Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми в работата на портала. V3

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблеми в работата на портала. V3

Duke Nukem - една немалка 3D игра от ДОС-ово време е 30 - тина мегабайта, с енджина барабар.
    1,5 гигабайта за няк'ва страница - не съм ги смятал, но ми се струва безумно разхищение на памет. Абе хора, подкарвал съм сървъра, дето се занимава с клиентите на HP. Носи няколко десетки хиляди потребителя наведнъж. Ядрото му е към 600-700 мегабайта в RAM (без потребителите).
    Ще пробвам с Операта. Може само те да са се сетили да направят свястна пикселизация.

Коментар

• Re: Проблеми в работата на портала. V3

1,5 гигабайта за няк'ва страница - не съм ги смятал, но ми се струва безумно разхищение на памет
      Това не е вярно - една страница без снимки, само мнения, икони, аватари, банер - около 100К, като 90% от тях идват от кеша.
      За да се визуализират снимките трябва да отидат в РАМ а, сега я да посмятаме 10 снимки по 300К колко са? (само 10 снимки ли гледаме на ден)
      Кеша основно отива на диска - в рама се качва само за визуализация.

Не може и двете неща много добре го знаете - няма как да има снимки и то голями, няма как да са по много на екрана и в същото време да искате да не ви е нужен нито диск нито РАМ.

Да Уиндоус 3.11 оптимизиран за съвременен компютър ще лети като самолет - ама няма такъв.

Коментар

1,5 гигабайта са 1500 мегабайта. На цифра не звучи много, но си представи 1500 снимки в една страница. Хайде, 1300 снимки да са, щото и ОС иска RAM.
        А то кляка на няма и 100 снимки, да не са и 50... не съм ги броил!
        Просто браузъра не преформатира изображенията до резолюцията на екрана. Това имах предвид под разхищение. Те ти манията за мегапиксели, щото те продават фотоапарата!
        Последно редактирано от Rabin; 26-07-11, 12:44.

Коментар

Просто браузъра не преформатира изображенията до резолюцията на екрана
          Когато са като прикачени се преформатират и се ресайзват автоматично.
          За ББ код - от други сайтове - няма как да стане.

А то кляка на няма и 100 снимки
          В случая аз няма какво да направя тук си зависи от самия компютър.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            Просто браузъра не преформатира изображенията до резолюцията на екрана.
            И за какво ти е ппрформатиране? Повечето снимки по темите са максимум 1024/768, което се побира на 90% от мониторите.

1024/768, разгънато от JPG, прави по 3MB на снимка. 100 снимки=300MB. И това всеки броузър ще го направи, щом искаш страницата ти да се скролва бързо.

Остави ги 20 мегапикселовите фотоапарати и прочие. Снимките тук така или иначе са до към 2 мегапиксела, а най-често - под 1 мегапиксел.

Търси причината в собствения си телевизор. При мен не виси никъде. Нито на лаптопа, нито на служебния, нито на домашния компютър. Нито на IE, нито на Chrome.

ПП: Включително и темата за Исландия. Току що влязох и от служебния. Снимките са 800x600, ми се струва. Половин мегапиксел. Никакво, ама съвсем никакво задържане. А компа ми е за преинсталация от години.

ППП: При отворена в момента страница за Исландия, хрома ползва 93MB RAM. A са отворени още 7-8 неща. Общия кеш върху виска на всичко е гигабайт.
            Последно редактирано от sparkybg; 26-07-11, 14:08.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              ...
              Търси причината в собствения си телевизор. При мен не виси никъде. Нито на лаптопа, нито на служебния, нито на домашния компютър. Нито на IE, нито на Chrome.
              ...
              Оня ден преинсталирах. И при Чавдар е така с многото RAM. Не знам...
              p.s. Току що тествах на Ubuntu и Mozilla. Страницата натовари не повече от 100-тина мегабайта. Странно... 10 пъти разлика!
              Последно редактирано от Rabin; 27-07-11, 09:19.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                Оня ден преинсталирах. И при Чавдар е така с многото RAM. Не знам...
                И аз не знам. В работата и на лаптопа съм с 32 битово XP Pro SP3, а вкъщи съм със 64 битова 7-ца. Никъде никакъв проблем. Ни с експлорер, ни с хром. Лаптопа е с 2GB RAM , вкъщи е с 4, а в работата - с 3. Дисково пространство има доволно навсякъде, но освен на домашния, на лаптопа и на служебния дисковете не са нищо особено като скорост, дори напротив.

