Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искат да изхвърлят Багирата и Сивият

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    Общината няма да ги открадне. Има си избрана с конкурс фирма, която се е ангажирала със задачата да събира изоставеното желзо от улиците на съответния район. Издават им документи, че са отишли за рециклиране, пращат им номерата и документите в КАТ, а желзото отива в пресата и после за претопяване. Ангажира се огромен ресурс. Камион, гориво, задължително идва представител на общината, полиция присъства винаги и т.н.
    Спасявай ги някъде...прехвърлих темата съвсем отгоре и виждам, че поне 5 човека са предложили помощ. Пък дали става дума за българския офроуд, дали са обикновени коли, камиони или летяща чиния...няма никакво значение. Не ги ли разкараш от там, ще отидат в пресата.
    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

    Коментар


    • #47
      Не е скрап, и не е на улицата. Читави джипове в бащиния ми двор.
      Ти сигурно си правен в студентския град, или как? Бегай от София селски, бегай!

      Коментар


      • santaclash
        santaclash коментира
        Редактиране на коментар
        Ако има някакво значение-от София съм, не съм гей и се опитвам да ти обясня къде грешиш.
        Сега си дай зор и разбери смисъла на това, което няколко човека горе ти написаха.

    • #48
      Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Май разбрах.
      Данък герб, данък гейклуб.
      Нищо не си разбрал. Държиш своя недвижима собственост на общинска земя. Нямаш право да го правиш. По същия начин, по който нямаш право да задръстиш общите части на сградата с каквото ти падне. Ако, че си собственик на Х % идеални части.
      Ние не сме неутрални!

      Коментар


      • rusev
        rusev коментира
        Редактиране на коментар
        Чавдаре , това бил българският офроуд! Харесвам хора със самочувствие!
        100% много хора да предложили да приберат колите на Стефан.
        Въпреки това и аз да предложа - имам хале за което плащам наем и си държа мои коли - все ще намеря място за "историята на офроуда в България", съвършенно безплатно. Даже ще поема докарването до Пловдив на едната кола- Стефан сега няма тази възможност, но палачиката ще се обърне някога...

    • #49
      Нищо не си разбрал. Държиш се като стара мома. За всичките ти проблеми други са виновни. Изрично се абстрахирам от гейовете

      ПП. Писали сме заедно с Чавдар. Картата на уайарлеса на лаптопа ми прави еротични проблеми последните 2 дена (ебава се), но съм почти сигурен, че герб го правят...
      ПП2. Само веднъж съм гласувал за герб и то за кмет и то щото кандидата преди да бъде такъв ми беше свършил невероятна услуга напълно безвъзмездно. Но тогава гласувах за човек. Инак със сълзи мога да рева от герб.
      Последно редактирано от Veselin Monkov; 20-03-21, 21:09.

      Коментар


      • #50
        Първо това недвижимото бил българския офроуд, каквото и да означава тази глупост, взаимствана от другаде. После пък двора бил бащиния, ама не съвсем. Естествено за всичко са виновни пе@ерасите. А те вицовете май бяха в друг раздел.

        Коментар


        • #51
          Там, където са колите, не е улица, но еднозначно е терен общинска собственост, всичкият плач на Стефан, си е "Смешен плач" (по Ботев).
          Едното нещо, изобщо няма документи, че е автомобил, нищо, че Стефан му иска петнайсет бона. Може да бъде прибрано, единствено някъде в частен имот. Другото наистина може да мине с нормалните данък, застраховка и преглед. Демек, сагата се свежда до 3-500лв... (Бе, данъкът най-вероятно не е само за година де.)

          Накратко пичОве - затова и е темата!


          Стефане, тук засега, Станьо и Ясен са представили конкретни предложения (предполагам - понеже са на телефон - че е за терен). Нямам представа движат ли се някак нещата по тези линии.
          Аз ти предлагам да купя Уазката. Всички заварени режийни за моя сметка. Елементите вложени в мунинга ще ти ги върна, като демонтажът също за моя сметка. Ако изобщо ще си говорим в конкретика, числата нека не са като за суми в рубли, тугрици, или левове отпреди деноминацията (подобно това, което си обявил за Багирата).

          ПП
          И винаги, когато поискаш ще може да я покараш.
          Последно редактирано от davc; 20-03-21, 21:16.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

          Коментар


          • #52
            Физически те ще бъдат спасени. След това те няма да помогнат на никой, кой ги е обявил за трошки.
            Не се продават. Сивият - понеже ми е подарък, и аз няма как да погледна в очите хората, които са направили това. Зер не е въпрос на пари. Всяко такова предложение ми докарва желание да ударя по човката. Освен пари, хората имат и достойнство.
            Багирата - понеже не е направена. Тя струва нереални пари, и ще струва още толкова. Ще замине при човек, който ще я доправи. Ще му помогна, не за пари.

            Да, а ако някой смята че съм толкова безпомощен, ... Не съм. Вече работят.

            Търсех юридическа помощ - не получих. Благодаря за участието, закривам въпроса.
            Последно редактирано от Стефан; 20-03-21, 22:12.

            Коментар


            • #53
              Я се върни от началото на темата (която ти си пуснал) и намери някой, дето ти е казал, че си безпомощен (толкова ще го подминем)!

              Коментар


              • Стефан
                Стефан коментира
                Редактиране на коментар
                Хубаво, щом си отскоро тука - няма да ти се сърдя.
                Предложението да купят Сивия беше меко казано свинство.

