Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЛЮБИТЕЛСКИ ТРАЯЛ - ВЪПРОСИ И КОМЕНТАРИ

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • ЛЮБИТЕЛСКИ ТРАЯЛ - ВЪПРОСИ И КОМЕНТАРИ

    По Молба на Пловдивската група качвам тази информация:

    ПЛОВДИВСКАТА ГРУПА има честта да покани всички любители на офроуда на организирания по време на Третия национален офроуд събор, ЛЮБИТЕЛСКИ ТРАЯЛ.

    Състезанието ще се проведе в рамките на 2 дни (виж програмата на Събора) в 3 класа:
    1. Джипове до 3,5т. обща маса с редовна регистрация.
    2. АТВ и Бъги
    3. Мотори

    Ще се кара по затворено трасе с преобладаващи естествени и няколко атрактивни изкуствени препятствия. Състезателите ще стартират по двойки. Първия ден ще бъдат квалификациите. Класирането ще се прави на база време измерване, като времето ще се преизчислява със съответните наказания (напр. бутнато колче, скъсана лента ... ).
    Част от състезателите, с най добри времена ще стартират втория ден и ще се борят за призовите места.

    Трасето няма да бъде с висока степен на трудност, а по скоро технично и атрактивно. Идеята е да няма омачкани тенекии и строшени машини, само положителни емоции.
    За подготвените джипове с агресивни гуми няма да има никакви проблеми, а за стандартен джип, ще трябват добър шофьор и навигатор.
    АТВ-тата и моторите няма да имат проблеми с преминаването на трасето, там най бързият печели.
    Лебедки първия ден няма да са необходими. Втория ден има малката вероятност да се наложи в зависимост от времето (дъждовете), но за целта по трасето ще има асистиращи автомобили за джиповете без лебедки.

    ВАЖНО:
    До няколко дни ще бъде готов и регламента на състезанието! Той също ще бъде качен тук от колегите от Gladiator и след това темата ще бъде отключена за вашите въпроси и коментари!

    Поздрави!
    Пловдивската офроуд група.
    www.offroad24.bg www.remarketa.com www.arena-offroad.com
    тел.: 032/277 999; факс: 032/ 277 990; моб.: 0888/ 524 330

  • #2
    От: ЛЮБИТЕЛСКИ ТРАЯЛ - ВЪПРОСИ И КОМЕНТАРИ

    Регламент
    за провеждане на организирано офроуд мероприятие
    Любителски Траял „ Арена Офроуд”

    1.Обща информация.

    Траял „ Арена Офроуд” ще се проведе на 4 и 5 Септември, като част от Третия национален офроуд събор. Състезанието ще се проведе в 3 класа:
    - Джипове до 3,5т. обща маса и с редовна регистрация.
    - АТВ и Бъги
    - Мотори
    За всеки от класовете ще има отделнo класиране. Двата дни участниците карат по затворено трасе с дължина около 1500 метра с преобладаващи естествени и няколко изкуствени препятствия. Първия състезателен ден стартират всички записали се участници, по двойки, като реда се определя чрез жребий. След приключването му се изготвя класиране за всеки един клас. Първите 15 от Джиповете, 10 от АТВ и Бъги, 10 от Моторите ще стартират втория състезателен ден, и ще имат правото да се борят за призовите позиции и наградният фонд на състезанието. Вторият ден състезателите стартират самостоятелно по реда на класирането от първия ден. Изключение правят само моторите, които и двата дни ще карат по двойки. За старта на втория ден, ако дадена машина е невъзможно да стартира или не се яви на старта, то нейното място се заема от следващия в класирането от първия състезателен ден.

    2. Програма:

    04.09.2010г.
    - Записване за участие и попълване на Декларации собственоръчно:
    до14,30 часа
    - Технически преглед:
    13,00 – 15,00
    - Запознаване с трасето:
    15,00 – 15,30
    - Теглене на жребий за стартиране и подреждане на участниците за старт:
    15,30 – 16,00
    - Старт (стартира се в ред – Джипове, АТВ, Мотори):
    16,00

    05.09.2010г.
    - Технически преглед:
    14,30 – 15,30
    - Запознаване с трасето и подреждане на участниците за старт:
    15,30 – 16,00
    - Старт (стартира се в ред – Джипове, АТВ, Мотори):
    16,00

    3. Участие.

