Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде е коренът на злото ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къде е коренът на злото ?

Във физиката не съществува понятието "студ"- това е просто липса на топлина и се измерва в градуси, както няма и такова нещо като "мрак". Мракът е просто липса или недостатъчно количество на светлина и се измерва в луксове. Съответно, на света не съществува "зло". Злото е просто липса на добро или съвсем слабо такова... Та... стигаме до същността: БОГ е Сатана/дявол/! Колкото сме по-отдалечени от Него,толкова светлината и топлината са по-слаби, от което и усещането за добро е разводнено. С други думи: ако ни е топло и светло(без значение как се проявява), сме добри, а това ни слива със светлият Него - Бог. Обратното пък ни прави склонни да наричаме тъмната Му (и студена) страна с измислени (за удобство) думи, като Сатана,Дявол и к`во ли не още.
    Бъдете добри и Силата Му ще бъде с вас!
    диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

А как се става насила добър?
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Сега остава да обясниш и за "сянката".
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

"Зло" е морална категория.Не се отнася за "физически" или "обективни" явления и процеси.Животните също като хората се убиват и нараняват едно друго , но понятието "зло" е неприложимо спрямо тях.Просто защото те , животните , нямат морален кодекс.(В човешкия смисъл на думата)
          Морала е небходима част от човешката идеология на поведението.Няма човешко общество без морал (някакъв). "Злото" е съществена част от моралната система.
          Ерго:
          "Злото" е небходимо на човешкото общество.Без "зло" няма морал.Без морал няма общество !
          -Софизъм - ще кажете...Не , не е.Същото е положението и с "доброто". И двете са еднакво необходими на обществото.
          ...А иначе , в чисто битов план , като изключим криминалните явления (за които има "обективен" закон) , нещата пак са много относителни...Например Платон в "За държавата" казва че държавата на бъдещето ще се състои само от щастливи и богати граждани - всеки гражданин ще има най-малко по пет роба....
          ...Според мен истината , както винаги , е някъде по средата т.е. в баланса между "доброто" и "злото"...И според мен този баланс е ненарушим , просто локалните прояви на едното или другото ни хвърлят в ужас или възторг.

Та това е , по мое мнение...Място за паника няма ...

Коментар

Да ви кажа ли къде е коренът на злото?Злият човек НЕ може да създаде ДОБЪР човек и обратното.Ето там е коренът.Писах по-горе...Спира егоизмът,спира завистта,спира злословието,спират клюките,спира плюенето по хора които не познаваме дори,спираме да гледаме в чуждата чинийка....и изкореняваме злото.Аз лично обичам да помагам на по-слабите,независимо дали мога ,но се опитвам поне.И ви цитирах малко от текста на една много популярна песен....Замислете се малко деП.П.Тя философията не е голяма,а животът е толкова прост и лесен...ние сами си го усложнявамеАз лично нямам в моето обкръжение такова "говедо" което ще гледа сеир.Всички скачаме и защитаваме,това е!Отговорът е:Злите ...нека не се размножават!!!Много ги моля!
            Последно редактирано от Янита; 29-10-10, 01:44.
            Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Първоначално публикуван от Янита Преглед на мнение
              Да ви кажа ли къде е коренът на злото?Злият човек НЕ може да създаде ДОБЪР човек и обратното.Ето там е коренът.Писах по-горе...Спира егоизмът,спира завистта,спира злословенето....и изкореняваме злото.Аз лично обичам да помагам на по-слабите,независимо дали мога ,но се опитвам поне.И ви цитирах малко от текста на една много популярна песен....Замислете се малко деП.П.тя философията не е голяма,а животът е толкова прост и лесен...ние сами си го усложнявамеАз лично нямам в моето обкръжение такова "говедо" което ще гледа сеир.Всички скачаме и защитаваме,това е!
              Много правилно и ма място казано.

