Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За глупаците и обидените

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За глупаците и обидените

Все ми се струваше, че кога и дали е обидено пълнолетно вменяемо лице е негова работа, а не на трета страна, ама ...
    Не ми се струва в правото да се обижда човек, който просто се е напил, просто не може да спре да говори, и при това доказва че плевника и небостъргача са едно и също. Или там лодката за разходки и самолетоносача. Опитвайки се да представи за знания нещо, което няма. И сам отлично знае че ги няма. Без дори да подозира за цели класове ключови изисквания и особености на въпросните съоръжения. Нито дискотечния разум да се поставя в ролята на морален съдник, без обаче да може да обясни какво са правили унгарските дивизии под Воронеж и на Дон, което все пак е Русия, или защо някой е произвел половината танкове и артилерия, всичката реактивна авиация на хитлерова Германия във вчерашната война, а днес прави нещо, подкокоросван от новия фашизъм. Хем не знаят, хем не мислят, хем не разбират, но да се обидят умеят ...
    Това е малкия проблем, светът е пълен с глупаци и без това. Реалният са така наречените модератори. По дефиниция работата на модератора е да управлява разговора, а не да го криви и къса. Да може своевременно да пресече несъстоятелните твърдения, а не да си играе на право на мнение. Когато става дума за техника, която си има строги ненарушими закони. За което обаче сам трябва да го разбира, и да е по в темата от останалите участници. Видимо обаче има модератори, за които това е някакъв вид началничество, и орат през поверената им територия през куп за грош. Без да си дават труда дори да научат използваните от останалите думи, без да разбират кой какво казва, но със собствено нелепо мнение. С което демонстрират освен всичко друго, неумение да използват дори правилата на формалната логика. Колкото да се ориентират в непознатия им въпрос, който са се наели за управляват и изяснят ... Щеше да е смешно, ако не беше катастрофално. Старателния глупак е по-страшен и от най-умния злодей. Има съюзници, с които и противници не ти трябват - ще те загробят по-бързо. Смъртта от оглупяване е често явление в интернет, ще бъде жалко да се случи и с този сайт.

Няма да обсъждам това с никого. Дори няма да прочета отговорите. За улеснение на чудещите се – не съм обиден. Ядосан съм. Аз също имам някакви правила, и в съгласие с тях просто спирам да идвам тук. Където царува глупостта, мене ме няма. Ако някой ден чуя че нещо се е променило, тогава сигурно ще се върна. Заради всички знаещи, полезни и добри хора, които иначе се събират на това място. Все още.
    Но не по-рано.

До: За глупаците и обидените

Дали Стефане ще пишеш тук или не е само и единствено твое решение... Много пъти сме си говорили и много пъти съм ти повтарял че ако искаме да имаме едно общество то всички в него БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ трябва да спазват правилата му! Без значение кой какво или колко е допринесъл. НИКОЙ НИКОГА НЯМА ДА НАРЕЧЕ ДРУГ УЧАСТНИК ТУК ГЛУПАК И ДА НЕ СИ ПОНЕСЕ САНКЦИЯТА! Достатъчно много хора ти казаха че не си прав, аз също ти го заявявам.

Никога и няма да отстъпя от това си решение без значение за кого иде реч!
    VPetrov.photography

Коментар

И на други места съм казвал, и сега ще го кажа. Правилата затова са правила, за да се спазват. От всички. Лично мнение за някого може да се изказва в краен случай само на лично съобщение. Обидите са недопостими, критиката на чуждото мнение трябва да е обснована без лични нападки. Това е.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        По дефиниция работата на модератора е да управлява разговора, а не да го криви и къса. Да може своевременно да пресече несъстоятелните твърдения, а не да си играе на право на мнение. Когато става дума за техника, която си има строги ненарушими закони. За което обаче сам трябва да го разбира, и да е по в темата от останалите участници.
        Само ще отбележа, че това твърдение е абсолютно погрешно. Ролята на модератора е да съблюдава за спазването на правилата на форума, а не да решава коя страна в спора е права. Точно за това и определянето на обръщение като "глупак" за нарушение, е по силите дори на човек, който няма абсолютно никакви познания по конкретната тема.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

e, тези правила са почти като скрижалите на Мойсей, но не съвсем....

