Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво точно стана?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: какво точно стана?

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
    В другата тема, за хомосексуалистите vivee обяви, че работи по някакъв проект....Попитах какъв е този проект, но поради слабото познаване на българския език, въпроса ми не беше разбран и не получих отговор. Във втората тема vivee демонстрира завидно познание на езика ни и на тънкия балкански хумор. И за това се надявам този път да е разбрала въпроса ми и да получа отговор. Аз се интересувам само от научната страна на участието и в този форум. Забавлението оставям на момчетата...
    И така
    vivee, топката е в теб...
    И аз като теб попитах в тази тема, от къде аджеба идват наблюденията и, но..уви. Чак след писаното от нея се страхувам да застана за миг на някой ъгъл, че токувиж, ме грабне някой, па и трябва да пищя.. а тембъра ми един нисък..Цвети, ако диапазона ти е по-висок, помагай с писъците.
    В българският език няма дума, която в множествено число завършва на Й

Коментар

Първоначално публикуван от Gallka Преглед на мнение
      И аз като теб попитах в тази тема, от къде аджеба идват наблюденията и, но..уви. Чак след писаното от нея се страхувам да застана за миг на някой ъгъл, че токувиж, ме грабне някой, па и трябва да пищя.. а тембъра ми един нисък..Цвети, ако диапазона ти е по-висок, помагай с писъците.
      Галче, явно vivee е пропуснала да забележи, че тук само хубавите момичета ги влачат са косите. За такива като мен ъглите са напълно безопасно място

Коментар

С'я стана тарапаната, вивето я грабнА дамската гвардия, ние ще й се сторим херувимчета, Ако и да си влачим нещо за пиргите по вечерня...

Коментар

Света, разбрах твоят въпрос и отговори,че мога да дам добър отговор на английски и никой не поиска това от мен.Ще опитам на български ,но тогава трябва да опитам да дам много концентрирана информация с малко думи.
          При развитието на плода, когато се формира неговия мозък,от значение е хормоналният баланс на майката.По висок %естроген срещу прогестерон при плод xy формира мозък женски тип.това се е случвало в малък % винаги,но сега %расте много, както и неспособност на рецептори на ху плод да уловят тестостерон на майката
          Какви са причините?
          Моят проект е за мои курс по журналистика свързан с генетичният фонд на човечеството,това е част от него

Коментар

vivee, ние и на английски ще те разберем. Всъщност, сред нас има и достатъчно, които разбират иврит.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              vivee, ние и на английски ще те разберем. Всъщност, сред нас има и достатъчно, които разбират иврит.
              Като гледам, и на Руски ще стане май.

Коментар

Първоначално публикуван от vivee Преглед на мнение
                При развитието на плода, когато се формира неговия мозък,от значение е хормоналният баланс на майката.По висок %естроген срещу прогестерон при плод xy формира мозък женски тип.това се е случвало в малък % винаги,но сега %расте много, както и неспособност на рецептори на ху плод да уловят тестостерон на майката
                Какви са причините?
                Моят проект е за мои курс по журналистика свързан с генетичният фонд на човечеството,това е част от него
                Съвременната наука отдавна не е на едно мение по въпроса кога точно се определя пола на плода. Дали в момента на сливането на двете изходни клетки или на по-късен етап от ембрионалното развитие. И какви са причините за генетично определени вторични мъжки полови белези и женско самосъзнание в един и същи индивид. Обаче дали такъв фундаментален научен казус е по силите на студент по журналистика и какъв ще е крайния резултат от подобно проучване, ако източник на информация е тема в спам раздела на форум за офроуд? Би се получил весел материал в хумористично издание.

Коментар

Съвременната наука отдавна не е на едно мение по въпроса кога точно се определя пола на плода. Дали в момента на сливането на двете изходни клетки или на по-късен етап от ембрионалното развитие. И какви са причините за генетично определени вторични мъжки полови белези и женско самосъзнание в един и същи индивид. Обаче дали такъв фундаментален научен казус е по силите на студент по журналистика и какъв ще е крайния резултат от подобно проучване, ако източник на информация е тема в спам раздела на форум за офроуд? Би се получил весел материал в хумористично издание.
                  Цвете, моля те да цитираш научен материал с дата от последните 50 години, в който за пола на човешки ембрион е предположен механизъм, различен от XX/XY хромозомите? По възможност такъв, който не се позовава на текстове отпреди 2000 години?

По въпроса за самосъзнанието работеща теория има от поне 80 години. Единственият и недостатък е, че силно мачка човешкото самочувствие.

А девойчето има задача по журналистика. Изглежда сред журналистите има нова мода - да се осведомяват за въпроса, по който пишат. Нищо лошо, с течение на времето ще открият и ползата от общата култура.

Коментар

грешки в развитие-пример с тестостерон.Внимателно чети, моля-мозък женски тип при хy плод.

Коментар

http://www.ngm.bg/phpBB2/viewtopic.p...3510c4e1ec4501
                      това малко обяснява

Коментар

Източник едва ли ще изровя...става въпрос само за хипотези, до днес останали недоказани по обясними причини. И споменавани мимоходом на лекциите по генетика в СУ като кантрапункт на необорената до днес теория за хх и ху.
                        Важното е, работейки по сериозен проект, макар и журналистически, да се ползват сериозните научни източници на информация...ако това е наистина идеята. Но както и останалите колеги забелязаха, и на мен ми прави впечатление, че до тук всичко е само една голяма веселба.

Коментар

Журналистиката се занимава с хората и обществото, а не с научната истина по въпроси, които са от тесен интерес. Ето защо, в зависимост от задачата, нашият форум може да е напълно задоволителен източник.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Журналистиката се занимава с хората и обществото, а не с научната истина по въпроси, които са от тесен интерес. Ето защо, в зависимост от задачата, нашият форум може да е напълно задоволителен източник.
                            Очевидно аз съм се заблудила предполагайки, че израелската журналистика е на по-високо професионално ниво от нашата

Коментар

Първоначално публикуван от vivee Преглед на мнение
                              http://www.ngm.bg/phpBB2/viewtopic.p...3510c4e1ec4501
                              това малко обяснява
                              Интересно, посочва се пак български форум, дори след уточнението, че не е проблем прочитането на пост на английски, руски или иврит.
                              Казуса "сбъркана глава" спрямо гениталиите под нея, само в България ли е на дневен ред или България е плод на изследването ?
                              ...за типичните разговорни изкази в постовете вече не питаме какво значат, явно бързо учим...

Коментар

Очевидно аз съм се заблудила предполагайки, че израелската журналистика е на по-високо професионално ниво от нашата
                                Даже и да е, обективната истинност на дадено твърдение не е предмет на журналистиката като такава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X