Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде е коренът на злото ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къде е коренът на злото ?

...аз в Големия взрив по вярвам, отколкото в съществуването на Първично Зло или Първично Добро.
    Гледах по дискавъри как стадо акули опукват труп на кит. Знаеш ли колко гальовни стават след като се наплюскат...

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
      А мисълта е супер...
      И още ... "Ако днес е последния ден от живота ни - щяхме ли да правим това, което правим?". Този тип мислене променя целия мироглед на човека. ...Бушидо...Затова японците са толкова спокойни хора...
      Истинското спокойствие е когато тази мисъл не ти пречи да правиш това, което правиш всеки ден...

Коментар

Първоначално публикуван от Янита Преглед на мнение
        Аз споделям мнение погледнато само и единствено от моята си камбанария.
        За мен горното е началото на мъничкото зло ... как то става ЗЛО е отделна тема, но обикновено е свързано с мераци за по-висока камбанария.
        За случая с кондукторката мога само да те поздравя !

За мен животът не е сложен,така си го правя,така мисля.И да се правим тук на мислители с дълбоки мисли не е нужно.Помагаме с каквото можем и никога не обръщаме глава все едно ни няма,това исках да кажа.Изказах мнение,което мисля не беше ЗЛОПоздравиП.П.А за нашите земи аз писах по-горе:много кофти манталитет ...много кофти....не прави услуга на никого....Хайде,усмихвайте се повече/това не е клише/
        Всъщност всички по тия земи които забиват нож в гърба се усмихват като манекен на интервю
        Както каза един партньор : То всички са пичове докато не се наложи да се действа в "бойна" обстановка.

"Ако днес е последния ден от живота ни - щяхме ли да правим това, което правим?" Да, това добра проверка за приоритетност , но очевидно в "последния" си ден, някои избират парите,удобството пред това да помогнат на изпаднал в беда...

Цвета мисля че точно това пита: Защо в "последния" си ден, някои избират парите,удобството пред това да помогнат на изпаднал в беда...
        Последно редактирано от DBRS; 29-10-10, 10:12.
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Както казах - не можеш да виниш добитъка, че е добитък. Просто това е избора, който са направили - съзнателно или не.

Истинския въпрос е "И кво, да ги учиме лошите как да живеят ли? Ако ни пречат, значи ние самите има какво да учиме..."

Били лоши, щото били бедни - е, бедния не може да се радва на цъфналите кестени, ли?
          Или бедността му е извинение, че бие децата си? Ами богатия - богатството ли му е извинението, че не ги бие, даже и когато трябва?

Революциите нищо не променят - просто натрапват идеите на революционерите на останалите...Силово...
          И понеже масово хората са средно интелигентни - наистина войните и общото нещастие са това, което ги връща към истинските неща в живота... А трябва ли?

Може би ако народа се поизучи малко ще стане по-добър. И нямам предвид академично образование - имам предвид разширяване на мирогледа. Това не е запазена територия за богатите...и това е начина да спрем да сме добитък.

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
          Всъщност всички по тия земи които забиват нож в гърба се усмихват като манекен на интервю
          ...подчертаното е излишно...
          Последно редактирано от vlageo; 29-10-10, 11:01.

Коментар

Злото няма корен. То не е дърво, което да можеш да проследиш. Всички сме съгласни, че то е част от всеки, в по-малко или по-голяма степен. Значи е по-скоро като гъбичките, навсякъде има разпръснати спори и те поникват в една или друга степен според условията.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
              Злото няма корен. То не е дърво, което да можеш да проследиш. Всички сме съгласни, че то е част от всеки, в по-малко или по-голяма степен. Значи е по-скоро като гъбичките, навсякъде има разпръснати спори и те поникват в една или друга степен според условията.
              А пък някои решават , че Господ не знае кво прави и кръщава едните гъбички добри /благородна плесен/ а другите зли /мухъл/ докато не установи , че мухъла дава пеницилин.

Май зло няма! Както и добро!!!
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

блаблаблаблабалб блбла блба блба ....!Отговорът е:Злите ...нека не се размножават!!!Много ги моля!
                СТРАШНО!!!
                Та КОЙ питаше за коренът на злото???

П.П. Не знам за Вас, ама аз като прочета нещо такова и малко ме втриса! Някак си после изказвания от рода на: "ама ти не си ме разбрал ... или .. то това е на майтап ... " ми седят някак във вятъра. Не можеш да отречеш съществуването на някой и нещо, както и да заклеймиш децата му и после да кажеш "Много ги моля!".
                Ок - вие скачате и се защитавате, значи има и друга страна, за която вие сте "злото". И то какво излиза, че си пожела сама?
                Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                  Кое е първичното: доброто или злото?
                  Яйцето или кокошката?Пожела,не пожела...помагайте на по-слабите и ще видите колко е готино
                  Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Абе не при всички е така. Я се опитайте посред бял ден да набиете българин-няма да имате проблеми. Ама що не опитате с някой циганин в махлата-другите няма да ви оставят жив. Ако пребития е бил мангал и го видят група мангали, ще му помогнат веднага, ше извикат линейки, или ще го помъкнат те на някъде. А ако циганин си бие жената, родата и такъв въргал ще направи, че.....ше ги пишат после по вестниците. А сега разсъждавайте кои са повече хора-ние или те. Те си помагат-ние не. И в чужбина е така-пази се от сънародници, щото.........

