Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алтернативна техника, свободна енергия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Алтернативна техника, свободна енергия

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Я, каква интересна тема съм пропуснал.

По темата. Перпетум мобиле се прави елементарно. Писал съм някъде на друго място във форума за моята идея за вечна моторетка, безплатна енергия и т.н. Хрумна ми докато ремонтирах един от юпиесите в офиса. Пускаме юпиеса да работи от батериите. В изхода му свързваме едно зарядно за акумулатори и го свързваме към тия на юпиеса - за да ги зарежда. От другите изходи на цитираното устройство си консумираме енергия. То пък си зарежда батериите. Те пък захранват всичко. Безкраен цикъл...
    Ще помоля да не обсъждате идеята ми с външни хора, тъй като смятам да я патентовам.

Малко в страни от темата - прави ми впечатление, че всички модератори участвали в нея са в отбора на песимистите. Заговор, конспирация, знам ли какво е, но бие на очи...
    То като си помисли човек, явно не е толкова сложно, просто е трудно да се види. Дето се казва може да ни извади очите, толова просто да е и пак да не можем да го видим.
    Та, твойта идея...не знам, дали ще работи.
    Те и модераторита казват, че искат да се уверят с очите си...
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Малко в страни от темата - прави ми впечатление, че всички модератори участвали в нея са в отбора на песимистите. Заговор, конспирация, знам ли какво е, но бие на очи...
      А ... те модераторите са си песимисти по природа. :-)

Впрочем това с маховика може и да има смисъл. То нали си е жироскоп? Ако се монтира хоризонтално в най-ниската точка ...
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение

Впрочем това с маховика може и да има смисъл. То нали си е жироскоп? Ако се монтира хоризонтално в най-ниската точка ...
        E=mc^2. Сами сметнете колко енергия може да побере маховик, режащ примерно 40 кила, и въртящ се с 20000 оборота. После сметнете енергията, съхранена в най-модерните акумулатори, и сами ще си отговорите на въпроса какво и за колко време може да захрани такава система.

@кольо: за електромотора - не е чак такава философия. А и към момента се влагат главоломно количество пари в тая област, а и има серийни коли с такова. Виж им спецификациите и сам ще разбереш.

Относно пружината - не може да побере в себе си и толкова, колкото побира дори обикновен акумулатор, при едно и също тегло и габарити. Някога имаше колички в лунапарка, дето се навиваха с пружина. Навиваха се при всяко качване. Акумулаторните издържаха доста повече, в пъти.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Омешахме понятията. КЕРС не е перпетуум мобиле. Там енергията трябва за малко и в определени моменти. Целта е моментна мощност, а не постоянно задвижване с тая енергия. Та в този аспект, КЕРС-а си върши работата.
          Целта на хибридните технологии, що се касае до серийните коли е екологична.
          Въпросът за безплатния обяд си стои в цял ръст.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            ...
            Въпросът за безплатния обяд си стои в цял ръст.
            Да, при всичките досегашни опити за такова, накрая все се оказва че някой плаща сметката.

А впрочем нещото, от което човек може да стане богат в момента е изнамирането на евтин начин за съхранение на енергия, или по-точно електрическа такава, или поне смисленото и преобразуване в някакъв друг вид енергия която да подлежи на съхранение и лесно използване. В момента се пилее огромно количество такава, само поради причината че на моменти нямаме какво да я правим.

...или, побереш ли в обема на един средностатистически резервоар толкова, колкото природата се е научила да побира, при това със смислено КПД, смятай се за богат човек, а димящите печки, дето в момента търкаляме, ще изчезнат със скоростта на светлината.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              А впрочем нещото, от което човек може да стане богат в момента е изнамирането на евтин начин за съхранение на енергия, или по-точно електрическа такава, или поне смисленото и преобразуване в някакъв друг вид енергия която да подлежи на съхранение и лесно използване. В момента се пилее огромно количество такава, само поради причината че на моменти нямаме какво да я правим.
              Един бърз поглед в кристалната сфера и хипотезата е готова :-) Катализатор за разлагане на вода. Е това искам да открия!!!

Впрочем не се ли объркваха част от законите на термодинамиката в присъствието на каталитични реакции?
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Ти самият си един такъв катализатор.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ако се монтира хоризонтално жироскопа и...май ще имаме антигравитация.Въх!
                  За съхранението на много голямо количество еленергия трябва материал със свръхпроводимост.Въх!
                  Откриваме го и-пей сърце!

Това е едно полезно и синтезирано четиво с лек уклон към популизъм,който е неизбежен в случая.
                  http://www.imadrugpat.org/free_energy.html

Интересното е,че връзките дадени накрая,повечето ги няма...
                  Последно редактирано от Мещера; 27-02-11, 10:59.

Коментар

Това с маховиците, има един дребен проблем - за да е ефективно, се налага да се врътка на едно 100-200 000 оборота, което просто не става. Затова се опитват да го връткат на по-ниски, но и там проблемите с центробежните сили, предавки и прочее са доста интересни, отделно, че кпд-то е съмнително.

