Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алтернативна техника, свободна енергия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Алтернативна техника, свободна енергия

Първоначално публикуван от ArSey Преглед на мнение
    ...
    Познавам машина, над която се работи в Пловдив и КПД-то е докарано до 120%. Би трябвало на теория да има по-добро отдаване, но съм сигурен,че и тия 20% ви идват множко. Принципа е описан и от Тесла, описан е и от Маер. Опита се човека да се изяви на панаира, ама де ти!.. ориенталски манталитет!
    Хубаво е човек да вярва в нещо, ама за това е религията. Науката е нещо различно, и ако искаш да убедиш в нещо нас, непросветените, дай аргументи за горното, докарай КПД-то до 100%, а оттам нагоре ние ще ти повярваме. Просто на хората не им е интересно, затова още не са те "сдъвкали". Нямам лоши чувства,ако ме разбираш.

Коментар

Сетих се за нещо, което един приятел каза веднъж. Беше нещо от рода на:
      "Не си позволявах никога да кажа: това е така, защото е така, а онова е иначе, защото е иначе. Пишех винаги и задължително: аз мисля така, аз чувствам така. Открих, че това е по-честен начин да предадеш опита си. В науката – струваше ми се - има прекалено много насилени заключения, нагодени умело, за да се съобразят с теориите; и естествено – тая налудничава претенция за обективност...Ха,ха! Разсмивам се, като се сетя за нея. Надутата претенция за обективност на науката! Претенцията на мравките, които смятат, че познават човека, защото са виждали подметките му."

Коментар

Всъщност, някой някога беше казал "Аз знам че нищо не знам, ама вие и толкова не знаете."

В случая простичкото правило е че за да се приеме нещо за работещо, трябва да има някакви доказателства за това, или поне работещи "черни кутии", ама такива, които да ти дадат да премериш и опиташ. Обаче нищо от това не се случва, вместо това се разтяхат локуми за браунов газ и постоянни магнити че се и продават комплекти за сглобяване. Само като поровиш в интернет 5 минути ще попаднеш на хиляди такива творения, и за нито едно няма да видиш конкретни обективни данни и доказателства че работи, а само мъгляви твърдения неподплатени с нищо. Нали се сещаш че при тая масова истерия и скъпотия, ако имаше нещо работещо от тях, до сега да се е чуло хиляди пъти и да се продава и прави масово. Ако до вчера лошите чичковци от пртролните компании можеха да потулят нещо, то вече не могат. Както виждаш половин свят се бори с едно Wili Leaks, дето им изкарва кирливите ризи, а какво остава ако имаше хиляди такива.

Пак повтарям, при личното ми убеждаване в работоспособността на такова творение, ще го подкрепя с всички сили и средтсва, с които разполагам. Може би не е много, ама не е и малко. Кандидати до сега няма. Всички искат кинтите предварително, с леко странни клаузи в евентуалния договор, ако въобще се навият да подпишат договор.

Просто за да си купя нещо, някой трябва да ме убеди че то работи и по някаква причина ми е нужно.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
          Абе странна работа ... имам един магнит - от 15 години си го имам и си е все толкова магнитест. Лепна го на тавана, а той не пада гада, нищо, че тежи към кило. Та значи има си нужната енергия да противостои на земното притегляне, че и артък остава. Оня ден сложих една макара медна тел до магнита. Хубава тел, с лаково покритие, вързАл съм я за крушката и чакам да светне. Ама не ще. Подсказвайте бе хора, дайте някой линк, да чета, да уче, че белким проработи! Омръзнало ми е да плащам всеки месец на Енергото...

Майтапа си е майтап, но тия "скритите" енергии до голяма степен имат проблема на моето старо магнитче...

П.П. Носещата конструкция на покрива е метална, та магнита наистина си лепи
          ако клатиш магнита достатъчно чевръсто до макарата може и да светне
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            ако клатиш магнита достатъчно чевръсто до макарата може и да светне
            Оппааа ... има раздвижване (буквално) в темата!
            Тефчооо ... връзвай мерилките и теглилките и казвай ... какво се случва .... и да мислим кой ще го клати ....
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Ха, че то с клатене всеки може!
              Пиниза е да се извади енергия без клатене, тогава спокойно можем да пенсионираме петролните шейхове. Дотогава обаче, единственото безплатно нещо от клатенето е някой трипер...
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ма то с клатене ли ставала работата? Те сега ще се вдигне раждаемостта!!!!!!!!!!!!

