Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Кой за каквото е учил"?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Кой за каквото е учил"?!

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    ...Ама говоря за програмист, дето да пише код, а не цъкач на мишка, ползващ готови неща.....
    Щот не е модерно вече, освен за собствен кеф. Преди пишех код, радвах му се и не ме свърташе на едно място, мислех само как да го "дооправя". После поумнях, родиха се децата и взех да цъкам на мишка . Желание за кодене нема вече.

А по темата - исках да уча това което работя, но не ми стигна бала, щото докато аз съм учил специални предмети в техникума, образите от математическата са учили математика. А изпита в ТУ е по математика . Нищо де, вредих се в близост - телеком., ама пак си бачкам каквото исках.

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
      Щот не е модерно вече, освен за собствен кеф. Преди пишех код, радвах му се и не ме свърташе на едно място, мислех само как да го "дооправя". После поумнях, родиха се децата и взех да цъкам на мишка . Желание за кодене нема вече.
      А, именно. А в моята работа готови неща няма. Всичко трябва да си мислиш сам. А като си го направил сам и не ползваш чужди бъгове, решаваш проблеми по-лесно, правиш го точно както искаш, имаш поглед от горе та до най-малката подробност, и програмата се състои в едно 20 мегабайтово EXE + известно количество собствени или стандартни за Windows dll-и, съответно върви на всичко и се инсталира за секунди.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

учих за монтьор,двг с 5-ти разряд,после електроника,кст,автоматизирани информационни системи и управление ,работя като монтажник електроника ,информационна сигорност на мрежи и радиокомуникации,оптични мрежи,проектиране и изграждане както и анализи и проверка,а освен всичко в пикапа има агрегат,електрожен,цо2,флекс и цяла работилница.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Аз 20 години се учих за музикант. Солфеж, пиано, обой- в детска школа, музикално училище... В последните 2 лета като ученик, работих през лятото като общ работник-кофражист, мияч на рейсове в гаража на градския транспорт и товарач на един ЗИЛ към едно ТКЗС. Товарехме вагони и самолети с грозде, домати, консерви всякакви за Съюза, фуражни смески, чушки... за разни предприятия...
          Завърших училище и кандидатствах в консерваторията, но как да стане, като малко преди изпита се запознах с професора по обой...?! Не бях си "взел" нито една консултация при него, поне 2 години преди изпита. Е, беше по Тошово време, та за да кандидатствам пак следващата година, трябваше да имам 8 месеца трудов стаж. Къде- къде и в завод "Антон Иванов" започнах като стругар. Първата сутрин в завода ми казаха да отида при струговете- и да чакам майстора си настойник- да ме обучава. Б@хти, обикалям аз из завода и не знам къде да се спра. Какво ли е туй струг (ама честно)!? Майстора ме пита:
          - Какво си учил?
          - Музикант викам. Потрепна му мустака.
          - Можеш ли да мериш с шублер?
          - Мога.
          Той отвори малко шублера, подаде ми го и попита- Колко показава?
          - Ами, показва 6 сантиметра и малко...
          Ужас! Обаче, се научих! И си центрирах ножовете, и си ги заточвах (останах си с белег за дълги години на 2 от пръстите де) и си настройвах струга, и с механичната ножовка работех, и... За 8 месеца съм доволен от наученото! Отделно, че с заплата от 140лв. ходех на море с гаджето и ми оставаха...
          Следващата година ме приеха в Музикалния институт (сега Академия) в Пловдив. Завърших Музикална педагогика и влезнах в казармата за една година- радист. Много от музикантите там ги профилирали като радисти- "чували" мелодията на морза. Истина е- звучи ми. Добър си бях- и на приемане и на предаване.
          После 2 години бях учител по музика в едно училище на село. Много ми харесваше- на децата също им хареса! И колежките ми ме харесваха... Много малка заплата обаче, пътувах за работа основно "на стоп"! Убиха Луканов, дойде Жан... Пари- няма... Обаче пък, кръчмите- пълни.
          Започнах да свиря по кръчмите- парса, курорти, хотели, мацки... ех, живот- здравей! Стигнах и до Скандинавия- славните години обаче бяха свършили там. Не бяхме толкова екзотични за скандинавките, парите вече не бяха със същата стойност тук, а старите кучета бяха изучили занята и вадеха пари от нас- новобранците.
          После пак бях учител- пак за смешни пари. А децата вече бяха други, не бяха "моите" ученици.
          От 5 години работя в магазин за авточасти. Научих се бързо, харесва ми, работя добре с клиентите и сега засега-това е. А вече минах и 40-те, та вече смятам да се "профилирам"...

Коментар

Спам, ама съвсем на място:

Баща чете за колко са купили футболист:
            -Тридесет милиона!
            Отива при сина си, който си пише домашните:
            -Оставяй тия глупости и марш навън да играеш футбол!
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Аз учех в Семинарията, но малко преди да завърша, в мен се породи силно желание да стана гинеколог. Сега работя като кофражист и следвам задочно "Унгарска филология". Искам един ден да бъда зам. министър на транспорта на Соломоновите острови или комадващ на флота на Монголия.
              Основател съм на " Клуб за дружба с племента от Централна Африка". За сега съм единствен член, но се надявам да намеря последователи.
              Имам влечение към филмовото изкуство- бях одобрен за участник в масовката на филма "Васко де Гама от село Рупча" но сутринта се успах и не можах да участвам. Пея силно, но фалшиво, също така свиря на тъпан, но нямам чувство за ритъм...
              Това е любимата ми тема тази седмица.
              There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
              No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
                Основател съм на " Клуб за дружба с племента от Централна Африка". За сега съм единствен член, но се надявам да намеря последователи.
                Запиши ме мене като втори член, ако може... Какъв е членския внос?
                Публикувайте отговор

Коментар

Готово-записан си. Годишният членски внос е един хипопотам-пигмей. Разтършувай се из джунглите на Сиера Леоне и Либерия- казват, че са останали няколко екземпляра. Имаш 10 дни да докараш добичето. Неплатилите членският си внос ги шпиковаме със зеленчуци, гарнитурата е от самоковски картофи и китайски чесън. Устава на клуба позволява да се откажеш от чесъна.
                  There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                  No wahalla.

