Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Агне по хайдушки?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Агне по хайдушки?

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    Цецо, казах му аз на Тони миналият път че ливадата отива на съсипия а той оптимиста даже сметнал колко бали ще върже след купона.
    Нема и нищотрева колко се по гази по растеАко искаш като окосиме ше те викна за балите да ги броиме

Тези дни ще я опаля пак едно хубаво да видиме дали ще побелее.

Колко време трябва да гори за да стане годна за печене 3-4 часа или повече?
    Ако я разпалиме сабале в 7 и наобяд туриме животинката към 3-4 сигурно ше е готова

Цецо сега ти видях мнението..май и ти си мераклия за балите може да туриме един бас че ще са минимум 80.
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Според мен няма смисъл да си усложняваме живота на тема бира.

Твойто мнение не е обективно. Ти си пристрАстен !

ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
        Ако я разпалиме сабале в 7 и наобяд туриме животинката към 3-4 сигурно ше е готова..
        Минимум 3ч. според мен, а за печенето трябва да предвидим малко повече време. М/у впрочем от опит съм установил че стандартно време за печене на пещ е нещо твърде относително. Явно си зависи и от конструкцията, колко е висока камерата, форма, материал и т.н. Понеже не сме правили 72 часови проби с печиво вътре, то първият път ще е повече експеримент за уточняване на параметрите.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от x3mrjoe Преглед на мнение

Твойто мнение не е обективно. Ти си пристрАстен !

Правилно! Аз съм от отбор ТВЪРДИ Бира само за разредител и проплакване на "бурето"
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение

Ако я разпалиме сабале в 7 и наобяд туриме животинката към 3-4 сигурно ше е готова
            На печивото, ако е цял труп, му трябват 5-6 часа, за по-сигурно 6 защото фурната не е тествана. За опалването поне 3-4, но повече е по-добре, пак поради същите причини което значи, че ако агнето трябва да се изкара към 17 часа, трябва да се метне не по-късно от 11, което значи, че фурната трябва да се запали преди 7.
            17 часа е перфектното време за изваждане на готовия продукт, защото тогава "френдбилдинг"-а ще е в кулминацията си, всички ще са в "приповдигнато" настроение, леко хапнали, (а който си яде ще се е наплющял), и ще могат да се насладят на тази вЪрхова кулинарИя.
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Ако прецакаме ливадата, имам идея за спретването на един много компактен офф роуд парк! С оглед на силното присъствие на подпочвени води в имота, трасето в Лазарово може да ни се стори като "асфалтиран паркинг" в сравнение с "Тони Илиево Траял Трофи Екстрийм"...!!! Входната такса за един час ще е 2 бали първокласно сено, предварително депозирани в сеновала на Тони! За тези които не разполагат с подходящи инструменти, ще се отдават под наем коси, сенокосачки и др. подходящ инвентар, придружен с GPS координати на добри места за косене, което от своя страна може да се приеме и като селски еко туризъм! Абе с две думи имам разработени стратегии за всякакви варианти..

Коментар

Момчета.../и момиче/,
                Говоря от собствен опит-тука се подсказаха нещата.Та за печенето.Първо на първо,на 29-ти вечерта ще има скарица,салатичка,едно-друго...ще откараме до към "обед".Понеже римската терма не е пробвана,викам така-палим я вечерта.Хем ще ни е и топло и уютно край нея,милата.Нема да й даваме мъгел-това аз го отговарям.Полек-полек,та до сабахлеее...И ще имаме сутринта към 7 пещ,като ламя!Аз все още тая надежда,че хайванът няма да бъде само един.Тоест,че ще има две зареждания на убавинята,което си е предизвикателство за всеки майстор на огъня...Но и едно да е,няма да е в 5 следобед готово,а по-раничко-нали трябва да повторим порцийките,да си поискаме..един по мазничко,друг по-сухичко...нали това ни е гевезелъка?!...Печенето като време не мога да го кажа като час-точно.Но като съм там,знам кога да ви кажа да отваряме...Е може и с едно пробно,но нема да се изложа.Пробното ще е от различният въздух,Адаш.
                С друга дума,искам да кажа така-нека се съберем,нека се запознаем,нека се сприятелим,нека се напием и повеселим,и НЕКА на Адаша да оставим един хубав спомен и една пробвана УБАВИНЯ!И той да ни споминя,и ние-него,братицата!

Ден грее,Приятели!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                  Ако прецакаме ливадата, имам идея за спретването на един много компактен офф роуд парк! ........)
                  Моля те не развивай идеята! Ливадето така си е добре. Да не го батисваме! Това място неможе да се купи с пари.
                  Само да събудя Стария-След нас трева не никне! Забрави тая теория за тъпкането и растежа!
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                    Именно...
                    За целта трябва да осигурим здрави чували за отпадъци. Освен това има нещо притеснително в "кабинката"...Стените ясно, ще се затворят с найлон.Липсата на изкоп е доста смущаваща. А вътре също трябва да се предвиди един чувал за кошче, че като се разхвърчат едни "употребявани хартийки из района...бедна ми е фантазията за идилията
                    Ти "кабинката" остави на нас!

Няма да я оставим така.Ще има и кошче(както и на други места),и "яма" ще има.Няма да се разбере какво е,докато не влезнеш вътре.
                    Ако се съсипе ливадата,и за "чекалото" ще има такса.На влизане-кофа фураж !!
                    п.п Тони,въпроса с изхранването на прасето е решен!
                    088пет722пет99
                    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Аз като един виден скептик, искам да препоръчам да се вземНе и едно гърне. За боб-за пИрфектния боб. Нищо се не знае. Да не фЪрлиме агнето? Тогава трябва да чЕкаме боба.
                      ПП Това прозрение ми дойде след айсе мастики, така че смЕтам да е бълнуване.
                      Ама знае ли човек?
                      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

А аз Цецо, като един виден оптимист мисля да си взема прАжолки вместо боб Е и други работи де щото нали трябва с нещо да се прокарват горе споменатите

Между другото утре било Разпети петък и мисля да съм там да разпъваме пейки и маси. Други желаещи?

Коментар

...петък и мисля да съм там ....
                          И аз така мисля за сега, но до края на деня ще видим какво ще стане

Коментар

Без Поп! Аз пък си мисля за едни пушени суджуци през очакване на агнето.
                            VARADERO SD2

Коментар

Илийката(gimax) ми докара топчето с найлон,но ще го слагам другата седмица.Тази съм в разход.
                              088пет722пет99
                              http://www.hydropompi.com/

Коментар

Браво бе Айдуци До сега не смеех да се обадя , че съм далечко и не можех да се включа с физическа помощ, ама енергията беше насочена изцяло към вас.
                                Търпях , търпях и накрая реших че ще драсна нещо Само от четенето качих поне 10 кила
                                Иска ми се да дойда и аз да се запознаем и тези 3 неща , ама като си нямам никакви домашни благинки от сорта на бутилирани духове на умрели плодове , или добре поръсени с подправки и киснати в подходящи сокчета парчета от свободно припкащи четириноги ......
                                А да нося някакви посредствени имитации от Била и темподобните, производни ... ще е по-голям срам ......
                                Сега обмисляме някакъв вариант с Антов ( Мещера ) , за евентуално ООД .. и ако може заедно да бутаме портата со гъзо
                                Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                                За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X