    Право на участие имат всички дееспособни пълнолетни лица, с изключение на видимо употребилите алкохол или други упойващи вещества. Стартовата такса е в размер на 30,00 лева за един участник/екипаж. Участието на лица на възраст между 16 и 18год. е възможно след писменото съгласие (декларация) на двамата родители (настойници), и то единствено като навигатори в клас „Джипове”. Преди старта състезателите са длъжни да поставят стартовите номера на определените от организаторите места, както и рекламните стикери на спонсорите. Всички стартови номера от други състезания трябва да бъдат отстранени или закрити.
    Участниците се допускат до старт след заплатена стартова такса, попълнена декларация и преглед от страна на техническата комисия на организаторите. Техническият преглед е в услуга на сигурността на състезателите, на всички останали участници в състезанието и не на последно място е основа за феърплей.
    3.1. Джипове. Състезанието е между високопроходими автомобили с две оси, до 3,5т. обща маса и с редовна регистрация. Екипажите се състоят от пилот и навигатор. Един екипаж може да кара само с един автомобил. Всички екипажи задължително трябва да носят каски по време на участието си, а автомобилите да са оборудвани с предпазни колани ( които да се използат задължително ) и пожарогасител. Пилота и навигатора могат да си сменят местата си в отделните състезателни дни. Забранено е в кабината на автомобила да се транспортират резервни туби с гориво, както и незакрепени предмети които могат да наранят пилота и навигатора
    3.2. АТВ и Бъги. Състезанието е между четириколесни тип АТВ и Бъги. Един участник може да стартира само един път. Една машина може да стартира втори път, но с друг участник. В този случай организаторите не поемат ангажимент при изтегляне на неблагоприятен стартов жребий. Всеки състезател задължително трябва да кара с каска. Екипи и протектори са препоръчителни.
    3.3 Мотори. Състезанието е между двуколесни мотори, без ограничение на вид и кубатура. Един участник може да стартира само един път. Една машина може да стартира втори път, но с друг участник. В този случай организаторите не поемат ангажимент при изтегляне на неблагоприятен стартов жребий. Всеки състезател задължително трябва да кара с каска. Екипи и протектори са препоръчителни.

    По време на цялото състезание участниците са зъдължени да спазват указанията на организаторите и съдиите по трасето.
    В случай, че екипаж се откаже от състезанието е задължен да информира оргаризаторите.

    4. Начин на оценяване, класиране:

    Класирането ще се прави на база време измерване. След финширане, времето за което е преминато трасето ще се завишава със съответните наказания (напр. бутнато колче, скъсана лента ... ) С полученото коригирано време състезателят/екипажът участва в класирането за съответния ден. Класирането е по възходящ ред на коригираните времена. Състезателите, спечелили правото да карат и втория ден, участват в генералното класиране. В него се сумират времената от двата състезателни дни. В случай на еднакви времена, по добрият се определя с допълнителен старт.
    Контестации се подават в писмен вид до един час след обявяване на класирането.
    Състезателите могат свободно да ползват лебедки, крикове, пътеки и т.н., но те трябва да са част от оборудването на МПС’то, като трябва да стартират и финшират с него. Не се допуска внасянето на помощни средства отвън. Навигатора при джиповете има право да се движи пеша по трасето и да помага на пилота, но трябва да стартира и финшира в автомобила (с каска и колан)
    Наказания:
    Наказанията се изразяват в наказателни минути, който се прибавят към времето на етапа.
    - Скъсана лента: 1 минута..
    - Бутнато колче (трябва изцяло да лежи на земята): 1 минута.
    - Неправилно преминато препятствие : 1 минута.
    - Заобикаляне на препятствие или участък от трасето, който не може да се премине от състезателната машина и само след разрешение от съдия: 5 минути.
    - Връзване на стоманено въже за дърво: 1 минута. Ползва се колан.
    - Балансиране на автомобила, като навигатора е стъпил (качил) от външната страна: 1 минута. Балансирането (осигуряването) на автомобила при наклони става само с предпазан колан с дължина над 3м.
    - Ползване на асистенция от страна на асистираща машина: 1 минута.

    Максималното време за преминаване на всяко от трасетата е 15 минути. След изтичането му, състезателната машина трябва да напусне трасето ( незабавно ).

    5. Ползване на асистенция.

    По време на състезанието, екипажите могат да ползват асистиращи машини, който ще бъдат осигурени от организаторите. За целта член на екипажа трябва ясно и категорично да заяви желание за ползване на асистенция. Не се допуска ползване на асистенция от друга машина извън определените от организатора. Ако не може да се осигури асистираща машина своевременно, съдията спира времето, до осигуряване на такава на необходимото място.
    В случай на повреда, организторите евакуират машината извън трасето.