Навсякъде съм с Kaspersky, ако това има значение. Вие с кво сте? Да не прави въртели то?
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Eдитнах си предния пост, ама са се застъпили мненията. Значи, на 64 битово Убунту с 4Gb РАМ цитираната страница заема не повече от 100 мегабайта. Май е време и в къщи да минавам на Линукс, отдавна си го мисля...
                  Windows-а, дето бОзи е с Касперски.

Коментар

Чисто практически при 512МБ РАМ за XP и 1GB за Vista/7 определено няма да ви стига RAM-а за тежки страници. Поне 1ГБ за XP и 2GB за Vista / 7
                    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Поне 1ГБ за XP и 2GB за Vista / 7
                      Това наистина е поне - мойто лаптопче е с 4Г Рам и в момента са заети 2Г без да съм отворил нищо съществено.
                      Уиндоус 7 64 битов.
                      Когато ви свърши рам паметта за което не достига почва да се пише на диска, съответно става бавно защото диска е много по бавен от рама.
                      От там естествено идва и бавната работа на компютъра съответно и бавното зареждане на страници.

Информативно: Първатат страница на пътешествие Исландия е 100 МБ - няма как да се зарежда бързо.
                      А ако няма снимки какво пътешествие ще е - търпение всичко си има цена
                      Последно редактирано от Daniel; 27-07-11, 15:06.

Коментар

Пиша някакъв текст и слагам картинки. Първата - добре. Следващата ми накъсва текста и се "монтирва" където си иска. Същото става и когато качвам няколко едновременно. Въпреки маркираното място, се нареждат между текста и даже разделят някоя дума.
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Предполагам, че другата седмица ще има ъпгреид на форума.
                          Ще има чисто нов редактор - там нещата са много по добре.
                          Визуалния редактор ще работи и на Опера и Хром.

Коментар

Имам проблемче със снимките.
                            Зарежда ми в прозорче в същата страница, само първата снимка, която отворя, а като натисна бутона "следваща" почва да мисли и нищо не зарежда. И това прозорче го зарежда само най-горе на страницата, а не докъдето съм стигнал на съответната страница. Бутона "затвори", колкото и пъти да го натисна, не затваря прозорчето. Ако натисна някоя друга снимка, докато мисли прозорчето, се отваря в "new tab".
                            Дано да е станало ясно какво имам предвид.

Коментар

Да ясно ми е за какво говориш.
                              При мен не мога да го пресъздам проблема и предполагам че е от браузъра,
                              Изчисти му кеша, рестартирай браузъра - ако не знаеш как пиши ми на лично ще ти кажа.
                              Ако в момента по някаква пречина интренета към форума е бавен е възможно такъв да е ефекта.

Моля те, прати ми и линк към някоя тема, където виждаш така снимките, да не стане друг проблема

Коментар

От днес сме със нова версия,
                                Нов Редактор - вече визуалната част работи на - опера, хром и всички уеб кит базирани браузъри.
                                Редактора има аутосеив функия - записва поста ви на всяка минута и после може да го върнете от бутонче долу в ляво.
                                Пейст фром Уърд и Ексцел - работи + директен инпорт на таблиците от ексцел.
                                Хващане и пускане на картинки и линкове от други сайтове директно в редактора (ако не са динамично генерирани).
                                Деншни публикации - от бутона бързи връзки.
                                И много други..

Подредбата и големината на картинката е променен, вместо бутон с молив на двойно цъкване върху картинката.

Ако няко не вижда бутоните в новия редактор - задължително триене на кеш и рестарт на браузъра !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X