Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нужен ли е клуб на Пловдивската група?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нужен ли е клуб на Пловдивската група?

Първоначално публикуван от kalasha Преглед на мнение
    Роска клуб че ще има ще има,то в тая ш....... държава май много избор нямаме,ясно е че ще участваме всички защото трябва,но нека да е така както си говорихме, да е клуб а не партия с устав дълъг колкото сметката в русалка.

П.С А Георги да не се дърпа много, че ще го нагласим него за прецедател
    Какво те плаши устава бе Калашев? То 80 % от него са формалности и бюрократични изрази.

П.С. И пак ми се вижда, че темата тръгна да загрубява, а беше само един въпрос. Аджеба нужен ли ни е клуб или все още не!
    Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
    0879076007 Жельо

Коментар

Доста чета от много време/не само в тази тема/ и не пиша нищо....!
      КОЛЕГИ, "да изградим чешма" е нещо елементарно, да направим клуб не.
      Чешма няма,приказки много,клуб дай боже.

Пловдив е люлката на офроуда и има много хора ,които могат да дават съвети за
      начинанието.
      Аз лично съм бил председател на подобен юредически регистриран клуб със всички данъчни,финансови,юредически и тн. последствия.

Гледам ,че вече има и предложение за устав .....???????

ПП. Имайте предвид, че този РВ. форум се чете от много хора,дори извън България./да не влезем в някой смешник форум/

Гласувам НЕ, защото няма не ясна а никаква идея, защо и как ще стане.
      Последно редактирано от venci67; 22-02-11, 20:52.
      TOYOTA LJ70 3D Common Rail
      TOYOTA BJ40 3.5D
      Венци 0887551059

Коментар

Първоначално публикуван от jpetrov Преглед на мнение
        Какво те плаши устава бе Калашев? То 80 % от него са формалности и бюрократични изрази.

П.С. И пак ми се вижда, че темата тръгна да загрубява, а беше само един въпрос. Аджеба нужен ли ни е клуб или все още не!
        Темата не е загрубяла още.
        А устава мене не ме плаши просто ония ден ви обясних, че така сериозно представени нещата няма да станат,извинявам се но смея да твърда,че познавам групата от малко по дълго време и вече съм разбрал кое става и кое не.
        Или се регистрираме като клуб по най-лекия и безболезнен начин като трябва да се провери имали такъв или

Коментар

На мен също ми е писнало от събрания, оперативки и тем подобни в службата и искам с това което правим уикенда да се разтоваря тотално. Но все пак с каквато и да е организационна дейност да се захванем ще ни бъде по-лесно с клуб (лично мое мнение). Абсолютно съм съгласен с мнението на Калаша, че нещата трябва да бъдат възможно най-опростени и ненатоварващи.
          Много от вас познават доста добре колегите от Стара Загора, а до колкото знам те имат клуб. Може да кажат - добре ли е, зле ли е......

П.С. Венци, това не е предложение за устав, а просто пример!
          Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
          0879076007 Жельо

Коментар

Първоначално публикуван от Павлов Преглед на мнение
            Росене, вероятно ще помогне ако се обосновете защо искате клуб? Аз като гледам темите за закона за горите за сега не виждам член според който ако има клуб ще караме, ако ли не - няма. Дайте по-конкретни предимства и може да премислим.
            Съгласен съм,че трябва да има сериозна обосновка,за да не се губят хора с опит и умения,като гласувалите с "не"!А ще има и още!?
            JEEP Grand Cherokee ZJ 4.0,Toyota LC90 1KZ-TE
            BMW X5 E70 4.8is

"Да бъдеш втори означава да си пръв сред загубилите" Аертон Сена

Коментар

Дефинирай "губят"
              Да не вземат да рАскъсат ризите и да се майнат от тоя свят
              За Жоро - бояджията вече се прУтснявъм! Къвто е нетърпелив...
              Ами ако са без опит и умения?

Какво толкова да стане? Тези от клуба ще фиркат във Вторник в Лозинката, а другите в Четвъртък в Куцата въшка. Едните ще се чакат пред ОМВ, а другите зад ОМВ.

ОБОСНОВКА!!!
              Най-важното е, че ще може да се говори от името на група! Без значение дали е от 5 или 500 души ще има тежест!
              Тука Жорко - бояджията ще възрази, че не иска никой да говори от негово име и той не иска да говори от името на никой!
              Уважавам тази позиция! Когато се говори за "нещо" с "някой" ще присъства избрания говорител на клуба и Жоро! Или Жорко ще си каже "Еб@л съм му м@йк@т@ - да се оправят" и когато НЕЩОТО бъде постигнато той просто ще се присъедини. Важното е, че не се е потдал на подмолната интрига да участва в някаква конспиративна организация - КЛУБ!