Коментар

Да ви кажа ли къде е коренът на злото?Злият човек НЕ може да създаде ДОБЪР човек и обратното.....
                Има много примери, опровеггаващи това твърдение. Дейвид Копърфилд, Хензел и Гретел... деца, сблъскали се със зли родители, възпитават в себе си добродетели... Важното е да правиш напук на околната среда.
                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Да ви кажа ли къде е коренът на злото?Злият човек НЕ може да създаде ДОБЪР човек и обратното.Ето там е коренът.Писах по-горе...Спира егоизмът,спира завистта,спира злословенето....и изкореняваме злото.Аз лично обичам да помагам на по-слабите,независимо дали мога ,но се опитвам поне.И ви цитирах малко от текста на една много популярна песен....Замислете се малко деП.П.тя философията не е голяма,а животът е толкова прост и лесен...ние сами си го усложнявамеАз лично нямам в моето обкръжение такова "говедо" което ще гледа сеир.Всички скачаме и защитаваме,това е!
                  Нито злият, нито добрият човек може да създаде потомство сам.
                  Аксиома ли е, че злият се събира със зъл/или обратното/ и производното е по презумпция и то зло/добро същество ?
                  Ако е така, бракоразводните зали и семейните скандали да са отшумяли във времето отдавна.
                  А един индивид през колко етапа минава докато съзрее и какво от тези етапи съхранява в себе си като ценностна система, е отделен въпрос.

п.п.спира егоизмът, завистта, слословенето и ...точка.Как, ще му мислим.Доста лековато становище, както и сентенцията, че живота бил прост и лесен.
                  Не желая да звуча нихилистично, но един спасен от моментна тегоба/или пет/, не променя общата картина, а тя не е весела - по нашите земи, определено.
                  п.п.2 а това "Всички скачаме и защитаваме...", случили сте, има и доста реверсивни ситуации/лошите повече или злобен/дрогиран или нахъсен екземпляр/, не са справедливи, но са факт.

Коментар

Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение
                    "Зло" е морална категория.Не се отнася за "физически" или "обективни" явления и процеси.Животните също като хората се убиват и нараняват едно друго , но понятието "зло" е неприложимо спрямо тях.Просто защото те , животните , нямат морален кодекс.(В човешкия смисъл на думата)
                    Морала е небходима част от човешката идеология на поведението.Няма човешко общество без морал (някакъв). "Злото" е съществена част от моралната система.
                    Ерго:
                    "Злото" е небходимо на човешкото общество.Без "зло" няма морал.Без морал няма общество !
                    -Софизъм - ще кажете...Не , не е.Същото е положението и с "доброто". И двете са еднакво необходими на обществото.
                    ...А иначе , в чисто битов план , като изключим криминалните явления (за които има "обективен" закон) , нещата пак са много относителни...Например Платон в "За държавата" казва че държавата на бъдещето ще се състои само от щастливи и богати граждани - всеки гражданин ще има най-малко по пет роба....
                    ...Според мен истината , както винаги , е някъде по средата т.е. в баланса между "доброто" и "злото"...И според мен този баланс е ненарушим , просто локалните прояви на едното или другото ни хвърлят в ужас или възторг.

Та това е , по мое мнение...Място за паника няма ...
                    Съгласен съм със всичко това, но хората страдат от ограниченията на изразните средства. На тоя етап думите,за жалост, са единственият начин на общуване, а това силно ограничава.
                    диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                      Нито злият, нито добрият човек може да създаде потомство сам.
                      Аксиома ли е, че злият се събира със зъл/или обратното/ и производното е по презумпция и то зло/добро същество ?
                      Ако е така, бракоразводните зали и семейните скандали да са отшумяли във времето отдавна.
                      А един индивид през колко етапа минава докато съзрее и какво от тези етапи съхранява в себе си като ценностна система, е отделен въпрос.