    6. Дисквалификация при:

    - Излизане на състезателната машина извън трасето с всички колела едновременно
    - Промяна на препятствията чрез използване на земекопни инструменти и рязане на дървета.
    оказване на помощ от публиката
    - Движение на състезатели без каски.
    - Движение на състезателен автомобил по трасето, като екипажа вътре е с незакопчани предпазни колани.
    - Неявяване на състезателна машина за старт до 3 минути след като повикана от съдията.
    - Помощ от публиката. Такава се допуска само при инцидент и след разрешение от съдия.
    - Оставено оборудване на трасето или внасяне оборудване на отвън.

    7. Съдии

    Съдиите ще бъдат разположени на старта, финала и по трасето. Съдиите следят за изпълнението на настоящият регламент, съдействат на организацията при анализа на резултатите и изготвяне на класирането, а също и при въпроси касаещи регламента и при технически проблеми. Съдия има право да спре временно състезанието при наличие на опасност за учстници или зрители.

    8. Зрители и Медии.

    По време на състезанието зрителите и представители на медиите нямат право да навлизат в трасето и по никакъв начин не трябва да възпрепятстват състезанието. Длъжни за да спазват инструкциите на организаторите и съдиите. В интерес на мероприятието е медиите и участниците да си сътрудничат.

    9. Контакт с организаторите.
    Телефони:
    0898488775 Атанас Делев
    0887551059 Венцеслав Стайков
    0897884885 Петър Лесов
    10. Подаване на заявки за участие в свободен текст и на arena@offroad24.bg (виж тема РЕГИСТРАЦИЯ ЛЮБИТЕЛСКИ ТРАЯЛ)
    www.offroad24.bg www.remarketa.com www.arena-offroad.com
    тел.: 032/277 999; факс: 032/ 277 990; моб.: 0888/ 524 330

    Коментар


    • #3
      От: ЛЮБИТЕЛСКИ ТРАЯЛ - ВЪПРОСИ И КОМЕНТАРИ

      И като за начало малко снимки от трасето. Изкуствените препятствия ще бъдат на поляната.
      Прикачени файлове
      BULGARIA TROPHY 2016 ... NO LIMITS ...

      Коментар


      • #4
        От: ЛЮБИТЕЛСКИ ТРАЯЛ - ВЪПРОСИ И КОМЕНТАРИ

        Едно загатване за изкуствените препядствия /няма да бъдат тежки/.
        Прикачени файлове
        TOYOTA LJ70 3D Common Rail
        TOYOTA BJ40 3.5D
        Венци 0887551059

        Коментар


        • #5
          От: ЛЮБИТЕЛСКИ ТРАЯЛ - ВЪПРОСИ И КОМЕНТАРИ

          Ще я видим тази работа...

          Засега съм сигурен, че ще участвам, дано не мине някоя котка пътя.
          Има ли желание-има и начин!

          Коментар


          • #6
            От: ЛЮБИТЕЛСКИ ТРАЯЛ - ВЪПРОСИ И КОМЕНТАРИ

            Първоначално публикуван от venci67 Преглед на мнение
            Едно загатване за изкуствените препядствия /няма да бъдат тежки/.
            Венци ще го преценим на място. Ако е за такъв траял ОК , но ако е като на Златна Панега и Лазарово Не! Според мен щом се иска регистрация,колани,застраховки,пожарогасители,би трябвало колите да са в стандартен вид а не със свалени врати ,фарове,предни стъкла, резервни гуми и тн.Като казвам СТАНДАРТЕН значи както си я караш винаги и на всякъде.
            ТЛК-120 Николай Колев
            0898521295

            Коментар


            • #7
              От: ЛЮБИТЕЛСКИ ТРАЯЛ - ВЪПРОСИ И КОМЕНТАРИ

              Първоначално публикуван от krasio46 Преглед на мнение
              Венци ще го преценим на място. Ако е за такъв траял ОК , но ако е като на Златна Панега и Лазарово Не! Според мен щом се иска регистрация,колани,застраховки,пожарогасители,би трябвало колите да са в стандартен вид а не със свалени врати ,фарове,предни стъкла, резервни гуми и тн.Като казвам СТАНДАРТЕН значи както си я караш винаги и на всякъде.
              Нищо общо с Лазарово и Златна Панега.
              Това е любителски траял в рамките на събора.Който иска да падат врати,мигачи..... може да го свърши и на асфалта.
              Естествено, че предимство ще имат подготвените автомобили и екипи.
              Определено тръпка ще има-траял и офроуд е все пак.
              Резервни гуми -до 15 броя на джип в трасето

              РР. Всичко е написано в РЕГЛАМЕНТА.

