Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Митове от социализма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Митове от социализма

Историята при живи съвременници е това, което те помнят.Избраният Жанчо от народа/чети плачещите по миналото/, разсипията и глада.За коя фондация и за кои лоши чичковци трябваше да обясня на невръстната си щерка, че трети кренвирш няма ?Два е изяла, на нас с майка й по половин стига.
    Като му беше медийно дискомфортно, както и управленски, защо не сдаде поста ?Да кажем, че е бил далновиден политик/олеле/, сама птичка не прави пролет, нали ?
    В края на краищата, нормално е да се гледа добруването на народа, по презумпция управленците са му слуги, назначени от него.
    Това е поредният мит тук, валиден до ден днешен.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
      Историята при живи съвременници е това, което те помнят.Избраният Жанчо от народа/чети плачещите по миналото/, разсипията и глада.За коя фондация и за кои лоши чичковци трябваше да обясня на невръстната си щерка, че трети кренвирш няма ?Два е изяла, на нас с майка й по половин стига.
      Като му беше медийно дискомфортно, както и управленски, защо не сдаде поста ?Да кажем, че е бил далновиден политик/олеле/, сама птичка не прави пролет, нали ?
      В края на краищата, нормално е да се гледа добруването на народа, по презумпция управленците са му слуги, назначени от него.
      Това е поредният мит тук, валиден до ден днешен.
      А! Ето тука се различаваме. Аз не виждам нещата само от страната на пряко потърпевшия, какъвто несъмнено съм бил заедно с всички, ами съм и бил свидетел на това онова (свидетел в смисъл не само от медиите). Затова и само споменавам за фондацията. Ако искаш и още подробности - като се видим на по маса.
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Съгласен, ще се получи интересен разговор, до степен масата да бъде леко низвергната.Мога да споделя с теб някои случки и събития от, да кажем '89 до '94, после се отвратих и сдадох правомощията си.Нищо различно не видях от това, против което бях, освен лозунгите.

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
          Да не пропускаме дребния факт, че Жанчо нямаше медийния комфорт и контрол, който имат всички след него. А срещу него си беше революция с всички видове съвременни оръжия. А който го познава и е бил в детайлите знае колко далече са нещата от това, което беше и това, което се тиражираше и накрая в историята остана онова, което се говореше по СМИ и нищо повече. Нека си спомним тогава и за Бжежински с неговата фондация Конрад Аденауер какви чисти саботажи правеше за да събори Жанчо. И какви пари потроши! А! Май че това тогава го нямаше по медиите. И сега го няма...

Даааа... Това с Жанчо и черния PR изсипан върху него ще остане един от най-интересните митове на демокрацията. Ама така е - историята не е това, което се е случило, а каквото се е написало. Херодот го беше казал навремето, ако не греша...
          Спокойно бе човек. Ние на бай тошо му направихме паметник преди няколко години, та на жанчо ли няма да направим.
          А медийния комфорт на следващия (след жанчо) ми причинява стомашен дискомфорт.

Коментар

Съгласен, ще се получи интересен разговор, до степен масата да бъде леко низвергната.Мога да споделя с теб някои случки и събития от, да кажем '89 до '94, после се отвратих и сдадох правомощията си.Нищо различно не видях от това, против което бях, освен лозунгите.
            Концепцията е такава, драги, концепцията....

Коментар

Привидно е разделението и партийките, при общ корен.
              Концепцията е такава, драги, концепцията....
              Собственият ми цитат предполагам си го прочел, твоето мнение препокрива становището ми за непреходността на закопаните дълбоко корени на мисленето и действията.
              Е, научава се по трудният начин, но безгрешните са бездействащите.
              А концепцията, генералната, бих я определил като стремеж на властимащите да одерат пет кожи, при налична една.Цвят/партийно принадлежен/ не споменавам, понеже никога не е бил сменян.
              Общо взето, така ги виждам работите, нивата в управлението и изпълнението само променят процента, концепцията си важи навсякъде...

Коментар

Правилно. Ако допълниш в изказването си, че тя, концепцията, не зависи по никакъв начин от родните политици вече съвсем адекватно ще донарисуваш картинката. И там вече цветовете нямат ама никакво значение.

Коментар

Че кой е отричал васалният им произход и кариера ?
                  И след като горе се върти едно голямо зъбно колело, при редукцията до най-малките, нали се сещаш за ефекта ?
                  "Краденето и мързела - закон", малко им е на ония.Кои са "ония", иди се хаби да обясняваш.

