Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Кой за каквото е учил"?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Кой за каквото е учил"?!

Аз нищо не съм учил и според Вълчо, нищо не трябва да работя. Това и правя.
    За съжаление не можах да уча това, което исках да работя, затова пък понаучих това-онова. От форума пък и от другаде...
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
      Младите се въртят като мухи без глави, родителите им пък са тотално неориентирани и всеки учи нещо, не знае за какво, а когато дрънкаш по клавишите на пианото, не правиш музика!
      ...подчертаното е основната причина за безцелното реене на младите...

...ясно е че има и "изстребители", които винаги са знаели какво искат и какво трябва да правят!
      ...а на тия - родителите им са били наясно...или пък са имали тежко детство и са се ориентирали от малки...

...мойто учене и мераци са странни - исках да уча да управлявам държава пък учих да въртя търговия, после открих, че това не се учи там, където го учих, после пък открих че техниката ме привлича повече - и почнах да продавам техника - с мераци и да я произвеждам някой ден... но виждам че и държавата има нужда от мен...така че не е ясно къде ще свърша...

Един бивш колега казва: @би, учи - цял живот...

Хубава тема си пуснал...

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
      Единственото което съм тропал да учат, са езици. Още мисля, че съм прав.
      Съгласен съм...

Коментар

Докторе, не само предстои, но и никой не си прави труда да им отваря очите!

А нещата са открити още от древността!

" Намери си работа, която харесваш и ще си почиваш цял живот!" / Конфуций

Не ми се мисли /по-точно се възхищавам/, какво би се получило от едно дете, което е насочено да се развива в силната му страна!

Само че нашето поколение е толкова извратено, че няма как да стане.. Нашите идеали бяха таксиметровите шофьори и барманите, защото можеха да пазаруват в Кореком, а след това се разви истински "калейдоскоп" от "ценности", та ни се замая главата, кое всъщност е "ценно"!

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
          Е, колкото и ние работим и плащаме пенсиите на родителите си
          Ъ, аз нямам нищо против това, дето давам на държавата ежемесечно да го давам на родителите си като пенсия. А и родителите ми нямат съвсем нищо против.

Само че нашео поколение е толкова извратено, че няма как да стане.. Нашите идеари бяа таксиметровите шофьори и араните, защото можеха да пазаруват в Кореком, а след това се разви истински "калейдоскоп" от "менности", та ни се замая главата, кое всъщност е "ценно"!
          Е що мислиш че ценностите на следващите са същите? Умствения багаж е природна даденост. Който го има и знае как да го употреби - ще си намери мястото. Който не ще - то насила не става.

...трябва и малко късмет де.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

......Виждам, че и разузнаването ти е било присърце!

...............!
            Не.Ти усети правилния начин на мислене по въпросната тема и си призна сам.
            Всъщност ,актуалния проблем е ,че родителите сега са "мухи без глави", а малките винаги са си били,както и аз включително.Какво е това , което ще избереш да учиш в момента в България и няма да сбъркаш?/Разбира се ако издънката не е по лични причини/.Имам по преки наблюдения върху около 30-на фирми, от различни браншове.Най-много работа , а такива са и прогнозите , имат адвокатите и кадърните счетоводители.Защо?Защото може никой нищо да не работи, но без тях не става....винаги ще се пише и ще си защитаваш интересите.

Коментар

Учих за мебелист станах мебелист, но с тази бумащина покрай фирмата се чудя дали не трябваше да уча за икономист?

Коментар

Първоначално публикуван от asen3 Преглед на мнение
                Учих за мебелист станах мебелист, но с тази бумащина покрай фирмата се чудя дали не трябваше да уча за икономист?
                Работи си като мебелист, а си наеми икономист да ти оправя бумажтината.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Ъ, аз нямам нищо против това, дето давам на държавата ежемесечно да го давам на родителите си като пенсия. А и родителите ми нямат съвсем нищо против.
                  .
                  Да де, все някой друг ще определя колко за кого

Коментар

Когато имаше много работа си наех но е криза или там както му викат управляващите и сега аз го правя, а имаш нямаш работа бумащината си върви.

Коментар

" Намери си работа, която харесваш и ще си почиваш цял живот!" / Конфуций
                      Вълчо, имам я тая работа, ама средно на месец 1500лв./като само аз нося пари в къщи/, как ти се сртува.
                      П.П. Не се оплаквам, нали си коментираме.
                      Още по П.П. Някой може да каже-ей, тва са си пари. Ама в София /с Фиестата, която гори 6/100/ само бензина е 400лв. месечно.
                      Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                      -----------------------------------------------
                      Питието определя съзнанието....
                      -----------------------------------------------
                      0887770735

Коментар

Първо - ПМГ.Най-сериозно и съвестно.
                        После Американския в Благоевград - имаше полза за езика...
                        Накрая...Стопанско управление - това беше песен и лекота..

...като малък работех за други и за акъл, пораснах и започнах за себе си....

Научих се на най-важното от живота и от гршките на хората.
                        Важно е не само да можеш да изкараш пари, много по важно е да можеш да харчиш мъдро и смислено, иначе трудът ти е безсмислен..
                        СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Май дойде време да кажем, че твое е само това, което си изял и изпил. Та...Не се преуморявайте.
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

От 15 годишен съм покрай баща ми по строежи и обекти. Баща ми е електротехник(електрообзавеждане) и покрай него избрах за средно образование специалност свързана с електроника. След като завърших училище бях пред дилема какво да избера- "Електроника" или "Електрообзаведане" и съдбата ме отведе в специалност "Електроника". В момента съм трети курс студент и до някъде съжалявам, че не избрах електрообзавеждането защото електрониката се оказа по-трудна от очакваното, нямам проблеми с ученето, а с това, че мисля че бих бил по-добър в електрообзавеждане защото имам практика там. Мисля като завърша да се занимавам с електроника или да изкарам една магистратура "Енергетика" или "Възобновяеми енергийни източници". Родителите ми ме подкрепят в избора ми.
                            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                            Телефон - в профила!

Коментар

Учих автомобили и транспорт(само сухопътен,за сега), работя и съм работил предимно в транспорта, и пак продължавам да го изучавам тоя пусти транспорт(ама ВиШо)....Абе, измислят ли телепортирането, цЕлата ми нАука отидЕ зян, барабар с професията.
                              Май е излишно да казвам, че никой не ме е насочвал какво да уча...
                              За момента съм прост работник с горе-долу прилична теоритична подготовка.Ако е писано някога да се издигна на някъде, поне ще знам, че съм тръгнал от най-ниското стъпало и ще са ми ясни нещата.(Пък ако не е писано–"честно ще умра като работник...")

P.S.И аз мисля че темата е добра.Пишем си тука от сума време, пък не се и знаем кой, как и какво...(е, не всички ама някои).
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Най лошо е да караш децата ти насила да учат нещо което не ги влече.

Мене колко са ме били с викове„по математика двойка до двойка си наредил а за телета книга четеш“

Майка ми и баща ми като погражданени селяни намираха за връх на падението да четеш книги за животновъдствоовци кравиужас

Кой да им каже че в Стара Загора има такова училище да ме пратят там.

А след казармата като станах шофьор ме отписаха съвсемдемек пропаднал напълно

По цял ден ми повтаряха;От тебе нищо няма да излезекрай край ти ше свършиш у затвора край

А когато на 28 години„още Тошо беше на власт“купих първия си камион и почнах да изкарвам на ден толкова пари колкото те взимаха за месецизпаднаха във вцепенение

П.П. Пенчо извинявай виж докъде води злоупотребата със салата
                                К мирной жизни не пригоден.
                                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X