Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новини от СОЦКОМА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Новини от СОЦКОМА

Вече се извиних, няма пак да го правя.

Кой знае, може пък да се разберем. Ако се изслушваме и приемаме, че има и други мнения и мирогледи освен собствените. И ако не се мразим. На мен лично ми писна от омраза. Мразим соца, мразим емигрантите, мразим Русия, мразим и САЩ, мразим турци, евреи, мразим всичко и всички. Мразим и себе си май. Сигурно и мен ме мразят за това, което казвам. Животът ни преминава в това. Няма нужда да пляскаме с ръце и да се прегръщаме. Не, достатъчно е да се уважаваме и поне да се опитваме да се разберем.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
      .......А нима днешните не са същите демагози? И съвсем не те докараха България до трета икономическа катастрофа, а тези след тях. .....
      Ако до сега не си разбрал , че "онези" и "тези сегашните" не са едни и същи , значи няма и да го разбереш И точно в това ми беше мисълта - онези тогава управляваха наготово . Те и не могат да управляват по друг начин . И понеже и сега ни управляват , пак по същия терип , то затова ни е такова и дереджето .

С останалота съм съгласен , пак с една особеност : Вярно е че имаше хора , които живееха относително добре със скъсване от бачкане ( и моя баща беше отях ) . Но като резултат си оставиха здравето , пък и живота . Същевременно други , по-мързеливи и по-некадърни , благодарение на партийните си позиции , живееха доста по-добре от първите . Дразнеше ме че работниците хранят трантутниците , ама карай .... аз спирам до тук , щото няма смисъл .
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Не мразя някого персонално. Не мразя нещо по принцип. Мразя само хората, насила продаващи интересите ми. Соца се явява следствие. Не че сега е по-добре. Но поне мога да се изнеса. Тогава и това е било криминализирано - да се махнеш. Оттам идва понятието "невъзвръщенец".
        Последно редактирано от Rabin; 05-06-11, 15:10.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          Ако до сега не си разбрал , че "онези" и "тези сегашните" не са едни и същи , значи няма и да го разбереш И точно в това ми беше мисълта - онези тогава управляваха наготово . Те и не могат да управляват по друг начин . И понеже и сега ни управляват , пак по същия терип , то затова ни е такова и дереджето .

С останалота съм съгласен , пак с една особеност : Вярно е че имаше хора , които живееха относително добре със скъсване от бачкане ( и моя баща беше отях ) . Но като резултат си оставиха здравето , пък и живота . Същевременно други , по-мързеливи и по-некадърни , благодарение на партийните си позиции , живееха доста по-добре от първите . Дразнеше ме че работниците хранят трантутниците , ама карай .... аз спирам до тук , щото няма смисъл .
          Като казах, че не са същите имах предвид, че повечето от "онези" измряха - и без това бяха на преклонна възраст още тогава. А че тези сега са техни роднини, наследници и съмишленици спор няма.
          Вярно е че имаше хора , които живееха относително добре със скъсване от бачкане ( и моя баща беше отях ) . Но като резултат си оставиха здравето , пък и живота . Същевременно други , по-мързеливи и по-некадърни , благодарение на партийните си позиции , живееха доста по-добре от първите . Дразнеше ме че работниците хранят трантутниците , ама карай .... аз спирам до тук , щото няма смисъл .
          А нима сега не е пак така?

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
            ..........
            Без носталгия по миналото. Но да помним, че да не се повтори!
            Симеон,го е казал в първия пост.
            Аз съм 60-ти набор.Нищо хубаво нямаше при соца.
            Хубаво беше,че бяхме млади.Не ,че сега сме за изхвърляне
            Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Понеже работите се извъртяха към бригади и ученички, няколко нови стари неща:

- В "руските" книжарници се продаваха много евтино стойностни книги с25% по-евтино, отколкото в Русия. Купих БСЭ - 40 тома за 45 лева.
              -Един ден на Иван Денисович и Лютите чушки ставаха на дрипи от препрочитане и препредаване от един на друг.
              -Имаше "сгъваеми" пластмасови чашки - няколко пресечени конуса.
              -Китайски кецове
              -Брат ми ми даваше да послушам огромния ролков Ухер.
              -Слушахме с ужасно качество Ив Монтан, Джваоан Бейз, Висоцки, Жо Дасен и Окуджава...
              -За проектантите се появиха немските Ротринг.
              -А кои от вас могат да смятат с алгоритмична линия??
              - Първите наше Елки бяха големи колкото куфари, но вадеха корени и синуси.
              - На N-ти партиен конгрес другарят Живков подари на делегатите първите, и последни, електронни часовници.
              -Дончо Цончев с брат си печелеха балкански ралита с изтъркани гуми на Рено Алпин,
              -В Пловдив правехме Рена, а в Ловеч Москвичи
              .В Карлово трактори Болгар
              -Навсякъде - електрокари
              -В Габрово електротелфери
              -в Бургас кабели
              -в Шумен над 2000 вида алуминиеви профили
              -океански риболов вадеше по 70 000 тона риба, а скумрията беше по 60 стотинки а сельодката по 40!