Коментар

Да,точно така е,за съжаление.Тъжна статистика и жалка.Още когато сме били под турско робство,малцина са надигали глави ,останалото блее.Може ли две заптиета да водят десетина българи ,през чукари и гори и никой да не се опълчи?!Вървят си послушно-голям страх, голяма работа.С днешна дата нещата не са кой знае колко променени.

Коментар

Да,точно така е,за съжаление.Тъжна статистика и жалка.Още когато сме били под турско робство,малцина са надигали глави ,останалото блее.Може ли две заптиета да водят десетина българи ,през чукари и гори и никой да не се опълчи?!Вървят си послушно-голям страх, голяма работа.С днешна дата нещата не са кой знае колко променени.
                        Това беше най-наглата, безочлива и некомпетентна простотия която съм чел през последните месеци в този форум. Което само по себе си е постижение, предвид че такива не липсват.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ами не е нагло,фактите са такива.Истината откога се нарича наглост и безочие?Изместихме много темата,това е!Колкото са хората,толкова са и мненията.Всеки има това право.Поздрави

Коментар

Всеки има право да се излага, да.

А коренът на злото се състои основно в дисбаланса между даването на свобода за ръсене на глупости и липсата на реално търсене на отговорност за въпросните.

От ръсенето на глупости до правенето на такива крачката е много малка. Като се посоли манджата и с убеждението че въпросните са чиста истина само защото са изръсени пред много хора - циркът става пълен.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                              Това беше най-наглата, безочлива и некомпетентна простотия която съм чел през последните месеци в този форум. Което само по себе си е постижение, предвид че такива не липсват.
                              Що бе Гоблине, ти поговорката "преклонена главица сабя не я сече" знаеш ли я ??Може и да я изкоментираш ако искаш..
                              Относно добро и зло, това за мене са относителни понятия, а да търся корените на нещо относително не се наемам...
                              Едно събитие може да се окачестви и като добро и като зло-зависи от интерпретацията.Ако убиеш психопат които е избил маса хора, добро ли извършваш или зло ??Защо в едни страни има смъртна присъда за това, в други-не ??
                              0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                              Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                              Суперскан България www.decbg.com
                              Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

...по темата за Левски и неговото транспортиране...
                                По онова време не е имало турско робство, а османска империя. Българите в рамките на Османската империя са били нейни поданици и са били длъжни да спазват законите и. Някой от тях между другото са били доста състоятелни, особено тези, които са имали текстилни фабрики работещи за обличането на турската армия...
                                Левски не е арестуван заради подривната си дейност, а за убийство, което наистина е извършил. За това е бил осъден и обесен. С малки изключения - неговата дейност изобщо не е била известна на населението и е нормално никой да не тръгне да го освобождава от съпровождащия го конвой. Еквивалента на това би било някой в момента да тръгне да освобождава Маргина. Кой го е предал, защо, какво е станало с парите събрани от революционните комитети, както и с тези откраднати при обира на хазната в Арабаконашкия проход, е тема по която нашата официална история мълчи със страшна сила. Както се мълчи и за превода от старотурски на протоколите от разпита на Левски предоставени ни любезно то турската държава, заедно с няколко вагона стари техни архиви, които касаят нашата територия и имат отношение към българската история, и които доколкото знам се съхраняват в ужасно състояние в бедната ни Народна Библиотека.

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                                ...поговорката "преклонена главица сабя не я сече" знаеш ли я ??Може и да я изкоментираш ако искаш...
                                ...а това пък не е просто поговорка, а част от османски военен кодекс...
                                Градовете, които са се предавали, дори и след дълга обсада са били пощадявани, независимо от броя на жертвите от османска страна. Определен процент от населението е бил изселван, определен процент турци са се заселвали, плащало се е нещо и града си е оставал град. Превзетите градове от друга страна - са били подлагани на двуседмични (или триседмичин - не помня) свободни грабежи от войската, крепостните им стени са били събаряни, мъжкото население ликвидирано, а женското и детското (каквото е оставало след войнишкия празник) - изселвано.
                                Интересно е да се анализира наличието на крепостна стена в Търново и Видин, между другото...

Четете, колеги, четете. Това ни прави по-добри...
                                Последно редактирано от vlageo; 29-10-10, 18:25.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X