Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Според Вас превишават ли правата си Модераторите?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Според Вас превишават ли правата си Модераторите?

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
    Заглавието на темата/анкетата е сбъркано. Не става въпрос за права, а за задължения
    Ако си мислите, че модерацията е много приятно и лесно занимание, жестоко се лъжете. Който не ми вярва, нека да пробва, най-вероятно няма да му откажат. Дори препоръчвам да бъдат направени модератори тези от Вас, които най-много реват срещУ и имат най-много наказания. Пък след 2-3 месеца пак ще си говорим.

П.П.
    Който се осмели да ме репликира - БАН!
    Подкрепям напълно Лазар. Това си е сериозна задача. Аз лично не бих се захванал, дори и да ме навиват /споко знам, че никой не умира за мен/. Изисква си време и хората го правят безвъзмездно, за да може дангалаци, като нас да четат подреден форум съдържащ много полезна информация. Хайде обаче да не прозвучи, че мажа филиите да си кажа, че наистина има случаи/както писах по мои наблюдения единични/, в които някой мод си мисли, че е Държавен секратар на САЩ и попрекалява мъничко.

Лазаре пощади ме, за последен път коментирам твой пост
    http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
    http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Привет!
      Аааа джавкал съм се с модераторите и аз. Например с Тишо или Румбата от Ямбол и с други...ама те са си пичове...това не ми пречи довечера като влезна в хоремага да си кажем наздраве и да си честитим празниците...мисля, че си имат право момчетата...
      Не им се сърдя...аз не издребнявам чак толкоз...
      Все пак и те са хора...помните ли библията...който е безгрешен да хвърли пръв камък по Христос...няма безгрешни хора...пък и те го правят безплатно...щото то си е труд...
      Наказвали са ме...абе карай...щото ако знаете аз какъв лауреат съм...
      Май трябваше да има и други отговори в анкетата...
      Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
      .................................................................................................
      Е. Абу

Коментар

Първоначално публикуван от bobotrojan Преглед на мнение
        Цитат: Модераторите в раздел "Ендуро" са си супер. Повода за анкетата бе, че си позволих да дам оценка(негативна) на модератор (в друг раздел) по определена тема, а същият ме засипа с негативни гласувания със злобен тон "Спамиме викаш, а това какво е?". - е той може да види кой е гласувал за него.
        Никой не напада модераторите в раздел "Еддуро"
        Добре де ,това за случая не е добра постъпка от страна на модератора,и предполагам че може да се покаже и кой е бил.Както каза Шефа дайте конкретни данни-имена.
        Не вярвам да не е възможно.Да не би да има двойни стандарти и при нас?
        Я сваляйте маските!!

Коментар

Според мен само един от тях ,явно всеки ден му е лош ден.Но мога да кажа добри думи за двама модератори който са добри хора поне в мойте очи това са Тихомир и Ник Бочев ,допитвала съм се до тях за нещо ,и те са ми отговаряли любезно ,без да ме критикуват
          Ако някой ден се срещнем очи в очи ще ги почерпя ,защото са ми помагали .

Но само едно нещо не ми харесва в форума и това е за репутацията пишат неща който според мен не са за съответния картон примерно.Невиждам смисъл в това в някой тема да си говориме все едно сме първи приятели ,а зад гърбът ми да ми пишат измислици.Да ама аз не ям доматите с колчетата .Ако решат модераторите да ми съкратят писаното ,то нека го направят .
          http://lh6.ggpht.com/_nwJHDgN9VrQ/Si...128/suzuki.jpg

