Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

....явно пилешкото вече свободно може да се класифицира като зеленчук...

Лошото е, че има подобен проблем и със свинското.
    Преди може би година и половина отидох да се видя с приятел от студентски години - работи в транжорна. Като дойде ми донесе една торбичка свински ребра - тъй де за подарък.
    Разправяхме си кой как живее - какво работи и т.н. Дойде реч за тези ребра - колко хубави и сочни изглеждат.
    Та те изглеждали така, защото били "произведени" да изглеждат така. Производството се състояло в следното: след като докарали закланите и "разглобени" прасета се отрязвало месото от външната страна на ребрата, така че да остане много тънък пласт от тъкан. след това ребрата се потапяли в специални вани, пълни с течност (бая гадно миришела) и след седем- осем часа се вадели и били покрити с около сантиметър "месо". Да ви кажа чесно имаше страхотен търговски вид, но като се опитах да изпържа малко - засмърдя ужасно и всичко без костите стана почти на каша....Кучето на село при все, че Баба ми го държеше на "пост и молитва", не поиска дори да го опита на вкус - само го помириса и дотам....
    Черно, мирише и разваля характера!

Коментар

От човек имащ вземане-даване с митниците съм чувал, че внасяли някакви кашони пълни с кайма от Китай със съответни надписи: "кайма за кюфтета", "кайма за кебапчета" и "кайма за готвене". Поразпитал наоколо с какво аджеба се различават и му казали, че от каймата за кюфтета не можело да се направят кебапчета и обратно - сместа се разпадала. Доколко е вярно - не знам. А от магазините готова кайма не съм взимал отдавна тъй или иначе...

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Вднага се сетих за таз тема. Какъв е новият модел пилета ???
        Вземи едни бутчета или пилешки гърди от близкия магазин и ги изпечи във вас. Ако имаш късмет и уцелиш шприцвано пиле ще разбереш и за новия модел пилета.

Забелязвам,че охладените пилета са малко по-истински
        Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
        ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Тук е момента да кажа, че от пилешките фенери, които редовно купувам за кучето, съм доволен. Не съм ги ял (то си е кожа и кокал), но на външен вид след варене под налягане си ги бива, а кучето ги обожава. Само, че напоследък и на тях цената им стана безумна.

Коментар

Първоначално публикуван от drago_pishinkov Преглед на мнение
            ....явно пилешкото вече свободно може да се класифицира като зеленчук...

Лошото е, че има подобен проблем и със свинското.
            Колега аз попаднах на такива шишчета. Свински шишчета с червено месо ???? Опитваха се да ми обяснят, че били пушени
            Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
            ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
              От човек имащ вземане-даване с митниците съм чувал, че внасяли някакви кашони пълни с кайма от Китай със съответни надписи: "кайма за кюфтета", "кайма за кебапчета" и "кайма за готвене". Поразпитал наоколо с какво аджеба се различават и му казали, че от каймата за кюфтета не можело да се направят кебапчета и обратно - сместа се разпадала. Доколко е вярно - не знам. А от магазините готова кайма не съм взимал отдавна тъй или иначе...
              Барем питай майка си каква е разликата между кебапче и кюфте, явно ти хабер нямаш, както и оня с бусманската митница.
              ..."кайма за кебапчета", заготвена в братски Китай за нашия огромен пазар/и сръбския да кажем/ - така ще да е.
              Каймата за готвене за пълнени чушки ли е била или за мусака, явно за кюфтета забрави, камо ли кебапчета.
              Подобни нещица нито са за вярване, нито са за писане - като ти секне един ден родителския чадър тотално, ще си най-сладкия клиент на всички измамници в бранша.
              Толкова си ми и разбрал предния пост, че да се самоцитираш - ще, бъди спокоен, няма да е днес, няма да е написано някъде, но за мен това е без значение.
              Може пък да си от богопомазаните, дето до едно време ги гледа мама, после жената, до финала децата - от тях се иска да разбират от всичко и да са недоволни от всичко.

Що ли се хабя, ще си взема кашон кайма за кебапчета и ще си направя кюфтета - като не мога да чета китайски инструкции и етикети, ще ги обръщам с правата лопата.

п.п.имаш ли понятие, кои са първите две позиции в света при производство на свинско?
              Гадните кайми/ама много гадни/ се правят от пилешко/пуешко, казват се "прат" и се правят диаметрално географски противоположно.

Коментар

Ааа, мноо молъ, в чибапчетътъ нема лук ))))
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ох Ох оХ Иде нащо време

Тази пролет ще наложим 10 квачки
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Може да е глупост, може да не е - не знам. Чух го по повод това:

http://www.standartnews.com/news/det...B8%D1%86%D0%B0

По това време именно по новините се чу, че намерили в магазините кайма без грам месо - всичко било химия. И моя познат ми каза, че я е виждал на митницата.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                      Може да е глупост, може да не е - не знам. Чух го по повод това:

http://www.standartnews.com/news/det...B8%D1%86%D0%B0

По това време именно по новините се чу, че намерили в магазините кайма без грам месо - всичко било химия. И моя познат ми каза, че я е виждал на митницата.
                      Кайма без грам месо ще намериш и без базовата суровина да е внос.
                      Подадох ти жокер за лична консумация, да не се доверяваш на празни приказки/въпроса за производителите на свинско и пилешките боклуци, млени с перата/.
                      Как ще си организираш хигиенната структура на храненията, определено си е твое решение и не възнамерявам да ти се меся.
                      Моят хищнически прагматизъм го игнорирай - когато си си изкарвал в задни години хляба с колбасарство, животновъдство, зърнопроизводство, пласмент/напълно затворена верига/ в протежение на 12/13 години, тогава може да поспорим.
                      Сега ми приеми твърденията на чиста вяра или ги отхвърли, гледайки от твоята камбанария.

Коментар

Да, физически и аз живея с него, защото нямам практически начин да оцелея ако не го направя. Но в никакъв начин НЕ мога да го приема и да се примиря, че "това е така и туй то" и още по-малко да кажа, че "не ми пука"! Капиш?

Коментар

Гледайте филма Food.Inc.(200
                          И ще разберете защо пилето вече не е пиле и още много ГНУСНИ истини за храната ти !
                          Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

@Филип
                            Разбрах те, ти мен - не, явно.
                            ...докато приемеш фактите, ще ги псуваш и след това ще ползваш двете нули, както и ние, простосмъртните.Биологични дадености.
                            Ще научиш кое-как, искаш с главата в стената, твое право и решение.Аз бих крал информация от такива като мен и практикувал краднатото в битието си.

Лека вечер!
                            Последно редактирано от maxxx; 22-01-11, 23:04.

Коментар

Re: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

Доколкото физическото ми оцеляване не е застрашено аз винаги ще спазвам принципа - по-добре чист и скромен, отколкото богат и мръсен. И когато мога - няма да приемам гнусотиите, независимо в коя сфера от живота са. Наречи ме "наивен глупак" - добре. Аз обаче така се чувствам по-добре и така ми харесва.

Коментар

Ето едно руско видео с визуални обяснения на шприцването. Интересно е машинното шприцване..
                                http://rutube.ru/tracks/1585696.html

Ето и една интересна графика :
                                http://www.nature.com/news/2010/1012...52a/box/1.html ...
                                Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X