Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

    Пари ,пари прим - и така нататък по печалбарската спирала.И колите не са като 123 ката на Иван.
    Сега ще въведат Стара планина и за това и то ще поскъпне ,а дали ще има промяна- това е спорно.
    Няма светлина в тунела. Ако искаш като едно време -само на село лична ферма или баба и дядо.

    Коментар


    • #17
      От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

      Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
      Химията от хилави момченца какви гиганти - културисти прави, та от едно пиле - слон ли няма да направи.
      ...
      Химията прави физиката! С Фармахим - непобедим!
      Един братовчед едва не умря от такива неща.
      А по темата - купувам свинско от близкия магазин. Разфасоват на място. Заради тия мизерии - въобще избягвам пилешкото във всичките му вариации. А е по-здравословното месо...
      Няма такава държава!
      Последно редактирано от Rabin; 19-01-11, 10:03.

      Коментар


      • #18
        От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

        Е затова, първото ми занимание, като се стопли времето, мисля да бъде построяването на нов кокошарник в двора.
        Надявах се с тия пари да правя басейнче, ама кокошарникът ми се струва по-важен.
        До миналата година си гледах разни домашни птици и разликата във вкуса е, че няма прилика с купените.
        Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
        -----------------------------------------------
        Питието определя съзнанието....
        -----------------------------------------------
        0887770735

        Коментар


        • #19
          От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

          Известната американска дегустаторска фраза "tastes like chicken" май отдавна е изгубила своя реален смисъл...

          Коментар


          • #20
            От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

            Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
            Е затова, първото ми занимание, като се стопли времето, мисля да бъде построяването на нов кокошарник в двора.
            Надявах се с тия пари да правя басейнче, ама кокошарникът ми се струва по-важен.
            До миналата година си гледах разни домашни птици и разликата във вкуса е, че няма прилика с купените.

            Много е трудно с кокошкарника !!! Аз бях направил миналата година,взех 100 кокошки,20 малки бройлерчета и 4 петела. 20 кокошки отидоха за бялката,над 20 30 за лисиците,20-30 се самоизядоха(кокошки канибали) и още толкова измряха. Луди пари за фураж и кокошкарник и нищо. За една година останаха 30 кокошки само и ги раздадох на познати.
            Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
            ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

            Коментар


            • #21
              От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

              Заради бялката сега ще се строи със ситна мрежа и тухли. Професионално, така да се каже. С гледането опит имам, някога съм зареждал по 7000 броилера.
              В никакъв случай не е по евтино от купеното, но и месото и яйцата са съвсем различни.
              Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
              -----------------------------------------------
              Питието определя съзнанието....
              -----------------------------------------------
              0887770735

              Коментар


              • #22
                От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

                Баси, докъде я докарахме, да не смееш да си купиш от магазина най-елементарни неща... Научих се да си правя кашкавал, остава и кокошки да завъдя за радост на комшиите

                Коментар


                • #23
                  От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

                  Чудя се KFC откъде взимат пилешкото. защото там ми се струва на ниво. Но за всекидневно хранене не е мн на сметка.
                  Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
                  ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

                  Коментар


                  • #24
                    От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

                    Първоначално публикуван от stankovich Преглед на мнение
                    Сърбите като ги приемат в ЕС и те ще ядат такова месо, спокойно не се притеснявай.
                    п.п. Сърбия ти е близко пазарувай само от там.
                    Мога да те уверя, че 99% от сърбите са против влизането на страната в ЕС. Гаранция! И много правилно.
                    По темата - от години вече НЕ ЯМ пилешко, въпреки, че Тук нещата са истински. Не го ям по много причини, най-вече, щото не обичам да дъвча слама. Тук в магазина цяло пиле в опаковка, хубаво, истинско е 2-3 евро, и въпреки това не го поглеждам. А че в Родината ти продават помия .............. то май истинските неща в магазините изчезнаха още през 1990-та като че ли?
                    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                    Само DIESEL !!!

                    Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

                    Коментар


                    • #25
                      От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

                      Пилета от месо ? Филма / крилце или кълка / с Луи дьо Финес преди колко години е?
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

                      Коментар


                      • #26
                        От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

                        Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                        Пилета от месо ? Филма / крилце или кълка / с Луи дьо Финес преди колко години е?
                        1976 г.
                        Те там са си минали през този период
                        Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                        Dacia Duster 4WD

                        Коментар


                        • #27
                          От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

                          Ако видите как се отглеждат кокошките в големите "евро"-кокошарници направо ще повърнете. После на повечето ще ви мине и ще се насилвате да забравите, но все пак това не може да се изтрие.

                          Имаше едно френско предаване, което пуснаха по Канал 1 преди 5-6 години, на нещо като тема "правата на кокошките". В него критикуваха жестоко немските ферми за бройлери и патици. Показаха една безкрайна серия от дъски с дупки, през които са прекарани и защипани главите на пилетата. Започват да ги тъпчат с помия докато пилето буквално се издуе до пръсване. И така стоят неподвижни няколко седмици (изобщо не ги пускат). След това кръц главата и останалото за разфасовка. Имаше и разни тънкости за това как да се напомпа тази или онази част на пилето. Изпитах неописуемо отвращение. Във Франция този тип отглеждане на пилета бил забранен преди години, но практиката била налична и там от дълго време.

                          Сега се досетете какво означава странно звучащата реклама "Яйца от свободни кокошки".

                          Коментар


                          • #28
                            От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

                            Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                            Ако видите как се отглеждат кокошките в големите "евро"-кокошарници направо ще повърнете. После на повечето ще ви мине и ще се насилвате да забравите, но все пак това не може да се изтрие.

