Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За глупаците и обидените

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За глупаците и обидените

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
    Каква е формата на управление във вашия портал - добре е да сме запознати...
    Не се заяждам. Предполагам, че един коректен и логичен отговор на този ми въпрос би допринесъл за задържане на доста принципни хора в портала...
    http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=17 , ето тук всичко е написано кратко и ясно. Очаква се всеки да го е прочел, преди да пише сериозно или да взима страна при възникнали проблеми.
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
      На мен лично не ми се изясни отговора на зададения от мен въпрос (виж по-горе)... вероятно не съм толкова проницателен.
      p.s. отново моля да изхождате от презункцията за принципност в изказванията ми - нищо лично към никого.
      Последно редактирано от emanuilis; 01-09-08, 13:03.
      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
      LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
        Въртим, сучем и пак стигаме до там, че ние сме потребители в този форум (или поне повечето от нас) и ето защо не се свежда до нашето решение да се променят правила и да се правят изключения.

За съжаление практиката показва, че циклично на всеки няколко месеца (поне с подобно впечатление оставам) се стига до подобен "прецедент", който да разбуни духовете и да породи дискусии за това как да направим форума по-добър. Истината е, че ще го направи по-добър ако се придържаме към първоначалната му цел и принципи и не на последно място към правилата, които всички сме заявили, че приемаме, а в същото време отделяме по-малко време на междуособни конфликти/забележки/коментари/определения в публичното пространство.
        Прав си колега,но вина имаме и ниезапочнем ли да ги хвалим и ги издигаме на пиедестал те почват да си налагат свои правила и резултата е еднакъв-"обидени и напускащи"

Коментар

За да прекратим излишната дискусия. Стефан нарече глупак друг участник във Форума. Без значение от причините това е обида и се санкционира без коментар. И аз ако нарека някой по този начин, и мен ще ме баннат колегите, и ще са напълно прави. Май е време някой да заключи тая тема, че става безсмислена.
          Последно редактирано от Венцислав Петров; 01-09-08, 13:53.
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Както бе казал един колега - Стефан соли повече манджата, но не е лош човек. Макар не всеки да си дава сметка, че колегата е по-директен. Мен лично не ме е обиждал - може и така да стане т.е. да ме обиди, но като знам, че яда му поне в случаите, които аз съм виждал е краткотрайно явление (ако не се подклажда разбира се) просто ще подмина. Лошото е, че повечето потребители не знаят това... и за това се получават тези спорове. Просто бих искал да помоля Стефан да помисли върху тази тема! Ако идеята за бирата не му допада и айрян също е добре - само да му е вкусно.

Сега по-сериозно... Не може да се очаква, че всеки познава навиците на другите участници... И все пак не е хубаво да се стига до крайности. Макар правилата да определят реда, може би първо трябва да се опита с по-мек метод - модерация на мнението и лично съобщение? Не знам честно казано не познавам толкова добре колегата, но може би ако му се даде малко време да се охлади няма да е толкова зле... BAN-а е добър начин, стига да не се възприема като обида...

Коментар

Ами предлагам да въведем израза "Не си прав".. "И майка ти не е права" за унификация на изразните средства...
              Преди време бях баннат законно за "обида" на ЛС, зад която заставам на 10000% и сега.
              Добрият тон е важен за всяко общество, което не означава да не наричаме нещата с истинските им имена.
              Доколкото познавам Стефан, той няма лоши чувства към никого, което обаче не го прави винаги прав и с правилно отношение. Това, че не търпи опозиция също е неоспорим факт.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                ... винаги има нужда от коректив, който да гарантира обективността на властимащите. ...
                Ми то по-голям Коректив от този тук във Форума Здраве му кажи
                А коректива сме всички ние, ще поясня - ако на мен не ми харесва "атмосферата" във Форума, аз ще спра да пиша и чета, какво по-просто от това? И това се отнася за всички нас, много хора "напуснаха", което показва тяхното отношение, много се присъединиха (същото), аз оставам защото ми харесва, но никого не мога да накарам да чете или пише (дори и Жената), това всички го правим за кеф и ако нещо не ни допада... Форума ще остане празен, а празният форум (примери из нета колкото искате) е "коригиран" Форум - тъжна картина

Та така с Коректива

Коментар

Стефан си има трески за дялане, лесно се ядосва, избухва и обижда понякога опонените си , заради което е наказван и преди. Нормално - никой не трябва да се чувства богопомазан. Но защо никой досега не написа дори един ред за тези, които го предизвикваха почти винаги нарочно и знаейки характера му чакаха /явно с удоволствие/ да го накажат? Защо също никой не каза, че когато и да го попиташ за нещо той ти обяснява без да се надува и да парадира със знанията си , без да показва "смачкващо превъзходство" , нещо с което доста от т.н. му "опоненти" трудно могат да се похвалят? Към тези хора искам да се обърна с въпроса: - Е, сега доволни ли сте? Преливате ли от кеф? Дано. Защото бая се потрудихте.
                  Жалко е , защото Стефан е една от живите легенди на този форум - нещо , за което никой от хората които се постараха да го изгонят не може да претендира.
                  Това исках да кажа и повече в тази тема няма да пиша.