Ел.двигатели има и по 100kW, достатъчно малки и леки (не казвам евтини или простички), за справка - електрическата машинка на Лотус, не помня точно модела, май Елан някакъв беше.
                    Целия проблем е в шибаните акумулатори.
                    Който измисли достатъчно добър акумулатор ... ха, мисля, че до 48 часа всички, дори и религиозните типове, ще го признаят за Спасител може би посмъртно, но това вече е друг въпрос ...

Иначе, на мен лично 1-2 светкавици мисля, че ще ми стигнат преспокойно за годишната консумация на електроенергия. Само да има в какво да се съхраняват. Ама няма.
                    Последно редактирано от tef4o; 27-02-11, 14:20.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Впрочем не се ли объркваха част от законите на термодинамиката в присъствието на каталитични реакции?
                      Нцъ. Когато целият свят се обърка, спомни си законите на термодинамиката. Те никога не се объркват.

Коментар

За превозните средства задвижвани с маховик - ако имате идологически възражения срещу Уикпедия или срещу английския език - преровете поредицата годишници "Спектър" от първия до примерно 1970та година (сори, не помня кой беше).

Градски автобуси задвижвани с предварително завъртян маховик са изпитвани сериозно, в редовни линии, през 50те години на 20ти век, в Швейцария, Конго (тогава белгийска колония) и Белгия. Разработени са от белгийците през 40те.

Консумацията е била 3.4Квч на километър, което е било нерентабилно спрямо трамваи и тролеи (2 до 2.5квч /км). Толкова за "безплатната" енергия и за кяра да завъртиш маховик с пусков електромотор вместо да завъртиш електромотор.

- Автобус с капацитет 20 пътници и пробег 20км се е нуждаел от маховик тежащ три тона, развъртян на 3000об/мин. При хоризонтален маховик - гадта е завивала трудно, накланяйки се в завоите като пиян моряк. Повечето маховици съответно са били вертикални. В конго станциите за "развъртане" са били на всеки 2км. Пробегът е бил няколко километра, предвид че капацитета е бил далеч над 20 души. Развъртане на маховика е отнемало от 30 секунди до 3 минути.

Последната бройка до ден днешен се пази в белгийски музей.

Снимки (в процес на развъртане). Параграф Gyrobus.
                        Последно редактирано от Goblin; 27-02-11, 19:38.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Значи, пробвано.

Мен ме кефи това:

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Нцъ. Когато целият свят се обърка, спомни си законите на термодинамиката. Те никога не се объркват.

Аман!!! А остави хората да си помечтаят на воля малко бе! :-)
                            0888932647

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                              За превозните средства задвижвани с маховик - ако имате идологически възражения срещу Уикпедия или срещу английския език - преровете поредицата годишници "Спектър" от първия до примерно 1970та година (сори, не помня кой беше).

Градски автобуси задвижвани с предварително завъртян маховик са изпитвани сериозно, в редовни линии, през 50те години на 20ти век, в Швейцария, Конго (тогава белгийска колония) и Белгия. Разработени са от белгийците през 40те.

Консумацията е била 3.4Квч на километър, което е било нерентабилно спрямо трамваи и тролеи (2 до 2.5квч /км). Толкова за "безплатната" енергия и за кяра да завъртиш маховик с пусков електромотор вместо да завъртиш електромотор.

- Автобус с капацитет 20 пътници и пробег 20км се е нуждаел от маховик тежащ три тона, развъртян на 3000об/мин. При хоризонтален маховик - гадта е завивала трудно, накланяйки се в завоите като пиян моряк. Повечето маховици съответно са били вертикални. В конго станциите за "развъртане" са били на всеки 2км. Пробегът е бил няколко километра, предвид че капацитета е бил далеч над 20 души. Развъртане на маховика е отнемало от 30 секунди до 3 минути.

Последната бройка до ден днешен се пази в белгийски музей.

Снимки (в процес на развъртане). Параграф Gyrobus.
                              Чел съм, че в СССР имало такива тролейбуси, които беле комбинирани с маховик и обслужвали такива райони в покрайнините на град, където още кабелната мрежа не е била изградена и изминавали 4-5 км. в едната посока до крайната спирка за 10-15 мин. Общото време през което можело да се задвижват от маховика било около 40-45 мин. и се случвало при лошо време или трафик да бъдат извлачвани до тролейбусната мрежа. Маховика тежал 5 тона и се развъртал от ел. двг. на тролея по време на движението.
                              Но пък това изобщо не е по темата.

Перпетум мобиле няма, но пък множество шарлатани искат да ни убедят, че изсмукват някаква енергия от космоса, че има неподозирани от човечеството сили, или начини за разграждане на химични елементи и др.

Но пък преди 1 век е било невъзможно да се добива топлинна енергия от атомен реактор... А сега дори подводниците "джиткат" с месеци.
                              А какво стана със студения термоядрен синтез?
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

А ако се пусне прав ток в нафта или бензин,протича ли електролиза както при водата?
                                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X