Коментар

Във връзка с клатенето,ми светна една хрумка...
                  Знаете как се добива огън с въртене на една пръчка в една дупка на една дъска.Огън се появява,това поне е доказано милиард пъти.
                  Хрумката ми е,как аджеба да изчислим вложената енергия за добиване на огън,и след туй КПД-то на самият огън?!...
                  Е те тогаз май ще дойде съотношението направо едно към...гьотере...

Искам да задам и един сериозен въпрос:
                  КОЛКО ОТ НАС СЧИТАТ,ЧЕ МАТЕРИЯТА Е ВСЪЩНОСТ ЗАСТИНАЛА,НЕПОДВИЖНА В ДАДЕН МОМЕНТ, ЕНЕРГИЯ?
                  + 1!

Коментар

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
                    Във връзка с клатенето,ми светна една хрумка...
                    Знаете как се добива огън с въртене на една пръчка в една дупка на една дъска.Огън се появява,това поне е доказано милиард пъти.
                    Хрумката ми е,как аджеба да изчислим вложената енергия за добиване на огън,и след туй КПД-то на самият огън?!...
                    Е те тогаз май ще дойде съотношението направо едно към...гьотере...

Искам да задам и един сериозен въпрос:
                    КОЛКО ОТ НАС СЧИТАТ,ЧЕ МАТЕРИЯТА Е ПРОСТО ЗАСТИНАЛА ЕНЕРГИЯ?
                    + 1!
                    Спри наркотиците!

Коментар

Спри наркотиците!
                      Колега,от цигари подобни на тази в устата ти,по-нагоре не съм шавал.
                      Пробвай все пак,да отговориш на въпросчето?

Коментар

Минаваш един семестър термодинамика. Заради него - два семестъра математика, иначе няма смисъл да се захващаш. Тогава аз ще ти обясня КПД на огъня.

А дотогава - имай предвид, че ако за тебе горивото е намерено в гората, дървото е работило, за да го добие.

Коментар

Дали е застинала или не Материята зависи от това, дали скарата е загрята.
                          Освен това силно зависи и от самата Материя. Казват,че Материята "Стара Планина" и изстинала, запазва енергийните си стойности.

Пич - не се занимавай с глупости Алхимиците някога са били на мода, но никой не е открил философския камък.
                          Като дойдем по твоя вилает ще проверим теорията. Ще имаш грижа за опитната постановка

Коментар

Дали е застинала или не Материята зависи от това, дали скарата е загрята.
                            Освен това силно зависи и от самата Материя. Казват,че Материята "Стара Планина" и изстинала, запазва енергийните си стойности.

Пич - не се занимавай с глупости Алхимиците някога са били на мода, но никой не е открил философския камък.
                            Като дойдем по твоя вилает ще проверим теорията. Ще имаш грижа за опитната постановка
                            Шеговит,но все пак отговор.За опитната постановка нямайте грижи колеги,казвал съм го неведнъж.За учене,май малко ми е късно.
                            Гризе ме обаче това КПД на огъня.Все ми е пред очите онзи йога ли беше,дето идвА наскоро в БГ и от нам колко си години нищо не бил ял...само на слънчева енергия карал.Е той ако запали огън по споменатия начин,няма как нашата малка и сплотена нАучна общност да не признае че от 0 получаваме сто процента капеде,не ли?!

Коментар

той ако запали огън по споменатия начин,няма как нашата малка и сплотена нАучна общност да не признае че от 0 получаваме сто процента капеде,не ли?!
                              Само ако дървата са безплатни. Иначе и те се получават от слънчева енергия.

Коментар

Мещера, то има лесно. Слагаш едно колче в бормашината и газ. Засичаш колко време минава, докато дойде огъня (ако дойде), мощността на дрелката по времето, махаш 10% загуби и си близо до истината в киловати. От там нататък, взимаш една Арна пушена риба, даваш я за анализ в най-близката лаборатория, там ти казват колко килокалории са на грам. После имаш избор - или преизчисляваш килокалориите в киловати (е тука опряхме до математиката на Ясен обаче) или, ако не ти се занимава със сложни сметки, изяждаш една риба, ловиш клечката и започваш да палиш огън. Палиш, докато усетиш, че си изразходил рибата. И смяташ: 500W дрелка пали огИн за 2 минути, тоест към 17 ватчаса. С една риба търкаш 40 минути с две почивки за по бира, тоест, като като компенсираш загубите с бирата, сметката отива на 20 лева на час. Извода: тока засега е по-евтин от безплатната енергия...

P.S. Надявам се, че носиш на майтап...
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X