Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Търся Алфа 166 с рег.ном: СО 1572 АХ
Свий
X
-
От: Търся Алфа 166 с рег.ном: СО 1572 АХ
Така е. Данъците се дължат от собственика, не от ползвателя. Както и глобите от снимките за скорост ще си останат за собственика, ако ползвателя не признае и не подпише декларацията в КАТ."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
За данъка имах предвид, че може да се договори с новия 'собственик' да си плати тези разходи. Иначе прибираш колата по твоя начин и толкова...Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнениеТака е. Данъците се дължат от собственика, не от ползвателя. Както и глобите от снимките за скорост ще си останат за собственика, ако ползвателя не признае и не подпише декларацията в КАТ.
Специално за глобите не съм наясно какви ще са последиците и продължението на сагата.
Искаха ми копие от шофьорската книжка на 'другия', адреса му и моя декларация. Не са искали присъствието му.. Нито са искали да подпише декларация и т.н..
(Това пък е личен опит от преди 3 седмици
)
Но е логично да може и да има право и той да оспори... Та какво става нататък - не знам (в моя случай не оспорва)...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
-
Подобна на тази история имах и аз,продадох си мерцедес 124 и понеже копувача нямал пари за прехварлянето се разбрахме за другият месец.Мина се почти година пред което време той беше препродал колата,накрая ми дойде и фиш за превишена скорост.Накрая я спрях от движение колата понеже оставих големия талон в мене.0 8 76 36 8 542
Коментар
-
Прочетох че си му разбрал и точният адрес,на твое място ще отида вечерта и ще сваля регистрационните номера,не извършваш престъпление понеже колата си е твоя още по документи.След това той бързо ще се свърже със теб,казваш му да я прехвърлите и да плати глобите ,ти на свой ред връщаш номерата и всички по живо по здраво.0 8 76 36 8 542
Коментар
-
За самоуправство:
Рег. табелите са собственост на държавата, между другото.Чл. 323. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който самоволно, не по установения от закона ред, осъществи едно оспорвано от другиго свое или чуждо действително или предполагаемо право, се наказва в немаловажни случаи с лишаване от свобода до пет години и глоба до хиляда лева."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Това е яко - аз плащам, а държавата притежава, поне под наем да ни ги даваше.Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнениеЗа самоуправство:
Рег. табелите са собственост на държавата, между другото.
Коментар
-
O sancta simplicitas!
Хайде бре?Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнениеПрочетох че си му разбрал и точният адрес,на твое място ще отида вечерта и ще сваля регистрационните номера,не извършваш престъпление понеже колата си е твоя още по документи.След това той бързо ще се свърже със теб,казваш му да я прехвърлите и да плати глобите ,ти на свой ред връщаш номерата и всички по живо по здраво.
Ами ако той отиде в полицията и заяви номерата за откраднати?Той откъде да знае кой му е откраднал номерата?!!!
К'во праим тогава???"Още малко акъл може ли?
Коментар
-
Ми то същото като с личната карта и паспорта. Пак си ги плащаш, ма не ги притежаваш.Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнениеТова е яко - аз плащам, а държавата притежава, поне под наем да ни ги даваше."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Много ми е интересно.....как ще заявиш,че са ти откраднати номерата при положение че колата не е на твое име?Първоначално публикуван от Justif Преглед на мнениеO sancta simplicitas!
Хайде бре?
Ами ако той отиде в полицията и заяви номерата за откраднати?Той откъде да знае кой му е откраднал номерата?!!!
К'во праим тогава???"Още малко акъл може ли?
Може ли още малко акъл...?
Коментар
-
А бе мои са си, га ги загубя ( стандартно пиша откраднати на женския пазар и не ме глобяват) си плащам ( досега не) глобата и са ми у портфейла, ДКН-тата не мога да ги сгъна толкоз.Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнениеМи то същото като с личната карта и паспорта. Пак си ги плащаш, ма не ги притежаваш.
Коментар
-
Така нека да поясня може да се пусне жалба за обсебване,трябват ти минимум 2 свидетели които да потвърдят че колата му е предадена за временна експлоатация за еди какъв си срок докато не се прехвърли до 30 дни след което се упоменава че той се е покрил и е се притеснявате да не бъде извършено престъпление, и т.н.после чакате съд и полиция да си свърешат работата,ще ви пусна цялата жалба от адвокатката ми,при първа възможност,НО
НАЙ - ВАЖНОТО Е --- намерих собственика оказа се че той я е препродал на друг,но момчетата се оказаха печени,отидохме до новия собственик и се разбрахме във вторник да ходим да оправим глоби данъци и да я прехвърлим,като леко им намекнах че съм се подготвил да станат нещата и по трудния начин.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар