Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алтернативна техника, свободна енергия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: алтернативна техника, свободна енергия

....и един мармот завиваше шоколада със станиол.....
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Знаещите мармоти биха ли могли да обяснят нещо за магнитните генератори (тези дето са само от магнити)
      Според мен с такова нещо ще маже да се изкарат няколко киловата?............
      ЗА ДА МОЖЕШ, ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ!!!

Коментар

Какво значи "само" от магнити?
        На старите коли от годините на варшавата генераторите са били с постоянни магнити за създаванр на магнитното поле. Зарядния ток се е регулирал по доста по-примитивен начин отколкото сега.

А ти графе знаеш ли за какво е нужно магнитното поле в генераторите?
        Жокер-за същото за което е нувно и в електромоторите.

На всички ни се иска да има още неоткрити леснотии правещи живота ни много по-приятен, но няма. Всъщност има доста много, но за съвремието ни са доста екзотични, и са далеч от познанията на 99% от населението на земята. Искрено ще се радвам, ако сред съфорумците има хора които са част от този един процент.
        Дано, дано, ама надали...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

От: Алтернативна техника, свободна енергия

Когато един проводник се движи в магнитно поле в него се индуцира напрежение (генератор) , и обратното когато в него протича ток се създава магнитно поле и когато има взаимодействие на две магнитни полета на статора и ротора се получава движение както е при електромоторите които пък са няколко вида според начина на свързване на статор с ротор .

Колега Кольо ако горенето на водата е толкова лесно и просто смяташ ли , че и най-голямата конспирация би могла да запази тайната , аз лично не мисля , че горенето на водата е просто нещо и дори не вярвам , че е възможно , но понякога човек трябва да помечтае как ще си напълни резервоара от чешмата поне това е безплатно

Коментар

Всички спорове възникват от неправилно изказване или от грубо такова.
            Аз не бях много ясен, за което се извинявам, че не се съобразих...
            Съфорумника Кольо е малко груб и обижда доста хора с поста си......
            "Преди да кажеш нещо преброи до 10" или нещо такова беше поговорката......

Отнасно машината която имах прадвид.
            Може би не е генератор, а се нарича двигател. Машина само с постоянни магнити. Има ротор и статор, по който са наредени по точно определен начин постоянни магнити. Взаимодействието на магнитните полета, на постоянните магнити едно с друго, карат ратора да се върти. Силата на този магнитен двигател зависи от това колко са силни магнитите.

Та се чудех каква ли ще е мощността на такава животно. Дали куплирано с генератор за променлив ток ще създаде няколко киловата мощност?

Та това не е ли енергия без пари???(да не вземе някой хитрец да започне да обяснява, че то самата машина струва пари и т.н.)

Коментар

Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение
              Когато един проводник се движи в магнитно поле в него се индуцира напрежение (генератор) , и обратното когато в него протича ток се създава магнитно поле и когато има взаимодействие на две магнитни полета на статора и ротора се получава движение както е при електромоторите които пък са няколко вида според начина на свързване на статор с ротор .

Колега Кольо ако горенето на водата е толкова лесно и просто смяташ ли , че и най-голямата конспирация би могла да запази тайната , аз лично не мисля , че горенето на водата е просто нещо и дори не вярвам , че е възможно , но понякога човек трябва да помечтае как ще си напълни резервоара от чешмата поне това е безплатно
              Да де, ама нали и натискането на копчето - светло, натискаме пак - тъмно - не е за вярване.

Коментар

Айде мирясайте с тая психиатрия. И без вас имаме проблеми.
                Ако нещо - аз съм физик. Разправяйте се с мене, не вдигайте гюрултия за нищо по тротуара.

Коментар

Тротоар от френски trottoir

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Точно "магическите свойства" на постоянните магнити и магнетизма въобще са "манната небесна" за много голям процент от "великите изобретатели" на подобни "чудеса".

"Манната небесна" е точно тоталното неразбиране на тия явления от 99% от населението. А едни чичковци са написали един куп формули в едни дебели книги, които пък се преподават от един куп години в училищата и университетите. И болшинството хора (включително завършилите тия учебни заведение) като видят математическа форума, описваща дадено явление, и развита на повече от една страница, докато стигнат до втората страница, вече са забравили какво пише на първата, ако изобщо са осъзнали нещо от цялото писане. Та затова и бъка от велики творения за "безплатна енергия от етера", базирани на магнетизма въобще.