              • Veselin Monkov
                Veselin Monkov коментира
                Редактиране на коментар
                Какво значи, че съм отскоро тука? В доста форуми пиша и нямам конкретни спомени за тук, но предполагам от поне 10 години съм регнат. И туй няма как да е "скоро". Но и да съм от вчера - какво значение има за истината? И честно Стефане - и преди ти казах - не те познавах, и сега не те познавам и това няма абсолютно никакво значение да говоря по темата, за която ти самия търсиш отговор. Ще ти се всичките ти познати (или вероятно по-стари членове на форума) да ревнат тук, че са ти накърнени авторитетите неправомерно, но наистина се надявам да разбереш, че наистина в случая нямаш право.

                ПП. Нямам никаква идея какво е "сивия" и още по-малко каккво е било предложението за него.

            • #54
              Един от основните и дефинитивни стълбове на достойнството е да не хленчиш за подаяние! Особено когато предмет на хленча са жълти стотинки...
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

              Коментар


              • bojitch
                bojitch коментира
                Редактиране на коментар
                Не са жълти стотинки!

            • #55
              Колега никой не е казал че си безпомощен, а двора ако наистина ти е бащиния темата нямаше да я има.... просто никои не може да ти изкара колата законно насила от двора. Колкото до колите знам ги от както бях студент в биологическия преди 10 и повече години, и още тогава си бяха недвижима собственност, която щом до сега не се е променила към движима, едва ли ще успееш някога да подкараш. Накрая по един или друг начин ще замине за пещта. Разбирам че имаш сантименти към тях, както и принципи, но мисля че всеки един от форума би се зарадвал да ги види в движение. Багирата дори и аз бих я взел ако има редовна регистрация, но 15 бона за недвижима собственост едва ли ще даде някой. А вдигне ли я общитата дори и да си я вземеш от площадката нищо читаво няма да е останало по тях. А колкото до донуса може никои да не е пускал такъв просто ня6ои от общината се е разработил, и е обиколил махалата.
              0-

              Коментар


              • Стефан
                Стефан коментира
                Редактиране на коментар
                Аз все по нещо им правя, те не са мъртви. Каквото направя - отива с описанията и картинките в полза на офроуда. Че някой не вижда и не разбира ...
                Така и го отнесох.

              • Стефан
                Стефан коментира
                Редактиране на коментар
                А щом си биолог, не знам какво да ти поискам. Консерви вероятно, нещо като космическите храни, които занесох навремето. И реда, по който да се нагласят в джиповете. Идеологията на НЗ, примерно.
                Мини пак, вече не са недвижимост, все нещо полезно от твойте знания ще има. Ценя съседните специалности, сам съм прост човек - физик.

            • #56
              Някой ми предложи стотинки накрая, с каква презумпция?

              Момче, не пробвай да ме надговаряш - ще загубиш.

              И ти не се прави на луд - никой не е искал пари за нищо. Ти предложи, ма неадекватно. И аз ти ги отказах, нали така? Допий си бирата, и си лягай.

              Коментар


              • #57
                Колега нищо не съм предлагал, дори в момента не съм в България, от сърце ти пожелавам нещата да 6е развият по най добрия за теб начин.
                0-

                Коментар


                • Кольо
                  Кольо коментира
                  Редактиране на коментар
                  Това не беше към теб...

              • #58
                Жълти, или бели (стотинки), вярно е относително понятие. Но ако не си в състояние да си платиш данъка на автомобила (един резервоар гориво), или прегледа му (една пета резервоар гориво) - за какви стотинки изобщо говорим?
                Какъв юридически казус! Онова дребно, комплексирано човече - иначе сносен правен занаятчия (Радкото де) - положително вече няколко пъти отпред-назад и отзад-напред, подробно ти е обяснил, че точно така седят нещата и как няма никакво внятно основание за протестиране. Настоящата тема във форума, определено е за решение на въпроса при ясни за всички дадености, извън правните положения. (Дайте да дадем ...демек.)
                Аз плащам 600 (шестстотин) лева, за правото (право, но не гарантирано място) да паркирам на прилежащата улица и честно свалям шапка на съседите ти, за търпението им.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                Коментар


                • Стефан
                  Стефан коментира
                  Редактиране на коментар
                  Нали щеше да си допиваш бирата, и да си лягаш.
                  Изобщо не става дума за това. Съвсем други хора, и други интереси.
                  Допивай и лягай, утре си на работа.

                • santaclash
                  santaclash коментира
                  Редактиране на коментар
                  Юридически казус можеше и да има, ако тези машини попадаха в категорията, която по принцип не минава ГТП. Тогава и общинската наредба може да се спори доколко ги "хваща". От тази категория ли са? Малко ме съмнява да са в нея, защото тогава наистина щяха да струват сериозни пари и щяха да са с друга история.

              • #59
                Да, къде другаде да се дена.
                И на тебе успех! Ако с нещо - с радост.

                Коментар


                • #60
                  Харесвах новата система за коментари на форума, но одеве и аз отговорих на пост преди десетина видими поста от следващата страница?!? Предполагам и за това не се разбира сега автора на темата на кого говори. не е само сега, но говоря за поста над моя.

                  ПП. Какво пък общо съм намерил в системата за коментари?!? Съмнявам се, че има общо, но ще пропусна да го търся.

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X