Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алтернативна техника, свободна енергия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Алтернативна техника, свободна енергия

Това със цените на петрола е спекулация от страна на крупните изкупващи и преработващи корпорации в световен мащаб.
    Едва ли някоя от страните в криза (в социално политически аспект), ще намали производството и износа на петрол, при условие, че това е най-големият им източник на средства. Та, Либия ще си добива и изнася петрола с Кадафи, или без него.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      Това със цените на петрола е спекулация от страна на крупните изкупващи и преработващи корпорации в световен мащаб.
      Едва ли някоя от страните в криза (в социално политически аспект), ще намали производството и износа на петрол, при условие, че това е най-големият им източник на средства. Та, Либия ще си добива и изнася петрола с Кадафи, или без него.
      Така е, но има нюанси.
      Едни ръководители са по-поддатливи от други на убеждение, когато става дума за регулацията на такъв бизнес. Представи си, че решат да затегнат контрола върху количествата на добива, да поставят квоти според количеството доказани залежи (и така да принудят добиващите да инвестират в проучвания) или най-простото - да вдигнат данъчни, митнически и други тежести върху добива и износа.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Така е, но има нюанси.
        Едни ръководители са по-поддатливи от други на убеждение, когато става дума за регулацията на такъв бизнес. Представи си, че решат да затегнат контрола върху количествата на добива, да поставят квоти според количеството доказани залежи (и така да принудят добиващите да инвестират в проучвания) или най-простото - да вдигнат данъчни, митнически и други тежести върху добива и износа.
        А не е ли това, по-скоро недопускането му, една от основните причини за революциите в Африка?
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
          А не е ли това, по-скоро недопускането му, една от основните причини за революциите в Африка?
          Аз не мога да преценя. С равен успех може да е точно обратното.

Коментар

Така е, но има нюанси.
            Не ми се ще да кажа някоя глупост, не знам в детайли вътрешната политика между страните от ОПЕК, но не се ли бореха всяка една от тях за по-големи квоти при добива и износа. Щото ако е така, кой би имал интерес от намаляване на добива.

Коментар

Намаляването на добива вдига цените. Обикновено съпроводено с прогнози как цените ще се удвоят, утроят и т.н. При последващо увеличаване на добива цените падат, но не падат до първоначалните. Потреблението почти се запаза (със тренд към повишение поради повишената консумация в световен мащаб). В резутат хората от петролния бизнес стават по-богати, а за останалите имаше една римска поговорка..
              Последно редактирано от NovemberCharlie; 24-02-11, 13:43. Причина: словоред
              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Аз не мога да преценя. С равен успех може да е точно обратното.
                И аз не знам затова питам.
                Това за демократичните права на народа - добре. Но какво става после.."Мюсулмански братя", "Ал Кайда" или какво....
                Задавам си въпроса, кои са най-богатите, уредени и цветущи арабски държави,
                тези демократичните или тези на диктаторите, шейховете, емирите и султаните?
                Знам ли...
                сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.

Коментар

Много точно казано!

Коментар

И аз не знам затова питам.
                    Това за демократичните права на народа - добре. Но какво става после.."Мюсулмански братя", "Ал Кайда" или какво....
                    Задавам си въпроса, кои са най-богатите, уредени и цветущи арабски държави,
                    тези демократичните или тези на диктаторите, шейховете, емирите и султаните?
                    Знам ли...
                    Къде ги демократичните арабски държави, дето бъкат от петрол, че нещо не се сещам?
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: Алтернативна техника, свободна енергия

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                      Намаляването на добива вдига цените. Обикновено съпроводено с прогнози как цените ще се удвоят, утроят и т.н. При последващо увеличаване на добива цените падат, .
                      Колегата го е обяснил.
                      вътрешната политика между страните от ОПЕК, но не се ли бореха всяка една от тях за по-големи квоти при добива и износа.
                      В рамките на световния добив.

Къде ги демократичните арабски държави, дето бъкат от петрол, че нещо не се сещам?
                      Как къде, там където братята американци сваляха "омразните режими" и насаждат тяхната демокрация

Коментар

Как къде, там където братята американци сваляха "омразните режими" и насаждат тяхната демокрация
                        Мястото е едно, и след дълги години изолация, санкции и военни действия. Как искаш да е процъфтяващо? И не, не е демокрация. Демокрацията се случва, когато има условята и желанието на местните за това, дори и да няма грам намеса отвън. Един вид, насила хубост не става.

...пък и лично мен нещо не ме влечат места, дето някой си е някакъв, щото такъв се е родил. Колкото и да са "цветущи и уредени". Не е важно какво гледаш на картичката, дето някой ти праща от там, а как реално се живее там. Ако си се родил шейх - хубаво, ама иначе?
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Мястото е едно, и след дълги години изолация, санкции и военни действия. Как искаш да е процъфтяващо? И не, не е демокрация. Демокрацията се случва, когато има условята и желанието на местните за това, дори и да няма грам намеса отвън. Един вид, насила хубост не става.

...пък и лично мен нещо не ме влечат места, дето някой си е някакъв, щото такъв се е родил. Колкото и да са "цветущи и уредени". Не е важно какво гледаш на картичката, дето някой ти праща от там, а как реално се живее там. Ако си се родил шейх - хубаво, ама иначе?
                          Така да бъде. Мен също.
                          И понеже "си говорим", си мисля, че арабите които "Целуват само ръката която не могат да отсечат" според един дипломат арабист, просто не могат да виреят при демокрация. Трябва да има диктатура, шейхство или султанат за да бъдат нещата под контрол и що годе прогнозируеми.

Коментар

Баф мааму ! Изчетох темата и ми прави впечатление единствено , че ( както обикновено) нещата еволюират от перпетуум мобиле от първи и втори род ( макар , че никой не го спомена в прав текст ) - до политика ! Те това е България ! Кой каза , че не сме учени ?

А понеже някъде из номерата на постовете срещнах намека на Ясен за термодинамиката : Нека всеки от писалите тук да си сложи ръка на сърцето (за себе си , не за пред Форума) и да си отговори на въпроса : " Колко закона на Термодинамиката познавам ? "

ПС. За тези , които не познават предмета на въпросната наука - ше отворим , ( ако искате ) отделна тема в спама . Там ще видите защо аджеба - от нищо не става нещо . Не случайно подчертавам за Спама . В раздела за Наука и образование е ясно защо липсва подобен диспут .

ПС. Да ме извинят хората , които са наясно , че безплатен обяд няма . То и ракията си варя сам и ми излиза "безплатна" , ама не смятам гъзуренето и масрафа по изгорените пънове и друсането на сливите . Наздраве !
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Интересно въпросче от "Стани богат" ,навеждащо на нЕкои хм,мисли.Японците натъпкали подовете на вагоните на метрото с пиезо кристали и като се друсат пътниците във влака-те ти тебе,безплатна енергия...
                              Желание трябва,другото само ще дойде.
                              Викайте неволята,още по-добре,заедно да я викнем...

Коментар

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
                                Интересно въпросче от "Стани богат" ,навеждащо на нЕкои хм,мисли.Японците натъпкали подовете на вагоните на метрото с пиезо кристали и като се друсат пътниците във влака-те ти тебе,безплатна енергия...
                                Пак не е безплатна енергия, а просто оптимизиране на системата. Един вид - увеличаване на КПД-то. Обаче отново енергията, изхабена за да се раздрусат, е повече от тая, уловена от пиезокристалите.

Всъщност, лично аз не си представям тая система да дава смислени количества електричество, но поради липса на информация, да речем че я приемем за работеща.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X