Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Моля за съвет!

Децата, когато се родят представляват един бял лист, на който първо ние (като родители) почваме да пишем. Корекциите също зависят от нас преди всичко. След време дали ще ни хареса написаното е друг въпрос.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Именно. Една от точките на които се надявам да науча собствената си дъщеря, е че не е ОК някой да я влачи за косите. По какъвто и да е било повод.
      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Всъщност това трябва да е една от първите точки - на смачкан лист трудно се пише!
        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Или още по кофти вар'янт - вместо нас на листа да пише некоя хормонално не-балансирана непача.
          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Нещата отиват към размиване и утихване.

АЗД, единствено се интересува от насиле в семейството - ако бабата беше напердашила малката, може би щяха да направят нещо, но срещу случаен насилник извън семейството нищо. Тоест там нещата приключиха със становище, че децата са нахранени, облечени, познават биологичните си родители, които полагат грижи над приемливия минимум (това е почти дословно цитиране от заключението) и няма данни за семейно насилие. Това че някакъв външен за семейството човек е упражнил насилие в/у 7 годишно момиче няма значение за тях - не знам защо адвоката ми ме посъветва да дублираме жалбата и до там (ще го питам)?!?

По линия на прокуратурата - разпоредила е на районния инспектор проверка на фактите, като той е взел и показания от нашата героиня (запозна ни със тях - абсолютно неадекватни бръщолевения), но каза, че според него, прокуратурата нямало да се самосезира, защото било само лека телесна, а като свидетелски показания били децата срещу нея, което било патова ситуация. Обеща да й напише предупредителен протокол... Мимоходом и неофициално ми подсказа, че ако отида и й шибна 2 шамара (само да внимавам да се вместя в лека телесна повреда), общо взето нищо не можела да ми направи ... въпреки, че беше добронамерен към нас, някак си останах с впечатлението, че хич не му се занимава... Отиват нещата на граждаски иск, но ще го попремисля...

Равносметката до тук е, че децата ми с дядо им ходиха веднъж до АЗД, от АЗД ходиха на проверка веднъж, аз и жена ми ходихме при районния, а тя само по веднъж! На практика до момента ние сме по-потърпевши от извършителя ... Все пак, прокуратурата още не е прекратила процеса, така че все още има малка надежда да се случи нещо.
            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Доста колеги предвидиха точно такова развитие на нещата. Гледай децата да са добре и от всяка случка да остава някаква поука.

П.п. Днес случайно някъде видях снимката от аватара ти в цял ръст. Ти виждал ли си я?

Коментар

в бг е по-изгодно да си престъпник. Това е поредното доказателство. Мисля че имаш финансови възможности, намери си печен адвокат, и се разберете каквото изкара да е за него. Да я повлачи малко напред назад.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                  в бг е по-изгодно да си престъпник. Това е поредното доказателство. Мисля че имаш финансови възможности, намери си печен адвокат, и се разберете каквото изкара да е за него. Да я повлачи малко напред назад.
                  При чехатата никой не се влачи на никъде
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Е, какво ще изкара от селска лелка, ударила два шамара на дете?!
                    Въобще, при какъвто и да е иск, какво наказание за извършителката се очаква като справедливо и достатъчно??? Граждански иск за какво обезщетение, каква сума пари ще се иска, освен примерно устно извинение??
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Имам впредив по съдилища. да си наеме и тя адвокат, да му плаща хонорара и т.н

Все има какво да се изкара. Това си е разправия на адвоката. В София за шамар, и то само един тарифата почва от 3к нагоре ...
                      Или да остави тетката ... ? Да се връщат каубойските времена и тва си е!

Коментар

И като си наеме и тя адвокат(евентуално), и пак се стигне до "дума срещу дума", сигурно само нея ще я разкарват по съдилища... А има вероятност и обвиненията да не се докажат, и познай тогава кой ще плаща масрафа за всичко.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Да го кажа в "прав текст"! Децата трябва да знаят, че "от играчка става плачка". Нека ви бъде за урок. Детските игри са детски. С възрастните не става. Не и по техния начин. За тях може да е невинна игра, но почти винаги възрастните не го разбират така. Съжалявам, но АЗ така виждам нещата.
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Именно, играчка-плачка. Всички сме били деца, /някои даже станаха хора/ всички сме правили щуротии, кой малки, кой големи. То снежни топки, то прашки и фунийки, замеряне от терасите и пръскане с вода. Кат по-големи на село по тракторите топките от ръчките прибирахме, малце бензинец от ПД за балканчетата... Кат те хванат, знаеш че ше има шамари. Или ще те плашат с милицията. Ама най-лошо беше да те обадят на баща ти... Ся родителите първата им работа е да тръгнат да се разправят с чуждите хора. Още от майките на детските площадки започва /наблюдавал съм ги задълбочено/ и после тъй си и остава. Два-три пъти в годината ходя на родителски срещи, куриози всякакви мога да ви разправям.
                            Колегата пуснал темата отдавна трябваше да е забравил случката, малките ще я помнят.

Коментар

Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
                              Ама най-лошо беше да те обадят на баща ти...
                              Именно, а не да налита на бой на 7-годишно дете.

Коментар

Едно нещо забрявате което е важно в бг-стан. В малко населено място, не си ли потърсиш и защитиш твоето(ако си прав) по един или друг начин, и да се разчуе е по-добре от колкото да си налягаш парцалите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X