Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Клуб на чревоугодниците

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • edoors
    отговори
    От: Клуб на чревоугодниците

    Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
    Внимавай негърките да не ти покажат нещо


    Че има едни игри къде се не лекуват
    Ба, негрите са по-опасни, ако питаш мене....

    Остави коментар:


  • Стария
    отговори
    От: Клуб на чревоугодниците

    Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Фикс идея ми е да ям крокодилско барбекю! Двама мои познати са опитвали в ЮАР и твърдят, че по-вкусно месо през живота си не са яли (а единия не е като да не е корбанджия...), та мисля да опитам, ако ми се отдаде възможност. Иначе нищо не смятам да им показвам! Настроил съм се на мен да ми показват...
    Внимавай негърките да не ти покажат нещо


    Че има едни игри къде се не лекуват

    Остави коментар:


  • Марто (Мартин Христов)
    отговори
    От: Клуб на чревоугодниците

    Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
    Той ся и в Кения ще им покаже туй-онуй...
    Фикс идея ми е да ям крокодилско барбекю! Двама мои познати са опитвали в ЮАР и твърдят, че по-вкусно месо през живота си не са яли (а единия не е като да не е корбанджия...), та мисля да опитам, ако ми се отдаде възможност. Иначе нищо не смятам да им показвам! Настроил съм се на мен да ми показват...

    Остави коментар:


  • CAESAR
    отговори
    От: Клуб на чревоугодниците

    Той ся и в Кения ще им покаже туй-онуй...

    Остави коментар:


  • Svetlana Meshterova
    отговори
    От: Клуб на чревоугодниците

    Марто,лекцията ми хареса,но най-много ме грабна нагледния материал! Голям си! Поздрави!

    Остави коментар:


  • acid rain
    отговори
    От: Клуб на чревоугодниците

    Хм...
    Хареса ми тук!

    Остави коментар:


  • Марто (Мартин Христов)
    отговори
    От: Клуб на чревоугодниците

    Малко да раздвижим темата преди Гергьовден...

    И така по случай Великден трима приятели си купихме ето това гръцко барбекю за чевермета и печене на всякакви хайванчета и мръвки на шиш. Може да се ползва и като обикновена скара...

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sapsan_ohota.jpg
Прегледи:1
Размер:125.7 КБ
ID:5583584

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10268432_10202863539162419_2694837340062660736_n.jpg
Прегледи:1
Размер:133.5 КБ
ID:5583585

    Хубавото на инструмента, е че се разглобява и сгъва/разгъва до желания според случая размер! В събран вид е доста компактно барбекюто и не заема почти никакво място в багажника (малко по-голямо от дипломатическо куфарче). Има опция за мотор на 220 и 12 волта, което ще рече, че такъма е подходящ за печене на всякъде (вкл. и на терасата на апартамента ви в Люлин) - простото го вадите, разгъвате/сглобявате, разпалвате въглищата, захранвате мотора от запалката на автомобила, генератор или електрическата мрежа и действате....

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1959235_10202867780348446_7493104071117607646_n.jpg
Прегледи:1
Размер:248.9 КБ
ID:5583586

    В началото ламарината ми се стори прекалено тънка и се притеснявах, че няма да държи температура, но капака върши перфектна работа като термо екран и държи горещината където е нужно! Закрепването на мотора не е измислено както трябва но с малко тел нещата си идват на мястото... За тестовете бе избрано едно превъзходно високопланинско агне от махала Мечо корито. Добичето беше хрупало само прясна тревица и на външен вид обещаваше крехки мръвки...

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1888441_10202863488521153_877153712712332720_n.jpg
Прегледи:1
Размер:111.4 КБ
ID:5583589

    В софраджийско отношение винаги съм бил късметлия! Около мен винаги е имало доказани майстори, разбирачи и пиячи... Така беше и в този случай - Шеф на групата бе не безизвестният Димитър Паланов - човекът създал марките "Майстор Митре: и "Старият месар" - красящи етикетите на доказани бутикови мезета от дивеч и меса собствено производство. Под вещите ръце на Митето нещата взеха да добиват очертания...

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10246681_10202867781508475_184714570488280424_n.jpg
Прегледи:1
Размер:123.8 КБ
ID:5583592

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10270468_10202867781948486_6263376170075612746_n.jpg
Прегледи:1
Размер:122.3 КБ
ID:5583593

    Единственият "слаб" момент на чевермето е невъзможността да приготвите дробсърмата в самото агне - както повеляват традициите на добрата дробсърма. Поради тази причина бяха взети мерки под формата на килограм и половина майски гъби, които придадоха на отделно приготвената дробсърма неповторим горски аромат... Междувременно агънцето се кротна на шиша над жерта и започна да хваща тен. Именно в този момент разбрахме, че предвиденото фабрично захващане на мотора не е достатъчно стабилно. От особена важност е и самото агне да е хванато много добре (стегнато) към шиша. В противен случай едната страна винаги е изложена на жегата повече от другата и добичето не се пече равномерно. Хванахме мотора с тел и позакрепихме положението...