Коментар

Пак се появи "детската градина"!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                      Пак се появи "детската градина"!
                      Находчиви и талантливи деца при това.
                      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

за каквото съм учил (вишО), това и работя! то в ЕСПУ с УПК за какво ли се и учеше.................

а дали сте на правилното място - задайте си въпроса: искам ли да се пенсионирам тук?

аз, да!

Коментар

Като чета досега какъв хаос е при всички-какво учили и работили,а с какво си вадят хляба....направо ужас.Как искаме да има традиции,потомственост,професионализъм.На какво да научим децата си ,какъв съвет да им дадем...
                          И аз да споделя-минна електромеханика и автоматика,казарма(писар,ковач-200 тонна и 1000 тонна преса,ковашко-пресови ножици,циркуляли,гилотини,ножовки...норми,майстор месач в хлебозавод,вулканизатор-топли и студени вулканизации,ел монтьор),институт медицина и тук едно разнообразие(кръчмар,търговия с араби,игрална зала,земеделие),докато завърша.После само медицина,а вкъщи зидар,мазач,кофражист,електричар,ВиК,лозар,овощар,майстор ДВГ,даже си направих сам мотофреза и парното,вкл с конструиране и правене на котел.И точно в това е бедата.Не можем да изпипаме докрай нито едно нещо и да просперираме.Не можем да създадем традиция,която да се следва от поколенията.Мислим се за много вряли и кипяли,а всъщност в това ни е бедата.Изразходваме толкова време и ресурси в тези неща,че не забелязахме как живота си заминава,а ние сме си същите голтаци и мрънкачи.Мрънкаме срещу някой,а те причината е в нас....дано децата да научат езици че да ни дръпнат някъде ...поне да им косим ливадките.Ама и там ще се осерем като един мой много кадърен(като "мене")познат.Отишъл в Канада на гости на дъщеря си(тя е архитект в Торонто) и тя всеки ден му купувала по една бутилка най-добро уиски да си стои мирен,блажен и честит ама той....да вземе да отиде в някакъв магазин,да купи медна ламарина,припой,газова горелка и...спретнал ракиен казан.Че постоял още малко и обратно в Булгаристан.Така че цървула и в Париж да отиде ,цървул си остава.
                          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Каквото съм учил, това бачкам. Друг е въпроса къде какво и колко съм научил обаче.
                            Механото, специалност ДВГ, после малко моткане в ТУ-Пловдив, фина механика... е,и? Почти нищо, от тва, което знам, не съм го научил в училище. Ей сега мога да ви цитирам дословно любимият си урок от техникума, тъкмо по ДВГ, темата беше безконтактни запалвания при съвременните бензинови двигатели. Ето ви и целия урок, от началото до края:
                            Безконтактното запалване няма контакти.
                            Как е, а? Не се ли почувствахте професионално извисени след тази лекция?
                            Останалото е чиракуване при майстори, много книги и практика.

Другото, което учих, макар и съвсем малко от него в училище (при втори опит за висше в Габрово, КТТ), беше електрониката. Имах невероятния късмет да случа на баща, който да ме води навсякъде със себе си, да ми позволява да ръчкам където трябва и където не трябва, никога не го е домързявало да ми обясни или покаже нещо, а каквото не знаеше - успяваше да ме заведе при правилните хора.
                            Дълго време си вадих хляба основно с това, но направих грешката да специализирам в две много тесни области, едната от които вече не съществува, а другата практически няма пазар у нас след кризата, та напоследък съм се върнал към "стария" занаят и рядко си виждам ръцете чисти. Е, какво пък - това съм учил, и то по собствено желание
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

И аз за каквото съм учил го работя.
                              Завърших МЕИ-Варна,СОТС ми е специалността.Докато учих там,работих в една фирма за автоаларми - монтажник,после бях инженер в БТК-системи за таксуване и детайлизирана информация-монтажи и подръжка,известно време монтирах и настройвах ADSL-и, сегашната работа пак ми е по специалността ама е съчетана донякъде
                              със радиолюбителското хоби.В казармата изкарах курс за кранист, но за радост на околните,никога не съм
                              практикувал .В свободното време си подържам формата в автоелектрониката,по скоро за кеф.
                              Последно редактирано от LZ3YY; 12-03-11, 10:14. Причина: добавяне
                              На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                                Като чета досега какъв хаос е...
                                Аз пък съм много силно изненадан от това, че всъщност съвсем не се очертава такава картинка - а го очаквах!
                                Общо-взето, над осемдесет процента (поне от писалите) се оказва, че работят това, което са учили. От моите колеги - по образование - същият процент не са ми колеги по занимание. Винаги съм бил убеден, че така седи въпроса по принцип, а ето, че не е.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X