Коментар

Мдааа , ако игнорираме мненията от пост №66 до тук ( не че не са ми интересни , но не са по темата ) , спокойно мога да потвърдя тезата на Ленин ( той пък баси ника ! ) във въпросния пост , а именно :

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                    .....Нещо съм се заровил в близката ни история и се сетих за още два мита от "куманизъма" :
                    1. че по време на него,благодарение на възникването на ТКЗС, ДЗС, АПК и др. недоносени идиотий сме имали високоефективно земеделие;
                    ....
                    Мога и да се аргуменирам пред който поиска това . И независимо дали е икономист , или агроном , или тракторист в ТКЗС от онези години . Впрочем , последния едва ли би оспорил верността на т.1 . Просто те си го знаеха най-добре .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

• От: Митове от социализма

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                      Мдааа , ако игнорираме мненията от пост №66 до тук ( не че не са ми интересни , но не са по темата ) , спокойно мога да потвърдя тезата на Ленин ( той пък баси ника ! ) във въпросния пост , а именно :

Мога и да се аргуменирам пред който поиска това . И независимо дали е икономист , или агроном , или тракторист в ТКЗС от онези години . Впрочем , последния едва ли би оспорил верността на т.1 . Просто те си го знаеха най-добре .
                      ПС. :

По т.1 си в абсолютна грешка.

Да допълня:
                      Преди имахме износ на селскостопанска продукция за 16 млрд долара годишно....
                      Сийзър , при цялото ми уважение към ника ти , такова писане подхожда на доносник от онези 200 хиляди , дето не им обявиха имената до ден-днешен . Все пак уважавай аудиторията тук . Ние не ядеме доматите с колците , както и не вадиме картофите с бомбички .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

...Все пак уважавай аудиторията тук . Ние не ядеме доматите с колците , както и не вадиме картофите с бомбички .
                        Ние - също! Кое не ти хареса в моето твърдение?

Коментар

Ние - също! Кое не ти хареса в моето твърдение?
                          Харесването е кокетство на дамите . На мен ми е странно откъде извади тази цифра от 16 милиарда долара . То не е дори смешно.

Коментар

Харесването е кокетство на дамите . На мен ми е странно откъде извади тази цифра от 16 милиарда долара . То не е дори смешно.
                            Ами защо трябва да е смешно? А цифрата е конкретна и не е хваната от въздуха. Кое не й е наред? Голяма ли изглежда? Или от позицията на днешния ден изглежда голяма? Не, колега. Съвсем си е реална цифрата.

Коментар

А цифрата е конкретна и не е хваната от въздуха. Кое не й е наред? Голяма ли изглежда? Или от позицията на днешния ден изглежда голяма? Не, колега. Съвсем си е реална цифрата.
                              Добре. Обясни ми, наистина нищо не разбирам от селско стопанство:

- 16 милиарда долара годишно. За селско стопанска продукция. При цена 1000$ на тон, това са 16 МИЛИОНА тона.

- Би ли ме информирал кой селско стопански продукт сме изнасяли в количество 16 милиона тона ?

- След това - кой продукт е струвал 1000$ на тон на международния пазар, преди 1989та година, годината си избери произволно ?

И въобще, даваш ли си и зачатък от сметка колко чудовищно нелепо звучат такива партенки ?
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Явно си нямате представа от нещата от макро-гледна точка. Само пшеница България изнасяше над 9 милона тона. Под "износ на селскостопанска продукция" явно не виждате зеленчукови и месни консерви, цигари, вино и т.н. и т.н. Понеже не се сещате, но цялата хранително-вкусова промишленост беше в Министерството на земеделието. Ами само едно предприятие "Океански риболов" внасяше над 100 млн. долара годишно (колегите от Бургас може би по-подробно от мен ще се изкажат). И всичко това както и много други неща бяха в Министерството на земеделието и формираха 65-67% от БВП. Да, ако беше партенка би звучала чудовищно нелепо. Но далеч по-чудовищно нелепо звучи "демократичното" разсипване на селското ни стопанство, заедно с "демократичното" ликвидиране от ликвидационните съвети на имущество и средства на производство за над 2 млрд. долара, които пък водят до многократно по-големи загуби за страната, заради новата доктрина.
                                Естествено, че съм съгласен, че имаше доста митове и легенди по времето на социализма, нека да не бъркаме митовете с реалността. Ако искате да знаете обективна информация - потърсете я на съответното ниво. Ако не успеете да схванете мащабността на адекватната информация - останете си на вестникарското ниво.
                                Абсолютно съм наясно, че никой не цени информация поднесена наготово. Ако сами и с мъка стигнете до нея ще я щените доста повече. Ако искате - вярвайте на това, което пиша. Ако искате - не. Ваш избор и аз нямам никаква цел да ви убеждавам в каквото и да е било. Не ми е нужно. Просто се дразня, когато се говорят очевидни неистини за нещата, за които аз съм наясно и имам адекватната информация.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X