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10269404_10202867782148491_8305087075546989093_n.jpg
Прегледи:1
Размер:233.4 КБ
ID:5583596

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10277524_10202867782748506_6707690377485663422_n.jpg
Прегледи:1
Размер:197.3 КБ
ID:5583597

    За правилен загар с булото се оформя "факел" с който агнето се маже с естествената му мазнина! Тази операция се редува с мазане с чисто масло (предварително разтопено в тенджерка) посредством четка...

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1904071_10202867883551026_2493954790835417905_n.jpg
Прегледи:1
Размер:214.8 КБ
ID:5583598

    С напредване на процеса на печене, който бе заложен по учебник - 4 часа и 30 минути агнето ни се поразхлаби на шиша и мотора взе да го върти неравномерно - едната страна започна да се изпича по-бързо от другата. Хитрите гърци бяха помислили и за това - комплекта си има и дръжка, която се монтира на мястото на мотора! На ръчен режим нещата определено вече станаха напълно професионални - посредством коригиране на оборотите и постоянно разпределение на жарта, агънцето взе ха хваща приятен равномерен загар, който в комбинация с изумителния аромат на печено агнешко и пушек, започна да причинява обилно слюнкоотделяне в радиус от стотина метра! От някъде се появи и греяна ракия...

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:923193_10202867901671479_1773198391457685700_n.jpg
Прегледи:1
Размер:160.4 КБ
ID:5583600

    Започнахме да влизаме в ритъм, като се редувахме на ръчката и греяната ракия...

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10150667_10202867928432148_7729914612593835120_n.jpg
Прегледи:1
Размер:164.8 КБ
ID:5583601

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10301455_10201955832000612_915638732058841627_n.jpg
Прегледи:1
Размер:125.7 КБ
ID:5583602

    Времето се опита да развали плановете ни, но ние бяхме подготвени с подходяща квадратура найлон, който запази нас и творението ни от пролетния дъжд. Точно след 2 часа и 30 мин. кокалите на агънцето взеха да напират да излизат на вън! Всичко вървеше по план и взехме да мислим за салатите... В действие влезе и класическата скара, която може да се използва едновременно и с чевермето...

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10246612_10201955833160641_4621012437011163257_n.jpg
Прегледи:3
Размер:141.3 КБ
ID:5583603

    На четвъртия час, агънцето започна да дава всички признаци на "Готово е!", което по една "случайност" съвпадна със спонтанният интерес на съседи и приятели, които точно в този момент решиха да минат и да ни честитят Великден...

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1509321_10202868681330970_3083051061902978570_n.jpg
Прегледи:1
Размер:210.2 КБ
ID:5583605

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1495455_10202868678330895_6761767390713412705_n.jpg
Прегледи:1
Размер:204.2 КБ
ID:5583606

    Точно след 4 часа и 30 минути печене, скелета на агнето беше готов да избяга от месото! Задържаха го само здравите скоби и телтта с които агнето бе хванато за шиша... В момента в който свалихме агнето от огъня и друснахме шиша няколко пъти, се получи това:

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:603621_10202868902936510_4676437004511330318_n.jpg
Прегледи:1
Размер:123.2 КБ
ID:5583607

    Приятно слюнкоотделяне! Изнасям лекции по домовете с материали на клиента...
    Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 30-04-14, 14:54.

    Остави коментар:


  • derhunter
    отговори
    От: Клуб на чревоугодниците

    Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Аз на тебе точно, ще ти покажа довечера тука, като ще играем така! ЖОКЕР: - В момента зрее в хладилника...
    Знам аз знам. Точно си мислех да те попитам ние какво разбрахме от дето стоеше на дървената стойка и си дялаше на тънко от него ама....

    Остави коментар:


  • Марто (Мартин Христов)
    отговори
    От: Клуб на чревоугодниците

    Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    Ще разкажем колко е вкусно
    Аз на тебе точно, ще ти покажа довечера тука, като ще играем така! ЖОКЕР: - В момента зрее в хладилника...

    Остави коментар:


  • derhunter
    отговори
    От: Клуб на чревоугодниците

    Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Е ние какво ще разберем от цялата работа!?!
    Ще разкажем колко е вкусно

    Остави коментар:


  • ivan kerchev
    отговори
    От: Клуб на чревоугодниците

    Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Е ние какво ще разберем от цялата работа!?!
    Правилно, приемаме критиката, другият път ще снимаме и технологията на правене на суджук. Наздраве!

    Остави коментар:


  • Марто (Мартин Христов)
    отговори
    От: Клуб на чревоугодниците

    Е ние какво ще разберем от цялата работа!?!

    Остави коментар:


  • ivan kerchev
    отговори
    От: Клуб на чревоугодниците

    Като количество си дойде екстра, даже малко малее, другия път трябва да си вземем две гадини.

    Остави коментар:


  • derhunter
    отговори
    От: Клуб на чревоугодниците

    А, не е много, 30 кг. мляно, някое и друго филе за адаша и тиквата на Шаро. От дивак толкова.

    Остави коментар:


  • Тропчо
    отговори
    От: Клуб на чревоугодниците

    Ехееееее, имам бая да те гоня в количествено отношение, хънтъре. За Белинташ, както казах, по това време ще установявам ролята на дервишите в днешни дни по нашите земи. Ще докладвам на някоя следваща сбирка, явно.

    Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X