Коментар

Според мен да. Не всички, разбира се. Затова си седя в коша. Пък и вече избягвам да пиша. Четенето е по-полезно.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
              ...съвестно си върши работата, когато негово задължение е...
              Колега, задължения има когато си на работа и ти плащат за това. Тук всички Модератори са абсолютно доброволно и отделят от личното си време, за да помагат този Форум да изглежда в съгласие със собствените си правила. Така че моля те, недей да говориш за задължения, защото по тази логика всички тук трябва задължително да спазват Правилата. Аз ако трябваше да се придържам стриктно към тях, на ден трябваше да слагам поне по 5 картона и да трия средно по 30 мнения. Опитваме се да бъдем толерантни и разбрани, но понякога някои съфорумци прекаляват със спама, правописните грешки или грубия език и определено стават обект на специално внимание. Просто като в 5 поста си позволиш да пишеш грубости, после е ясно, че всяко твое мнение ще се следи под лупа. Или ако за 300 мнения 245 са безмислени изречениа от рода на "Браво", "супер идея" или дори празни емотикони е ясно, че си тук не за да споделиш и да научиш конкретна полезна информация, а просто да си чешеш езика. Такива участници и аз наблюдавам детайлно. Те не допринасят с нищо за развитието на Форума и не обогатяват колегите си нито с идеи, нито с информация, нито дори с емоции. Така че всички, недоволни от Модераторите, да си помислят те с какво, освен с празни приказки, допринасят за този Форум?
              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Честно казано, даже не съм чел правилата на Форума. Не знам как ги получавате тия червени картони и за какво ви ги дават. Аз до сега такова нещо нямам. Старая се да се отнасям с хората все едно ги познавам. Уважавай мнението на другия, като спориш бъди аргументиран, ако те сърбят пръстите да натресеш нещо умно- спри и запали цигарка например, и всичко ще е наред. Нямам нищо общо с Off роуда, от асфалта не съм слизал последните 10 години поне. Тук съм, защото мисля, че това е най добрия Български форум. Причините да бъде #1 са няколко- добри правила, възможно най добри модератори и готини членове. Познайте сега дали има и изключения.

Ние сме хора, правим грешки, палим се, пишем, грешим, караме се... Докато всичко това е в разумни граници, нищо лошо. Не е кой знае каква беда, ако модератор сгреши. Човешко е. Пускаш едно аргументирано мнение защо си прав и продължаваш нататък. Не е края на света.

Аз съм много доволен от модераторите!
                Последно редактирано от Веско; 26-03-09, 00:44.
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Голяма борба е трупането на мнения от новорегистрираните за да станат пълноправни участници. Наистина мнения от сорта "супер" "браво" "страшни сте" и т.н. са ми дотегнали.
                  Вече ми идва да предложа минимална дължина на мнението поне 30 символа, макар че и за него сигурно ще намерят вратичка
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

о само едно нещо не ми харесва в форума и това е за репутацията пишат неща който според мен не са за съответния картон примерно.Невиждам смисъл в това в някой тема да си говориме все едно сме първи приятели ,а зад гърбът ми да ми пишат измислици.Да ама аз не ям доматите с колчетата .Ако решат модераторите да ми съкратят писаното ,то нека го направят
                    За репутацията е говорено доста, но явно недостатъчно:

- "Картоните" (червени, жълти), са наказания, и не са анонимни. Гласуването на репутация НЕ Е КАРТОН. И не е поощрение или наказание. Гласуването на репутация е изказване на мнение.

- Мнението изказано в гласуването на репутацията се отнася за конкретната публикация в която е гласувана репутацията. Не е нищо странно, нито невиждано, за едно мнение някой да даде положителна оценка, и за следващото мнение на същия автор да даде отрицателна оценка. Просто може да е бил съгласен с първото мнение и несъгласен с второто.

- Гласуването на репутация е анонимно, и коментирането му във форума е нарушение. Теми от рода на "Ало, кой идиот ми сложи червена точка" се санкционират.

- Анонимни са и текстовете в коментарите. Системното подписване на коментар също се санкционира (примерно "Браво, точно така, евала, подпис Гошо"). Това се прави с цел да не се стига до варианти "ти на мен - аз на теб".

- Ако даден потребител има оплакване от гласуваната му репутация, може да ползва бутона "Уведомление за публикация", триъгълничето горе вдясно на мнението. Уведомлението се разглежда, и ако е налице злоупотреба със системата за репутация - взимат се мерки. В уведомлението е хубаво да пише че уведомява за гласувана му репутация, за да е ясно на модераторите за какво става въпрос.

Под злоупотреба се имат предвид явни извращения на системата - обиди, заплахи, псувни, наговаряне на група участници системно да гласуват за или против даден потребител. Това е нарушение на принципа че репутация се гласува за МНЕНИЕ, а не за ПОТРЕБИТЕЛ.

- Системата за репутация е просто улеснение за потребителите да видят мнението на другите за дадено тяхно мнение. Всеки има право на мнение, съответно гласуването на репутация подлежи на контрол и проверка само до колкото става въпрос за гореспоменатите варианти при злоупотреба със системата.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                      Колега, задължения има когато си на работа и ти плащат за това. Тук всички Модератори са абсолютно доброволно ...
                      Доброволно, доброволно, ама е поета отговорност. Пък аз като съм поел отговорност, съвестта ми ме кара да се чувствам длъжен. И като сбъркам нещо, пак съвестта ме яде...