И всички бяхме с по 25 години по-млади и по-глупави...

-

Коментар

http://detstvoto.stage.bg/
                Сайт, посветен на онова време.
                Има много по темата, със снимки.

Коментар

От прочетеното разбрах, че най-важните придобивки на "демокрацията" са колите "нов внос" и плазмените телевизори. И понеже не съм материалист, няма да коментирам имането и нямането. Ще кажа само това: Хората бяха други. Няма такива хора сега. Хората бяха важни, не Жигулата и Електрона. Приятни спомени.

Коментар

Посочи и половин мнение за коли и плазми. Аз такова не видях.

Коментар

• От: Новини от СОЦКОМА

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                      Понеже работите се извъртяха към бригади и ученички, няколко нови стари неща:

- В "руските" книжарници се продаваха много евтино стойностни книги с25% по-евтино, отколкото в Русия. Купих БСЭ - 40 тома за 45 лева.
                      -Един ден на Иван Денисович и Лютите чушки ставаха на дрипи от препрочитане и препредаване от един на друг.
                      -Имаше "сгъваеми" пластмасови чашки - няколко пресечени конуса.
                      -Китайски кецове
                      -Брат ми ми даваше да послушам огромния ролков Ухер.
                      -Слушахме с ужасно качество Ив Монтан, Джваоан Бейз, Висоцки, Жо Дасен и Окуджава...
                      -За проектантите се появиха немските Ротринг.
                      -А кои от вас могат да смятат с алгоритмична линия??
                      - Първите наше Елки бяха големи колкото куфари, но вадеха корени и синуси.
                      - На N-ти партиен конгрес другарят Живков подари на делегатите първите, и последни, електронни часовници.
                      -Дончо Цончев с брат си печелеха балкански ралита с изтъркани гуми на Рено Алпин,
                      -В Пловдив правехме Рена, а в Ловеч Москвичи
                      .В Карлово трактори Болгар
                      -Навсякъде - електрокари
                      -В Габрово електротелфери
                      -в Бургас кабели
                      -в Шумен над 2000 вида алуминиеви профили
                      -океански риболов вадеше по 70 000 тона риба, а скумрията беше по 60 стотинки а сельодката по 40!

И всички бяхме с по 25 години по-млади и по-глупави...

-
                      Вероятно става въпрос за Джоан Бейз.
                      С алгоритмична линия никога не съм можел да смятам - и тогава, и сега. Виж, с логаритмична - можех.

Моля ти се, преглеждай постовете преди да ги пуснеш.
                      Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                      имат право да гласуват на избори.

Коментар

Прощавай, верно. На Симеон не му се връзваме много-много, затова не му и чета подробно постовете. Не заради Москвичите и магнетофоните темата стана 5 страници, това ми беше мисълта.
                        Последно редактирано от Rabin; 05-06-11, 18:07.

Коментар

Преди имаше "имащи" и нямащи - демек обикновенни :

"Ти какъв беше, когато нямаше нищо?
                          Нормален софийски дришльо!"

Имащите бяха деца на търговски представители в Австрия и носеха маратонки "Адидас" по физическо, а ние имахме едни сини китайски гуменетки / доста удачни, между другото/..

Но когато се събирахме в мазетата, един носеше водка, друг парче салам, трети - гадже... Пиехме, ядохме, е...ме задружно и щастливо, защото нямаше какво да ни раздели!

Нямаше ги ония с маратонките Адидас в нашето мазе..

Сега отново се връща същото време, тези които са с нормални възможности, отново се събират, купонясват и т.н., а тия с акциите и облигациите не са най-желани, защото могат да те купят и продадат, докато му сипваш пиенето в чашата!

Нищо не се променило господа офицери, просто и преди и сега си е имало "готини" хора и "кофти" хора!

Коментар

Правоимащи и правонямащи, искаш да кажеш.
                            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                              Правоимащи и правонямащи, искаш да кажеш.
                              От римско време абсолютно нищо в общественните системи не се е сменило, просто се сменят декорите!

Винаги е имало бачкадури, чантури и клатикури!

И винаги ще има... Дали са партийни секретари, дали са брюкселски чиновници или американски инвеститори, целтта е една!

Ти да сменяш маслото на колата, а той да я кара..

По римско време е било да изгребваш лай...та...

Коментар

Мале...Пак такава тема се е заформила.
                                Чета я и си мисля - не си заслужаваме съдбата. Много по-лоша заслужаваме.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X