Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алтернативна техника, свободна енергия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Алтернативна техника, свободна енергия

Нека си мечтаят бре. Едно време при социализма нямаше ли мечти - ладичка, моренце, по-амбициозните - виличка.

Вселената е един голям комунизъм - всеки работи колкото си иска и всеки взема колкото има. Лошото е, че каквито и байраци да вееш на космическия площад, чиновниците само ще повдигнат вежди - цяло Слънце имат тия, за тях е без пари, но те нищо от него не използват. Намират се на 8 минути от най-големия ентропиен вихър на 10-ина години околовръст, а искат по втория начин. Цигански душици.

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
      А ако се пусне прав ток в нафта или бензин,протича ли електролиза както при водата?
      Ако нафтата е читава, през нея не протича много ток.

Коментар

Всъщност, проблема не е в термодинамиката. Заглавието на темата не е "как да си направим перпетуум мобиле", макар и разсъжденията често да отиват нататък.
        Проблема е, че като цяло не използуваме ефективно това, което имаме. Не знам дали все още го има онзи параграф, гласящ "Всички подземни и надземни природни богатства са собственост на държавата" и не ми се започва спор, кое е "природно богатство" и кое не ... може и да бъркам малко терминологията, но смисъла е този.

Веднъж обикаляхме някъде из Искърското дефиле, та един приятел ми показа следния куриоз: до селото (не питайте за името, никога не съм го знаел, но като че ли не беше много далеч от Своге) има горещ извор. Лятно време хората поливат с вода от него градините си, но понеже водата е твърде гореща, има "басейни", в които водата се събира и престоява един ден, за да изстине и след това се пуска за поливане. А зимата ... а зимата се топлят на дърва.
        На други места съм виждал подобна благинка да се използува за отопление и то доста ефикасно. Хората избягват да се хвалят с това, доколкото разбрах, пак заради гореспоменатия параграф.

Който е виждал входа на Дяволското гърло, няма начин да не се е чудил, защо изобщо към Триград има докаран далекопровод. А който е обръщал внимание на пейзажа към Чаирските езера, няма начин да не е забелязал и остатъците от тръбопровода по скалите и фундамента на някогашния генератор долу до разклона. Всичко, което може да се свали е заминало за скрап. Чудно...

Споменавам само примерите, които са ме издразнили най-много, не, че няма още стотици такива.

Понякога нещата опират до мързел и идиотщина. Че и аз самия попадам в тази категория Живея на място с над 300 слънчеви дни в годината, при това в самостоятелно жилище, а все още топлата вода идва от електрическия бойлер. Това лято съм се зарекъл да монтирам нещо и най-накрая да спра да плащам за собствения си мързел.

П.П. Я, колко нещо се изписало ...
        Със сигурност има още много енергия, за която или не знаем, или знаем, но нямаме идея как да използуваме. Не, че това, с което разполагаме сега, го използуваме много ефективно.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
          ...
          За целта не трябва никаква алтернативна техника, а организация за енергийна ефективност с техниката, която имаме.

Коментар

Прав си. А в България, с организацията сме силно напред. Във всяко едно отношение.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Не знам пичове,но така ако я караме-в песни и закачки,скоро ще ни се набере лайката...Горивото вече отиде на мачо пичо у г.за като цена,а ние се дърлим...
              Не виждам светлинката в тунела,за жалост.Или трябва да я видя насила?..

Коментар

Няма светлина. Даже и от насрещния влак ...
                Напоследък нещо пак започват да ми минават разни мисли да си стегна багажа, женат под мишница и бегом по широкия свят. Уж поодъртях вече да започвам пак отначало, но нещо ми писва все повече и повече...
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
                  Не знам пичове,но така ако я караме-в песни и закачки,скоро ще ни се набере лайката...Горивото вече отиде на мачо пичо у г.за като цена,а ние се дърлим...
                  Не виждам светлинката в тунела,за жалост.Или трябва да я видя насила?..
                  Че каква светлина очакваш да видиш...всички енергийни монополи, наречени австрийски,чешки и други са си собственност на руски и български комунисти...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    Няма светлина. Даже и от насрещния влак ...
                    Напоследък нещо пак започват да ми минават разни мисли да си стегна багажа, женат под мишница и бегом по широкия свят. Уж поодъртях вече да започвам пак отначало, но нещо ми писва все повече и повече...
                    Въобще няма да сгрешиш...

А по темата: Свободна енергия в тази криза ?
                    Едва ли.

Междудругото как са цените на горивата в БГ в момента ?
                    Тука бензина мина 1.30, а дизелът на места е по 1.36, което си е доста високи стойности. Цените са в паунди.
                    .

Коментар

Тук нафтата в момента е 2,45. Бензина малко отдолу, а газта по 1,30. Левове.

Алтернативни начини за задвижване на всевъзможми машини ще се намерят. Няма начин. Света дотолкова се е омързеливил, че ако иска да кара като сега-трябва да измисли как да си разкарва тялото и без нефт. Ще се пробват различни начини, и един ще се наложи като най-удачен. По-скъп или по-евтин от сегашния транспорт-както дойде.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колеги, интересува ме дали някой от вас разбира от електроника. Трябва да се сглоби един високочестотен генератор. Имам схема, но с тънкостите и микросхемите не съм много в час.
                        диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

Тия схеми са лесни. Регулираш cos φ да е около 0.849 и си готов.
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

!!! - т`ва мога да кажа. Във военно време стойността на cos може да достигне 4. Тогава к`о прайм?
                            диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

В цивилно време cos също може да достигне 4 - и даже да се повтаря за всяко 2 k п +/- i arccosh(4), където k е цяло число. И водата пак ще иска прав ток за електролизата.

Коментар

Не провокирам с този клип.
                                Просто ви го предлагам да го видите и някой да каже подробнстни,ако има как.

http://30dumi.pozicii.net/2010/09/ve...araboti-video/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X