Коментар

Хм, тъкмо да цитирам един пост на Цвети и поста изчезна! Та сега ще трябва да прерасказвам. Поста на Цвети беше коментар относно ето този пост:
                        Първоначално публикуван от bobotrojan Преглед на мнение
                        Модераторите в раздел "Ендуро" са си супер. Повода за анкетата бе, че си позволих да дам оценка(негативна) на модератор (в друг раздел) по определена тема, а същият ме засипа с негативни гласувания със злобен тон "Спамиме викаш, а това какво е?". - е той може да види кой е гласувал за него.Та това е. Форума е супер и чета с интерес, макар и да пиша малко. Нека всеки си върши работата безпристрастно и всичко ще бъде наред.
                        И общо взето в поста си Цвети обясняваше че участник с +ПЛ, пък бил той и модератор, няма право и възможност да дава отрицателна репутация.
                        Ами ако си е направил и втора регистрация, на който профил няма +ПЛ? Невъзможно ли е? Питам щото съм имал такива подозрения в определени моменти!
                        А иначе на анкетата отговарям с "НЕ" - не съм забелязал модераторите да си превишават правата. Дори напротив, според мене твърде нерешително упражняват правата си в определени моменти. А конкретно в раздел ендуро, дори имаше период когато присъствието на модератори беше незабележимо и съответно не само стана каша, ами и кашата загоря! Та сега тия дето се мъчат да почистят и оправят нещата, обират негативите! А по мои наблюдения, точно раздела за моторите и този за оръжия, са най-трудни за модериране, защото точно там хукват да се изявяват разни тинейджъри и по-дърти дето се изживяват още като тинейджъри (за съжаление от време на време се хващам че и аз спадам към вторите въпреки напъните да помъдрея )! Също, от време на време се замислям, дали тая липса на демокрация (за която говори администратора), всъщност не е най-голямата демокрация?! Щото благодарение на тая липса на демокрация успяват да се вихрят екземпляри, на които разумния човек няма какво друго да им каже освен да им тегли една нашенска, българска! Ама като не е позволено, ония се изживяват като победители и продължават да се вихрят. От друга страна пък ако не беше така, току виж се заформило някое състезание по надпсувване. Та сложни са нещата, не са за всеки, то ако тая лъжица ставаше за всяка уста, порталите като тоя щяха да са доста повече!
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Що се засягате? Нормално е да има и недоволни и доволни, разбрали и неразбрали. Нормално и някои модератори да се справят по-добре от други. Също е нормално модераторите да си превишават правата, а и де не се справят добре със задачите си по ред причини. Дори не казвам, че това се случва, щото много ми се видите докачливи. Нищо лично де. Цялата проблематика идва от поставянето на модераторите под общ знаменател/модерасти ли беше/, също като новите, старите кучета и прочее. Само дето така не може. Един нов ще е коректен, полезен и интересен, друг обаче може да е много вреден елемент, а понеже нищо не е само черно и бяло, се оказва, че м/у тези 2 крайности, на различни позиции се намират и повечето хора. Това важи за различните групи потребители. Не е казано, че ако някой от старите кучета е печен, то всички са. Не е казано, че ако един модератор злоупотребява, то всички го правят. За това и смислената реакция при наблюдаван проблем е да се сигнализира до администрацията и ако тя не реаггира никак /което е малко вероятно/ се пише и тема за да научим всички. Но това се прави с конкретни имена, факти и логическа обосновка. А не да се цупи и за всяко нещо да тичаме при моля другарката. Даже по-добре на лични с проблемните индивиди да пробвате да се разберете, може да се окаже поредното недоразумение.

