така и не свикнах. За това питам съвсем сериозно хората които плащат - дали наистина изпитват удоволствие от убиването. За яденето си знам.

ПП Колкото до Европа - поживял съм доста време в братска Чехословакия. Колкото животинки щъкат там - тук можем само да сънуваме та не знам.
                                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X