От: Агне по хайдушки?
Моят съвет е също към чевермето да се насочите, още повече че ще има и родопчани с вас. Колкото и аджамии да са все са повидяли нещо. Другото предимство за начинаещи в тази област е при чевермето че имате постоянен контрол над процеса. Ако решите да е чеверме ще ти казвам някои засадни положения.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Агне по хайдушки?
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
+1Първоначално публикуван от x3mrjoe Преглед на мнение...........
Та моя съвет е да си врътнете едно чеверме, .......!
Това е решението. Не си усложнявайте живота. "Бързо /не до там/, лесно, вкусно!"
.
ПП Като чета сте маладежи-аджамии и все ще осерете нещо, ама ще ви е вкусно.

Майтап. Правете чеверме! Така ще сбъркате по-малко!
Остави коментар:
-
Извинете ме за двете мнения, показах колко бос форумджия съм
x3mrjoe благодаря за отговора
бе цялата идея е, че и мен мн ме опасява точно неясно-ясния
резултат, но все пак...
чеверменцето ще е доста разумна идея да, но все пак не трябва ентусиазма да се сецва от шубе
колкото и сериозна работа да е.
Нетя е направо срам ма е ся.. ма събира се информация. Поне ще имаме някви родопчани с нас
.И в крайна сметка нали все някога тряаа се стигне до печене и научаване.
А за третото ние обичаме да съчетаваме зора с кефа
а ако може да стане и за ядене перфект.Хамалогията не плаши кат сме три коли хора. Ся малко ша помъкнем.
Най-вероятно е да си прав
, но аз продължавам да търся акъли пък то ще се решава на момента. Дано не ни одави дъжд и студ само с тея прогнози, ма нали сме хайдути няама да им вярваме
Остави коментар:
-
Виж сега,Първоначално публикуван от hldd3n Преглед на мнениеЗдравейте всички
Изчетох всичкия интернет ...
първо по-леко с нета, щото ше си напълниш главата с глупости особено като нямаш идея за кво става въпрос,
второ Ендурото, секса и агнето по хайдушки не са шега работа, особено ако нямаш опит и си в полеви условия

, и
трето Хайдутите са го правили (а може и да не са) по тоя начин от зор, а не за кеф,
и не си разваляйте Вашия докато сте на палатки със сложна хамалогия и неясен (да не казвам, че направо ще е ясен) резултат.
Та моя съвет е да си врътнете едно чеверме, което е просто като съоръжение, а и е почти невъзможно да го прецакате (въпреки, че който е настоятелен винаги успява
), щото Ви става пред очите.
И поздрави за ентусиазма !
Остави коментар:
-
Е, това е, мероприятието стана.
Беше яко.
Добър Live се получи, и това май е първото от поредицата такива.
Специални благодарности на домакина и цялото му семейство,
на тези които са документирали събитието,
и благодарение на които всички разгледали темата
ще се докоснат до част (за съжаление
) от емоциите които изживяхме !
ГоуеМ си Тониии, гоуеМ !
Остави коментар:
-
Здравейте всички
Изчетох всичкия интернет, но наистина търся по-скоро дискусия за агнето по хайдушки.
Идеята е от миналия гергьовден и отлежава цяла година, но сме решени този година да печем агне. Тъй като сме млади и зелени всички, а поизчетох темата се надявам вие добри хора с повече опит да дадете акъл, понеже си е майсторлък. И единственото което мога да направя за да се опитам да предотвратя провала е проучване
Понеже всичко ще се случва на диво в гората се спряхме на горната рецепта.
Въпроса е че не виждам, кой знае колко писано и то от хора който са правили.
Навсякъде пише че агнето се пъха в кожата и се шие.На места пише кожата се обръща.Но в крайна сметка се пече с руното навън нали ?
Въпроса не изгаря ли руното отвън не се ли омирисва цялото месо на пърлена вълна щото манджата си отива. Вярно е че се наморкя хубаво преди да се зарови, но все пак.
Та се чудя как да упитомим рецептата някак. Чудих се дали да не се увие в някво фолио. Дайте някви идеи за пакета. Въпреки, че кожата си звучи най-добре. Другото е как се събира месото обратно в нея и как се шие. На 1 място пишеше, че и главата се пускала в кожата и се чудя откъде място за всичко. А и главата така ли се пече
Другият чисто кулинарен въпрос е: Как мислите дали може да се нарежат дреболиите, заедно с зелениийки и оризец и да се изпекат вътре в агнето, като се зашие и да е пълнено. И дали ще се сготви по този начин заровено в трап.
Добри хора приемам всяааакакви идеи, за готвенето така че да стане по вкусно. Адски ще съм благодарен ако откликнете.
Второто нещо е копаенето на трапа и жарта в него. Мисля си докъто жарта нагаря да наслагаме и камъни отдолу че и отстрани които да се нагорещят. И върху тях да се зарови агнето. Или няква ламарина, защото не мога да преценя колко е достатъчна топлината от жарта отдолу.
Колко жар всъщност трябва да остане отдолу. Последно пеках яре на пещ и заради малкото вода изпозагоря та сега ме е страх да не стане същото. Май тук в форума някой беше писал, че няма как да стане сухо като се пече по-хайдушки. Ако наистина е така би било чудно .. защото просто може да го печем повече за да сме сигурни.
Другото мисля, че няма какво да се обърка. Смисъл 6-8 часа огън отгоре. Но ако има нещо по-специфично казвайте.
Благодаря мн. на всеки писал ще следя зорко темата
Остави коментар:
-
Мхм,да кажа и аз ,че се прибрахме нормално.Общо,около хиляда километра в двете посоки.
Но си заслужаваше напълно!
Вчера не писах,че нещо бях зацапал свещите...
Снимки,малко по-късно.
Голямо Благодаря на всички участници и на всички,които мислено са били с нас.
Много ме е яд за инцидента с Навар,дано да няма много харчове по колата.Ще има и следващ път и ще е още по-готино!
Поздрави на всички!
Остави коментар:
-
Доста мислих дали да монтирам видеото и реших да го оставя такова, каквото е - неподправено като хората запечатани на него...
Остави коментар:
-
Пещта е там, готова за бой, Старото ще изкоси ливадата и почваме. Жалко за инцидента....
Остави коментар:
-
аз след като не се включих поради ПТП-то в мероприятието,набързо се видях с Мещера на Макдоналдс ,на магистралата до Пловдив..как ме е яд че не съм присъствал да му майката..освен да спретна лятото един хайдук мийтинг при мен в Котел
Остави коментар:
-
И аз се прибрах! Благодаря на всички за прекрасния уикенд! Хора, големи сте!!!
Остави коментар:
-
А стига толкова сте дремали бе оооууу. Аз вече съм таврязззз.
друго нещо си е реанимацията
Цвета я обявявам за хирург на групата. Произведе профи шев върху меките коремни части на хайванчето, обаче предупреждавам бъдещите асистенти да се пазят от летящата губерка
Остави коментар:
-
В момента качвам видеата в youtube, а след това ще пусна линковете тук! Още осмислям случилото се и стигнах до извода, че не разкрихме пълния си потенциал, следователно трябва да повторим, потретим и т.н...!

