Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся Алфа 166 с рег.ном: СО 1572 АХ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся Алфа 166 с рег.ном: СО 1572 АХ

E, той ако знае къде точно е колата да се е оправил до сега. Ако не може по човешки начин поне щеше да си свали табелите и да ги върне. После тариката да се оправя със скрапта както намери за добре.
    Ама това е, че не знае.
    Големия талон къде е?

Коментар

При връщането на табелите искат Уведомление от Пункт за скрап. Не казвам, че е невъзможно да се сдобие с такова, но...
      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Вместо с документ от Пункт за скрап, отписването от КАТ може да стане и с 'декларация' че ще съхраняваш автомобила на лично своя територия...
        Последно редактирано от slowtraveler; 16-09-14, 20:57.
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          Става и 'декларация' че ще съхраняваш автомобила на лично своя територия...
          Това работи на 100% , но ще му трябва големия талон.
          Миналата година си продадох S класата на някакви които я закараха в Йордания. Върнаха номерата и големия талон. Писах , че колата е в частен двор в село Хх и до там.
          С бележката от КАТ в данъчното да се снеме от отчет и казуса с колата приключи. Ако дойдат да я търсят някой ден ще я пиша , че е нарязана а тавана го ползвам да си печа чушките , че е голям
          Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
          Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
          Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
            Миналата година си продадох S класата на някакви които я закараха в Йордания. Върнаха номерата и големия талон. Писах , че колата е в частен двор в село Хх и до там.
            С бележката от КАТ в данъчното да се снеме от отчет и казуса с колата приключи. Ако дойдат да я търсят някой ден ще я пиша , че е нарязана а тавана го ползвам да си печа чушките , че е голям
            Интересно междувременно ако някой поотрепе 5-6 човека със същата тая кола колко точно ще ти се завие свят?
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Така,колеги снощи се прибрах от Ихтиман,оказа се че човека е вече жител на Костинброд.Разбрах и новия му адрес,мисля да направя една разходка и до там,пробвам с добро ако не,свалям номерата,и право в данъчното и кат,ако не жалба и до месец всичко да приключва.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo_ioGM Преглед на мнение
                Колеги имам нужда от вашата помощ със съвети и най-вече инф.за бившата ми Алфа 166 2.4JTD Светло сив металик с регистрация СО 1572 АХ.
                Дилемата е следната,продадох я 2012 година на видимо читаво момче което ме помоли да я прехвърлим следващия месец,понеже нямал в момента пари,аз се съгласих,но след 3 месеца след продажбата не можах да го накарам да я прехвърлим,накрая се съгласих аз да го поема само и само да я сваля от отчет в данъчното,но той все беше на работа а на мен ми се наложи да замина извън страната до преди 3 месеца когато се прибрах....
                Но ето и изненадата 3 електр.фиша от кат и неплатени данъци за 2 год. и половина.
                Та този измамник на който му влязох в положение тогава не ми вдига и телефона имам му и скайпа но отново нищо.
                До колкото разбрах тогава е от гр.Ихтиман дано и колата е там,моля всеки който има инф.за автомобила да ми пише за да го издиря чрез вас,ако не мисля да я пусна за издирване а утре мисля да се разходя до ихтиман ще се радвам ако има свободен колега от града да ме разведе,а ще почерпя по кафе
                Колега, като няма пари да я прехвърли проблема си е само негов. Защо си се съгласил неговия проблем да стане и твой проблем?
                Има си процедура - спазваш ли правилата няма проблем.
                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Ето това върши работа гарантирано. Така си решихме нашия проблем, който беше сходен. Всичко останало са само приказки, без практическо приложение.
                  И един съвет, не му сваляй номерата, щото това е самоуправство. Той си е владеещ не собственик и ще имаш проблем. Действай по законния път, пък после той да се оправя как ще регистрира свалена от отчет кола.

п.п.
                  Имам го и като pdf формат, ама не знам как се качва, за да може да е полезно и за останалите, които са си продали колите без прехвърляне. Ползвайте го като форма, не конкретно, защото всеки случай си има своята специфика, но след 10 години опити, само това свърши работа. Неволята на какво ли не ни е научила вече

Успех!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140918_145503.jpg
Прегледи:1
Размер:60.1 КБ
ID:5611620
                  Прикачени файлове

Коментар

Много ми е интересно т-ва ако го прочете някой данъчен какво ще си помисли.
                    По специално "продаден но не е прехвърлен".
                    И защо така - за да не се плаща данък за търговска сделка или нещо друго.
                    Не е добре да се подава такова заявление защото не се знае как може да бъде използвано.
                    Намирай го човека и му обясни какво има да плаща.
                    Ако не се съгласи със чиста съвест може да си прибереш колата.
                    Ако не ти я даде - това вече прилича на обсебване.
                    Добре е да имаш свидетели.
                    Защото в съда работят само с документи.
                    Дори и показанията на свидетелите ги трансформират в документи.
                    И решават на базата на представените документи.
                    Всичко което не може да се трансформира в документ за пред съда са празни приказки и не си губи времето.
                    Реално колата е твоя и дължиш данъци. Така мислят в данъчното.
                    И дължиш глоби като собственик. Освен ако не докажеш че глобите ги дължи друг.

