От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!
....явно пилешкото вече свободно може да се класифицира като зеленчук...
Лошото е, че има подобен проблем и със свинското.
Преди може би година и половина отидох да се видя с приятел от студентски години - работи в транжорна. Като дойде ми донесе една торбичка свински ребра - тъй де за подарък.
Разправяхме си кой как живее - какво работи и т.н. Дойде реч за тези ребра - колко хубави и сочни изглеждат.
Та те изглеждали така, защото били "произведени" да изглеждат така. Производството се състояло в следното: след като докарали закланите и "разглобени" прасета се отрязвало месото от външната страна на ребрата, така че да остане много тънък пласт от тъкан. след това ребрата се потапяли в специални вани, пълни с течност (бая гадно миришела) и след седем- осем часа се вадели и били покрити с около сантиметър "месо". Да ви кажа чесно имаше страхотен търговски вид, но като се опитах да изпържа малко - засмърдя ужасно и всичко без костите стана почти на каша....Кучето на село при все, че Баба ми го държеше на "пост и молитва", не поиска дори да го опита на вкус - само го помириса и дотам....
....явно пилешкото вече свободно може да се класифицира като зеленчук...
Лошото е, че има подобен проблем и със свинското.
Преди може би година и половина отидох да се видя с приятел от студентски години - работи в транжорна. Като дойде ми донесе една торбичка свински ребра - тъй де за подарък.
Разправяхме си кой как живее - какво работи и т.н. Дойде реч за тези ребра - колко хубави и сочни изглеждат.
Та те изглеждали така, защото били "произведени" да изглеждат така. Производството се състояло в следното: след като докарали закланите и "разглобени" прасета се отрязвало месото от външната страна на ребрата, така че да остане много тънък пласт от тъкан. след това ребрата се потапяли в специални вани, пълни с течност (бая гадно миришела) и след седем- осем часа се вадели и били покрити с около сантиметър "месо". Да ви кажа чесно имаше страхотен търговски вид, но като се опитах да изпържа малко - засмърдя ужасно и всичко без костите стана почти на каша....Кучето на село при все, че Баба ми го държеше на "пост и молитва", не поиска дори да го опита на вкус - само го помириса и дотам....
))))
Коментар