За да не стане грешка, аз не се слагам в единия процент, разбиращ тия неща в дълбочина. Смея да твърдя единствено че съм ги разбрал до толкова, че да си дам сметка че в тях няма нищо магическо и свръхестествено. Към "великите творци на чудеса" имам едно-единствено условие, за да ги приема поне на прима виста на сериозно - дават ми творението си за да премеря аз лично дали работи, а после, ако съм се убедил че работи, казват си цената. До сега никой не се е навил. !чудно защо ли?

ПП:
                    Когато един проводник се движи в магнитно поле в него се индуцира напрежение (генератор)
                    Пример за горните ми твърдения. Или по-точно - зависи от полето, зависи от проводника, и зависи от движението.
                    Последно редактирано от sparkybg; 13-02-11, 00:34.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки това което съм написал е по спомен от "Основи на електротехниката" която съм учил в 9ти клас , а това беше преди 15тина години , според мен беше по-лесно да издиря определението от някъде със всички формули и обяснения и схеми и да ти го копирам тук , за да ти покажа колко много съм учил , но не това беше целта ми . Радвам се , че си разбирал формулите по 2 страници и ги знаеш !

Коментар

Седим на маса една вечер и в компанията се оказва един такъв теоретик изобретател. Един час ме занимава с подобни нелепи глупости. Питам го, абе ти като си толкова подготвен, а ми обясни защо пържат те тия картовки в олио, а не във вода. Отдаде се на размисъл останалата част от вечерта, но до края нямаше правилен отговор, а щеше да спасява света с магнити, платна за улавяне на фотонния вятър, двигатели горящи строени в редичка водородни атоми и т.н. ...
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

И пак за магнитите
                          Някой от единия процент споменат от sparky би ли казал какво може да излизне от това с магнитите???

Коментар

Графе, извинявам се ако съм те засегнал по някакъв начин, но понякога се раздразвам от хора които не знаят, но се пънат да обясняват, че видите ли...

С тези магнити няма да излезе нищо. Поради простата причина, че за да работи един двигател в него трябва да се вкара по някакъв начин енергия. То и същността на двигателите е такава-преобразувател на енергия. От някакъв вид в механична.
                            Твоят двигател с магнитите коя енергия ще преобразува, и как ще се вкара тя в системата?

Спарки го обясни много добре-всичко е добре изучено и описано в дебелите книги, и отдавна няма тайни в тази област на знанието, но са малко хората които ги знаят изцяло. Това, че някой не знае как работи двигателя не му дава право да спори, че можело да стане и безплатно, и без енергия...

За един неандерталец ще е цяло чудо, че като щракнеш копчето и става светло, и после със същото копче светлината изчезва. Не бъдете неандерталци.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от graf_fon_kochev Преглед на мнение
                              ...Може би не е генератор, а се нарича двигател. Машина само с постоянни магнити...
                              Aко щеш вярвай, тоя двигател го "измислих" още в пети клас, лятната ваканция. Не се майтапя. Има един дребен проблем обаче, за да работи има нужда от известно количество материал, който спира магнитното поле, при това без да се влияе от него. Още не съм го открил, иначе перпетуум мобилето да съм го пуснал дори и в БГМама.

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              ...всичко е добре изучено и описано в дебелите книги, и отдавна няма тайни в тази област на знанието...
                              Тук не си съвсем прав. Тайни има, това, че наистина има едни книжки с километрични формули, все още не значи, че на господа Учените всичко им е 100% ясно. Формулите са практически, повечето са изведени по високо-научния метод "проба-грешка".
                              О, да, работят си, и магнитното поле си работи, просто материята не е чак толкова ясна, колкото може да си помисли човек. Както беше казал някой от големите умове преди доста години: "Може и да не знаем всичко за електричеството, но това не ни пречи да го използуваме".

От там нататък по темата - не ми е проблем да демонстрирам на всеки желаещ как се прави ток от въздуха. Достатъчни са няколко метра какъв да е кабел, разпънати на някаква височина. Така ме е прал тока, докато разпъвахме мрежи (LAN) по един покрив, че направо хвърлих кабела първия път.
                              Естествено, хитреците веднага ще се сетят, че непосредствената близост на Радиокулата разваля доста картинката но за по-незапознатите, чудото си е налице...

П.П. Добре де, кабела беше между 2 покрива.
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Радвам се , че си разбирал формулите по 2 страници и ги знаеш !
                                Не ги знам наизуст. Знаех ги някога, когато ми е трябвало, и то не всичките и не в дълбочина.

Първоначално публикуван от graf_fon_kochev Преглед на мнение
                                И пак за магнитите
                                Някой от единия процент споменат от sparky би ли казал какво може да излизне от това с магнитите???
                                НИЩО! Ако имаш време за губене - пробвай.

...пак да кажа - не съм от единия процент.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X