Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искат да изхвърлят Багирата и Сивият

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

1. "Излязло от употреба моторно превозно средство" е отпадък по смисъла на § 1, т. 17 от допълнителните разпоредби (ДР) на ЗУО, в т.ч.:
    а) моторно превозно средство с прекратена регистрация, за което има изрично писмено уведомление от лицензиран застраховател, съгласно чл. 18а, ал. 2, т. 1 от Наредба № I-45 от 2000 г.;
    б) моторно превозно средство, на което не е заверен знакът за технически преглед съгласно чл. 32д от Наредба № I-45 от 2000 г. или съгласно чл. 38 от Наредба № Н-32 от 2011 г. за повече от две години от определената му дата за следващ преглед за проверка на техническата му изправност, в случай че то се намира върху държавна или общинска собственост;
    в) изоставено регистрирано МПС.

Демек - ако 3 години не е минавало преглед минава за ИУМПС и ако е на общинско място може и трябва да се чисти от там.
    http://eea.government.bg/bg/legislat...ste/NIUMPS.pdf

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      ...

Трошки - не трошки, общината се кани да унищожи уникалният български джип. ...
      Уникалният джип, като не е минал ГТП едно определено време, се води излязло от употреба МПС и няма работа на общински терен.

Или го стягаш и вкарваш в ред, или го местиш на частен терен. Иначе ще го вдигнат и хубаво ще направят.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

И при мен на село, започнаха да лепят стикери на боклуците с предупреждение да се махат. Явно е повсеместна офанзива.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Добре. Какви права има общината в УПИ с отстъпено право на строеж. И значи на използване.

Коментар

• icerunner
            icerunner коментира
            Редактиране на коментар
            Стефане, ако е в двора колата първо разбери дали ВСИЧКИ съседи са съгласни да остане там и после всичко останало. Ако е така с малко разправия ще изясниш на общината, че са се объркали. Но ако на някой от съседите ти му е писнало да ги гледа там, или иска той да си паркира кочината там или просто е станал с гъза нагоре и се е оплакал, тогава не ти е общината проблема, а съседа и първо него трябва да решиш.

Общината има права на собственик. Правото на строеж ти дава право на ползване на земята под сградата и май беше 3 м наоколо. Ама това не те прави собственик на терена, освен ако не сте го купили от общината.
          Дворът на кооперацията пише ли ви го някъде из документите за собственост?

Нашият блок е върху общински терен 10-на дка, на който са и още няколко блока надолу по улицата.

За да ти пуснат известие някой от съседите ти вероятно е подал сигнал, че има излязло от употреба МПС, което заема дефицитно място за паркиране.
          Алтернативата му е била да дойде да се кара с тебе да си разкараш недвижимата собственост от двора.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Бе, аз даже си представям кой е написал доноса.

В нотариалните актове на апартаментите пише по колко процента от идеалните части от отстъпеното право на строеж в УПИ-то имат. И като ползувател, аз съм данъчно задължено лице за това място.

Коментар

Стефане, Багирата не знам, но поне УАЗа, размърдвай понякога, за да не го гледат като излязъл от употреба.

Коментар

Отстъпеното право на строеж касае сградата, не двора. Той си остава на който е.
                Тук до мен от един такъв двор вдигнаха 12 такив коли за един ден. Отдавна няма доноси. Има мобилно приложение. А срока го съкратиха от 2 години на три месеца. Кризата удари доста скрабаджийските фирми-няма материал. Платиха си на който трябва и тече повсеместна офанзива за събиране на желязо.
                Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Да. И уж циганското, пък то българско "стани ти да седна аз".
                  И какво да правя сега ...
                  Сивият го запалих, сега ще пробвам да го накарам да зарежда и да работи от резервоарите.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Да. И уж циганското, пък то българско "стани ти да седна аз".
                    И какво да правя сега ...
                    Сивият го запалих, сега ще пробвам да го накарам да зарежда и да работи от резервоарите.
                    Помощ трябва ли ти?

Коментар

Де да знам вече кво ми трябва, като не си стоя на краката и ръцете не работят.

Коментар

Ако измислиш нещо звънкай.

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                          Отстъпеното право на строеж касае сградата, не двора. Той си остава на който е.
                          Тук до мен от един такъв двор вдигнаха 12 такив коли за един ден. Отдавна няма доноси. Има мобилно приложение. А срока го съкратиха от 2 години на три месеца. Кризата удари доста скрабаджийските фирми-няма материал. Платиха си на който трябва и тече повсеместна офанзива за събиране на желязо.
                          Че къде пише, че е съкратен? По-горе пуснах линк към някакъв документ, но там не пишеше такова нещо.

Коментар

• santaclash
                            santaclash коментира
                            Редактиране на коментар
                            9. В допълнителните разпоредби:
                            а) в § 1, т. 1:
                            аа) буква „а“ се изменя така:
                            „а) моторно превозно средство с прекратена регистрация, което се намира върху имот – държавна или общинска собственост, за повече от три месеца от датата на прекратяване на регистрацията;“
                            бб) в буква „б“ думите „две години“ се заменят с „три месеца“;

https://dv.parliament.bg/DVWeb/showM...p?idMat=154886

Ако се плати стикер за зелена зона, проблема няма ли да се разреши? Предполагам автомобилите имат талон?

Коментар

• IvanIvanovi
                            IvanIvanovi коментира
                            Редактиране на коментар
                            това сигурно ли е? не е ли само платен данък необходим?

• turtey
                            turtey коментира
                            Редактиране на коментар
                            Не.
                            Нямаш го => прекратена регистрация => джвакаш бахура

• IvanIvanovi
                            IvanIvanovi коментира
                            Редактиране на коментар
                            оф, да, това с хафтоматичното прекратяване на регистрацията все го забравям.

Не, нали нямат преглед.

Коментар

• Ясен
                            Ясен коментира
                            Редактиране на коментар
                            Документи няма да ти искат, просто ще го дигнат.

• ctef
                            ctef коментира
                            Редактиране на коментар
                            Добреде, на какво основание ще го вдигнат, след като имам зеления стикер и съм си платил към общината. По тази логика трябва да ми вдигнат и буса, защото не съм го местил от 3 месеца?

• Чавдар (V93)
                            Чавдар (V93) коментира
                            Редактиране на коментар
                            На основание на това, че МПС, което не е минало ГТП повече от 3 месеца след изтичане на предишния, се води "излязло от употреба МПС" и като такова не може да стои на държавен или общински терен.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X