доста правила се промениха за 1 година, но въпреки това и доста качествени хора напуснаха.... защо? - не се наемам да обясня, нека всеки сам да си отговори.

защо например не се въведе правило наказание за обида да се налага само, когато "обиденият" се е оплакал че се е почувствал обиден, а не по преценка на мод-а.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
            защо например не се въведе правило наказание за обида да се налага само, когато "обиденият" се е оплакал че се е почувствал обиден, а не по преценка на мод-а.
            Ванка, не става така. Има хора, приятели, които просто като си говорят и мятат по-някоя и друга псувня и се наричат с разни странни епитети, но просто така приятелски, без да се обиждат. Какво, целият форум ще трябва да им чете простотиите ли? Или пък един напише нещо обидно на друг, ама другия пък е Мъж, как така ще се оплаче, че се чувства засегнат...просто ще му отвърне. И хоп, една въртележка от глупости без край.
            Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
            A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
              ... защо например не се въведе правило наказание за обида да се налага само, когато "обиденият" се е оплакал че се е почувствал обиден, а не по преценка на мод-а.
              А защо например не се въведе правило, че участниците, включени в специален списък, имат право да се изказват като истина от последна инстанция и да употребяват каквито и да било квалификации по адрес на останалите без това да води до каквито и да било последствия?!?

Предложения за "Недосегаемите"?!?
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                А защо например не се въведе правило, че участниците, включени в специален списък, имат право да се изказват като истина от последна инстанция и да употребяват каквито и да било квалификации по адрес на останалите без това да води до каквито и да било последствия?!?

Предложения за "Недосегаемите"?!?
                Чаво, това го възприемам като майтап.

За колегата Иван ще кажа само, че почнем ли да правим изключения и да променяме правила, променяме смисъла на целия Форум. Всеки с регистрацията си тук по дефиниция се съгласява с правилата и спазването им. Ако не харесва правилата, участието е доброволно, да не се регистрира, пък после да иска да прави революции.
                Един пример за всеобхватноста на нашите правила. Вчера Венци Петров чакаше да му одобрят мнение. Администратор или не, правилата са и за него, както за всеки друг. Това е. Който не му изнася, да решава. Аз съм категорично против да променяме нещо в правилата заради конкеретн случай или човек. Заради развитието на Форума да, и то след внимателно обмисляне.
                Стефан ми е приятел, разбирам много добре характерния му начин на изразяване, но в случая не е прав. Вместо "глупак" по-добре би звучало " неразбиращ от военно дело дилетант" например.
                Последно редактирано от Венцислав Петров; 01-09-08, 12:24.
                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Без да се задълбочавам по конкретния случай - изказването ми е принципно
                  Овластяването във всичките му форми (не само в конкретния случай за форума) винаги има нужда от коректив, който да гарантира обективността на властимащите. Постът на министър-председател не е вечен, както повелява политическата ни форма на управление - демокрация (не авторитаризъм). Логично е масата да излъчва своите управляващи и да ги заменя ако самата тя прецени - има съответни политически механизми. Никой не е абониран за управлението Всички грешим, но е хубаво да понасяме и еднакви наказания за което - никой да не е по-равен от останалите.

В частност имам собствено мнение за някои конкретни ,,отсъждания", но те са в ,,сивата област на скалата" - защото аз самия имам чувство на самокритичност. Мнението ми не съвпада с отсъденото наказание, но не смятам себе си за прав - поне докато не бъда подкрепен от от-голяма част от хората тук. Е, за момента такъв механизъм не е разработен...

