Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

    Първоначално публикуван от Tihomir(imageo) Преглед на мнение
    Интересно е машинното шприцване..
    То пак добре, че не показаха манометъра на шприца, според мускулните групи между 1,7 и 2 атмосфери, за да не ги скъса парчетата месо налягането, но да станат с двойно тегло и обем.
    При пилешкото наляганията са по-малки, но понеже го вземаш сурово и мускула е крехък, всички произтичащи от това "водо"загуби ги плащаш заедно с бутчето.Около 35/45%.
    При шунката от дребни парчета месо веселията е още по-голяма, за да изглеждат монолитен блок и да хванеш 140/150% рандеман...
    Малотрайките ще пропусна да ги коментирам, обедно време е.

    Коментар


    • #62
      От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

      В България ако произвеждаш истински пилета и решиш да ги продаваш попадаш под ударите на законаИ не само пилета тука законите уж загрижени за здравето на хората правят точно обратното.Закрилят шепата хранителни олигарси.И понеже в родното животновъдство разбраха че барон се не става цяла Европа произвежда във семейни фермизатриха го и сега внос на сякаква гнус от където набарат и понеже сме разграден дворТука армия чиновници слухти да не заколиш прасе и да продадеш месото че било опасно за здраветоО лицемериа вносното 30 годишно не е опасно щото го внася човек спонсор я на Гоце я на Коце я на Моце...............


      Абе пусти чехи много правилно ни беха определили на какво европейско мязамеама наще гоцета патриотари ревнаха обидени до смърт

      демек ке.....ф сме ама нема да ни го казвате ама ха......чехи некви ние кога сме били еееееей вие там Швейкове ниедни ай сиктир......
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

      Коментар


      • #63
        Re: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

        Информация "от кухнята". Технологията за "шприцването" се използвала от край време - още от началото на 90те. Охладените пилета ги шприцват със смес от вода и караген (червено морско водорасло известно като "ирландски мъх"), а евтините замразени пилета - само с вода, която при готвене си изтича. Понякога за по-голям пълнеж се слага и соя.

        Технологията на шприцването идва от промишлените "пушени" меса. Там шприцват вода и караген, защото иначе месото ще изсъхне докато се "проветрява". При пушените меса има и допълнително консерванти, защото инак ще изгние.

        Принципно този "шприц" с водораслото не е лош, даже до известна степен е нужен. Лошото е когато производителя се "олее" (т.е. олее пилците прекалено с него).

        П.С. Вижте този красив списък: http://chemicals.hit.bg/kolbasi.html
        Последно редактирано от Filthy@JvruceR; 24-01-11, 11:25.

        Коментар


        • #64
          От: Re: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

          Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
          Информация "от кухнята". Технологията за "шприцването" се използвала от край време - още от началото на 90те. Охладените пилета ги шприцват със смес от вода и караген (червено морско водорасло известно като "ирландски мъх"), а евтините замразени пилета - само с вода, която при готвене си изтича. Понякога за по-голям пълнеж се слага и соя.

          Технологията на шприцването идва от промишлените "пушени" меса. Там шприцват вода и караген, защото иначе месото ще изсъхне докато се "проветрява". При пушените меса има и допълнително консерванти, защото инак ще изгние.

          Принципно този "шприц" с водораслото не е лош, даже до известна степен е нужен
          . Лошото е когато производителя се "олее" (т.е. олее пилците прекалено с него).

          П.С. Вижте този красив списък: http://chemicals.hit.bg/kolbasi.html
          Някой пусна задкрилките и колесниците за кацане на Земята.
          Другото, освен караген/карагенан, което помпи месата и задържа разтвора в мускула е GDL.Няма да го прочетеш, щото е забранен поради съмнения за канцерогенност.
          Както и течния пушек, което не пречи едното да се продава, а другото да се влага в препаратите за приготовление саламури за шприцване и шунка.
          Иглите в шприца са 3/4мм дебели, тънкостенни.След шприцването ако не ги измиеш и продухаш с вода до два часа, следва разглобяване и със стомамен тел механично избиване/изстъргване на нещо доста твърдо в тях.
          Кажи какво ти е вкусно в този сегмент на ХВП, да те откажа от него, ако смяташ, че е еко/меко, по стандарт и прочее наивитети.Злоупотребите/шмекериите са повсеместни, иначе гълташ вода.
          За тук си говорим.

          Коментар


          • #65
            Re: От: Re: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

            Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
            Някой пусна задкрилките и колесниците за кацане на Земята.
            Не, пускам по-актуална (за мен) информация. Позицията ми е непроменена. Винаги ще предпочета да взема независимо колко скъпа храна (невакумирана, нестандартизирана, не"европейска") от дребен производител "на село" който познавам, отколкото "евро", "хигиенизирана", опакована, вакумирана от магазина, та дори да е с етикет "стара планина".

            Всеки път като си отида на селото (а се случва все по-често, дори с тенденция към перманентност) не пропускам да се запася със сирене, яйца и зеленчуци. Плащам на комшиите повече отколкото те самите ми кажат. В периодите когато може колваме и прасенце, което съхранявам по фризери.

            Коментар


            • #66
              От: Re: От: Re: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

              Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
              Не, пускам по-актуална (за мен) информация. Позицията ми е непроменена. Винаги ще предпочета да взема независимо колко скъпа храна (невакумирана, нестандартизирана, не"европейска") от дребен производител "на село" който познавам, отколкото "евро", "хигиенизирана", опакована, вакумирана от магазина, та дори да е с етикет "стара планина".

              Всеки път като си отида на селото (а се случва все по-често, дори с тенденция към перманентност) не пропускам да се запася със сирене, яйца и зеленчуци. Плащам на комшиите повече отколкото те самите ми кажат. В периодите когато може колваме и прасенце, което съхранявам по фризери.
              То друга алтернатива няма тук, добре си се осеверил.
              С колбасите и деликатесите обаче нямаш мърдане, ако ти се прииска да хапнеш.Дали много или малко ще си излъган, въпрос на късмет и пари.
              Аз/ние никак не ме топли, че съм от стар русчуклийски род, че и такава съпруга уцелих в задни години.Село няма за тамазлък даже.

              Коментар


              • #67
                От: Re: От: Re: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

                Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                Винаги ще предпочета да взема независимо колко скъпа храна (невакумирана, нестандартизирана, не"европейска") от дребен производител "на село" който познавам, отколкото "евро", "хигиенизирана", опакована, вакумирана от магазина, та дори да е с етикет "стара планина".

                Всеки път като си отида на селото (а се случва все по-често, дори с тенденция към перманентност) не пропускам да се запася със сирене, яйца и зеленчуци. Плащам на комшиите повече отколкото те самите ми кажат. В периодите когато може колваме и прасенце, което съхранявам по фризери.
                Напълно подкрепям!!! Няма нищо по-хубаво от домашно приготвените сушеници,буркани с месо,спържа,сушената сланинка и т.н. Домашните туршии,домашните компоти и др.

                По съхранение на земеделската продукция имаше, една доцентка която ни учеше,че щом видим в състава на дадено нещо буквата " Е" с номер отзад да го избягваме.
                (Е412,Е521,Е614 - примерно!!!) Но в същото време ни обясняваше че без тия стабилизатори,консарванти и т.н. не могло.
                Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
                ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X