п.п.спира егоизмът, завистта, слословенето и ...точка.Как, ще му мислим.Доста лековато становище, както и сентенцията, че живота бил прост и лесен.
                      Не желая да звуча нихилистично, но един спасен от моментна тегоба/или пет/, не променя общата картина, а тя не е весела - по нашите земи, определено.
                      п.п.2 а това "Всички скачаме и защитаваме...", случили сте, има и доста реверсивни ситуации/лошите повече или злобен/дрогиран или нахъсен екземпляр/, не са справедливи, но са факт.
                      Аз споделям мнение погледнато само и единствено от моята си камбанария.За мен животът не е сложен,така си го правя,така мисля.И да се правим тук на мислители с дълбоки мисли не е нужно.Помагаме с каквото можем и никога не обръщаме глава все едно ни няма,това исках да кажа.Изказах мнение,което мисля не беше ЗЛОПоздравиП.П.А за нашите земи аз писах по-горе:много кофти манталитет ...много кофти....не прави услуга на никого....Хайде,усмихвайте се повече/това не е клише/
                      Последно редактирано от Янита; 29-10-10, 01:47.

Коментар

Аз споделям мнение погледнато само и единствено от моята си камбанария.За мен животът не е сложен,така си го правя,така мисля.И да се правим тук на мислители с дълбоки мисли не е нужно.Помагаме с каквото можем и никога не обръщаме глава все едно ни няма,това исках да кажа.Изказах мнение,което мисля не беше ЗЛОПоздрави
                        Радвам се/честно/, че има човек с безпроблемен живот.Погледнах цялостното становище и ми прозвуча на мен, мислителя, несериозно.Обосновал съм се защо.

п.п.така си и продадох полския Фиат с кръв и мозък на задната седалка/нямаше изпиране/, никой не спря край разрушено Трабантче, блъснало се в мантинелата край Горни Богров.Закарах човека до 4-та поликлиника, уви...

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                          Радвам се/честно/, че има човек с безпроблемен живот.Погледнах цялостното становище и ми прозвуча на мен, мислителя, несериозно.Обосновал съм се защо.

п.п.така си и продадох полския Фиат с кръв и мозък на задната седалка/нямаше изпиране/, никой не спря край разрушено Трабантче, блъснало се в мантинелата край Горни Богров.Закарах човека до 4-та поликлиника, уви...
                          Не казах,че е безпроблемен,казах,че е прост.Има разлика,нали?Аз си опростявам живота..изредих какво НЕ правя и така....Има една мисъл:"Нека не се взимаме насериозно,няма да излезем живи от този живот"...то си е така депогледнато реално е така

Коментар

Кое е първичното: доброто или злото?
                            Публикувайте отговор

Коментар

Аз си опростявам живота..изредих какво НЕ правя и така....Има една мисъл:"Нека не се взимаме насериозно,няма да излезем живи от този живот"...
                              Аз също. И е много гот, но не всеки може...
                              Трябва да си малко егоист, обаче. В положителния смисъл... моят свят = моето семейство; моят дом = моята крепост.
                              Трябва и да умееш да приоритизираш - обаче тук е хубаво да има и друго същество, което да ги споделя, иначе е нотаварващо.

А мисълта е супер...
                              И още ... "Ако днес е последния ден от живота ни - щяхме ли да правим това, което правим?". Този тип мислене променя целия мироглед на човека. ...Бушидо...Затова японците са толкова спокойни хора...

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                              А как се става насила добър?
                              ...с намордник и къс повод...много бой в правилните моменти...и много храна в правилните моменти...
                              Важно е обаче да не объркаш моментите...

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                              Кое е първичното: доброто или злото?
                              ...Големият взрив е първото...
                              Ако харесваш фоерверки е добро, ако не харесваш е лошо...
                              Мойта котка не харесва...
                              Последно редактирано от vlageo; 29-10-10, 09:38.

Коментар

Абе нещо не вярвам в Големия взрив. Все едно торнадо да мине през склад за вторични суровини и да остави след себе си , примерно Airbus 380...
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X