                            Имаше едно френско предаване, което пуснаха по Канал 1 преди 5-6 години, на нещо като тема "правата на кокошките". В него критикуваха жестоко немските ферми за бройлери и патици. Показаха една безкрайна серия от дъски с дупки, през които са прекарани и защипани главите на пилетата. Започват да ги тъпчат с помия докато пилето буквално се издуе до пръсване. И така стоят неподвижни няколко седмици (изобщо не ги пускат). След това кръц главата и останалото за разфасовка. Имаше и разни тънкости за това как да се напомпа тази или онази част на пилето. Изпитах неописуемо отвращение. Във Франция този тип отглеждане на пилета бил забранен преди години, но практиката била налична и там от дълго време.

                            Сега се досетете какво означава странно звучащата реклама "Яйца от свободни кокошки".
                            От колко килограма фураж мислиш се постига 1 кг. месо от бройлер? От 1993 до мисля, че 1997год. семейството ми се занимаваше с отглеждане на бройлери, стигали сме до над 20 000 бройки, тогава започнаха мутрите да гледат пилета и да се внясят бутчета по кило от Америките и бизнеса умря.
                            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                            Телефон - в профила!

                            Коментар


                            • #29
                              От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

                              Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                              Ако видите как се отглеждат кокошките в големите "евро"-кокошарници направо ще повърнете. После на повечето ще ви мине и ще се насилвате да забравите, но все пак това не може да се изтрие.

                              Имаше едно френско предаване, което пуснаха по Канал 1 преди 5-6 години, на нещо като тема "правата на кокошките". В него критикуваха жестоко немските ферми за бройлери и патици. Показаха една безкрайна серия от дъски с дупки, през които са прекарани и защипани главите на пилетата. Започват да ги тъпчат с помия докато пилето буквално се издуе до пръсване. И така стоят неподвижни няколко седмици (изобщо не ги пускат). След това кръц главата и останалото за разфасовка. Имаше и разни тънкости за това как да се напомпа тази или онази част на пилето. Изпитах неописуемо отвращение. Във Франция този тип отглеждане на пилета бил забранен преди години, но практиката била налична и там от дълго време.

                              Сега се досетете какво означава странно звучащата реклама "Яйца от свободни кокошки".
                              Ами пилци не съм виждал, но пуйки - един приятел българин работеше във ферма за пуйки много месеци /тук във Франция/. Хранят ги с гранули, и са си на свобода, а не са в клетки със заклещени глави. За хигиената - преди абсолютно всяко влизане в пуйчарника, хората се къпят и после облекло, ръкавици, маска .............
                              М/у другото се сещам да питам нещо - моя приятел разказваше, че пуйките имат някакъв много странен и в същото време ужасен навик - когато някой от работниците отвори вратата на халето за да влезе при птиците, те се юрват към него с все сила и се блъскат в краката му . А пущините са доста тежки + скоростта ........... .
                              Нашия всеки ден се прибираше вкъщи с посинели и подути крака, болки .......... абе ужас!
                              После им фана цаката - отваря вратата, влиза вътре, съответно гадините се юрват към него /говорим за няколко хиляди/, обаче той веднага грабва една метла, опряна до вратата, замахва като със сабя към ятото и, о, чудо , това негово движение обръща пущините в панически бяг обратно назад . Нищо и никакво движение, ама .............
                              Чудихме се какво ли чак толкова ги ужасява в метлата? И май не е самата метла, ами оня съскащ звук, който се получава при замаха. Незнам, само предполагам.
                              А иначе през времето, когато работеше там, колко омлет сме опукали - чет няма . Както казах, пилешко месо не пипвам, обаче яйчица - ммммммммммм, много им се радвам .
                              Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                              Само DIESEL !!!

                              Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

                              Коментар


                              • #30
                                От: Какво става с пилешкото месо????? Ужас като желирано е !!!!

                                Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                                Ако видите как се отглеждат кокошките в големите "евро"-кокошарници направо ще повърнете. После на повечето ще ви мине и ще се насилвате да забравите, но все пак това не може да се изтрие.

                                Имаше едно френско предаване, което пуснаха по Канал 1 преди 5-6 години, на нещо като тема "правата на кокошките". В него критикуваха жестоко немските ферми за бройлери и патици. Показаха една безкрайна серия от дъски с дупки, през които са прекарани и защипани главите на пилетата. Започват да ги тъпчат с помия докато пилето буквално се издуе до пръсване. И така стоят неподвижни няколко седмици (изобщо не ги пускат). След това кръц главата и останалото за разфасовка. Имаше и разни тънкости за това как да се напомпа тази или онази част на пилето. Изпитах неописуемо отвращение. Във Франция този тип отглеждане на пилета бил забранен преди години, но практиката била налична и там от дълго време.

                                Сега се досетете какво означава странно звучащата реклама "Яйца от свободни кокошки".
                                Филипе, няма да повърнем, понеже се хранят с фураж пилетата и патките, а не с булашик, забъркан за прасето с измитата тенджера от обяд и хартисалите парчета хляб.
                                С помия няма да изкараш прасе 105/108 кг за пет месеца и половина, годно за клане.
                                Пробвай.
                                А за гушенето на патките - така се гледат и в нас, с липса на светлина.
                                Взаимстването на технологията и при пилетата е обяснима - срокове и по-малка консумация на фураж.
                                За притеснение е шприцването на птиците след клането и изкуственото завишаване на теглото, при изхранването им до кланнично тегло не можеш да им хванеш края какво джуркат.Дори и процента риба във фуража и кога да я спрат, че да не мирише ципльонака на скумрия...

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X