Така, сега ми се ще да поясня малко за Злати Златев и останалите, които не разбират каква ми беше мисълта със задълженията. Както Сър Лазар много проницателно споменава, поетата отговорност се превръща в дълг за тези, които имат работеща съвест. Това няма общо със заплащането в пари или злато. Заплащането може да бъде и в морален план и много други. Все пак освен безплатно, модерирането е и доброволно, никой никого не е заставил насила /поправете ме ако съм се объркал/ да модерира. Та следва, че поетото задължение към администрацията, към себе си и към всички тук е едно сериозно нещо, на което не може да се гледа с леко око. Работата е тежка, отговорна и отнема време и доста енергия. Изисква и не малко такт, дипломация и различни умения в сверата на социалните науки. Такива дадености и то на високо ниво е трудно да се изискват от всеки сршнат. Аз и преди съм казвал, уважението ми към модерацията тук е безприкословно. Подкрепям правилата и си нося отговорността за написаното, както и при волно или неволно нарушение съм готов и съм понасял наказанията си. Все пак сме се събрали за да си помагаме и го правим. Има много какво да се научи тук и много полезна информация може да се получи по ред въпроси. Всъщност не ми се изброяват плюсовете на този форум, те са толкова повече и по-значителни от минусите, че ще стане дълго и отдалечено от темата, а и смятам, всеки за себе си лесно определя това.
                          Всичко е много субективно, а и зависи от много фактори. Като цяло анкетата мога да кръстя и човешко ли е да се греши, като отговорите могат да бъдат същите... Който е безгрешен, да мята 1-ви. Аз предпочитам да сигнализирам за грешки, които не мога да приема просто ей така и да махна с ръка. Но генерално няма как да си кривя душата, това е форум #1! Това няма как да не е свързано и с модерацията. Да за мен е леко носталгично времето, когато пусках 1-вите си мнения и модераторите се брояха на пръсти. Но няма как, други са мащабите сега. Жалко, че доста хора спряха да пишат през годините, но и това е нормално. Преди време имаше голямо разбалбукване, но всичко се стабилизира все повече, да техническите теми са малко на брой сравнено с другите/може би/, но ги има. Има ги и хората, които могат да помогнат със съвет и не само.
                          Дали превишават или "твърде нерешително упражняват правата си в определени моменти" си е мноого разтегливо и относително за да се отговори с просто Да/Не. Ако виждам нещо конструктивно, което можем да извлечем от тази тема, то това е, че при проблем, трябва и конкретна ответна реакция. Гоблин го е написал, а и почваме да се повтаряме /и потретваме/ сякаш.

П.П. Венци аз наистина смятам, че мога да дам конкретни примери, да се обоснова и да докажа тезата си, може би някой ден и да го направя, на живо, но по-скоро вече искам да съм над тези неща. Червени, банове и прочее. Не искам и да се ровя в миналото, няма смисъл. Трябва да се гледа случващото се сега. А за мен сега нещата са супер. Има още много какво да всеки да развива, да плюя другите, да ги критикувам и изобщо да се занимавам с тях, просто губи времето, за развитие на стойностни неща, на креативността. Несъмнено ако попадна на злоупотреби ще сигнализирам, но смятам, че това ще се случва все по-рядко и във все по-малки мащаби. То и модераторите свикват с модерирането и останалите с порядките тук, аз поне вече виждам как нещата си идват на местата с времето...
                          П.П.2 Искам да се извиня на всички модератори ако съм ги засегнал или подразнил с написаното от мен. Все пак аз заставам зад думите си. Надявам се с времето да се науча да се изразявам по-разбираемо за аудиторията /това е и масов проблем, пишем едно, всеки разбира различни неща и от там недоразуменията водят до теми като тази/ и да се избягат излишни усложнения и недоразумения.

Сполай, наслука и наздраве

Коментар

Аз мисля,че всичко е в границите на нормалното за което благодарско на модераторите.Ако може само едно лично мнение относно целия формат на форума.Може ли аватара и името на всички да са реални!Сигорно има и други подобни предложения но понеже не съм ги срещал си позволявам да го предложа!THANKS!

Коментар

Първоначално публикуван от Калоян Кашавелов Преглед на мнение
                              ...Може ли аватара и името на всички да са реални!Сигурно има и други подобни предложения но понеже не съм ги срещал си позволявам да го предложа!THANKS!
                              Не може. Не могат да се задължат потребителите да го правят, някои не искат, някои не могат, някои и двете. А тези които искат го правят. Така или иначе желаещите да поставят име и образ пред даден аватар го правят на сбирките.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Аммммм......заключвайте Доброто победи за пореден път и станахме свидетели на Готин Хепиенд.......по едно време бехме на равно..........ама то се видя,че обизателно губим.....с тези 30 и кусур процента..............ама пък не са малко.

Та като нищо може и да се замислите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X