Приликата с познати ситуации и лица е случайна - както се казва в някои филми...
                  Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                  „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                  LZ1EMS

Коментар

За да не се развие дискусията в грешна насока още отсега предупреждавам че правила по "мярка за конкретен човек" няма да има! Нито сега нито за в бъдеще... С подобни дейности в България се занимава Парламентът... Тук всички са равнопоставени и получават трибуна при еднакви условия които са публични и ясни...!
                    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                      Без да се задълбочавам по конкретния случай - изказването ми е принципно
                      Овластяването във всичките му форми (не само в конкретния случай за форума) винаги има нужда от коректив, който да гарантира обективността на властимащите. Постът на министър-председател не е вечен, както повелява политическата ни форма на управление - демокрация (не авторитаризъм). Логично е масата да излъчва своите управляващи и да ги заменя ако самата тя прецени - има съответни политически механизми. Никой не е абониран за управлението Всички грешим, но е хубаво да понасяме и еднакви наказания за което - никой да не е по-равен от останалите.

В частност имам собствено мнение за някои конкретни ,,отсъждания", но те са в ,,сивата област на скалата" - защото аз самия имам чувство на самокритичност. Мнението ми не съвпада с отсъденото наказание, но не смятам себе си за прав - поне докато не бъда подкрепен от от-голяма част от хората тук. Е, за момента такъв механизъм не е разработен...

Приликата с познати ситуации и лица е случайна - както се казва в някои филми...
                      Така е уважаеми колега, но тук нито има демокрация нито се очертава такава... Моето лично мнение е че демокрацията е най-порочната система за управление която е измисляна някога... Така че, не се и очертават перспективи за демократични механизми тук... На който му е мъчно за демокрацията, може за компенсация да и се радва извън нашият портал...

При нас всичко е ясно... и кой пише правилата и кой отговаря за тях и кой е виновен...!
                      VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                        Така е уважаеми колега, но тук нито има демокрация нито се очертава такава... Моето лично мнение е че демокрацията е най-порочната система за управление която е измисляна някога... Така че не се и очертават перспективи за демокрация... На който му е мъчно за демокрацията може за компенсация да и се радва извън нашият портал...
                        Каква е формата на управление във вашия портал - добре е да сме запознати...
                        Не се заяждам. Предполагам, че един коректен и логичен отговор на този ми въпрос би допринесъл за задържане на доста принципни хора в портала...
                        Последно редактирано от emanuilis; 01-09-08, 13:00.
                        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                        LZ1EMS

Коментар

и аз съм се ядосвал на Стефан , без да прозвучи че го оценявам , но определено има какво да се научи от него , за мен си остава един от наи компетентните хора тук и полезен за стотици хора ,и без да убиждам останалите разбирасе ,

Господин Венци Петров , смята че ще се оправдаят усилията ви ако се опитате да оправите този казос лично

пожелавам толератност на спорещите , с уважение Юли
                          sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Едно предложение :във правилата на форума да залегне описание на термините ,обидните и необидните думи.
                            Без да имам нещо конкретно предвид, какво означава думата "глупак" и защо е обидна.
                            Народът е казал "на глупака не можеш да му докажеш ,че е глупак".
                            Правилата са за това да се спазват и само така се върви напред,но още по добре е когато те са ясни и обосновани.
                            Изказването на определения за хората мисля ,че е въпрос на възпитание и лична култура.
                            Сетих се още нещо пак от народното творчество:
                            "глупак е този който не се обижда,но сто пъти по- глупав е този който държи обидата".

Коментар

Въртим, сучем и пак стигаме до там, че ние сме потребители в този форум (или поне повечето от нас) и ето защо не се свежда до нашето решение да се променят правила и да се правят изключения.

За съжаление практиката показва, че циклично на всеки няколко месеца (поне с подобно впечатление оставам) се стига до подобен "прецедент", който да разбуни духовете и да породи дискусии за това как да направим форума по-добър. Истината е, че ще го направи по-добър ако се придържаме към първоначалната му цел и принципи и не на последно място към правилата, които всички сме заявили, че приемаме, а в същото време отделяме по-малко време на междуособни конфликти/забележки/коментари/определения в публичното пространство.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X