Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде е коренът на злото ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къде е коренът на злото ?

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
    Чудесен пример за ценностна система на вероятно млад и надъхан българин... И отново да попитам: "А къде сбъркахме ??..
    Благодаря все пак, но нито млад нито 100% българин А относно въпроса "А къде сбъркахме?".... Вие сте на 42, вашите деца евентуално са на по 15-17, те не биха реагирали по начина на възрастните, би трябвало да питате "Майко татко къде сбъркахте?".....все пак е добре да се чете между редовете, емоционално освободени подчертавам

Коментар

А просто отдавна не сме воювали. Отдавна не сме се давили в собствената си кръв, отдавна не сме имали общо нещастие. Оядохме се. В лошия смисъл. Това е, друго няма.

Коментар

Темата започна да расте и това е добреКоренът на злото?Преди почти 20 години,след като станах майка,гледах мъничето,гледах го и си представях какво ли ще стане когато порасте?Така я мислих,иначе...накрая си пожелах следното:Искам да стане ДОБЪР и стойностен човек.И сега с днешна дата ,много се радвам,че е точно така.И ето сега отново се сетих за песента......Поздрави!
        Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Ако това ще успокои страстите - аз този въпрос си го задавам близо 10 години. Откакто лежах потрошен и с премазани пръсти (кратък, но съдържателен диспут с няколко скин-хедс) на спирката на Ректората, и дъъълго гледах от нивото на тротоара гнусливите физиономии на подминаващите ме минувачи. И отговор все още нямам. Та - успех в търсенето Ще следя темата с огромен интерес...

П.С. Господ здраве да дава на непознатото девойче, което ми помогна тогава.
          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Много се изписа, ама повечето са лозунги и абстрактни бръщолевеници. Всеки, ама всеки един от пишещите тук е наясно със себе си и поведението си. Имам предвид рационално обоснование на действията. И, ако теглим чертата, повечето тук сме хора на разумното действие, достатъчно свободни, за да се притекат на помощ в определени ситуации. Обаче колко сме? Дори и да приемем пълния брой на регистрираните във форума - 66708. 1% от населението. Това дори за "традиционна революция" е крайно недостатъчно. А за "ментална" - смешно. Дори и тук има различия, но те се преглъщат в името на някакви общи интереси. Осъзнати.
            Масата от населението, примерно 80%, осмисля съществуването си само с противопоставяне от всевъзможен вид - няма да давам примери, мисля че е ясно за всеки (тук).
            Припознаването на личните интереси като общи е, изглежда, малко сложно интелектуално упражнение за сегашното състояние на обществото в България.
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

То зло си има по цял свят. Тука у нас опира до беззаконие и чувството на беззащитност. Не обвинявайте народа за това. Има кой да обвиняваме. Нали ако се намесим някъде и/или свидетелствме винаги ще се намери някой подкупен да подшушне адреса ни. Ако сте свидетел ще стоите по-дълго в полицията от извършителя.... За мен всичко си опира до онова старото за рибата и откъде се вмирисва..... И наистина има винаги няколко гледни точки... Кое е зло и кое е добро.... Да убиеш дете ако знаеш,че като порасне ще стане сериен убиец напримерно какво е? Не са толкова елементарни май нещата....
              висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                ... Не обвинявайте народа за това. Има кой да обвиняваме. ....
                Не, Тони...не обвинявам! Търся причината за злото, което носим в себе си и проявяваме в отношенията си с другите...

Коментар

Цвете, егоизма е присъща черта на бързо обеднелия и бързо забогателия човек. В България 90% от хората са такива. Едните оплакват съдбата си и и не ги е еня какво става от страни,а другите мислят,че са богоизбрани и по никакъв начин не желаят да се забъркват в нищо ,което да развали дори и за секунда постигнатото щастие. Другото е ген. След 500 години робство,взехме,че си предадохме въстанието. Малко преди това - Левски, воден от Ловеч към София от 10 пияни заптиета не се намери кой да го освободи. Доста преди това- Търновската крепост и Патриарх Евтимий. Започнал съм една тема,,Помощ от колегаите от Силистра,,.Ами какво да ти кажа??? Парен от каша-сладолед духа. Огледай се около себе си и виж само днес колко пъти някой ще прецака някой. И така се ражда това,което те възмущава. Теб,мен и още няколко човека.

Коментар

Да. И колкото и да вием на умряло против. Прав е колегата с гайдата, както беше казано в един стар филм, па ако ще да пищим с флейти.

Коментар

Стефане, недей така...всеки човек е губил близки...
                      Така или иначе, личното нещастие не създава нови качества, само може да засили нашите собствени...

Коментар

Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
                        .... Малко преди това - Левски, воден от Ловеч към София от 10 пияни заптиета не се намери кой да го освободи. .....
                        А виж тая история винаги ме е изумявала. Ако това е истина, много срамно..

Коментар

Коренът на злото е вече разкрит:
                          http://istinski.blogspot.com/2009/01...post_4080.html
                          Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                          Dacia Duster 4WD

Коментар

И аз така съм чувал. Та не са ми интересни мненията на дебилите от моловете. Тия дето не са от мола, или от уикипедията, никога не са толкова умни. Който верно е патил - на него му личи.

Коментар

Който верно е патил, не въздиша по глад и войни. Даже и за добро. Който е избирал между добро и детето си - също.
                              Пък ако някой още едно куче не е отгледал и не го е заровил после, рано му е за заключения.

Коментар

Първоначално публикуван от cheto Преглед на мнение
                                ...хайде да спрем да се самообвиняваме като нация колко лоши безчувствени озлобени хора сме, време е да се отърсим от тези клишета. Не сме само ние, хората са такива.
                                Факт!
                                Просто на някои места порядките в обществото са създали навици, които тук липсват.
                                По ирония на съдбата - тези порядки са били насадени със сила от талантливи водачи, които - за да станат такива - са заклали бая народ...
                                Последно редактирано от vlageo; 27-10-10, 09:47.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X