Коментар

Първоначално публикуван от slavi888 Преглед на мнение
                      ...Реално колата е твоя и дължиш данъци. Така мислят в данъчното.
                      И дължиш глоби като собственик. Освен ако не докажеш че глобите ги дължи друг.
                      Съгласен съм със Слави... Така си е.. И дори да ги съдиш - ще загубиш...

Относно глобите - ако не намериш човека да си признае - няма как да стане да му прехвърлиш вината.
                      Но по принцип ако не си карал автомобила, в законоустановения срок (май бе 7 дни) се подава заявление в КАТ от твое име на коя дата и на кого си дал автомобила, кога ти го е върнал, къде живее другия водач и т.н....
                      Към това се прилага копие от шофьорската книжка другия водач...

Общо взето - е много лява ситуация да оставиш нещата така. Но не съдя колегата, защото и аз съм попадал (и в момента точно съм ) в подобна ситуация....
                      Но ситуации има различни и в някои случаи се налага намиране и на нестандартни решения...
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Пичове, може от хиляда кладенеца вода да донесете как е на теория, но аз ви давам решение на практика. И само да вметна, че в данъчното точно хората посъветваха баща ми да се позове на погасителната давност, показаха му как да си защити правата и проявиха човечност.

Много филми американски май гледаме, без да имаме практически опит

Коментар

При условие, че имаш имената и адреса на човека, който в момента кара тая кола, имаш 2 варианта. Ако е "продадена" с пълномощно, отиваш при нотариуса, който го е заверил (може и при друг, но трябва да имаш копие от пълномощното) и изготвяте едно препоръчано писмо с обратна разписка, с което го уведомяваш за оттегляне на правомощията и му насрочваш дата и час за явяване пред същия нотариус за сключване на договор. Уведомяваш го, че в противен случай колата ще бъде обявена за обсебена по смисъла на чл. 206, ал. 1 от НК с всички произтичащи последствия. Ако не се яви, отиваш в РУП по местоживеене с копие от писмото и удостоверение от нотариуса, че не се е явил и в жалба в свободен текст обясняваш случая. Ако пък няма пълномощно, процедурата с писмото и уговорения час е същата, но без уведомление за оттегляне на правомощията. Всичко друго със сваляне на рег. табели, разговори "по мъжки" и т.н. може да те вкара в нежелани приключения.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                            ...Много филми американски май гледаме, без да имаме практически опит
                            Явно си го гледал този филм, ама не от първия ред
                            Играли сме го наяве (с цената на загубени дни по администрациите - КАТ и Местни данъци и такси)...
                            С бележчицата, която си дал, можеш да се освобождиш от БЪДЕЩИ данъци, докато в момента колегата се чуди освен как да си реши проблема, но и да не плати от своя джоб данъци, лихви и глоби, натрупани през годините от 'новия собственик'...

За мен най-добрия вариант би бил директна среща с новия собственик и уточняване на детайлите със старите данъци/лихви, поемане на отговорността за глоби и прехвърляне на автомобила.

Варианта на Куздов изглежда легален (да, струва известна сума) ако човека се дърпа и не иска да си поеме отговорността и да си плати неговите си разходи...

Коментар

......
                              Варианта на Куздов изглежда легален (да, струва известна сума) ако човека се дърпа и не иска да си поеме отговорността и да си плати неговите си разходи...
                              И е отигран реално, щото и аз навремето го научих по трудния начин. Бях дал една кола с пълномощно на един хрисим старец и след две години бях в такъв филм, че .... Опитали да му я крадат, ударили 3-4 други коли, избягали, мен ме търсят за причинените щети.... Добре, че по това време съм бил в чужбина и можех да го докажа. Неплатените данъци бяха само бонус. Опичайте си акъла и никога не давайте кола (и СИМ-карта или телефон) на принципа "Дай парите, на ти джаджата".
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Явно си го гледал този филм, ама не от първия ред
                                Играли сме го наяве (с цената на загубени дни по администрациите - КАТ и Местни данъци и такси)...
                                С бележчицата, която си дал, можеш да се освобождиш от БЪДЕЩИ данъци, докато в момента колегата се чуди освен как да си реши проблема, но и да не плати от своя джоб данъци, лихви и глоби, натрупани през годините от 'новия собственик'... "Бележчицата", която съм дал свърши идеална работа за приключването на 10-годишна сага. Минали взмания няма как държавата да му опрости, освен по погасителна давност и то само ако той се позове на нея.

За мен най-добрия вариант би бил директна среща с новия собственик и уточняване на детайлите със старите данъци/лихви, поемане на отговорността за глоби и прехвърляне на автомобила Този вариант видимо е отпаднал, просто ако не иска да дължи данъци и за догодина, трябва спешно да си пусне молбата до РПУ-то, за да спре времето, за което дължи данъци.

Варианта на Куздов изглежда легален (да, струва известна сума) ако човека се дърпа и не иска да си поеме отговорността и да си плати неговите си разходи... Този вариант е само, ако купувача е добронамерен, но няма да спаси колегата от плащане на дължимите към държавата суми, ако оня откаже.
                                И пак дебело да подчертая, че ако купувача не се съгласи да плати доброволно парите за миналите години, то няма как да му ги вземе. Остава той да ги дължи и държавата не я интересува частно-правния му проблем. Договор, нотариално заверен видимо няма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X