Когато се правеше траяла за Арената горе бяха 90% от хората в групата! Всички бачкаха яко!
              Ако Сашо Ковачев не беше там да си прави Арена щяхме да направим един гол банан!
              Той благоволи да ни даде да правим трасето! Шапка му свалям за това!
              Някой има ли нещо против, че Сашо можеше да събере парите от спонсорите и от входа и да ни покаже "вот тебя"?
              В този случай без организацията Гладиатор нищо не можехме да направим, независимо дали е клуб или фирма!
              На Пашалийца номера минава, защото е далече от града. Ама не се знае до кога ще минава.
              Тая година ако правим траял... може би... Кой ще ходи в пожарната, кой ще ходи да търси собствениците на терена, кой ще организира полицията, линейката? От името на кого?

Отива Петкан Драганов в милицията и казва - Ние (30 души) ще правим комерсиално състезание... там! Искаме една кола и 5 души да въдворяват ред.
              От там му отговарят - о, господине, охрана ли ви трябва? 900 лева за 24 часа и 80 стотинки на километър!

Отива Петкан Драганов в общината и казва - аз съм представител на "КЛУБ". Ние ще провеждаме мероприятие. Ще има едиколкоси публика. Чиновника слага някакъв печат върху някакъв лист на който реагират и в пожарната, и в болницата, и в полицията, и във ВиК, и в института по пчеларство

Много време изгубих в глупости, дето всеки ги знае
              Павлов, ползите не са пряки и директни, всичко е косвено, но "всичкото" е достатъчно много за да си заслужава да има КЛУБ!
              Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
              Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Да ме извиняваш Росене, ама много упростяваш нещата. Ако трябва да се регистрира дружество с нестопанска цел следват доста разходи - офис, счетоводство, евентуално заплата за някой, членски внос, направете груба сметка. И щом ще става въпрос за кинти трябва да всеки да има ясна представа какви ще бъдат приоритетите на този клуб - участие в състезания, лежерно каране, организиране на мероприятия, благотворителна дейност. Давам си сметка, че е много работа, но още не виждам ясна концепция и обосновка. Да не забравяме, че идеята на този клуб би трябвало да е да ни обединява, а не да ни дели. Аз лично бих подкрепил тази идея в един по-изкристализиран вид.

Коментар

[QUOTE=sobax;1450221]
                  На Пашалийца номера минава, защото е далече от града. Ама не се знае до кога ще минава.

-Докато Аз съм там ще минава,след това не ме интересува.

Отива Петкан Драганов в милицията и казва - Ние (30 души) ще правим комерсиално състезание... там! Искаме една кола и 5 души да въдворяват ред.
                  От там му отговарят - о, господине, охрана ли ви трябва? 900 лева за 24 часа и 80 стотинки на километър!

Още когато се разбра за първото събиране на Пловдив и приятели на(Пашалийца) от общината искаха по 20лв такса на джип(без да е имало никакъв закон за забрани и клубове).От Полицията ми казаха че един патрул за осем часа-1600лв..От пожарната не помня колко казаха.
                  Не Петкан Драганов се е оправял(след това какво съм направил си е моя работа)но факт е че за всичките ни събирания на хижата никой не е платил нито на общината,полиция и горско и никой не ни е направил проблем.
                  За клуба ще са нужни парички всеки месец(счетоводство и др.)което ще рече че трябва пари...
                  -От кой?
                  -От мен,теб и всеки член на групата.На този скъп живот не мога да дам и лев.
                  Защо мислиш не идвам на разходки...не е че не искам,едно идване ще ми е 100лв а 100лв ми са памперсите и млекото на детето ми за месец.Има хора който плащат наеми,заеми и др.и едвам се оправят.Ами тези хора който събират пари цял месец за да излезнат на една разходка.
                  Една такса за членство да не дойде в повече?
                  Какво ще стане ако някой не може да си плати таксата?
                  Какво ще му кажем?
                  -Ти не си си платил членския внос и не си вече в Пловдивската група.
                  Аз едвам събирам пари да си платя на мойта счетоводителка,едвам свързвам двата края средства нямам за клуб-ето една причина за отговор:
                  -Не!!!
                  Искам да съм си член на Пловдивската офроуд група такава каквато е,без председатели,управителен съвет и др.
                  Поздрави!
                  Със себе си съм имал повече проблеми,
                  отколкото с всеки друг човек. Нямам по голям враг от самия себе си!!!!!!
                  Да изградим Параклис: www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=113508

Коментар

Отговорът е: "Не".
                    Поне с днешна дата НИЩО не налага правенето на клуб.
                    Още нещо-ако си направите труда да прегледате Пловдивската група, там ще намерите 64 регистрирани и не малка част от тях не изповядват идеята да карат джип,или поне off road. Само,че това не е известно на някои хора, а може и да не ги интересува.По онова време те са гледали джиповете само на картинки.Така, че по-смислен е въпроса за "Офрод клуб-Пловдив", за което обаче като видите анкетата още не е дошло времето.

