Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми в работата на портала. V3

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблеми в работата на портала. V3

Защо по някога се получава така.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Прегледи:1
Размер:25.8 КБ
ID:5291550
    Явно други виждат изображението - на следващата страница има коментари по него.

Коментар

• Re: Проблеми в работата на портала. V3

Явно други виждат изображението - на следващата страница има коментари по него.
      Така става когато се изтрие снимката - в поста остава само Х.
      А това, че има коментари не е критерий, най вероятно е изтрита по късно и някои потребители са я видяли.

Коментар

И аз да попитам нещо: От известно време когато гледам прикачени снимки понякога Операта ми зарежда веднага снимката на цял екран и трябва да връщам с ундото, и тогава много ме бави да заредя отново страницата в която примерно има постнати стотици снимки и клипове. Не съм сменял система, програми, не съм пипал настройки.

Не знам дали стана ясен проблема.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Да ясен е проблема.
          Понякога операта не хваще джава скрипта за лайт бокс и съответно отваря в нов прозорец.
          Не е ясно защо.

Коментар

• От: Re: Проблеми в работата на портала. V3

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
            Да ясен е проблема.
            Понякога операта не хваще джава скрипта за лайт бокс и съответно отваря в нов прозорец.
            Не е ясно защо.
            На Вас ви е ясен, а на мен-не...

Ако ми кажете какво да направя, че да го преборя.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Нищо не можеш да направиш освен да изтриеш кеш файловете, където е кеширан скрипта за лайтбокс.

Коментар

Нищо не можеш да направиш освен да изтриеш кеш файловете, където е кеширан скрипта за лайтбокс.
                Ще пробвам и ще пиша, но не днес.

Коментар

Така става когато се изтрие снимката - в поста остава само Х.
                  А това, че има коментари не е критерий, най вероятно е изтрита по късно и някои потребители са я видяли.
                  Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Опа, грешката е в браузъра, с ИЕ не виждам, сега с лисицата виждам.
                  В конкретния случаи стана ясно че е от браузъра. Дали има възможност да се оправи да се виждат подобни изображения и с ИЕ

Коментар

Това зависи от интерпретацията на браузъра.
                    По принцип този Х е запазена марка на експлорера

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?t=123009
                      Примерно тази тема. Много на брой снимки. Компа ми е с 1 гигабайт RAM, и не може да отвори страницата. Като мина 700 мегабайта кеширане по диска и RAM на 100% се отказах.
                      Някакви идеи?
                      Ползвам последен Хром и скорошна преинсталация на XP SP3. За капак опер. система е настроена в максимално щадящ паметта режим. Качена е само антивирусна, друго допълнително в RAM няма.
                      п.с. с IE 6 се отвори "само" с 1 гигабайт в RAM-a.
                      Последно редактирано от Rabin; 23-07-11, 08:32.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?t=123009
                        Примерно тази тема. Много на брой снимки. Компа ми е с 1 гигабайт RAM, и не може да отвори страницата. ...
                        При отваряне само на въпросната тема + тази, в която си писал, Firefox-ът използва около 1.2 гигабайта. Ако и Хром прави същото, не е чудно, че не ти се отваря страницата. За сравнение, за отваряне на същите 2 страници Opera използва 4 пъти по-малко памет ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Тези проблеми нямат решение.
                          Всички искат да си слагат снимките директно в темите.
                          Няма как да стане - кеш е нужен - когато не стига рама всичко отива на диска.
                          А за да се дисплейне една страница, от който и да е браузър, е нужно почти цялата да бъде свалена локално.

Ако питате мен, най-добре е снимките да са малки - качени във атачмент менаджера. Така се печели бързо зареждане на страницата и няма разместване при зареждане на снимките.

Коментар

Лимит от "Х" снимки в мнение и "Y" снимки на страница. Като се мине лимита на страницата, се преминава на нова...
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Тези проблеми нямат решение.
                              Всички искат да си слагат снимките директно в темите.
                              Няма как да стане - кеш е нужен - когато не стига рама всичко отива на диска.
                              А за да се дисплейне една страница, от който и да е браузър, е нужно почти цялата да бъде свалена локално.

Ако питате мен, най-добре е снимките да са малки - качени във атачмент менаджера. Така се печели бързо зареждане на страницата и няма разместване при зареждане на снимките.
                              В стария софтуер на форума можеше да се отвори само конкретен пост а не цялата тема и от това се печели много време при гледане на снимки защото можеш да си ги зареждаш на порции малко по-малко, и е много полезно за хората с бавни ПС-та и малко РАМ. Май веднъж го коментирахме дали може да се направи и тук, но явно няма начини все още.
                              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Краси това е премахнато въобще като опция.
                                Лимит от "Х" снимки в мнение - това го има но само за атачменти - а и веднага ще стане проблем че са малко.
                                и "Y" снимки на страница - това няма как да стане.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X