              Поздрави от Пловдивската група.
              Последно редактирано от venci67; 19-08-10, 01:10.
              TOYOTA LJ70 3D Common Rail
              TOYOTA BJ40 3.5D
              Венци 0887551059

              Коментар


              • #8
                От: ЛЮБИТЕЛСКИ ТРАЯЛ - ВЪПРОСИ И КОМЕНТАРИ

                Две снимки от трасето за втория ден. Деренцето може да създаде ядове на някои от участниците, но мисля че по-агресивните гуми ше свършат работа
                Прикачени файлове
                BULGARIA TROPHY 2016 ... NO LIMITS ...

                Коментар


                • #9
                  От: ЛЮБИТЕЛСКИ ТРАЯЛ - ВЪПРОСИ И КОМЕНТАРИ

                  Знам, че на снимка всичко изглежда по-различно, но тези дупчици и коловозчета като гледам са преодолими с нетунингована машина.
                  Ще видим като ги пробваме...
                  Но може и да не се класирам за втория ден де, нищо не се знае.
                  Ако не го карам в състезанието-задължително ще го пробвам след състезателите. Стига да не съм счупен...
                  Има ли желание-има и начин!

                  Коментар


                  • #10
                    От: ЛЮБИТЕЛСКИ ТРАЯЛ - ВЪПРОСИ И КОМЕНТАРИ

                    Малко порабтихме.На трасето сме.Сега ще ....лека...
                    В ДЖИПКАТА СЕ СПИ като къпан.
                    TOYOTA LJ70 3D Common Rail
                    TOYOTA BJ40 3.5D
                    Венци 0887551059

                    Коментар


                    • #11
                      От: ЛЮБИТЕЛСКИ ТРАЯЛ - ВЪПРОСИ И КОМЕНТАРИ

                      Поработихме днес на трасето и утре продължаваме.Очертава се интересно състезание, не толкова като трудност, а като атракция...

                      Коментар


                      • #12
                        От: ЛЮБИТЕЛСКИ ТРАЯЛ - ВЪПРОСИ И КОМЕНТАРИ

                        Ако някой се чуди още какво точно ще се случи на Любителския траял ето малко жокери!

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00164-20100821-1745.jpg
Прегледи:1
Размер:241.3 КБ
ID:5201602Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00162-20100821-1744.jpg
Прегледи:1
Размер:184.4 КБ
ID:5201603Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00163-20100821-1745.jpg
Прегледи:1
Размер:214.5 КБ
ID:5201604Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00165-20100821-1747.jpg
Прегледи:1
Размер:219.6 КБ
ID:5201605Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00166-20100821-1926.jpg
Прегледи:1
Размер:123.3 КБ
ID:5201606Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00167-20100821-1926.jpg
Прегледи:1
Размер:114.1 КБ
ID:5201607Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00168-20100821-1926.jpg
Прегледи:1
Размер:173.5 КБ
ID:5201608

                        Пловдивската офроуд група в ДЕЙСТВИЕ!
                        Не можете да си представите с какъв хъс и любов се изгражда всичко и как една гола поляна се превръща в един офроуд полигон! Всички се стараят, блъскат с чукове и кирки, резачките бръмчат в цялата долина, флексовете режат метални скоби, багера разтриса земята и разклаща гората, а непрестанния смях и веселие оглася цялата планина!
                        Толкова ентусиазъм, сили и организираност може да има само в Пловдив МАЙНА! ВЕЛИКИ СТЕ!
                        www.offroad24.bg www.remarketa.com www.arena-offroad.com
                        тел.: 032/277 999; факс: 032/ 277 990; моб.: 0888/ 524 330

                        Коментар


                        • #13
                          От: ЛЮБИТЕЛСКИ ТРАЯЛ - ВЪПРОСИ И КОМЕНТАРИ

                          Трасето е почти завършено. За тези които се чудят какви ще са изкуствените препятствия, ето ги .... Преминати от стандатрна Лада нива.
                          Прикачени файлове
                          BULGARIA TROPHY 2016 ... NO LIMITS ...

                          Коментар


                          • #14
                            От: ЛЮБИТЕЛСКИ ТРАЯЛ - ВЪПРОСИ И КОМЕНТАРИ

                            И още

                            http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=81140
                            Последно редактирано от venci67; 22-08-10, 21:26.
                            TOYOTA LJ70 3D Common Rail
                            TOYOTA BJ40 3.5D
                            Венци 0887551059

                            Коментар


                            • #15
                              От: ЛЮБИТЕЛСКИ ТРАЯЛ - ВЪПРОСИ И КОМЕНТАРИ

                              Браво! Уникални сте!

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X