Важното е да се говори, цитат:
                    "ОБОСНОВКА!!!
                    Най-важното е, че ще може да се говори от името на група! Без значение дали е от 5 или 500 души...". Видяхме как се покрива говоренето с действието при някои.

Коментар

Войводооооо,ЗДРАВЕЙ!!!
                      Три неща ме възпират:
                      1. Хубав човек си и мухабета с теб ми върви
                      2. Доста по-голям си от мен
                      3."Цяла България ни гледа"
                      Ама и трите на веднъж едвам ме възпират да се изложа бетер тебе!
                      Айде на живо да ми кажеш от какво толкова се развълнува оная вечер!
                      И ако ще говорим, гледай по-умерено да си употребил, че ще ми е неприятно!

И по темата:
                      Атанасе, това е решаване на проблема, заобикаляйки закона! До кога така?
                      Последно редактирано от sobax; 23-02-11, 19:05.

Коментар

Е-баси...ПИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИП...бахти!!!Би било добре да имаме клуб,но не и във варианта описан по-горе,ако няма друг вариант мисля,че още ни е доста рано.УСТАВИ,СЪБРАНИЯ,РЕГЛАМЕНТИ,ДИСКУСИИ...И Т.Н.КОГА ЩЕ КАРАМЕ БЕ ХОРА?!Друго нямам какво да кажа,не ми е безразлично,но се въздържам от гласуване.
                        Последно редактирано от S.RADEV; 23-02-11, 20:44.
                        БЕНЗИН В КРЪВТА,МАСЛО ПОД НОКТИТЕ И КАЛ НАВСЯКЪДЕ!!!
                        TLC 70 1KZ-T В ПРОДАЖБА!!!
                        Съби Радев А(-) 0895745706

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение

И по темата:
                          Ами отвори клуб тогава и след една година ще си на друго мнение и ако може го регистрирай по ДДС и виж колко е хубаво да имаш клуб.
                          Темата е "Нужен ли е клуб на Пловдивската група",има анкета на която отговорих с Не.Това си е мое лично мнение както ти си имаш твое.
                          Не искам да споря с никой а да си пия ракията както досега с всички от групата.
                          На събранието на ловната дружинка ще им кажа че за ловния сезон трябва да имаме клуб иначе няма да ходим на лов с джиповете.
                          Айде стига глупости.
                          Поздрави!
                          Със себе си съм имал повече проблеми,
                          отколкото с всеки друг човек. Нямам по голям враг от самия себе си!!!!!!
                          Да изградим Параклис: www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=113508

Коментар

Там е работата, че ловците ги устройва ловната дружинка.
                            Това им е организация, която държавата им осигурява по призумция.
                            За тях е достатъчно да са им поълнени документите за излета и всичко е ОК!

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                              Войводооооо,ЗДРАВЕЙ!!!
                              Три неща ме възпират:
                              1. Хубав човек си и мухабета с теб ми върви
                              2. Доста по-голям си от мен
                              3."Цяла България ни гледа"
                              Ама и трите на веднъж едвам ме възпират да се изложа бетер тебе!
                              Айде на живо да ми кажеш от какво толкова се развълнува оная вечер!
                              И ако ще говорим, гледай по-умерено да си употребил, че ще ми е неприятно!

И по темата:
                              Ало...началниците...този пост се появи като спам и след моето възражение изчезна...после пак се появи с корекция...Не се ли сещате, че ставате за смях след повторното му появяване...!?
                              Казаха по-горе:...който търси поле за изява да я търси другаде,и да не ни занимава с глупости.

Май ще отворя нова тема....и този път ще е поименна!

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                                Отговорът е: "Не".
                                Поне с днешна дата НИЩО не налага правенето на клуб.
                                Още нещо-ако си направите труда да прегледате Пловдивската група, там ще намерите 64 регистрирани и не малка част от тях не изповядват идеята да карат джип,или поне off road. Само,че това не е известно на някои хора, а може и да не ги интересува.По онова време те са гледали джиповете само на картинки.Така, че по-смислен е въпроса за "Офрод клуб-Пловдив", за което обаче като видите анкетата още не е дошло времето.

Важното е да се говори, цитат:
                                "ОБОСНОВКА!!!
                                Най-важното е, че ще може да се говори от името на група! Без значение дали е от 5 или 500 души...". Видяхме как се покрива говоренето с действието при някои.
                                Хора, няколко пъти се опитвам да помогна със съвета на старилото , а също и на патилото...

Интересна е упоритостта, с която никой не иска да чуе...

Ицо е синтезирал теорията, практиката е от мен...

Добре е да се мисли преди действие...

Ама май няма нужда - главата в стената, и каквото дойде.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X