Коментар

Заставам зад мнението на Тихомир, въпреки че вече си го поотнесох като коментари по мой адрес. Според мен имаше явна и целенасочена провокация от определена група участници. Мисля, че е ясно на всички, които са чели темата, за кои трима участници става въпрос. Аз разбирам, че правилата са за това, за да се спазват и че те са валидни за абсолютно всички. Така и трябва да бъде, за да не настане анархия. Но оставам с впечатлението, че в този случай системата не действа напълно ефективно, защото има виновни, които не са нарушили директно правилата и съответно - не търпят никаква санкция и провокиран, който ги е нарушил и е наказан; или другояче казано - подбудител и извършител. Ясно е, че извършителят ще бъде наказан. А подбудителите? Или само ще стоим и ще чакаме резултата от следващата "акция", повтаряйки си, че ние сме толкова "печени", че нас не могат да ни предизвикат, че нервите ни са "железни", че не се поддаваме на провокации и т.н.

Коментар

Преди мнооого време тенденциозно търсех постовете на Стефан,защото е много ерудиран и има какво да се научи от него. За съжаление в последната една година,даже избягвам да чета темите с негово участие,много се промени и лъха някаква безкомпромисност,а не винаги е бил прав,от къде дойде промяната незнам ,аз искренно съжалявам за това.
                      TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                      Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                      Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                      Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Тишо, Пенке, говорим за директна обида. Подбудителети се заяждат, но аз ако бях на мястото на Стефан, щях да ги смажа с факти и данни и след това да ги попитам ехидно какво мислят. Да станат за смях с незнанието си. А че Стефан е пиперлия си е негова "треска за дялане". Такъв си е, прям и чепат.
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Тишо, много си прав, отново. Но, колкото и да харесвам стила на писане на Стефан и нескончаемия поток информация, който идва от него, съгласи се - правилата са в сила за всеки - включително мен, теб и всички останали. И ако да речем подобно поведение се толерира то тези, които да речем са го провокирали и са се сдържали до момента по някаква причина ще залеят форума с толкова много помия (и те за разлика от Стефан вероятно няма да могат да спрат или да осъзнаят кое е прекалено), че за нула време ще се превърнем в поредния посредствен форум без претенции.

Само в заключение ми се иска да добавя, че конкретният случай далеч не е най-страшната форма на обида произнасяна напоследък, та дори и от самия "виновник" за тази дискусия, но случаят е принципен. Кой крив и кой прав - не знам, знам само, че това е поредното доказателство за това, че при липсата на добър тон дори и най-добрите намерения водят до кофти резултати.

Мраза да участвам в подобни теми, мразя и да ги чета, мразя и причините за писането им. И се обръщам към всички с апел за по-толерантно отношение и търпение един към друг!
                          Последно редактирано от Сашо Пунчев; 01-09-08, 19:32.

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
                            Заставам зад мнението на Тихомир, въпреки че вече си го поотнесох като коментари по мой адрес. Според мен имаше явна и целенасочена провокация от определена група участници. Мисля, че е ясно на всички, които са чели темата, за кои трима участници става въпрос. Аз разбирам, че правилата са за това, за да се спазват и че те са валидни за абсолютно всички. Така и трябва да бъде, за да не настане анархия. Но оставам с впечатлението, че в този случай системата не действа напълно ефективно, защото има виновни, които не са нарушили директно правилата и съответно - не търпят никаква санкция и провокиран, който ги е нарушил и е наказан; или другояче казано - подбудител и извършител. Ясно е, че извършителят ще бъде наказан. А подбудителите? Или само ще стоим и ще чакаме резултата от следващата "акция", повтаряйки си, че ние сме толкова "печени", че нас не могат да ни предизвикат, че нервите ни са "железни", че не се поддаваме на провокации и т.н.

Уважаема колежке, ако вие успеете да дефинирате точни и ясни правила за определяне на "подбудител" то аз се ангажирам да ги приложа напълно ефективно и спрямо всички! Но дотогава умението да си сдържаме нервите остава важно... за да може един човек да пише тук...

Всички виждаме мисля, докъде довежда "демокрацията" и "свободията"... Затова и тук се стремим към прилагането на ясни правила и най-вече към абсолютното и безкомпромисно отношение към всички. Че има хора които целенасочено провокират Стефан е така... и не само Стефан...
                            Мен самият директно, индиректно и по всякакви други начини се опитват да ме провокират... Но това не е причина да си "изпускам" нервите... И макар че по принцип съм доста избухлив се старая по никакъв начин "адреналина" да не влияе върху написаното... Съжалявам но друг метод за това да поддържаме едно общество не ми е известен... Предполагам че и не бихте били особено снизходителни ако започна да злоупотребявам с думи или действия...?

Най-важното тук, е всеки да може да каже позицията си... така тя става публична... Оттук насетне, това дали някой е съгласен или несъгласен, или пък дали се дразни или не от нея, няма никакво значение... Имам самочувствието че нашият портал, е една от малкото, да не кажа единствена, свободна и необвързана медия в нашата страна... На никой не му е отказвана трибуна, освен ако не е нарушил ясните и точни условия... Това е... На който му хрумва по-добро устройство моля да го сподели...
                            VPetrov.photography

Коментар

Писах някой неща по рано и ги писах принципно без да съм прочел повода за това нещо.
                              След като се запознах с материалите по делото разбрах ,че съм бил прав.
                              Аз също си казвам нещата право в очите, независимо дали се харесват или не.Смятам ,че така е по честно.

Коментар

Чета си от далече,и си мисля.Добре де,като по вечето от вас се застъпват за Стефан(респект към него)Защто не се огледат наоколо-какви са законите.БГ-няма закони-няма дървава.Форум,няма закони-няма форум...е какво да правим сега
                                Емил-00356 99872043-Малта
                                Defender-90

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X