Грехота е такова съоръжение и такава инфраструктура да не се използват по предназначение (разбира се разумно и без да се нанася вреда на ливадата)! Като свършат агнетата има прасенца, теленца и .... размечтах се..!!! Мислих си, ако Тони няма нищо напротив, при положение, че оставяме джиповете и колите извън ливадата какво мислите за идеята да се събираме всяка последна събота от месеца..?!! Тези които не останаха да нощуват изтърваха много! Не съм чувал по-главозамайващ славеев хор през живота си (както и такова хъркане..
)...! Усещането, че си със семейството си, макар да се срещаш на живо с някой хора за първи път е уникално, и доказва, че в off road-а кофти хора няма! Лично на мен ми бе много криво днес сутринта, че всичко свърши и се надявам скоро да се съберем отново! Благодаря на всички които дойдоха, на тези които не успяха също... Искрено се надявам следващия път да сме повече и от тук на сетне една голяма част от мислите ми ще е заета с това приятели, защото това са истинските моменти! Всичко друго е майтап работа....
Поздрави
Остави коментар:
-
Не ви ли е срам бе...
Някои могат и инфаркт да получат така...
Остави коментар:
-
Явно героите са уморени
Моята програма беше по-лека и имах време да си отспя. Та е време и аз да споделя впечатленията си от вчерашната хайдушка сбирка. Най-напред да благодаря на Тони/Стария/ за гостоприемството. Човека най-гостоприемно ни остави да натъпчем ливадата му, да оцапаме кухнята му, а преди това беше плътно ангажиран със строителните работи и облагородяването на терена. Тони, голЕмо сърце имаш. Поздрави на Лили!
Благодаря на Марти, за това че толкова сърцАто се включи в цялата организация и показа как се изпълняват обещания! Истинските мъже постъпват така! На такива хора може да се разчита.
Не на последно място, ударната групата по изграждането на пещта. Отделихме време, сили и голям мерак за създадем нещо, което ще остане и ще се ползва дълго време.
За мен беше незабравимо изживяване! Радвам се, че се събраха толкова много хора. Видяха , че няма невъзможни неща, когато има желание. Видяха и как се събират приятели- на обща маса споделят и мезетата, и питиетата. С общи усилия можем и повече...не само пещ да направим и едно агне да изядем
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
Тук са 7 потребители онлайн. 0 потребители и 7 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Остави коментар: