Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Кой за каквото е учил"?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Кой за каквото е учил"?!

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
    Зя какво учихте момци, а какво работите!
    Аз работя това, което съм учил.
    Обичам работата си.
    (0+)
    Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.

Коментар

Тази тема ще разбърка още повече обърканите настройки на яйчарите.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
        Тази тема ще разбърка още повече обърканите настройки на яйчарите.
        Нищо няма да им разбърка - те са система затворена за нова външна информация...

Коментар

Аз смятам за грешка на младите да избират какво да учат по престиж, а не по това какво умеят и в какво имаш шанс да се реализират. В момента близо половината от студентите са се ограничили в 3 професии от които едва няколко процента биха ги практикували реално- Икономика, Право и програмиране. От студентите които учат програмиране в който и да му е вид(Информатика, КСТ и др.) по-голямата част са избрали тази специлност защото им е хоби и от това разбират, останалите го учат и дори не го завършват защото била много хубава и заплатена професия. При икономическите специалности и правото работата е много по-зле, огромен процент от завършилите студенти са тези две специлности и много малък имат шанс за реална резлизация. Това е модерно, това се учи. Когато кажа на някой, че уча в техническия ми казват ти си луд, там е много трудно.
          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
          Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
            От студентите които учат програмиране в който и да му е вид(Информатика, КСТ и др.) по-голямата част са избрали тази специлност защото им е хоби и от това разбират.
            Трънки! В момента е трудно да намериш истински прогамист. Ама говоря за програмист, дето да пише код, а не цъкач на мишка, ползващ готови неща.

Нали на времето на половин икономически и половин МЕИ съм им писал курсовите работи. Асни са ми не, ами и отгоре. От цял випуск сигурно излизат 3-4 читави. Всичко останало е леж.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Трънки! В момента е трудно да намериш истински прогамист. Ама говоря за програмист, дето да пише код, а не цъкач на мишка, ползващ готови неща.

Нали на времето на половин икономически и половин МЕИ съм им писал курсовите работи. Асни са ми не, ами и отгоре. От цял випуск сигурно излизат 3-4 читави. Всичко останало е леж.
              Чак толкова ли е зле работата? Аз съм много скаран с програмирането и за мое щастие почти не го уча в университета.
              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
              Телефон - в профила!

Коментар

Учил съм отдааавна за "конструктор на стрелково оръжие"! В братския СССР!
                Ама военно-промишления ни комплекс тихо издъхна и след няколко месеца работа ми теглиха шута!
                Сега съм търговец, нямам началници (ако не смятаме жената) и ми е гот!
                Децата не ги натискам с изключение на езиците! Другото те ще си го решат, както аз си реших едно време!
                יעבור
                «И това ще мине»

Коментар

Трудно е да намериш какъвто и да е специалист.Особенно със средно образование.Къде например има училище за заварчици,за шлосери.

Коментар

Кои години това?
                    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Дюлгерин съм, за дюлгерин и съм учил. Е, попрището ми е повече организация и администриране, а не толкова конструиране.
                      Вече не помня със сигурност причината, но това бях решил още на 13-14годишна възраст. Техникум не можах да уча, защото в Хр. Ботев, за Софийски окръг имаше две места за момчета и едно за момиче - аз бях четвърти в класацията (от повече от сто). Станах направо "висш" строител, работя, напрактика от след първи курс.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Учих това, което ми беше хоби и работя това, за което учих... Макар всичко, което научих чрез работата, единствено то ми върши работа... Иначе ученето остана за престиж и автобиография...
                        Работил съм и неща, за които не съм учил, а още повече - не съм и сънувал, че ще работя. Като почна от товаро-разтоварач, фрезист, заварчик, шлосер, бояджия, монтажник, кранист... Всичките тия съм ги "учил в движение" с голям мерак. Получава се...
                        А как ми се искаше да изкарам 40 годинки на един стол и да се пенсионирам с чуство за пълноценен трудов стаж... Сега не върви сметката, понеже ако я смятам трябва да се пенсионирам поне на 80...

Живи и здрави!
                        Публикувайте отговор

Коментар

Работя това, за което съм учила. Повече от 25 години. Не е работа от която да забогатееш, но пък си я харесвам. И поне досега (да чукам на дърво ) се справям добре с нея. Все още ми е интересна и ме учи на нови неща.
                          Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Коментар

Учих за милиционер три години в Пазарджик,после икономика във Варна още пет години,сега разхождам туристи и санирам сгради.С една дума не работя това за което съм учил,но това което съм учил много ми помага в това което работя.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                                .............. Станах направо "висш" строител, работя, напрактика от след първи курс.
                                И аз така. Ама чак след сакралния 3-ти курс. Беше вакханалията на земеразделянето. И първите GPS-мрежи. Да вметна само, че забравих: бил съм и пощальон. На следващата сутрин, след като се уволних, след едни УВО-запои, бях на работа в 05.30ч. Във Факултето. Ела да видиш как се връчват призовки със "захранването" - "Има запис"
                                ПП И Майсторът, и той е колега. Конструктор, не като мен мерач.
                                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X